Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
The Ace έγραψε:Τελικά τα παρήγγειλα όλα όσα ήθελα από τη Revell, δεν είδα και κάποια αρνητική απάντηση εδώ μέσα, άρα υπέθεσα ότι είναι ΟΚ.

Το πρώτο ήρθε κιόλας

Εικόνα

Μεγάλο κουτί, όλα ΟΚ, το τελικό μοντέλο είναι τερατώδες και με πολύ λεπτομέρεια, πάω να πάρω χρώματα και κόλλες και ξεκινάω :metalo:

Ιδού και το X-Wing της Revell που κρέμεται ψηλά στον ουρανό σε ένα μπαλόνι με ήλιον:

:metalo: :superman:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#111218 ^^^^^^

Εγώ δεν θα κάνω τέτοια εφετζίδικα, αλλά πάντως είμαι σε καλό δρόμο:

Εικόνα

Αναμένονται και άλλα, τα show-pieces θα είναι προφανώς το Enterprise, το Falcon αλλά και το Galactica :metalo:

Δεν μπορώ να βρω πουθενά κάτι καλό για το Death Star, πλην του παλιού ΑΜΤ που είναι ακριβό, με ΠΟΛΥ ισχνή λεπτομέρεια και εξαιρετικά αρνητικά reviews....

Έχω πετάξει όλα τα παλιά μου εργαλεία, δεν ξέρω αν θέλω να ξαναξεκινήσω τόσο σοβαρά ώστε να φτιάξω κομπλέ σετ με αερογράφους, λίμες, exacto κλπ...
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#111491 Αν αυτά που πήρες είναι κλασικά μοντέλα στατικού μοντελισμού, για να φτιάξεις ένα αξιοπρεπές μοντέλο βιτρίνας θα χρειαστείς όλα τα βασικά εργαλεία - πλην του αερογράφου που είναι ακριβός και αρκετά περίπλοκος στην χρήση και την συντήρηση, συν ότι θέλει και κομπρεσεράκι... Το Death Star σαν μοντέλο δεν λέει κάτι αφού είναι βασικά μια σφαίρα...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#111497 Τελικά πέραν των χρωμάτων πήρα exacto, λίμες, πινέλα και φυσικά κόλλα-βελόνα. Το X-Wing και το TIE του Darth, που είναι EasyKits, ήταν εκπληκτικά εύκολα, αλλά για 8χρονο δεν είναι, τουλάχιστον 10χρονο μπορεί να το παλέψει, και πάλι ίσως....Άρα για δωράκια θα αναγκαστώ να πάω προς Lego πλευρά, ίσως είναι καλύτερα γιατί είναι πιο γνωστά, πιο εύκολα και πιο αναγνωρίσιμα.

Γενική άποψη για τη Revell: όπως περίπου τα θυμόμουν, σιγά-σιγά μου έρχονται οι αναμνήσεις, μιλάμε και για δεκαετίες πριν :whistlink: Καλό το EasyKit, βολεύει γιατί κουμπώνει και είναι ήδη βαμμένο (άρα δεν θέλει ούτε κόλλα ούτε βάψιμο). Πάντως λίγη κόλλα σε περίεργες ή σημαντικές ενώσεις καλό κάνει, κακό δεν κάνει. Αυτό που δείχνει σημαντική πρόοδο στη λεπτομέρεια και στις γραμμές παραγωγής είναι το Enterprise, το οποίο πραγματικά αξίζει να το δείτε από κοντά αν μπορείτε. Περιμένω και το Galactica για να έχω πιο πλήρη εικόνα, αλλά δεν νομίζω να δω κάτι διαφορετικό....
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#113292 Μια σύντομη δοκιμή στο μπαλκόνι , του Fastrax Starter Box με το Inferno buggy.
Έχω βάλει δύο 2σελες παλιές, και γυρίζει άνετα το 21άρι kyosho.
Τα μοτέρ μέσα είναι τέρατα πραγματικά!
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#113353 Μπράβο! Ωραίος!

Περίμενα να βάλεις ποστ με το Starterbox.

