Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
sknipper έγραψε:- Λέω να αποφύγω να οδηγήσω/αλυσίδες/παρκάρισμα και να πάω με ski bus, σε παίρνει, σε πάει, σε φέρνει ενώ ροχαλίζεις. Λέω για Τρίτη και αν μας αρέσει και Πέμπτη.

Τρίτη κ Πέμπτη σιγά μην έχει ski bus
Και να έχει, άδειο θα είναι το χιονοδρομικό. Δεν θα έχεις πρπβκημα με παρκάρισμα.
Δεν αξίζει αν έχεις αυτοκίνητο. Με δικό σου μέσο, θα πας από το σπίτι σου ο,τι ώρα θες, θα φύγεις όποτε θες, θα πας σε καμία ταβέρνα να φας κοκ

Εξοπλισμό (αν δεν χωράει στο αυτοκίνητο ή δεν έχεις σχάρες) νοικιάζεις και πάνω στις πίστες στον Παρνασσό, για να μην τα κουβαλάς στα αυγα. Λίγο πιο τσιμπημένες τιμές πιθανώς, αλλά πχι κάτι τραγικό. Ταυτότητα να εχεις μαζί σου.

Εγώ θα το σκεφτόμουν με μια διανυκτέρευση κάπου στα πέριξ του χιονοδρομικού πάντως, και να κανείς δυο μέρες συνεχόμενα. Γλυτωνεις πολύ χρόνο στο δρόμο (aka ύπνο)
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#851713 Χιόνι ακόμα δεν έχει αλλά μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου που θα πάω ελπίζω να έχει.
Μου είπε φίλος που κάνει snowboard ότι τα Καλάβρυτα δεν έχουν καλή πίστα για αρχάριους ή κάτι τέτοιο. Εσείς όμως λέτε καλύτερα Καλάβρυτα οπότε μέσα.
Επίσης κρατάω τις κάλτσες, έξτρα ρούχα, νερό φαΐ κλπ. Κράνος έχω που έκανα καρτ, τη δουλειά του θα την κάνει και δεν θα σιχαίνομαι αλλά πρέπει να το κουβαλάω.
Γυαλιά ηλίου ναι αλλά εγώ φοράω γυαλιά κανονικά-πολυεστιακά χωρίς τα οποία δεν μπορώ να κυκλοφορήσω και ηλίου έχω να βάλω από τότε που φόραγα φακούς επαφής (οι οποίοι από τότε που άρχισε η πρεσβυωπία ποτέ δεν κατάφεραν να με καλύψουν).
Α, δεν έχει κάθε μέρα skibus; Αυτό δεν το είχα σκεφτεί, θα πρέπει να το έχω στο νού μου. Τα αποδέχομαι τα συν του αυτοκινήτου αλλά θα είναι νοικιάρικο, δεν έχω καμία όρεξη να μπλέξω με αλυσίδες και 2 ώρες οδήγηση σε συνέχεια ξεπατώματος δε λέει. Και κάτι για 67 ευρώ τη μέρα πάρκινγκ στα Κελλάρια τι εννοεί ο ποιητής;;;
Την πρώτη φορά αν είμαστε μόνοι που δεν ξέρουμε που παν τα 4 θα πάμε με το ski bus, αν με παρέα τότε οκ. Η σύζυγος θα είναι Αθήνα, η διανυκτέρευση περιπλέκει την κατάσταση. Αν πάμε Τρίτη και μας αρέσει αρκετά τότε θα οργανωθούμε να πάμε μαζί την Πέμπτη.
Ό,τι άλλο σκέφτεστε πείτε το.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
sknipper έγραψε:Χιόνι ακόμα δεν έχει αλλά μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου που θα πάω ελπίζω να έχει.
Μου είπε φίλος που κάνει snowboard ότι τα Καλάβρυτα δεν έχουν καλή πίστα για αρχάριους ή κάτι τέτοιο. Εσείς όμως λέτε καλύτερα Καλάβρυτα οπότε μέσα.
Επίσης κρατάω τις κάλτσες, έξτρα ρούχα, νερό φαΐ κλπ. Κράνος έχω που έκανα καρτ, τη δουλειά του θα την κάνει και δεν θα σιχαίνομαι αλλά πρέπει να το κουβαλάω.
Γυαλιά ηλίου ναι αλλά εγώ φοράω γυαλιά κανονικά-πολυεστιακά χωρίς τα οποία δεν μπορώ να κυκλοφορήσω και ηλίου έχω να βάλω από τότε που φόραγα φακούς επαφής (οι οποίοι από τότε που άρχισε η πρεσβυωπία ποτέ δεν κατάφεραν να με καλύψουν).
Α, δεν έχει κάθε μέρα skibus; Αυτό δεν το είχα σκεφτεί, θα πρέπει να το έχω στο νού μου. Τα αποδέχομαι τα συν του αυτοκινήτου αλλά θα είναι νοικιάρικο, δεν έχω καμία όρεξη να μπλέξω με αλυσίδες και 2 ώρες οδήγηση σε συνέχεια ξεπατώματος δε λέει. Και κάτι για 67 ευρώ τη μέρα πάρκινγκ στα Κελλάρια τι εννοεί ο ποιητής;;;
Την πρώτη φορά αν είμαστε μόνοι που δεν ξέρουμε που παν τα 4 θα πάμε με το ski bus, αν με παρέα τότε οκ. Η σύζυγος θα είναι Αθήνα, η διανυκτέρευση περιπλέκει την κατάσταση. Αν πάμε Τρίτη και μας αρέσει αρκετά τότε θα οργανωθούμε να πάμε μαζί την Πέμπτη.
Ό,τι άλλο σκέφτεστε πείτε το.
Οπότε ανέβεις Καλάβρυτα ειδοποίησε με αν θες να πάμε παρέα

