Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#26161 Μιλάμε για τον ίδιο στρατό που το 50% και πλέον παίρνει τηλέφωνο για ευνοϊκή μετάθεση, ευνοϊκή ειδικότητα, ευνοϊκό ισοζύγιο υπηρεσιών, κλπ;
Άβαταρ μέλους
By g47
trident1971 έγραψε:
g47 έγραψε:Οποτε τους στρατιωτες τους εχεις μονο για τις σουρεαλ στιγμες. Οπου βαζεις και ενα ποσοστο ανθρωπων που αλλιως δεν θα ειχαν δουλεια, για να τους διαταζουν.

Ουδεμια σχεση ομως. Οι στρατιωτικοι δεν εχουν δουλεια μονο στον πολεμο.

g47 έγραψε:Βεβαιως και συμφωνω, εγω και οσοι μπηκαν μαζι μου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑΜΕ στα οπλα. :yahoo: :lol:
Οπως και ειπα παραπαν' αν ριχναμε κουκουναρες θα ειχαμε μεγαλυτερη πιθανοτητα ο εχτρος να τραπει σε φυγη.

Καλυτερα να πετας εστω κουκουναρες, απο το να στρώνεις χαλιά στον εχθρο ή να εισαι κότα και να μη θελεις να εκπαιδευτεις ουτε στο να πετας κουκουνάρια.

Νομιζω δεν καταλαβες.
Συμφωνα με το μικρο δειγμα που ειχα δεν θα επρεπε να εχουν αυτη τη "δουλεια". Γιατι πολυ απλα δεν ειναι ικανοι να ακολουθησουν οποιαδηποτε λογικη (?) διαδικασια. Ποσο πιο περιγραφικα να το δωσω?

Και προφανως ειναι καλυτερα να πεταω κουκουναρια απο το να κανω σκοπια με στραβα οπλα, χωρις γεμιστηρες και ξυφολογχες, χωρις αλεξισφαιρο γιατι ειχαμε μονο ενα, χωρις κεβλαρ γιατι ειναι "τα καλα", εν μεσω εκτακτων μετρων (μαλακιες και αυτο) γιατι ο διπλα μου θελει να τιναξει τα μυαλα ολων στον αερα και μιλαει σε πετρες αλλα δε μπορουν να τον μπαγλαρωσουν γιατι δε βγαινουν οι υπηρεσιες και γιατι ο διοικητης δε θελει να βλεπει ο ταξιαρχος οτι εχουν τρελαθει δυο-τρεις εκει μεσα απο το 26-0 που τους πηγε χωρις υπνο.
Μην επαναλαβανω τα παραπανω ποστ μου...δεν ειναι θεμα βουλησης, ειναι θεμα ανικανοτητας των ανθρωπων που πρεπει να εξασφαλισουν τα απαραιτητα σε αυτους που "εκπαιδευονται". Δεν θα πω κι ευχαριστω.

Και αν μπει ο οχτρος, θα με φανε λαχανο στο 5λεπτο οχι γιατι το θελω αλλα γιατι ειμαι ανεπαρκης. Γιατι τα υλικα και οι ανθρωποι που με εκπαιδευσαν ειναι το ιδιο.

manosky έγραψε:Όντως, πρέπει ο φαντάρος να κάνει κανονικές βολές, να ρίχνει 1-2 φορές τη βδομάδα στίβο μάχης, να κάνει σκηνάκια 1 φορά το μήνα κι ας κρατάει η θητεία 6 μήνες μόνο.
Ελπίζω να ακούσουν οι αρμόδιοι το παράπονο του g47. :s_yes

