Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
glf έγραψε:Καλά ψησίματα. Ήταν φαίνεται η μέρα, εγώ πήρα το air fryer lol.
Την είχα σχεδόν μια εβδομάδα στο κουτί της γιατί δεν έβρισκα χρόνο και χέρια να την στήσω

Επιπλέον δεν υπολόγισα ότι δεν θα έχει μέσα σωλήνα και ρυθμιστή για την μπουκάλα και σήμερα πρέπει να βγω στην γύρα να βρω.

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:Δεν κρατήθηκα

Πήρε πάνω από 2 ώρες και 2 άτομα για την συναρμολογηση αλλά σε ποιότητα υλικών είναι άψογοι οι Καναδοί.

Την Κυριακή το μεγάλο τεστ, θα ψήσει για 9 άτομα. Εικόνα

< >

Με γεια! Ολιγον κτηνος θα ελεγα, αλλα μια ζωη την εχουμε ας εχει και χοληστερινη :lol:
Άβαταρ μέλους
By otso
#847049 dimik επρεπε να την βγαλεις φωτο με φόντο την αλλη ψησταρια , που ηταν ειδικη παραγγελια και χτισμενη με πρωτομαστορα και 10 κτισταδες , και βαριεμαι να βρω τα ποστ για την ανωτερότητα
του ψησιματος στα καρβουνα .
Εγω απο σενα ξυλοφουρνο περιμενα να χτισεις , αλλα χαλασες και εσυ εγινες αμερικανακι .
Άβαταρ μέλους
By dimik
#847054 Υπάρχει κι εκείνη otso για να μυρίζουμε καρβουνιλα που και που να φαίνονται οι αριστερές καταβολές μας από τα λιγνιτορυχεια που την βγάζαμε με ένα σάντουιτς όλη μέρα από αυτά που περίσσευαν από τον Φωτόπουλο.

Ποτέ θα έρθεις να μου χτίσεις κι έναν ταμιευτήρα να βγάζω ρεύμα γιατί βλέπεις σε αέριο και κάρβουνο το γυρίσαμε...

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
PaNick67 έγραψε:
dimik έγραψε:Δεν κρατήθηκα
Πήρε πάνω από 2 ώρες και 2 άτομα για την συναρμολογηση αλλά σε ποιότητα υλικών είναι άψογοι οι Καναδοί.
Την Κυριακή το μεγάλο τεστ, θα ψήσει για 9 άτομα. ...

Με γεια! Ολιγον κτηνος θα ελεγα, αλλα μια ζωη την εχουμε ας εχει και χοληστερινη :lol:
Καλά ψησίματα.
Καλύτερα να έκανες την πρώτη δοκιμή με 1-2 φίλους μόνο, αν ξέρουν και να ψήνουν ακόμα καλύτερα. Και μετά καλείς όλη την παρέα για μεγάλο τεστ.
Πλέον τα κάρβουνα και η τσίκνα τους θεωρούνται καρκινογόνα.
Τι απωθημένα είναι αυτά, μη δείτε ψησταριά, χοληστερίνη ονειρεύεστε. Ο άνθρωπος το πήρε για να ψήσει πιπεριές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, ψωμάκι με λαδάκι και ρίγανη, άντε και κανένα χαλούμι ή κοτοπουλάκι. Έτσι δεν είναι;;.... :whistlink: :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#847068 Πάμε για τα δύσκολα πρώτα.

Έχω ξαναψησει σε αέριο για πολλά άτομα σε ψησταριά για πετάμα, παιδεύτηκα αλλά τα κατάφερα.

Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#847119 Ψησταριά από Σκλαβενίτη εγώ και είναι μια χαρα.

Επίσης στα περισσότερα ψησιματα προτιμώ την άλλη πλευρά της σχάρας που κρατάει τα λίπη.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#847883 Έχει γίνει χαμουλης και δηλώνω εντυπωσιασμενος ως πρωτάρης στο αέριο, χαλάλι το κόστος.

Η ταχύτητα που ψήνει είναι φοβερή και η γεύση παραπάνω από καλή.
Μόνο το ντελιβερι που γλιτώνεις αξίζει, σε μισή ώρα μαζί με ζέσταμα-καθάρισμα τρως σε κλάσμα του κόστους.

Μένει να δοκιμάσω την σούβλα και κανένα μεγειρευτο σε γάστρα, ψάρια, μαλάκια, κρέατα τα δοκίμασα όλα με απόλυτη επιτυχία.

Το κόλπο είναι στην καλή προθέρμανση και στην χαμηλή φωτιά στην συνέχεια, το μαντεμι θα κάνει το ην δουλειά του γρήγορα και αποτελεσματικά, επίσης αν κάτι κολλάει δεν το γυρίζεις περιμένεις να ψηθεί και θα ξεκολλήσει μόνο του.

Από συντήρηση με ένα σφουγγαρι πιάτων με αφρο τα εξωτερικά και πέρασμα με βετεξ και οι σχάρες τρίψιμο με ατσάλινη βούρτσα και λάδωμα με σπορελαιο, σε 5 λεπτά είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

< >
ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimik
#847888 Είναι εύκολο, ρίχνεις μια μπάλα 70-80γρ κιμα στο τηγάνι και την πατάς μέχρι να ξαναπεθανει το μοσχαρι.

Σίγουρα νησί θα βγει

< >
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#847890 καλά φαγοπότια dimik!

έχει ίση κατανομή θερμοκρασίας στην επιφάνεια της σχάρας? είδες διάφορα μπροστά και πίσω?
και ισχύει αυτό που λέει ο Μπουσσος πως πίσω, εφόσον λιπάνεις σωστά, γίνονται τα σωστά ψησίματα..?