- 10 Ιαν 2024, 02:33
Anonymous Founder έγραψε:Αν δεν έχει αλλάξει κάτι, τα Καλάβρυτα είχαν μια αστεία εύκολη πίστα αρχάριων, και ένα μόνο λιφτ που ήταν το σπαστικό που το αρπάζεις και κάθεσαι πάνω του.
Πριν 20 χρόνια σχεδόν η πληροφορία όμως που ήμουν εκεί, δεν ξέρω τώρα αν έχουν αλλάξει.
Το χιονοδρομικό έχει την Νεφέλη (Ε), που είναι μια ανθυποκόκκινη πίστα με μεγάλο μήκος για τα Ελληνικά δεδομένα, την ωραία -αν και πολύ μικρού μήκους- κοκκινόμαυρη Άρτεμη (Ζ), ενώ από την άλλη μεριά της άγκυρας, έχει την απολαυστική και αρκετά μεγάλη κοκκινομπλέ Ειρήνη (Η) που καταλήγει στο κάτω σαλέ. Μια χρονιά είχαν ανοίξει και μια ακόμα υπέροχη μαυρούλα, την Φοίβη (Δ). Αμέσως μετά τον τερματισμό της διθέσιας καρέκλας έστριβες δεξιά, αλλά έχω να την δω πολλά χρόνια να πατιέται.
Τις μέρες που το εκτός είναι καλό, το πεδίο είναι εξαιρετικό. Μπορείς να κατέβεις την Ινώ (Γ), όλη την πλαγιά της Νεραϊδοράχης (Β) με καλό μήκος και κλίση, και φυσικά τον Χάρο (Α), αν ξέρεις καλά το βουνό
*. ενώ τραβερσάροντας από την μεριά του Αβγού (τέρμα δεξιά από την άγκυρα) μπορείς να βγάλεις όλη την μέρα ανακαλύπτοντας απολαυστικές διαδρομές μέσα στα δέντρα (Θ, Ι) , και μετά με λίγο σπρώξιμο να ξαναβγείς στο κάτω σαλέ.
Το κύριο πρόβλημα του χιονοδρομικού είναι ότι όλα αυτά εξυπηρετούνται ακόμα από την άθλια διθέσια καρέκλα που δεν πρόλαβαν να αλλάξουν φέτος και την άγκυρα που δεν βλέπω να αλλάζει ποτέ.
Τα Σαββατοκύριακα είναι τέτοιες οι ουρές που δεν έχει νόημα να πας.
*Στον Χάρο ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ αν δεν είμαστε απολύτως σίγουροι για το σημείο που πρέπει να πλησιάσουμε την ορθοπλαγιά ώστε να πέσουμε από την πίσω μεριά. Από κάτω έχει γκρεμό εκατοντάδων μέτρων και πολλές φορές σχηματίζονται κορνίζες.