Βλεπω στη κατανοηση εχουμε ενα θεματακι. Ναι ο φανταρος πρεπει να κανει βολες. Αν θες καθαρίστριες υπαρχουν επαγγελματιες. Να καθαρισω καθε μερα, δεν ειπα οχι, το εκανα αλλωστε. Αλλα δεν ειναι αυτο το νοημα. Πρεπει να κανουν ολοι βολες, οχι μονο αυτοι που δεν πηραν τηλεφωνο. Επαναλαμβανομαι, στα παραπανω ποστ μου περιγραφω σκηνικα που νομιζω τονιζουν το προβλημα. Δεν το ειχα μονο εγω. Και στα δυο στρατοπεδα που ημουν ολοι μας ειχαμε τα συγκεκριμενα θεματα. Καμια σχεση η στρατοκαυλιαση. Ουτε πουθενα εθιξα το χρονο θητειας.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#26448 Έχει πολλά δίκια ο g47, είναι αλήθειες αυτά. Όμως αν ήταν όλοι οι κληρωτοί όπως οι δικοί μας στα ΤΘ (βολές ατομικού κάθε βδομάδα, όρχο και βαριοπούλα κάθε μέρα, βολές αρμάτων κάθε 4-5 μήνες κλπ) ή ακόμα χειρότερα στις Ειδ. Δυν., να έβλεπα τι θα γράφονταν εδώ μέσα μετά για το πως λιώνουν τα "φανταράκια" στον παλιοστρατό και το πόσες απώλειες έχουμε... :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#26452 To να κάνεις βολές είτε πεζικού είτε άλλων όπλων (ΤΘ, ΠΒ) δε νομίζω να μην αρέσει σε κάποιον. Ελάχιστοι θα ήταν αυτοί που θα γκρινιάζαν. Το 90% των στρατιωτών τα γουστάρει κάτι τέτοια. Το θέμα είναι ότι δεν γίνονται, που και για να γίνουν θέλει ολόκληρη φασαρία. Φόρτωμα-ξεφόρτωμα υλικών, στήσιμο κλπ αλλά σίγουρα είναι προτιμότερο από γοπινγκ, πευκοβελονινκγ και άλλες χαζές αγγαρείες.
Άβαταρ μέλους
By CPP
#26456 ΣΤ96

124 ΠΒΕ (Τριπολη)
128 ΣΕΤΗ (Καβούρι)
117 ΠΜ (Ανδραβίδα)
Εθνική Μετεορολογική Υπηρεσία

Το μονο κακό με έχουν ξεχάσει και έχω ακόμα ροζ απολυτήριο.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#26477 @τριντεντ

Επειδη σε βλέπω πολυ φτιαγμένο με το θεμα της στρατιωτικο ποίησης ...

Φαντάζομαι εβγαλες ΛΟΚ
Είσαι γραμμένος σε σύλλογο σκοποβολής
Γνωρίζεις τεχνικές μάχης σώμα με σώμα
Και εννοείται οτι γνωρίζεις απ'εξω το πονημα του σοουν τζου

Οχι ; :innocent:
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
bill33 έγραψε:Έτσι όπως το έγραψες φαινόταν ότι ήταν μια απόφαση στην οποία συμμετείχες και εσύ να παρθεί.Απλά δεν έβλεπα τον λόγο να παίζεις τον λαιμό σου για κάτι που δεν είναι η δουλειά σου.

Δεν ήταν δική μου απόφαση, αλλά όταν με ρώτησαν τι μπορούμε να το κάνουμε έδωσα αυτή τη λύση. Εφόσον ανέλαβαν οι ανώτεροι την ευθύνη (εγώ ουδεμία ευθύνη είχα στην κατανομή προσωπικού εντός Τάγματος - φαντάσου ο Δνεας να καθορίζει για τον Λοχαγό) εγώ τι πρόβλημα να έχω; Εντάξει, ρίσκαρα, αλλά λελογισμένα, αυτό άλλωστε έκανα συνέχεια, για λόγους φιλοπατρίας (οι ώρες εργασίας που δεν τελειώνουν, που λέμε και στο topic με τους εκπαιδευτικούς). Γλυτώσαμε, πήγαν όλα ωραία και καλά, τέλος. Τα θυμόμαστε και γελάμε καμιά φορά. Άσε που την ημέρα των εκλογών μας ήρθε επίσκεψη ο Μέραρχος ο Καραβάς. Το είχα φανταστεί, είχα πει στο Λόχο μου να στρώσουν κρεβάτια κτλ και ήμασταν οι μόνοι που ήμασταν 100% έτοιμοι για επιθεώρηση. Την πατήσαμε μόνο με τα πλυντήρια (ήμουν κι εκεί υπεύθυνος), όπου η κλειδαριά είχε σπάσει, είχα πάει 2 φορές στα γραφεία μπας και μου δώσουν, δε μου έδιναν, οπότε την άφησα έτσι. Άνοιξε, λοιπόν, από τον αέρα η πόρτα, τα νάυλον φακελάκια με το απορρυπαντικό που βρίσκονταν στα σκουπίδια άρχισαν το χορό και γίναμε ρεζίλι. Ο Δκτης μου έλεγε μετά ότι τον ρεζίλεψα. Του απάντησα ότι πήγα 2 φορές, δε μου έδιναν κλειδαριά, κάθε φορά την έφτιαχνα όπως μπορούσα και αυτή τη φορά την πατήσαμε. Μετά μου ζήταγε προτάσεις, αν έπρεπε να αγοράσουμε περισσότερα πλυντήρια, αν θέλω να μας δώσει κουβέρτες καινούργιες (του είχε βάλει γκάζια ο Στρατηγός γιατί βρήκε κουβέρτες του 1969 - και δεν είχε κοιτάξει και αυτές που είχαμε για τα σκοινάκια, που εγώ είχα μία του 1947), αν θέλω να αλλάξει κάτι στις ασκήσεις κτλ.

