Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
kyr80 έγραψε:Και αχτύπητο να το κάνεις ακόμα καλύτερα. Μόνο για το εφέ του αφρού το χτυπάς. Απλά αν βάλεις ζάχαρη, ανακάτεψε με ένα κουτάλι πριν το κρυώσεις.

Thanks Kyr! :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#71401 παμε ενα troubleshooting σε μια gaggia evolution
παω να φτιαξω καφε, βλεπω τερμα αδεια την κανατα - κακο σημάδι
η γυναικα μου εφτιαξε τιραμισου προχθες (πολυ ωραιο btw!) και εφτιαξε δυο φλυτζανια καφε
προφανως την αφησε ανοιχτη και πηρε αερα

τωρα δε βγαζει νερο με την καμια
ατμο βγαζει αλλα μεχρι εκει

υπαρχει ελπιδα γιατρε μου?
Άβαταρ μέλους
By drdino
#71404 Γραφτο κι εδώ λοιπόν. :)
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#71407 πατας το κουμπακι ατμου αλλα σημαντικό, τη στροφιγγα τερμα κλειστη, να μη βγαινει ατμος
μετα πατας το κουμπι για τον καφε και περιμενεις λιγο... σε λιγο εχει πεταξει τον αερα και εχει φερει νερο
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#71514 :thumbsup:
Και είναι ένας καφές, που δεν μπορείς να κάνεις λάθος(εφόσον βγαίνει από μερίδες). Αν σου άρεσε αυτό που ήπιες, τότε σώθηκες.
Όσες φορές έκανα κρύο espresso από τη nespresso στο σπίτι, τον έπινα και με έπινε.
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
kyr80 έγραψε::thumbsup:
Και είναι ένας καφές, που δεν μπορείς να κάνεις λάθος(εφόσον βγαίνει από μερίδες). Αν σου άρεσε αυτό που ήπιες, τότε σώθηκες.
Όσες φορές έκανα κρύο espresso από τη nespresso στο σπίτι, τον έπινα και με έπινε.

Αμα σου πω οτι μου αρεσε παραπανω απο αυτους που επινα εξω θα με πιστεψεις? :lol: Ειχε τη σωστη espressιλα εφυγα μετα εξω με ενα χαμογελο στο προσωπο μου! :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#71726 Για να βοηθήσω στο παραπάνω πρόβλημα λειτουργίας της αντλίας που δεν φέρνει νερό, που συνήθως δημιουργείται αν ξεχάσαμε το δοχείο χωρίς νερό :
1/Αφήνουμε τη μηχανή κλειστή 20 λεπτά τουλάχιστον, να κρυώσει το μπόιλερ.
2/Γεμίζουμε νερό το δοχείο και τσεκαρουμε να είναι κλειστή η βαλβίδα παροχής ατμού.
3/Πατάμε ΟΝ και περιμένουμε 3-4 λεπτά να ζεσταθεί το μπόιλερ, με όλα τα υπόλοιπα κουμπιά κλειστά.
4/Ανοίγουμε στη συνέχεια τη στρόφιγγα ατμού για 1 λεπτού εξαέρωση απ΄ το ακροφύσιο και τη ξανακλείνουμε.
5/Πατάμε το κουμπί παρασκευής καφέ, για να δουλέψει η αντλία και μέχρι να φέρει νερό .
Τυχόν άλλοι μέθοδοι, ας γραφτούν.

Και με την ευκαιρία, bonus ==> Nάπολη: Η πατρίδα του espresso.

Δυστυχώς η σειρά είναι στα Ιταλικά :oops: :innocent: και σε κάθε επεισόδιο επιλέγεται ένα απ τα πιό φημισμένα bar της κάθε πόλης, με πληροφορίες για τον espresso και τις παραλλαγές του. Στο συγκεκριμένο βίντεο αναλύεται η διαφορά μεταξύ Arabica και Robusta.
Παραθέτω μερικά ακόμα , για όποιον θέλει να αλλάξει ψυχική διάθεση, χαζεύοντας . :metalo:
Σύντομες εικόνες απ΄ την κάθε πόλη , τα bar και τη διακόσμισή τους, τον κόσμο και την πιστή πελατεία που συχνάζει, αλλά και τους barista που συνήθως είναι και ιδιοκτήτες της οικογενειακής επιχείρησης με παράδοση 2-3 γενεών. Ενδεικτικά:
https://www.youtube.com/watch?v=sG1gvPPAjM8 στη Ρώμη, με τον espresso σαν συστατικό για το καλύτερο tiramisu στην πόλη, που διαθέτει στους πελάτες του σχεδόν 220 τόνους/έτος.
https://www.youtube.com/watch?v=zxljtn8yv60 στη Μπολόνια, περί cappuccino σε ένα bar- παραδοσιακή pasticceria με τα καλύτερα γλυκά της πόλης .
https://www.youtube.com/watch?v=g8qHsQXM9Ag στο Μιλάνο, για τα χαρακτηριστικά του καλού barista (το συγκεκριμένο έχει 6 για τους 1000 καθημερινούς πελάτες του) και κυρίως περί μοδάτου στύλ σε συνδυασμό με την παράδοση που οφείλει να διαθέτει ένα bar -must της πόλης.
:)
Άβαταρ μέλους
By drdino
#71727 Τι είπαμε πως υπάρχει σε μύλο μέχρι περίπου 100 ευρώ;
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#71735 καλύτερα να ανεβεί λιγο το Budget για τον CM800 Η τον Ascaso i2 mini που ειναι κ stepless

εναλλακτικά για γυμναζωμαι 1-2 λεπτα πριν το καφε το χειροκίνητο porlex tall
Άβαταρ μέλους
By drdino
#71738 Ευχαριστώ

Edit: είναι stepless αυτός;

Edit 2: porlex χειροκίνητο (για αγνή αίσθηση :lol: ) έχω, απλά είπα να πάω σε κάτι αυτόματο γιατί λέω να αρχίσω να φτιάχνω και στην δουλειά γιατί δεν αντέχω άλλο τον νεσκαφε.

Άρα cm800?
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
GeorgT έγραψε:καλύτερα να ανεβεί λιγο το Budget για τον CM800

Συμφωνώ, αν υπάρχει το χρήμα (+ 50 €).
Η διαφορά του με το 702 είναι στις επιπλέον ρυθμίσεις άλεσης: 25 στον CM702 (δεν είναι λίγες), έναντι 40 στον 800.
Μετά απο 1μιση χρόνο χρήσης του 702 και 1 μήνα "ψάξιμο", στη θέση 12 είμαι ΟΚ.
Oι μύλοι της GRAEF είναι προφανώς stepped.
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#71754 Εξαρτάτε τη τιμες παίζουν πανω, οι Graef βγαίνουν κατα διαστηματα σε πολυ καλες τιμες στο γερμανικο amazon, τωρα για αγγλια! :hmmm:

τωρα για το stepless Ascaso παίζει το σπανιο να ειναι η τιμη του χαμηλότερη στην Ελλαδα (130 κατι στο solino) :dizzy: