Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#461150 To Amazfit είναι πολύ καλό για τα λεφτά του και έχει και music player που λίγα άλλα έχουν αλλά με τα παρακάτω μειονεκτήματα.
- δεν είναι αδιάβροχο (αντέχει βροχή και ιδρώτα αλλά δεν μπαίνει ντους, πισίνα, θάλασσα)
- προβληματική έλλειψη λογισμικού (στηρίζεται σε android αλλά δεν παίζει android wear), δεν μπορείς να σώσεις τα δεδομένα σου (αυτό είναι πολύ χοντρό αν ισχύει και μάλλον είναι θέμα αναβάθμισης, πρέπει να έχει ήδη ξεπεραστεί). Επίσης στο XDA ασχολούνται που είναι καλό.
- κατά την άθληση τα πεδία δεν αλλάζουν και καλύπτει μόνο ελάχιστα αθλήματα, πχ δεν έχει ποδήλατο (κι αυτό εύκολα θα ξεπεραστεί).
- 45mm διάμετρο, άρα είναι μπόλικο και μέτρια παχύ για την κατηγορία στα 12mm.
- οθόνη μέτριας φωτεινότητας και με κομμένο το κάτω μέρος
- δύσχρηστο κατά την άθληση, κουμπί για να ξεκλειδώσει και μετά με το ιδρωμένο δάχτυλο/γάντι στην οθόνη για να κάνεις το παραμικρό.
- δεν έχω δει ακόμα δοκιμασία από ειδικό site (που θα το δούνε στην πράξη σε τρέξιμο κλπ, ευκολία χειρισμού όπου μάλλον πάσχει, ακρίβεια παλμών και GPS πραγματική αυτονομία και άλλα πολλά).
Πάντως στην τιμή προσφορών αν κάποιος σκέφτεται για κάτι τέτοιο και του χωράει είναι ευκαιρία.

Εγώ σκέφτομαι για το Garmin Vivoactive 3 (στα 43 χιλιοστά) αλλά δεν νιώθω εντελώς έτοιμος να προβώ σε αγορά. Γιατί ναι μεν η Garmin είναι σοβαρή και παλιά στο χώρο αλλά και η Polar επίσης παλιά και καταξιωμένη αλλά μήπως τα android wear είναι το μέλλον; Ή μήπως η Samsung είναι αρκετά μεγάλη και δυνατή να τους φάει με τα δικά της που κι αυτά καλά είναι...
Άβαταρ μέλους
By elteo
#461157 1. Μπαίνει ντους και πισίνα. Δοκιμασμένο.
2. Έχει τα πάντα από αθλήματα. Run, Walk, Run indoor, Bike, Bike indoor, Climb, Trail Run, Elliptical (με GPS τα outdoor)
3. Διαστάσεις όσο το Samsung gear s3. Δεν προβληματίζει σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση.
4. Η οθόνη την ημέρα είναι όλα τα λεφτά. Την νύχτα ο φωτισμός είναι μια χαρά. Όχι τέλειος αλλά για ρολόι μιλάμε όχι κινητό τηλέφωνο.
5. Αυτονομία 5 ημέρες.
6. Ακρίβεια παλμών σωστή. Ακρίβεια στα αθλήματα επίσης σωστή. Φοράει GPS είπαμε.

Για τα 133 ευρώ του είναι άψογο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
elteo έγραψε:1. Μπαίνει ντους και πισίνα. Δοκιμασμένο.
2. Έχει τα πάντα από αθλήματα. Run, Walk, Run indoor, Bike, Bike indoor, Climb, Trail Run, Elliptical (με GPS τα outdoor)
3. Διαστάσεις όσο το Samsung gear s3. Δεν προβληματίζει σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση.
4. Η οθόνη την ημέρα είναι όλα τα λεφτά. Την νύχτα ο φωτισμός είναι μια χαρά. Όχι τέλειος αλλά για ρολόι μιλάμε όχι κινητό τηλέφωνο.
5. Αυτονομία 5 ημέρες.
6. Ακρίβεια παλμών σωστή. Ακρίβεια στα αθλήματα επίσης σωστή. Φοράει GPS είπαμε.