xenos έγραψε:πιπινε, μια στρατοκαβλίαση διακρίνω. :lol: Που κάθεστε και θυμάστε τόσες άχρηστες πληροφορίες, απορώ. :hmmm:
Εγώ μόνο 3 βολές με g3 και hk11 έχω ρίξει. Μιλάμε πρέπει να μαι πολύ φλώρος! :lol:

Εμένα με πήγαν πζ κ μετά με πέρασαν δβ. Κορυφαίος δοικητής κεπικ με ύφος χαμένο στο τούνελ (νοσταλγικό, μικρού παιδιού :lol: ) μας είχε πει κιόλας "να είστε σοβαροί, γιατί εμάς τους δβ μας έχουν πει μέχρι και μαλάκες!" :lol: :lol: :lol:

Τρομερό hit πάντως να λες τα κάλαντα στον στρατηγό με το ζόρι! Δεν τα είχα πει μικρός, τα είπα μεγάλος! :lol: :metalo:

Στρατόκαβλος όχι. Εξαιρετικά φιλόπατρις και με υψηλό αίσθημα δικαιοσύνης ναι. Τα θυμάμαι γιατί ζούσα με αυτά 24/7 για 6 μήνες. Ξέρεις τι είναι να ρίχνεις με πραγματικά πυρά κάθε Τρίτη - Πέμπτη και Δευτέρα - Παρασκευή να είσαι συνέχεια σε ασκήσεις; Όταν χωθείς στα χώματα και στους πάγους στους -15 μετά καταλαβαίνεις γιατί δεν σου ζητάνε στρωμένο κρεβάτι και δεν κάνουν βραδυνές αναφορές. Άσε που σε αφήνουν να το "τσούζεις" και λιγάκι με τους άλλους μεγάλους σε ηλικία, όταν υπάρχει χρόνος. Εδώ στο κέντρο (ΔΒ) έριξα 8 φορές και μετά στην ειδικότητα τα πολυβόλα έριξαν άλλες 8 φορές μέσα στο μήνα + αυτές τις βολές διπλές γιατί ρίξαμε και με MAG.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
red_monster έγραψε:@τριντεντ

Φαντάζομαι εβγαλες ΛΟΚ

Καθόλου. Απλα χρειαζεται και καλο θα ηταν να γινεται σωστα.

- Οχι, μηχανικο
- Αν μου περισσευαν μπορει να πηγαινα.
- Σκορπια πράγματα, χωρις επικεφαλιδα απο επανω.
- Σουτζουκι τρωω, τελευταια τηγανητο με πειραζει. :lol:

Που θες να καταληξεις?
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#26659 :oops: Ακολουθεί "σεντονάκι" !!! :innocent:

Θητεία μικρότερη της 8μηνης είναι αδύνατη, αφού όλα ξεκινάνε απο την οροφή του ΕΣ, κοινώς τον αριθμό του προσωπικού που απαιτείται για να είναι επανδρωμένη μιά Μονάδα. Αυτός ο αριθμός καθορίζεται ανάλογα με την αποστολή της, για την ακρίβεια την "Ετοιμότητα" στην οποία απαιτείται να βρίσκεται απο την πρώτη στιγμή και πριν ολοκληρωθεί η πλήρης επάνδρωσή της με επίστρατους. Συγκεκριμένα, για την επάνδρωση απαιτείται πχ σε μιά Υψηλής Ετοιμοτητας Μονάδα ΠΖ-ΤΘ αριθμός προσωπικού 420+, άρα η μονάδα με 370-380 άτομα δεν είναι "μάχιμη" ! Και αυτό αφορά στο να πετύχει να είναι εκπαιδευμένη και προετοιμασμένη από πλευράς συντήρησης για πόλεμο, ενώ ταυτόχονα μπορεί να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις σωστής λειτουργίας της στην ειρήνη.
Επίσης τα ΚΕΝ θα μπορούσαν (πρέπει) να καταργηθούν, ενώ η κατάταξη να γίνεται 4 φορές το χρόνο. Η παρουσίαση των Ν/Σ θα γίνεται κατευθείαν στη Μονάδα που θα υπηρετήσουν , απ΄όπου και θα απολυθούν. Μετά απο 3 βδομάδες εκπδση νεοσυλλέκτου και 3 εβδομάδες ειδικότητας, να εντάσσονται στο εξαμηνιαίο πρόγραμμα εκπαιδεύσεως της μονάδας, όπου οι δραστηριότητες είναι αρκετές για να καταστήσουν ένα στρτη μάχιμο. Στο μεταξύ τον 1μιση μήνα εκπδσης των νεοεισερχομένων, μόνο ΕΠΟΠ και οσοι βρίσκονται μετά τον 6ο μήνα θητείας θα εκτελούν υπηρεσίες κάθε είδους. Τέλος, όσοι υπηρετούν σε μονάδες "εσωτερικού" (διότι κάποιες λόγω αποστολής δεν μπορούν να μη λειτουργούν στα μετόπισθεν), να υπηρετούν 2 μήνες επιπλέον (10μηνο), αναλόγως επιθυμίας για τη φρουρά τοποθέτησης.
Με δεδομένο λοιπόν ότι οι εχθροπραξίες του "σήμερα" δεν θα είναι της έκτασης - διάρκειας της Μικρασατικής εκστρατείας ή του πολέμου του '40, αλλά θα είναι τοπικές και διάρκειας 2-3 εβδομάδων, το ελάχιστο και αναγκαίο σήμερα με την κατάλληλη επιχειρησιακή σχεδίαση, είναι : Αναδιοργάνωση, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μονάδων για να είναι δυνατή η κάλυψη αυτών των αριθμητικών ποσοστών με επαγγελματίες και κληρωτούς. Αλλιώς οι οπλίτες θητείας θα εκτελούν πάρεργο και θα απολύονται ελλιπώς εκπαιδευμένοι.
Λύσεις - προτάσεις κλπ, που σίγουρα θέλουν κάποια παραπάνω μελέτη, υπάρχουν. Αλλά το δύσκολο ειναι να παρθούν αποφάσεις εφαρμογής τους.

Οσο για τα κάλαντα , πάντα είχα την άποψη ότι αποτελούν "καραγκιοζιλίκια" (όπως και οι "βραδιές οπλίτη", για όσους τις πρόλαβαν). Όμως, όταν ο ΠτΔ και ο Πρωθυπουργός κρατάνε το έθιμο, τότε... ζηλεύουν και οι άλλοι. Για να μην πώ πως, υπάρχουν νοοτροπίες που θεωρούν ότι, αν δεν τραγουδηθούν τα κάλαντα, δεν μπεκρουλιάσουμε στη μονάδα πίνοντας κονιάκ κλπ, κλπ, τότε ο ΕΣ "χάλασε", "πού@@τεψε", έχασε το δρόμο της τήρησης των ηθών και εθίμων. Κατ΄εμέ, οι Δκτές των Μονάδων και μόνο, που μιά φορά ση ζωή τους (όχι πάντα βέβαια, κάποιοι έκαναν και 3 φορές Δκτές Τάγματος :s_cool ) αναλαμβάνουν τέτοια καθήκοντα και ευθύνες, πρέπει να ορίσουν συγκεκριμένη χρονική στιγμή της ημέρας των Χριστουγέννων, του Πάσχα κλπ "ειδικών εορτών", για συγκέντρωση Τάγματος. Να ευχηθεί, να πεί 2 λόγια στο προσωπικό, χωρίς τυμπανοκρουσίες και να πάει κι αυτός σπιτάκι του μετά. Αν έχει και φυλάκια χρεωμένα το Τάγμα, τι να κάνουμε, υποχρεωτικά ας περάσει κι απ΄αυτά. Και για να μην γίνεται "μύλος", αφού και ο Ταξχος θα κάνει κάποιες επισκέψεις, ρύθμιση για μία απο κοινού επίσκεψη, με επακριβώς τηρούμενο χρονοδιάγραμμα. Οχι στησίματα γιατί ο βαθμός μας δίνει το δικαίωμα της αυθαιρεσίας. Κι ούτε Λγοί παρόντες, ούτε παρατρεχάμενοι, μόνο οι πσρόντες λόγω υπηρεσιών εντός μονάδος.
Αλλά, αν δεν "εκδικηθούμε" γιατι έτσι περάσαμε κι εμείς κάποτε, επειδή πέσαμε σε μ@λ@κα Δκτή , πώς θα εμφυσήσουμε το πνεύμα της διαιώνησης της μ@λκίας? Είναι-το πλείστον- οι ίδιοι Δκτές, κάθε βαθμού, που αν ξαφνικά τους τοποθετήσεις πχ στο Αφγανιστάν, (γιατί του εσωτερικού τις μεταθέσεις προλαβαίνουν και τις κανονίζουν, ενώ αυτές σκάνε έκτακτα οπότε πιάνονται στα πράσα), βάζουν λυτούς και δεμένους μην πάνε, γιατί ... τα παιδάκια τους, τα σκυλάκια τους κλπ θα μείνουν μόνα τους, και θα έχουν ... οικογενειακά προβλήματα. Αααα, και δυστυχώς, το πλείστο αυτών προχωράνε ακάθεκτοι βαθμολογικά, λόγω... προσόντων !!!

