Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#845368 Πλυντήριο πιάτων ο κάδος και τέλος, δεν κάποια ιδιαίτερη απαίτηση.

Ακόμα και στο χέρι πλενεται σε 2 λεπτά.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#845373 Δεν βλέπω τι κερδίζεις σε σχέση με ένα τηγάνι ή τον φούρνο. Βγαίνει πιο στεγνό το φαγητό; Αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό, δεν θα είναι το ίδιο νόστιμο.
Άσε που είναι τεράστιο, θέλει ένα ντουλάπι μόνο του.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
dimik έγραψε:...
Προσοχή μόνο στο μέγεθος γιατί αν θες να μαγειρεύεις σχετικά μεγάλες ποσότητες πρέπει να πάρεις το μεγαλύτερο μοντέλο.
< >

αυτο με τα 6.2L ειναι 'το μεγαλύτερο' η αναφέρεσαι σε ακόμα πιο μεγάλο, και αν ναι τι χωρητικότητας;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#845379 Εγώ για το 6.2 αναφέρομαι, δεν ξέρω αν υπάρχει μεγαλύτερο. Είναι τόσο συχνή η χρήση του που είναι πάνω στον πάγκο, όχι σε ντουλάπι.

Μια χαρά νόστιμα βγάζει το κοτόπουλο και την μπριζόλα τη χοιρινή. Μοσχαρίσια δεν έχω δοκιμάσει
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
Dimitris_P έγραψε:Εγώ για το 6.2 αναφέρομαι, δεν ξέρω αν υπάρχει μεγαλύτερο. Είναι τόσο συχνή η χρήση του που είναι πάνω στον πάγκο, όχι σε ντουλάπι.

Μια χαρά νόστιμα βγάζει το κοτόπουλο και την μπριζόλα τη χοιρινή. Μοσχαρίσια δεν έχω δοκιμάσει

ρωταω γιατι με δυο αγορια εδω στην εφηβια οι ποσότητες .... is all that matters :dizzy:
Λέω να το δοκιμάσώ , αλλά μη βγάζει κανα δυο πιατάκια γκουρμέ...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
dimik έγραψε:Έχει και 7.3lt Phillips .
https://www.skroutz.gr/s/19214930/Phili ... 50-90.html

6.2lt έχω κι εγώ και για 2,5 άτομα είναι μια χαρά.

< >

πήγα στο mediamarkt σημερα για κάτι άσχετο και ειχε ολα αυτα τα σκευη οποτε τα συγκρινα απο κοντά
το 6.2 με το 7.3 δεν μου φανηκε να εχει ουσιαστικη διαφορά, κρατώντας απο ενα στο κάθε χέρι ταυτόχρονα για σύγκριση
και το 6.2 φαινεται να είναι αρκετό

βλ΄πεω ενα Tefal fry & grill που φαινεται να κανει τα ίδια και κάτι παραπάνω; το grill θεωρειται αυτονόητο και στο philips ; marketing only ή εχει κάποια διαφορά;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimik
#845447 Δεν ξέρω αν έχει πραγματικό γκριλ, δηλαδή να πυρωνει τόσο η αντίσταση.

Από την άλλη εξαρτάται αν το χρησιμοποιείς

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#845462 Εμείς έχουμε εδω και δύο χρόνια ένα Xiaomi.Δε μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί...
Ο φούρνος στον αέρα κάνει πολύ καλύτερη δουλειά.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#845468 Εγώ για το philips λέω, από τις καλύτερες αγορές. Τα άλλα δεν ξέρω τι καπνό φουμαρουν
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#846310 Μέχρι στιγμής λίγες δοκιμές που έκανα , θετικές
Πατατούλες κατεψυγμένες ωραιότατες μέσα σε 20 λεπτά
Κάτι γαρίδες , μια χαρά στο 5λεπτο
Ένα στηθος κοτοπουλο grill πήρε 13 λεπτά

Πολύ εύκολη η χρήση μέχρι στιγμής
Από μέγεθος δεν ένιωσα στενότητα , για 4ατομα φουλ ίσως δύσκολα αλλά δε σημαίνει ότι μαγειρεύεις μόνο με αυτό όποτε οκ