Για τα 133 ευρώ του είναι άψογο.
Δεν σε κοντράρω αλλά
1. επισήμως δεν κάνει για μπάνιο, αν εσύ το ρισκάρεις και ακόμα αντέχει δε σημαίνει κάτι
2. όπως είπα περίμενα ότι θα το κάνουν
3. όσο το gear S3 δηλαδή προβληματίζει σε κάθε περίπτωση, αν έχεις μικρό χέρι/καρπό. Είναι λοιπόν αρκετά σχετικό, μικρό όμως δεν είναι, μεγάλο σίγουρα είναι.
4. πολλοί δοκιμαστές λένε για μέτριας φωτεινότητας οθόνη με κακό έλεγχο και κακή λειτουργία της αυτόματης φωτεινότητας, εσύ με το το συγκρίνεις;
5. πολύ γενικό και αόριστο, πόσες μέρες μόνο σαν ρολόι, πόσο με ρολόι και πότε πότε παλμούς, πόσο με άθληση με GPS και παλμούς ανά δευτερόλεπτο
6. Την ακρίβεια παλμών πως την εξέτασες; Τα περισσότερα οπτικά έχουν θέμα ιδιαίτερα σε interval καταστάσεις με γρήγορο ανέβασμα και μεγάλα νούμερα. Κάλυψες αυτές τις περιπτώσεις στις μετρήσεις σου; / Ναι φοράει GPS όπως όλα, και πιάνει και Glonass που είναι ακόμα καλύτερα αλλά δεν είναι όλα τα ίδια. Πόσο καλό τσιπ έχει, πόσο καλή κεραία και εν τέλει πόση ώρα κάνει να πιάσει, πόσο καλά κρατάει το σήμα ανάμεσα σε πολυκατοικίες, δέντρα κλπ. Πως μέτρησες το GPS, με τι το σύγκρινες.
Επί του θέματος αξίζει να διαβάσει κανείς εκτεταμένες δοκιμασίες από sites όπως του dcrainmaker, ακολουθεί το λινκ για το Garmin 235 (μόνο 180 λίρες στο chainreactioncycles.com τις τελευταίες μέρες)
https://www.dcrainmaker.com/2015/11/gar ... eview.html
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
sknipper έγραψε:To Amazfit είναι πολύ καλό για τα λεφτά του και έχει και music player που λίγα άλλα έχουν αλλά με τα παρακάτω μειονεκτήματα.
- δεν είναι αδιάβροχο (αντέχει βροχή και ιδρώτα αλλά δεν μπαίνει ντους, πισίνα, θάλασσα)
- προβληματική έλλειψη λογισμικού (στηρίζεται σε android αλλά δεν παίζει android wear), δεν μπορείς να σώσεις τα δεδομένα σου (αυτό είναι πολύ χοντρό αν ισχύει και μάλλον είναι θέμα αναβάθμισης, πρέπει να έχει ήδη ξεπεραστεί). Επίσης στο XDA ασχολούνται που είναι καλό.
- κατά την άθληση τα πεδία δεν αλλάζουν και καλύπτει μόνο ελάχιστα αθλήματα, πχ δεν έχει ποδήλατο (κι αυτό εύκολα θα ξεπεραστεί).
- 45mm διάμετρο, άρα είναι μπόλικο και μέτρια παχύ για την κατηγορία στα 12mm.
- οθόνη μέτριας φωτεινότητας και με κομμένο το κάτω μέρος
- δύσχρηστο κατά την άθληση, κουμπί για να ξεκλειδώσει και μετά με το ιδρωμένο δάχτυλο/γάντι στην οθόνη για να κάνεις το παραμικρό.
- δεν έχω δει ακόμα δοκιμασία από ειδικό site (που θα το δούνε στην πράξη σε τρέξιμο κλπ, ευκολία χειρισμού όπου μάλλον πάσχει, ακρίβεια παλμών και GPS πραγματική αυτονομία και άλλα πολλά).
Πάντως στην τιμή προσφορών αν κάποιος σκέφτεται για κάτι τέτοιο και του χωράει είναι ευκαιρία.