ΥΓ: Οσα έγραψα και στις 2 παραγράφους/θέματα, θέλουν και κάτι ακόμα : Φρέσκιες νοοτροπίες, που δυστυχώς, ακόμα και νέα στελέχη δεν τις έχουν αναπτύξει σε τέτοιο βαθμό, που να μπορούν με γοργούς ρυθμούς να συμβαδίσουν με την εποχή τους! :(
Άβαταρ μέλους
By DAP
#26663 Το υστερογραφο σου ειναι ολα τα λεφτα. :thumbsup: Σε ποσα χρονια βλεπεις να γινεται πραγματικοτητα; 40;50;
Άβαταρ μέλους
By red_monster
trident1971 έγραψε:
red_monster έγραψε:@τριντεντ

Φαντάζομαι εβγαλες ΛΟΚ

Καθόλου. Απλα χρειαζεται και καλο θα ηταν να γινεται σωστα.

- Οχι, μηχανικο
- Αν μου περισσευαν μπορει να πηγαινα.
- Σκορπια πράγματα, χωρις επικεφαλιδα απο επανω.
- Σουτζουκι τρωω, τελευταια τηγανητο με πειραζει. :lol:

Που θες να καταληξεις?

οτι δεν πολυέχεις επαφή με την στρατιωτικοποίηση σαν τρόπο ζωής και απλά σου έρχονται σκόρπιες όμορφες αναμνήσεις από την στρατιωτική σου θητεία της οποίες επιχειρείς να εξιδανικεύσεις ...
Άβαταρ μέλους
By g47
REALZEUS έγραψε:Έχει πολλά δίκια ο g47, είναι αλήθειες αυτά. Όμως αν ήταν όλοι οι κληρωτοί όπως οι δικοί μας στα ΤΘ (βολές ατομικού κάθε βδομάδα, όρχο και βαριοπούλα κάθε μέρα, βολές αρμάτων κάθε 4-5 μήνες κλπ) ή ακόμα χειρότερα στις Ειδ. Δυν., να έβλεπα τι θα γράφονταν εδώ μέσα μετά για το πως λιώνουν τα "φανταράκια" στον παλιοστρατό και το πόσες απώλειες έχουμε... :lipsealed:

Tης ποπης θα γινοταν.
Εννοειται θα φωναζαν ολοι.
Αλλα και οταν ημουν μεσα σκουζανε για αλλο λογο οι φανταροι.

http://diktiospartakos.blogspot.gr/2012/04/79.html

Μια φυσιολογικη (απο αποψη εντασης και εντατικοτητας) και σωστη εκπαιδευση θα ηταν ιδανικο, αλλα δε φταινε μονο οι μονιμαδες. Οταν τα τηλεφωνα πεφτουν βροχη και ερχονται διαταγες απο πανω, ο λοχαγος μου δε μπορει να κανει πολλα.

