Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#361310 Και μαγκια του το παλικάρι.

Προφανώς δεν το είπα προσωπικά για κανένα, αλλά για τη νοοτροπία που βγαίνει και απο άλλα ποστ σε άλλα θέματα , οτι δλδ επιτυχία σημαίνει να μπορω να αγοράσω το τάδε και το αλλο.
Πραγματικα είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να είναι σημαντικό εφόσον έχουν λυθεί τα άκρως απαραίτητα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#361312 καλυτερα να προσπαθήσεις και ας αποτύχεις και καμία φορά παρά να μη δοκιμάσεις καθόλου και να σκέφτεσαι τι θα γινόταν αν....
Όλες οι επιλογές καλές ειναι αρκεί να ειναι συνειδητές, και όλες έχουν ενα κόστος.

Μπράβο και στον 'ελβετο' αδερφό, άμα δε παρεις και (τα σωστά) ρίσκα δε προχωράς.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#361313 Επιτυχια δεν ειναι να αγορασεις Μακμπουκ. Μακμπουκ περνει το καθε 12χρονο που παει σε ιδιωτικο σχολειο στην Αθηνα. Επιτυχια ειναι που <30 Δουλευει με τις δυναμεις του και αγοραζει λαπτοπ και σκουπα και πληρωνει το νοικι του χωρις να χρεωνει τα παιδια και τα εγκονια των ομοεθνων του.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#361318 Ποιο ακριβως ηταν το "ρισκο" στον αδερφο του PeterPan; :lol: :lol: Θα πρεπει να ξαναμαθουμε την αλφαβητα εδω μεσα μου φαινεται. :s_shout
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#361319 Πέτρο μην πέφτεις στη γερμανική παγίδα= υπάρχω όσο καταναλώνω. Ούτε τα λεφτά είναι η λύση σε όλα. Και ΠΑΝΤΑ υπάρχει κάποιος με περισσότερα. Όσα και να έχουμε.
Μην πάμε στο "τι είναι ευτυχία", γιατί θα μελαγχολήσουμε.
Είμαι με τη γυναίκα μου από φοιτητές. Περισσότερο ευτυχισμένοι είμασταν με το lancia Y στη γκαρσονιέρα μας, από ότι τώρα. Και δεν εννοώ προβλήματα στη σχέση μας. Στα 20 μου, δεν είχα cent στην τσέπη, αλλά όνειρα για μια ζωή. Και ανεμελιά, και 100% υγεία, και ΚΑΝΕΝΑ άγχος.

saxon_747 έγραψε:Εκτός από τύχη, πείσμα, ευστροφία κτλ παίζει ρόλο και το υπόβαθρο (οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό) παίδες. Αλλιώς να ξεκινάς από το μηδέν, αλλιώς από το +1.

Αυτό ισχύει για τα χρόνια μας. Πιο παλιά μπορούσες να αλλάξεις την τύχη σου.

KiloMeater έγραψε:καλυτερα να προσπαθήσεις και ας αποτύχεις και καμία φορά παρά να μη δοκιμάσεις καθόλου και να σκέφτεσαι τι θα γινόταν αν....
Όλες οι επιλογές καλές ειναι αρκεί να ειναι συνειδητές, και όλες έχουν ενα κόστος.

Μπράβο και στον 'ελβετο' αδερφό, άμα δε παρεις και (τα σωστά) ρίσκα δε προχωράς.

Ωραία τα λέτε, και μπράβο σας.... Αλλά σας έκατσε η μπίλια.
Άλλη άποψη έχει πρώην υπάλληλός μου.... Που ήταν πραγματικά καταπληκτική στη δουλειά της. Ήταν υπεύθυνη στο ένα κατάστημα, με απολαβές ενός χρόνου σε 4,5 μήνες. Έφυγε Γερμανία, για να κάνει την ίδια δουλειά. Γιατί είχε συγγενείς εκεί, και την πρίζωσαν . Άφησε το σπίτι της, βρήκε μαγαζί, και χρεώθηκε. Έκανε πολύ όμορφο χώρο. Έβαλε ότι είχε και χρεώθηκε σχεδόν 300.000€ η οικογένειά της, και το μαγαζί έκλεισε πριν το καλοκαίρι, γιατί άφηνε χρέη κανένα 10χίλιαρο το μήνα. ΕΥΤΥΧΩΣ βρήκε και το πούλησε. ΔΥΣΤΥΧΩΣ την εκμεταλλεύτηκε συμπατριώτης, και το πήρε περίπου για τα μισά που κόστισε. Αυτή τη στιγμή κάνει τη σερβιτόρα ανασφάλιστη στη Γερμανία(που ντεμέκ είναι όλα νόμιμα). Και ετοιμάζετε να γυρίσει, μόλις καταφέρει διακανονισμό που μπορεί να πληρώνει.
Θα χρωστάει για καμιά 15ρια χρόνια, όταν θα έχει ξεπεράσει τα 45 της. Ενώ ΑΝ έμενε, θα είχε κρατήσει το κομπόδεμά της και θα έκανε τη μέτρια(θεωρούσε τότε) ζωή της στο μπουρδέλο(όπως έλεγε).
Άβαταρ μέλους
By nomarxis
PeterPan έγραψε:Καλά, αυτό με το λαπτοπ κ τη σκούπα μ@λ@κία μου που το ανέφερα, μου βγήκε στο γραπτό λόγο... απλώς χαίρομαι για τον μικρό που έχει στόχους κ κότσια να τους κυνηγήσει...