Εγώ σκέφτομαι για το Garmin Vivoactive 3 (στα 43 χιλιοστά) αλλά δεν νιώθω εντελώς έτοιμος να προβώ σε αγορά. Γιατί ναι μεν η Garmin είναι σοβαρή και παλιά στο χώρο αλλά και η Polar επίσης παλιά και καταξιωμένη αλλά μήπως τα android wear είναι το μέλλον; Ή μήπως η Samsung είναι αρκετά μεγάλη και δυνατή να τους φάει με τα δικά της που κι αυτά καλά είναι...

Sknipper χτύπα ένα vivoactive 3.

Αν θέλεις Fitness tracker και όχι ρολόι ηλεκτρονικό κ λίγο για τρέξιμο να έχουμε να λέμε, τότε Garmin ή amazfit.

Αλλιώς S3.

100€ πάνω, 100 κάτω , μια ζωή την έχουμε. Αν σε προβληματίζει το amazfit χτύπα το Vivoactive 3 κ τέλος.
Το συνδέω με το κινητό μια φορά τη μέρα, περνά όλα τα δεδομένα (24ωρο παλμογράφο)κτλ

< >
Άβαταρ μέλους
By vasilis
JasonLouk έγραψε:Καλά τα είπες sknipper

< >

με έχει πιάσει σπαστικό γέλιο εδώ και κανα πεντάλεπτο :lol:

το τρολάρισμα.... ειδικά με το γάντι σε αυτο το φόρουμ είναι ονειρικό :s_airkiss
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#461223 Gear fit 2 pro παραγγέλθη, αναμένεται σύντομα. Ελπίζω να αντέξει πάνω από 3μηνο :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
PeterPan έγραψε:
sknipper έγραψε:To Amazfit είναι πολύ καλό για τα λεφτά του ....

Sknipper χτύπα ένα vivoactive 3.
Αν θέλεις Fitness tracker και όχι ρολόι ηλεκτρονικό κ λίγο για τρέξιμο να έχουμε να λέμε, τότε Garmin ή amazfit.
Αλλιώς S3.
100€ πάνω, 100 κάτω , μια ζωή την έχουμε. Αν σε προβληματίζει το amazfit χτύπα το Vivoactive 3 κ τέλος.
Το συνδέω με το κινητό μια φορά τη μέρα, περνά όλα τα δεδομένα (24ωρο παλμογράφο)κτλ
Βασικά μια και χάλασε το ρολόι μου θέλω και ρολόι που να φοράω κάθε μέρα παντού το οποίο γιατί να μην μου κάνει και όλα τα επιπλέον κόλπα με αντάλλαγμα το να πρέπει να το φορτίζω 1-2 φορές την εβδομάδα.
Αν το Garmin vivoactive 3 (GV3) είχε λύσει κάτι προβλήματα νεότητας και είχε πιο θετικές κριτικές θα το είχα ήδη πάρει στη black Friday.
Αλλά βέβαια πρέπει να ασχοληθώ να τα βρω και να δοκιμάσω όσο περισσότερα μπορώ για να δω τι παίζει. Επειδή θα είναι πολύ πιο ελαφριά από το κανονικό μου ρολόι μπορεί να μου κακοφαίνεται πολύ το μέγεθος. Ειδικά πάντως το Samsung Gear S3 στα 46x49x12,9mm είναι πολύ ογκώδες και το είχε φίλος και το έχω δει από κοντά. Πολύ μεγάλο για μένα. Ίσως το Gear Sport στα 44.6 x 42.9 x 11.6 να μπορεί να παίξει. Θεωρώ όμως την περιστρεφόμενη στεφάνη εξαιρετικά καλή ιδέα. Συνδυάζει το πλεονέκτημα της μηχανικής κίνησης και ακρίβειας με άμεση πρόσβαση σε μεγάλο εύρος επιλογών. Μακάρι να το αντιγράψουν όλοι.