Πλακα πλακα θυμήθηκα οτι για μεγαλη περιοδο με ειχανε Κεπικ/Παρατηρητηριο στη Σαμο. Βυσματικη θεση συμφωνα με τα συνφανταρα. Πριν φυγω για το 2μηνο στη Πατρα αρχισα να "εκπαιδευω" τον επομενο.
Ο ενας κουτσουρο, δεν ηξερε πως να σηκωσει το ακουστικο στη σωστη πλευρα, μου ελεγε οτι θελει να γυρισει στα χωραφια να μαζευει τα πορτοκαλια του. Εφυγε στο 2βδομαδο αφου δε περναγε κανενα τηλεφωνο και τα σαχιλ κανανε παρτι στο χωρο ελεγχου μας.
Ο επομενος εβαλε τα κλαματα γιατι αγχωνοτανε οταν μιλαγε με δοικες. Αυτοι δεν ειχαν οπλο, αυτοι περισσευαν αλλα δεν εκατσε. Τελικα οταν γυρισα απο Πατρα μετα το 2μηνο με ξαναβαλανε γιατι ειχανε πολλα παραπονα. Σταματησανε και τα συνφανταρα να με λενε βυσμα. Εγω ειχα οπλο (ειχα τοτε μυωπια 10, φιλος μου με ενα τηλεφωνο και ιδια μυωπια δεν πηρε οπλο) αλλα κανενας αλλος ενοπλος δεν ηθελε, αφου δοκιμασαν. Απο τοτε καθε βδομαδα ειχαμε και 2-3 εξοδους του λιμενικου για να παρει στο κατοπι τα σαχιλ. :lol:

Αλλα διαολε, εμαθα οσα μου ειπε ο προηγουμενος και αυτα μου τα ειπε μισα. Τα τηλεφωνα ηταν το λιγοτερο. Το χειροτερο ηταν το παρατηρητηριο. Επρεπε να παρω τηλεφωνο αμα τη εμφανίσει τουρκικου ειτε ηταν στα δικα μας υδατα ειτε οχι. Επρεπε επισης να αναφερω ονομα αν φαινεται, οπωσδηποτε τυπο (επισης δεν μου τα εμαθε κανεις) και συντεταγμενες. Ελα ομως που οι συντεταγμενες που επρεπε να πω εβγαιναν με το ματι. :dizzy:
Δεν ειχαμε ρανταρ (ερχοταν το βραδυ να αναλλαβει). Οποτε τις πρωτες μερες το εκανα πολυ χονδρικα, μαλιστα μου ειχαν εξηγησει λαθος που ηταν τα δικα μας υδατα. Οποτε καποια μερα ανεφερα κατα λαθος το λιμενικο τους πολυ μεσα σε μας, το ανεφερα και πηγε να γινει επεισοδιο. Εσκασαν και τηλεφωνα για το ποσο αχρηστος ειμαι μολις λυθηκε το θεμα. Μεχρι να συνηθισω ετρεμα μη φαω μερες. Κανενας δεν ηξερε πως βγαινουν. Τελικα εμαθα. Ημουν ακριβεστατος σε σχεση με το ρανταρ του λιμενικου που επαιρνα για επιβεβαιωση οταν ειχε ομιχλη. Ευτυχως μια τουρκικη ασκηση, που πανω απο 25 πλοια στο τομεα μου ειχαν κυκλωσει το νησι, επεσε αφου τα εμαθα.
Δεν επρεπε ενας μονιμος να κατσει με μενα μια μερα και να τα μαθω ολα? Δεν επρεπε να τσεκαρουν αν κανω σωστη δουλεια? Να μην αναφερω επιανα παρατηρητηριο στις 5.30 το πρωι και εννοειται την απλη σκεψη οτι εχουμε φανταρο εκει πανω, ας του παει καποιος πρωινο, δεν την εκανε κανεις. Ενδιαφερον μηδεν, ερωτησεις μηδεν. Και στα τεχνικα και στα ανθρωπινα. Και αυτο δεν ειναι τιποτα, ειναι απλα μια απο τις πολλες απογοητευτικες συνθηκες που συναντησα.
Άβαταρ μέλους
By corsair
g47 έγραψε:

Αλλα διαολε, εμαθα οσα μου ειπε ο προηγουμενος και αυτα μου τα ειπε μισα. Τα τηλεφωνα ηταν το λιγοτερο. Το χειροτερο ηταν το παρατηρητηριο. Επρεπε να παρω τηλεφωνο αμα τη εμφανίσει τουρκικου ειτε ηταν στα δικα μας υδατα ειτε οχι. Επρεπε επισης να αναφερω ονομα αν φαινεται, οπωσδηποτε τυπο (επισης δεν μου τα εμαθε κανεις) και συντεταγμενες. Ελα ομως που οι συντεταγμενες που επρεπε να πω εβγαιναν με το ματι. :dizzy:
Δεν ειχαμε ρανταρ (ερχοταν το βραδυ να αναλλαβει). Οποτε τις πρωτες μερες το εκανα πολυ χονδρικα, μαλιστα μου ειχαν εξηγησει λαθος που ηταν τα δικα μας υδατα. Οποτε καποια μερα ανεφερα κατα λαθος το λιμενικο τους πολυ μεσα σε μας, το ανεφερα και πηγε να γινει επεισοδιο. Εσκασαν και τηλεφωνα για το ποσο αχρηστος ειμαι μολις λυθηκε το θεμα. Μεχρι να συνηθισω ετρεμα μη φαω μερες. Κανενας δεν ηξερε πως βγαινουν. Τελικα εμαθα. Ημουν ακριβεστατος σε σχεση με το ρανταρ του λιμενικου που επαιρνα για επιβεβαιωση οταν ειχε ομιχλη. Ευτυχως μια τουρκικη ασκηση, που πανω απο 25 πλοια στο τομεα μου ειχαν κυκλωσει το νησι, επεσε αφου τα εμαθα.
Δεν επρεπε ενας μονιμος να κατσει με μενα μια μερα και να τα μαθω ολα? Δεν επρεπε να τσεκαρουν αν κανω σωστη δουλεια? Να μην αναφερω επιανα παρατηρητηριο στις 5.30 το πρωι και εννοειται την απλη σκεψη οτι εχουμε φανταρο εκει πανω, ας του παει καποιος πρωινο, δεν την εκανε κανεις. Ενδιαφερον μηδεν, ερωτησεις μηδεν. Και στα τεχνικα και στα ανθρωπινα. Και αυτο δεν ειναι τιποτα, ειναι απλα μια απο τις πολλες απογοητευτικες συνθηκες που συναντησα.

ολα αυτα γινοταν νοτια μας? :omg:

Δλδ κατσε... τι παρατηριο ειχατε χωρις ρανταρ το πρωι? :lol: :lol: :lol:
Εμεις γιατι ειχαμε 24ωρη επανδρωση στο ρανταρ?
Τηλεφωνο που πέρνατε? Να υποθεσω ΝΔΑ στον Θαλαμο Επιχειρησεων.
Φοβοσασταν τους ανωτέρους σας? :omg:
Δεν ειχατε Janes Defence Recognition book??? :omg:

Σημεια και τερατα... εισασταν και σε ποιο μαχιμο σημειο απο οτι εμεις οι Σαμοθρακινοι!
Άβαταρ μέλους
By g47
#26741 Eιχαμε μονο σταθερο κυαλι, τιποτα αλλο και καθε 5 λεπτα σκαναρα ολο το χωρο και με ενα πλαστικοποιημενο κωλοχαρτη προσπαθουσα να μαντεψω τις συντεταγμενες.
Οι ρανταριστες ερχονταν για να με αλλαξουν οταν νυχτωνε και το κυαλι δεν ειχε νοημα. Βεβαια δεν ειχε νοημα και οταν εβρεχε η ειχε ομιχλη...και ετρωγα φωνες οταν δεν εβλεπα τα σαχιλ και τα ανεφερε τυχαια το λιμενικο, μη τα θελουμε και ολα ομως.
Θυμαμαι να αναφερω οτι εχω στα 30 χιλιομετρα σαχιλ και να με ρωτανε να δω το ονομα απο το κυαλι. :lol:
Ναι, στο θαλαμο επιχειρησεων περναμε.