Εγώ χθες αγόρασα το robitronic με 2 μοτέρ 755. Τελικά όπως υποπτευόμουν ήταν μεγάλη η ροδέλα κ δεν έπιανε το μοτέρ που κάθεται ψηλά. Να το κατεβάσω δε γίνεται. Τελικά αγόρασα το μηχανάκι της lrp με ένα μοτέρ 750. Βάζει άνετα μπρος το μοτέρ του truggy 28 άρι.

Εικόνα

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#113357 Αν διακρίνω καλά, στο δικό σου βγαίνει πολύ έξω η ρόδα, ενώ στο δικό μου κατεβαίνει η λαμαρίνα καθώς πιέζεις.
Φοβάμαι πως δεν θα μπορώ να βάζω μπροστά το μικρό ασφάλτινο, γιατί είναι αντίθετα το μοτέρ...θα δούμε.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
BASSstarlet έγραψε:Αν διακρίνω καλά, στο δικό σου βγαίνει πολύ έξω η ρόδα, ενώ στο δικό μου κατεβαίνει η λαμαρίνα καθώς πιέζεις.
Φοβάμαι πως δεν θα μπορώ να βάζω μπροστά το μικρό ασφάλτινο, γιατί είναι αντίθετα το μοτέρ...θα δούμε.

έτσι ακριβώς. επίσης στο lrp η ροδέλα έχει μικρότερη διάμετρο, κ έτσι χώνεται μέσα στο κενό του σασί. στο robitronic η ροδέλα έχει μεγαλύτερη διάμετρο κ δεν έφτανε τον κινητήρα.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#113624 Των Revell το ανάγνωσμα συνεχίζεται....

Ήρθε το -τέρας- κουτί του Falcon

Εικόνα

Έτοιμο και στημένο μετά από περίπου 1 ωρίτσα. Έβαλα κόλλα στις περισσότερες ενώσεις, πρώτον γιατί το προτείνει το manual, και δεύτερον γιατί είναι λίγο γκουμούτσα το μοντέλο και θέλει αντοχή

Εικόνα

Το κομπλέ set

Εικόνα

Από όλα τα παραπάνω, αξίζει τα λεφτά του και σίγουρα στέκει σαν display piece το Millenium Falcon. Τα άλλα είναι περίπου σαν συμπληρωματικά :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#113656 Ναι, μόνο που είναι λίγο μονότονο στο χρώμα το Millenium Falcon, έχει ένα μόνο - το λευκό (αν και στις φωτό του τελειωμένου μοντέλου φαίνεται σαν φθαρμένο μπεζ ή κρεμ...) Αντίθετα τα μικρότερα μοντελάκια έχουν κάποια χρωματική αντίθεση. Κατά τη γνώμη μου το βάψιμο αναδεικνύει κατά 70-80% ένα μοντέλο, εκτός αν πρόκειται για κανένα διόραμα, όπου πλέον μιλάμε για... υπερπαραγωγή :)
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#113722 Περίπου δίκιο έχεις, παρόλο που αν σου ποστάρω όλους τους κωδικούς χρωμάτων που έχει πάνω το Falcon θα καταλάβεις ότι δεν είναι και τόοοοοσο μονότονο. Μια μπεζίλα κυριαρχεί προφανώς, αλλά έχει παντού gunmetal, έχει χρωματικά patterns παντού, έχει και τις λεπτομέρειές του, μια χαρά είναι αν το δεις από κοντά (η photo μου είναι επιεικώς τραγική :oops: )

Όπως λες, για truly epic καταστάσεις, θα ήθελα να βάλω κάτι τέτοιο

Star Wars Millennium Falcon Lighting Kit

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
The Ace έγραψε:
Όπως λες, για truly epic καταστάσεις, θα ήθελα να βάλω κάτι τέτοιο

Star Wars Millennium Falcon Lighting Kit

Εικόνα

This is cool man!!! :metalo: :superman: :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Dodger έγραψε::metalo: :thumbsup:

To χαραμίζεις στην άσφαλτο

το ξέρω, τα λάστιχα ήδη με τη μία φορά άρχισαν να ξεφτίζουν αλλά δεν πειράζει. πρώτη φορά το στρώνω κ το τρέχω (το αγόρασα μεταχειρισμένο) :lol:

του πέρασα μόλις ένα 12κιλο σέρβο μπροστά γιατί αυτό που είχε δεν άντεχε με τα 7 κιλά...

Παραλαβές σήμερα!
Εικόνα