To 100 πάνω 100 κάτω δεν ισχύει για μένα. Πρέπει να βρω το σωστό/κατάλληλο για μένα, αυτό που θα με καλύψει σε όλα και σε όσο γίνεται καλύτερη τιμή. Δε θέλω να πάρω κάτι και μετά να μετανιώσω, είτε ότι έκανα λάθος επιλογή είτε ότι δεν έπρεπε να πάρω τέτοιο πράμα ακόμα. Και υποπτεύομαι ότι μετά την αναμενόμενη επιτυχία του Amazfit μπορεί να υπάρξει σύντομα πληθώρα οικονομικών ρολογιών σε καλή τιμή. Γιατί είναι υπερτιμημένα, για 250-400 ευρώ θα ήθελα πιο πρίμιουμ κατασκευή και όχι το πλαστικουριό που έχουν πολλά.
Θα δοκιμάσω μήπως δανειστώ ένα Polar M430 από ένα φίλο να δω πως είναι η ζωή με ένα τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
sknipper έγραψε:Αν το Garmin vivoactive 3 (GV3) είχε λύσει κάτι προβλήματα νεότητας και είχε πιο θετικές κριτικές

σε ποια αναφέρεσαι;

εεπ, συμφωνώ ότι η touch οθόνη εν μέσω άσκησης δεν είναι βολική.

Α, κάτι άλλο που πιθανώς να έχεις διαβάσει.
Στο 235, το κουμπί που ενεργοποιεί τις επιλογές αθλήματος (το κόκκινο δλδ) είναι συχνό να πατιέται κατά λάθος όταν βάζεις βγάζεις κάτι μακρυμάνικο (φούτερ, πουκάμισο κλπ) από το μανίκι.

Τα polar είναι καλά, αλλά ασχημούλικα. Χειρότερα κι από garmin :(
Άβαταρ μέλους
By elteo
sknipper έγραψε:
To 100 πάνω 100 κάτω δεν ισχύει για μένα. Πρέπει να βρω το σωστό/κατάλληλο για μένα, αυτό που θα με καλύψει σε όλα και σε όσο γίνεται καλύτερη τιμή. Δε θέλω να πάρω κάτι και μετά να μετανιώσω, είτε ότι έκανα λάθος επιλογή είτε ότι δεν έπρεπε να πάρω τέτοιο πράμα ακόμα.

Το έχουμε καταλάβει σκνιπερ. :lol: Μην ανησυχείς. Δεν είναι η πρώτη αγορά σου που κάνεις εξαντλητική (πέρα από τα όρια του φυσιολογικού) έρευνα (και) εδώ μέσα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
vasilis έγραψε:
JasonLouk έγραψε:Καλά τα είπες sknipper

< >

με έχει πιάσει σπαστικό γέλιο εδώ και κανα πεντάλεπτο :lol:

το τρολάρισμα.... ειδικά με το γάντι σε αυτο το φόρουμ είναι ονειρικό :s_airkiss

:lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#461355 Πρόταση για κάποιο tracker φτηνό ; δε χρειάζεται καν οθόνη με πολλά πολλά... Αρκεί να μετράει standalone βήματα και heart rate, και να έχει ένα καλό. application με το οποίο να συγχρονίζει το βράδυ άμα βρεθεί κοντά στο coupled κινητό. Επίσης το app θα ήθελα να εχει τις εύκολιες του s health σε weight management, να έχει δηλαδή πολλές τροφες έτοιμες.