< >
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#851718 Η πιθανότητα να χρειαστείς αλυσίδες για το χιονοδρομικό είναι πολύ μικρή. Επίσης είναι κάτι που μπροεις να ξέρεις εκ των προτέρων. Κοιτάς κάτι snowreport και το βλέπεις.
Τώρα βέβαια αν αξίζει να πάρεις κουβέρτες/αλυσιδες για νοικιαρικο δεν ξέρω.

Τελικά πάντως παίζει να έχει καθημερινά ski bus.
Έχει πάντως σημαντικά πιο βάρβαρο ξύπνημα.
Εχε υπόψη σου επίσης ότι σαν αρχάριος αν δεν μπροεις να κανεις μόνος σου, κάποια στιγμή θα βαρεθείς. Με δάσκαλο πόσες ώρες θα κάνεις;
Άβαταρ μέλους
By mjacob
sknipper έγραψε: 2 ώρες οδήγηση σε συνέχεια ξεπατώματος δε λέει. Και κάτι για 67 ευρώ τη μέρα πάρκινγκ στα Κελλάρια τι εννοεί ο ποιητής;;;
Την πρώτη φορά αν είμαστε μόνοι που δεν ξέρουμε που παν τα 4 θα πάμε με το ski bus, αν με παρέα τότε οκ..

Αν θες VIP parking (aka έξω από την είσοδο), πληρώνεις.
Αλλιώς δωρεάν.

Καλά μη φοβασαι, δεν είναι δα και κάνα χάος. Ιδίως αφού λες για καθημερινές, δεν θα έχεις κανένα θέμα. Όπου το μόνο θέμα που μπορείς να έχεις είναι κάτι Κυριακές αν φτάσεις αργά, ότι θα παρκάρεις μακριά και θα έχεις λίγα λεπτά περπάτημα παραπάνω (ομολογουμένως όχι ευχάριστο αν πρπει να κουβαλάς εξοπλισμό, ιδίως αν έχεις μικρά παιδιά)

Από εξοπλισμό γαντια αν δεν έχεις, πάρε. Εννοείται αδιάβροχα, κάτι μάλλινα fleece κλπ μην το συζητήσεις καν.
Πάρε και κάνα τύπου liposan
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#851724 Ski bus εχει καθε μερα μεν αλλα θα πρεπει να ξυπνησετε βαρβαρη ωρα, γιατι το λεωφορειο θελει να ειναι 8+ επανω που ανοιγουν τα lift (απο Φαρο Ψυχικου πχ περναει 05:15 για να παρεις μια ιδεα)
Επισης φευγει απο το βουνο στις 4 το απογευμα, που σημαινει οτι θα πας θα κανεις 2-3 ωρες μαθημα κλπ και μετα θα γυρνας απο σαλε σε σαλε περιμενοντας να περασει η ωρα;

Αν εχει ηλιοφανεια, αντιηλιακο οπωσδηποτε γιατι θα επιστρεψετε κοκκινοι σαν αστακοι :lol:

Για τα γυαλια τωρα, αγορασε φακους με κλιπ, πχ
https://sismanis.gr/t-cook-clip-on-sung ... -4278.html