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#846324 Από γεύση;
Θέλω να πω, στο τσουκάλι λίγο τσιγαρίζεις, λίγο προσθέτεις διαδοχικά υλικά, μυρωδικά, κλπ, για να πετύχεις μια καλύτερη γεύση απ' το "όλα μέσα".
Πώς βγαίνει λοιπόν γευστικά το φαγητό σε σχέση με το παραδοσιακό μαγείρεμα;
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#846328 Έχουμε την τύχη η σύζυγος να ασχολείται με τη μαγειρική όποτε τρώμε «κανονικά» φαγητά (=χρονοβορα), αυτό δεν επιτυγχάνεται με το μηχάνημα . Πχ φαγητά με φάσεις (παστίτσια μουσακάδες ), λαδερά (γεμιστά πχ ) θα συνεχίσουν όπως πριν, όταν είναι εφικτό .

Το benefit του air fryer που βλέπω είναι μια κάποια ταχύτητα και απλότητα στις βασικές συνταγές , κάτι που αφήνει και εμένα να ασχοληθώ παραπάνω καθώς συνήθως δεν ασχολούμαι με την κουζίνα , δε μου αρέσει καθόλου (και ως εκ τούτου δεν έχω και προσδοκίες από κανέναν άλλον να μαγειρεύει )
Ενδεχομένως κάποια οικονομία από ότι λένε αλλά δεν ξέρω αν ισχύει , ίσως το ότι κάνει πολύ λιγότερο από το φουρνο το δικαιολογεί
Ένα εν δυνάμει θετικο είναι ότι για τα πιο απλά φαγητά γλυτωνεις την πολλή γαρνιτούρα άρα και τις θερμίδες …. Πχ πατάτες τηγανητές αντί να ρίχνεις καργα λάδι , η μπορείς να βάλεις πχ το κοτοπουλο έτσι σκέτο με πολύ λίγο μαρινάρισμα .
Από αυτή την άποψη μπορείς να πεις ότι είναι και ζητούμενο να απλοποιήσεις τη γεύση , όχι λάδια , όχι σάλτσες , λίγο αλάτι κτλ … Ε γευστικά προφανώς υπάρχει διαφορά όταν το κανείς αυτό αλλά εφόσον γίνεται συνειδητά για λόγους υγείας δεν ενοχλεί .

Σε φάσεις που μένω μόνος για μέρες αν πχ κατέβουν Ελλάδα η οικογένεια , το βλέπω να δουλεύει non stop :-)
Άβαταρ μέλους
By dimik
#846330 Κάνει και ωραία γλυκά, κάτι cheesecake και muffins που εχω δοκιμάσει τουλάχιστον βγήκαν παραπάνω από καλά.

Για τα υπόλοιπα όπως τα λέει ο Kilo, δεν αντικαθιστά την κατσαρόλα αλλά είναι μια γρήγορη λύση μια μέρα που δεν προλαβαίνεις να πετάξεις μέσα μερικά μπουτακια κοτοπουλο πχ με μαρινάδα της αρεσκείας σου και σε μισή ωρίτσα να τρως.

Με άλλα λόγια φριτέζα χωρίς τα 3 λίτρα λάδι που μπορεί να κάνει και το κάτι παραπάνω.

Αν έχεις και τα ειδικά αξεσουάρ τύπου "κατσαρόλας" κάνεις κι άλλα πράγματα όπως γιουβέτσι με κοτόπουλο πχ. Δεν θα είναι το ίδιο με το σιγομαγειρεμενο αλλά από το ντελιβερι ή το τοστ πολύ καλύτερο και σίγουρα πιο υγιεινό.

Γενικά όσο ασχολείσαι και το ψάχνεις βρίσκεις πράγματα να κάνεις, αν δεν το έχεις καθόλου με την μαγειρική είναι απλά μια φριτέζα αέρος.

< >
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#846407 Οκ, όλα κατανοητά :-)
Ευχαριστώ.