Τι ειναι το βιβλιο?
Το μονο που θυμαμαι ειναι καποιες φωτοτυπιες (ενα 10% των σελιδων ελειπε) με φιγουρες τουρκικων πλοιων.
Άβαταρ μέλους
By corsair
g47 έγραψε:Eιχαμε μονο σταθερο κυαλι, τιποτα αλλο και καθε 5 λεπτα σκαναρα ολο το χωρο και με ενα πλαστικοποιημενο κωλοχαρτη προσπαθουσα να μαντεψω τις συντεταγμενες.
Οι ρανταριστες ερχονταν για να με αλλαξουν οταν νυχτωνε και το κυαλι δεν ειχε νοημα. Βεβαια δεν ειχε νοημα και οταν εβρεχε η ειχε ομιχλη...και ετρωγα φωνες οταν δεν εβλεπα τα σαχιλ και τα ανεφερε τυχαια το λιμενικο, μη τα θελουμε και ολα ομως.
Θυμαμαι να αναφερω οτι εχω στα 30 χιλιομετρα σαχιλ και να με ρωτανε να δω το ονομα απο το κυαλι. :lol:
Ναι, στο θαλαμο επιχειρησεων περναμε.

για να περνατε τηλ στο Θαλαμο, φανταζομαι ουτε τερματικο ειχατε η τουλαχιστον δε σε αφηναν να το κανεις χρηση)!
Πραγματικα τρομάζω! :help:
Η εικονα σε μας ηταν αρκετα διαφορετικη. 6ωρες βαρδιες στο ρανταρ επι 24ωρου βάσεως. Τα στιγματα δινονταν αυτοματα στο τερματικο και πηγαιναν ΝΔΑ, και δεν μας φώναζε κανεις οταν δεν ηταν δυνατον να δουμε κατι, γιατι απλα δεν ηταν δυνατον να το δουμε. Οι αξιωματικοι μας ερχόταν 1-2 φορες μεσα στην μέρα να δουνε αν ζουμε (και να πιουμε καμια μπυρα παρέα η και να ψησουμε). Το λιμενικό μας δεν το πολυ πιέζαμε γιατι ξέραμε οτι ψιλοβαριοταν και αν δεν βαριοταν ηταν χαλασμένο το βαρκάκι τους. Μονο αν πηγαιναν κοντα στην Λαδοξερα η ενοχλουσαν τους ψαραδες μας τους κινητοποιουσαμε.

Εμας μας εδειξαν τα ποστα μας και οι παλιοι αλλα και οι αξιωματικοι (4 απο τους 6 αξιωματικους ηταν αξιοι στην δουλεια τους, οι αλλοι 2 δημοσιοι υπαλληλοι). Οσοι εκατσαν στα ποστα υπευθυνων θεσεων (σηματα, ρανταρ) ειχαν συναισθηση της ευθυνης και κανανε την δουλεια τους καλα. Με τους νέους δεν είχαμε θέματα ιδιαίτερα... πλην ενός που κοιμηθηκε στο ρανταρ πάνω και γελούσε ολο το νησι μαζί του μετα*.

Γενικα για το ολο καλό κλίμα που υπήρχε, εφταιγαν οι αξιωματικοι... οπου δεν διεταζαν αλλα ζητούσαν, οπού δεν ασχολούνταν με τυπικότητες αλλα θέλανε να γίνεται η δουλειά σωστα. Αυτό οι ναύτες το εκτιμούσαν και ανταποκρίνονταν ανάλογα. Ειμασταν μια ομάδα. Το λέω αυτό, γιατι σε αλλες υπηρεσιες σε περίπτωση στραβής οι πρώτοι που θα πεφταν νεκροί ηταν οι αξιωματικοι... οχι απο τον εχθρό ομως. :oops:

* Ο διοικητης περίμενε απο Αλεξανδρουπολη πρωι μια ΚουΦη για να ερθει να δέσει Σαμοθράκη. Ειχε πει στο ρανταρ απο την προηγουμενη μέρα να τον ειδοποιησει οταν θα εβγαινε απο λιμάνι Αλεξανδρουπολης η ΚουΦη. Ο νέος ειχε αλλα πλάνα... και την επεσε για εναν υπνάκο. Σε καποια φάση το πρωι χτυπά ο Δικας τηλ στο ρανταρ:

Δικας: Ρε ταδοπουλε, η ΚουΦη ξεκινησε?
Ρανταρ: Οχι κυριε Διοικητα
Δικας: Ρε ζώον, για βγες εξω και κοιτα προς το λίμανι και πες μου τι βλεπεις.
Ρανταρ:..... συγνωμη κυριε Διοικητα.

:lol: :lol: :lol: Επικες στιγμες...

ps: Αυτο που ειπες... το Janes Defence βιβλιαρακι που ειχαμε ήταν προσοψεις πλοιων βαση των οποιων και γινοταν η αναγνωριση του τυπου.