και εισαι τζετ. Επειδη μιλαμε για χιονια ομως διαλεξε τον πιο σκουρο φακο που θα βρεις
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#851832 H αλήθεια είναι ότι το να έχεις το δικό σου αυτοκίνητο δίνει μεγάλη ελευθερία. Ξυπνάς πιο χαλαρά και είσαι εκεί πριν φτάσουν οι άγριοι όλοι μαζί. Μπορείς να έχεις μερικά πράματα μέσα (φαί, δεύτερα ρούχα). φεύγεις όποτε θες, σταματάς όπου θέλεις κλπ. Μια και έτσι κι αλλιώς το κλείσιμο του λεωφορείου γίνεται την παραμονή, αν δω ότι ο καιρός είναι οκ και οι δρόμοι βατοί χωρίς αλυσίδες προχωρώ ανεξάρτητα.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
PaNick67 έγραψε:Για τα γυαλια τωρα, αγορασε φακους με κλιπ, πχ

Απο το ιδιο μαγαζι, μπορει να παρει και αυτο καποιος:

https://sismanis.gr/opto-labida-fakon-epafis.html

Βεντουζα για τους φακους το λενε για το ξεκαρφωμα :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#851839 Αν δεν έχει αλλάξει κάτι, τα Καλάβρυτα είχαν μια αστεία εύκολη πίστα αρχάριων, και ένα μόνο λιφτ που ήταν το σπαστικό που το αρπάζεις και κάθεσαι πάνω του.
Πριν 20 χρόνια σχεδόν η πληροφορία όμως που ήμουν εκεί, δεν ξέρω τώρα αν έχουν αλλάξει.
Θα προτιμούσα Παρνασσό ειδικά αν μιλάμε για καθημερινή.
Σκι ποτέ δεν έμαθα δυστυχώς, γιατί τόσο στα Καλάβρυτα όσο και στην Βασιλίτσα όταν βρέθηκα, δεν ήταν οι συνθήκες όπως θα τις ήθελα (στην Βασιλίτσα είχα και δάσκαλο).
Σήμερα, μου φαίνεται επικίνδυνο και βαβούρα να πω την αλήθεια. Είναι από τα πράγματα που ή τα κάνεις μικρός που δεν φοβάσαι, ή δεν τα κάνεις καθόλου. Ειδικά στην Ελλάδα της μικρής σεζόν και της αρπαχτής που συνεπάγεται.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#851841 Εγώ αν και έμαθα μικρός στην Φτερόλακα, το βρίσκω υπερβολικά κουραστικό πλέον για εξόρμηση.
Πρέπει να έχεις και την όρεξη για σκι(άντε και την έχω) αλλά κυρίως την όρεξη για το πήγαινέλα.
Τω καιρώ εκείνω ας πούμε, πέρναγες την Αράχωβα μέσα σε 2' και το Λιβάδι δεν είχε παρά μόνο 1 ταβέρνα.
Στην Αγόριανη δε που διατηρούσαμε εξοχικό, υπήρχαν 2 ταβέρνες, 1 μπακάλικο και 1 καφενείο που είχε το μοναδικό τηλέφωνο του χωριού!! :ninja:
Α, επίσης δεν εγγυώμαι πως θα αντιδράσει το σώμα μου με τα πολλά παραπανίσια κιλά από τότενες που έσκιζα :shifty: ανέμελος τις πίστες. Τα γόνατα μου ήδη παραπονιούνται και μόνο που σηκώνομαι από τον καναπέ. :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Anonymous Founder έγραψε:Αν δεν έχει αλλάξει κάτι, τα Καλάβρυτα είχαν μια αστεία εύκολη πίστα αρχάριων, και ένα μόνο λιφτ που ήταν το σπαστικό που το αρπάζεις και κάθεσαι πάνω του.
Πριν 20 χρόνια σχεδόν η πληροφορία όμως που ήμουν εκεί, δεν ξέρω τώρα αν έχουν αλλάξει.

Το χιονοδρομικό έχει την Νεφέλη (Ε), που είναι μια ανθυποκόκκινη πίστα με μεγάλο μήκος για τα Ελληνικά δεδομένα, την ωραία -αν και πολύ μικρού μήκους- κοκκινόμαυρη Άρτεμη (Ζ), ενώ από την άλλη μεριά της άγκυρας, έχει την απολαυστική και αρκετά μεγάλη κοκκινομπλέ Ειρήνη (Η) που καταλήγει στο κάτω σαλέ. Μια χρονιά είχαν ανοίξει και μια ακόμα υπέροχη μαυρούλα, την Φοίβη (Δ). Αμέσως μετά τον τερματισμό της διθέσιας καρέκλας έστριβες δεξιά, αλλά έχω να την δω πολλά χρόνια να πατιέται.

Τις μέρες που το εκτός είναι καλό, το πεδίο είναι εξαιρετικό. Μπορείς να κατέβεις την Ινώ (Γ), όλη την πλαγιά της Νεραϊδοράχης (Β) με καλό μήκος και κλίση, και φυσικά τον Χάρο (Α), αν ξέρεις καλά το βουνό*. ενώ τραβερσάροντας από την μεριά του Αβγού (τέρμα δεξιά από την άγκυρα) μπορείς να βγάλεις όλη την μέρα ανακαλύπτοντας απολαυστικές διαδρομές μέσα στα δέντρα (Θ, Ι) , και μετά με λίγο σπρώξιμο να ξαναβγείς στο κάτω σαλέ.

Το κύριο πρόβλημα του χιονοδρομικού είναι ότι όλα αυτά εξυπηρετούνται ακόμα από την άθλια διθέσια καρέκλα που δεν πρόλαβαν να αλλάξουν φέτος και την άγκυρα που δεν βλέπω να αλλάζει ποτέ.
Τα Σαββατοκύριακα είναι τέτοιες οι ουρές που δεν έχει νόημα να πας.

Εικόνα

*Στον Χάρο ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ αν δεν είμαστε απολύτως σίγουροι για το σημείο που πρέπει να πλησιάσουμε την ορθοπλαγιά ώστε να πέσουμε από την πίσω μεριά. Από κάτω έχει γκρεμό εκατοντάδων μέτρων και πολλές φορές σχηματίζονται κορνίζες.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
George_Prix έγραψε:
Αυτό το θέλεις για ημίσκληρους φακούς μου δεν μπορείς να τους τσιμπήσεις με τα δάχτυλα. Καμία σχέση με το θέμα βέβαια.... :lol:

Ο Παρνασσός για μένα έχει το πλεονέκτημα ότι ξέρω να πάω, για τα Καλάβρυτα θα πρέπει να κοιτάω ταμπέλες, μικρό το κακό.
Δεν ξέρω για το ποιος από τους δύο έχει πιο καλή πίστα αρχαρίων ούτε τι σημαίνει καλή πίστα αρχαρίων, υποθέτω κάτι πλατύ με ελάχιστη κλίση που να καταλήγει σε φυσικό ίσιωμα.
Αλλά στα Καλάβρυτα μου αρέσει που η πιστούλα αρχαρίων είναι πολύ κοντά στα αυτοκίνητα. Παρκάρεις, παίρνεις σανίδα και περπατάς στην πιστούλα, Δεν μπλέκεις με αυγά κλπ και έχει και ειδική ταρίφα για χρήση μόνο του αναβατορίου με 8 ευρώ. Επίσης στα Καλάβρυτα η Δευτέρα και Παρασκευή είναι χαμηλή περίοδος ενώ στον Παρνασσό είναι πιο ακριβά.
Θα αποφασιστεί μάλλον τελευταία στιγμή. Πιθανότατα να εξαρτηθεί από γνωστούς κλπ.

Για το Μαίναλο τι έχετε να πείτε;
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
sknipper έγραψε:
George_Prix έγραψε:
Αυτό το θέλεις για ημίσκληρους φακούς μου δεν μπορείς να τους τσιμπήσεις με τα δάχτυλα. Καμία σχέση με το θέμα βέβαια.... :lol:

Παντως αν σε πιασουνε να κρατας αυτο το πραγμα, το κλασικο "δεν ειναι αυτο που φαινεται" δε νομιζω να δουλεψει σα δικαιολογια :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
sknipper έγραψε:
George_Prix έγραψε:
Για το Μαίναλο τι έχετε να πείτε;

Αν το πετύχεις με πούδρα είναι υπέροχο και προσφέρει άπειρες διαδρομές μέσα στα δέντρα. Με σκληρό χιόνι έχει μια καλή μαύρη, αλλά δεδομένου ότι έχει μόνο συρόμενα η κούραση έρχεται γρήγορα. Έχει και μια ωραία περιφερειακή μέσα στα δέντρα, αλλά είναι πιο πολύ δρόμος παρά πίστα. Το τοπίο καταπληκτικό φυσικά, αλλά επειδή είναι χαμηλά δεν έχει πάντα χιόνι.

Για αρχάριους δεν ξέρω τι παίζει.