< >

Ελβετία ζω και εγώ τα τελευταία 5 χρόνια. Δεν έχω την ''γ@μ@τη, συν μπόνους, συν ΤΤ του αφεντικού δουλειά'', αλλά μπορώ να σου εγγυηθώ πως το 90% του πληθυσμού( εργαζόμενοι & μη ) μπορούν να τα έχουν αυτά.
Σχετικά με τους εδώ Έλληνες μετανάστες έχω να κάνω 2 διαπιστώσεις:
α) οι παλιοί 1ης γενιάς μετανάστες κονταροχτυπιούνται ποιος έχει τα πιο πολλά €€€...(στην άκρη)
β) οι 2ης γενιάς μετανάστες ( βλ. κρίση ) απλά εφαρμόζουν το από πάνω όχι σε τραπ.λογαριασμό, παρά σε ίντσες, WATT , B2 & πολλά άλλα..
Πραγματικά τους βαριέμαι....και τους λυπάμαι... :s_empathy
Είναι πολύ λυπηρό να μην έχω τους φίλους, τους γονείς, τον ήλιο της πατρίδας μας, να προσπαθώ να μοιραστώ τον λίγο ελεύθερο χρόνο μου ειδικά με Έλληνες που ήρθαν πρόσφατα στη χώρα και να σκοντάφτω στη νοοτροπία νεόπλουτων που είχα αφήσει όταν έφυγα. :s_sad
Τελευταία επεξεργασία από nomarxis και 06 Φεβ 2017, 02:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#361324 Αυτό ισχύει. Γενικά όμως δεν μπορείς να κατηγορήσεις αυτόν που βγάζει τα λεφτά με τον ιδρώτα του κ την αξία του. Αυτός μπορεί να τα κάνει ο,τι θέλει. Και ναι, αν έχει ένα σταθερό εισόδημα κ καλές εργασιακές προοπτικές, δεν είναι κακό να κάνει κανείς τη ζωή του ευκολότερη κ ομορφότερη...

Αν τα έκλεψε, υπεξαίρεσε, τρώει έτοιμα γονέων κτλ είναι άλλο θέμα...

< >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#361327 Μια χαρα τα λεει ο nomarxis. Πετρο μπορεις να μου εξηγησει ποιο ρισκο πηρε ο αδερφος σου; Εμενα μου φαινεται μια ακομα κλασσικη περιπτωση αλλαγης δουλειας. Απο μια μόνιμη θεση σε μια αλλη με καλυτερες απολαβες κλπ. Εκτος αν χανω κάτι

< >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
mirage έγραψε:Μια χαρα τα λεει ο nomarxis. Πετρο μπορεις να μου εξηγησει ποιο ρισκο πηρε ο αδερφος σου; Εμενα μου φαινεται μια ακομα κλασσικη περιπτωση αλλαγης δουλειας. Απο μια μόνιμη θεση σε μια αλλη με καλυτερες απολαβες κλπ. Εκτος αν χανω κάτι

< >

Ήταν η επένδυση 50.000€+ για τις σπουδές του. Στη δουλειά που ήταν δεν μπορούσε να κάνει απόσβεση. Εδώ μπορεί γρήγορα σχετικά...

Επίσης σε κάθε νέα δουλειά αλλάζει το εργασιακό περιβάλλον. Στην Αγγλία ήταν πολύ ευχαριστημένος εργασιακά, 8ωρο καθημερινά, Πέμπτη για μπύρες με το Team, Παρασκευή Burgers κτλ. Είχε καλούς φίλους, κοπέλα κτλ. Στην Ελβετία έπρέπε να αλλάξει ασφάλειες, νοικιάσει σπίτι , προκαταβάλλει 2-3 ενοίκια. Μόνο η μετακόμιση έκανε 2.800€ . Όλα αυτά είναι έξοδα, κάτι λιγότερο από 10.000€.

Αλλά κ στη νέα δουλειά φαίνεται να ρολάρει αρκετά καλά.

< >
Τελευταία επεξεργασία από PeterPan και 06 Φεβ 2017, 02:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#361331 50.000€ για σπουδές θεωρείται ρίσκο;;;; 50.000€ για επένδυση(πόσο μάλλον για σπουδές) είναι ψίχουλα.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#361334 Άμα παραμυθιαζόσαστε μεταξύ σας, ok.
Να το γυρίσουμε στο χαβαλέ. :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
kyr80 έγραψε:50.000€ για σπουδές θεωρείται ρίσκο;;;; 50.000€ για επένδυση(πόσο μάλλον για σπουδές) είναι ψίχουλα.

Καλά, όπως το βλέπει ο καθένας...

Εγώ δεν ξέρω πολλούς που έδωσαν κοντά 30.000€ δίδακτρα...

Αλλά κ πάλι, αν νομίζεις ότι είναι φθηνά, ακόμη καλύτερα... πιο γρήγορη απόδοση...

< >
Τελευταία επεξεργασία από PeterPan και 06 Φεβ 2017, 02:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By mirage
#361336 Τι λέει δλδ; Γιατι εγω παλι δεν κατάλαβα τι ειναι τοσο φοβερο στην ολη φαση.

< >