Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
#803266 Ξεκαθαρα λεει η περιγραφη οτι θελουν αποφοιτο πρωην ΤΕΙ οποτε πιθανον να σε θεωρησουν over qualified αν εχεις πτυχίο Πολυτεχνειου.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
GTS έγραψε:Ξεκαθαρα λεει η περιγραφη οτι θελουν αποφοιτο πρωην ΤΕΙ οποτε πιθανον να σε θεωρησουν over qualified αν εχεις πτυχίο Πολυτεχνειου.

Το πολυτεχνείο δίνει διπλώματα.

Από πρώην ΤΕΙ είμαι, αν και προσωπικά το πήρα ενδιάμεσα οπότε είχε άλλον τίτλο αλλά δεν έχει σημασία.
Αυτό δεν αλλάζει κάτι. Πάλι μηχανολόγος μηχανικός γράφει πάνω και αυτό ζητάνε και στο μαγαζί.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#803269 Τεχνολογο ζητανε οχι αποφοιτο ΑΕΙ. Αν εχεις πτυχιο απο τα πρωην ΤΕΙ τοτε ενοοειται οτι ειναι για σενα η αγγελια. Αν εχει καποιος πτυχιο πχ ΕΜΠ τοτε δεν ειναι.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
GTS έγραψε:Τεχνολογο ζητανε οχι αποφοιτο ΑΕΙ. Αν εχεις πτυχιο απο τα πρωην ΤΕΙ τοτε ενοοειται οτι ειναι για σενα η αγγελια. Αν εχει καποιος πτυχιο πχ ΕΜΠ τοτε δεν ειναι.

Τα ΤΕΙ είναι στα ΑΕΙ εδώ και 23 χρόνια.
Το πτυχίο μου πάνω γράφει μηχανολόγος μηχανικός.
Γενικά δεν είναι κάτι δύσκολο. Το ότι δεν θέλουν από πανεπιστήμιο/πολυτεχνείο δεν αλλάζει το τίτλο μας.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#803273 Ευχαριστώ πολύ όλους σας και έναν-έναν ξεχωριστά!

Είναι γεγονός πως τους τελευταίους 7 μήνες έδρεψα αρκετούς καρπούς.

Τον Ιούνιο πέρασα τις εξετάσεις για την υποειδικότητα-εξειδίκευση στην τραυματολογία (κατάγματα), δύσκολο task, που δίνει και αρκετά προνόμια σε όποιον το έχει. Είναι η τρίτη υποειδικότητα που έχω από τον ιατρικό σύλλογο.

Εικόνα

Τον Ιούλιο πήρα την πιστοποίηση από τη γερμανόφωνη αρθροσκοπική εταιρία. Ήθελε καρτέλα με χειρουργεία, courses κτλ.

Εικόνα

Τον Ιούλιο επίσης πιστοποιήθηκα ως βασικός χειρουργός αρθροπλαστικών επεμβάσεων.

Τον Οκτώβρη πήρα την πιστοποίηση για το ρομποτικό μηχάνημα αρθροπλαστικών μιας εταιρίας. Ήταν το πιο εύκολο, μόνο παρακολούθηση κ το χαρτί. Χαρτί παπάτζα θα έλεγα. Ο Instructor γιατρός που το παρουσίαζε κάνει 60 αρθροπλαστικές τον χρόνο, ενώ εγώ έχω μ.ο. τις 250. Το έχουν λίγοι ως χαρτί προς το παρόν. Όμως εξαιτίας αυτού ξεκινήσαμε στο νοσοκομείο εδώ και ένα μήνα να χειρουργούμε με το ρομποτικό σύστημα κ να είμαι εγώ ο υπεύθυνος. Πρέπει να το έχει αυτός που χειρουργεί. Το δυσκολότερο ήταν να πάρουμε το μηχάνημα, δλδ να τα βρούμε με την εταιρία στα λεφτά :s_cool

Εικόνα

Πριν λίγες μέρες μου έστειλαν τη νέα πιστοποίηση από τη γερμανόφωνη εταιρία αρθροσκόπησης.
Εικόνα

Και παράλληλα έχω μια εργασία για διατριβή (Dr. med) στη μέση κ πόσες άλλες υποχρεώσεις όπως όλοι μας…

Που θέλω να καταλήξω…
Όλα αυτά είναι μάταια χαρτιά… Δυστυχώς όμως χρειάζονται…
Τα ίδια κάνουν και οι περισσότεροι από εμάς, ο καθένας στον τομέα του.

Θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου αν την Τρίτη καταφέρω και προλάβω στις 18:00 να περάσω να πάρω τον γιο μου από την αθλητική του δραστηριότητα. Κάποια στιγμή μου είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου πως "δεν του αρέσει πως έγινα γιατρός γιατί δεν έχω χρόνο να παίζω πολύ μαζί τους"... Αυτό πόνεσε... Ο μικρός τα Σάββατα και τις Κυριακές το πρωί με ρωτάει αν έχω να πάω στη δουλειά (εννοεί αν έχω εφημερία)...

Δυστυχώς ιδίως με τις συνθήκες στο εξωτερικό, το βάρος των παιδιών το έχει αναλάβει όλο η σύζυγος... Και τα πάει πολύ καλά.

Αλλά ελπίζουμε από το καλοκαίρι στην Ελλάδα να είναι καλύτερα τα πράγματα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#803275 Στην Ελλάδα αντιθέτως νομίζω δεν θα σε βλέπουν καθόλου. Θα δουλεύεις παραπάνω για τα ίδια ή λιγότερα λεφτά.
Αφήνεις τη mercedes για fiat Punto
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#803276 Συγχαρητηρια και απο μένα, καθυστερημένα

Επειδη εχω δει οτι σου αρεσει πολυ αυτο που κανεις και το κυνηγας , και αυτο αναγνωρίζεται κίλοας, ο επαναπατρισμός ακουγεται πολύ δύσκολη υπόθεση, εως ακατανοητη για εμας τους απέξω (μπορει να τα εχεις γραψει κάπου και να τα εχασα)
Αν η επιστροφή Ελλάδα σημαίνει περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου, τότε με τα 1000, χωρις αναστολές.
Άβαταρ μέλους
By markvag
PeterPan έγραψε:Πήραμε σήμερα μετά από εξετάσεις κ με τη βούλα την εξειδίκευση στην Αθλητιατρική από τον ιατρικό

Ωραίος! :thumbsup: Και εις ανώτερα! :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
NickTG έγραψε:
GTS έγραψε:Ξεκαθαρα λεει η περιγραφη οτι θελουν αποφοιτο πρωην ΤΕΙ οποτε πιθανον να σε θεωρησουν over qualified αν εχεις πτυχίο Πολυτεχνειου.

Από πρώην ΤΕΙ είμαι, αν και προσωπικά το πήρα ενδιάμεσα οπότε είχε άλλον τίτλο αλλά δεν έχει σημασία.
Αυτό δεν αλλάζει κάτι. Πάλι μηχανολόγος μηχανικός γράφει πάνω και αυτό ζητάνε και στο μαγαζί.

Νίκο, μηχανολόγοι μηχανικοί είναι και οι δύο, αλλά ο καθένας έχει σημεία που είναι καλύτερος. Προφανώς και 1 χρόνος επιπλέον μαθημάτων, κάνει κάποια διαφορά ούτως ή άλλως, αλλά η μεγάλη διαφορά είναι η στόχευση: ο ένας είναι πιο θεωρητικός, ο άλλος πιο πρακτικός.

Γι'αυτό και κάποιοι (όχι όλοι) κάνουν τον διαχωρισμό στις θέσεις που ζητάνε. Δεν έχει να κάνει ποιος είναι καλύτερος: δεν υπάρχουν καλύτεροι ή χειρότεροι, όλοι είναι απαραίτητοι.
Αν στο μαγαζί ζητάνε απόφοιτο πολυτεχνείου, μηχανολόγο μηχανικό, θα πάρουν τέτοιον στο τέλος. Αν ζητάνε τεχνολόγο, θα πάρουν τέτοιον, και όχι απόφοιτο πολυτεχνείου. Μηχανολόγοι μηχανικοί και οι δύο, αλλά δεν θα πάνε στις ίδιες θέσεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
PeterPan έγραψε:Ευχαριστώ πολύ όλους σας και έναν-έναν ξεχωριστά!

Είναι γεγονός πως τους τελευταίους 7 μήνες έδρεψα αρκετούς καρπούς.

Τον Ιούνιο πέρασα τις εξετάσεις για την υποειδικότητα-εξειδίκευση στην τραυματολογία (κατάγματα), δύσκολο task, που δίνει και αρκετά προνόμια σε όποιον το έχει. Είναι η τρίτη υποειδικότητα που έχω από τον ιατρικό σύλλογο.

Εικόνα

Τον Ιούλιο πήρα την πιστοποίηση από τη γερμανόφωνη αρθροσκοπική εταιρία. Ήθελε καρτέλα με χειρουργεία, courses κτλ.

Εικόνα

Τον Ιούλιο επίσης πιστοποιήθηκα ως βασικός χειρουργός αρθροπλαστικών επεμβάσεων.

Τον Οκτώβρη πήρα την πιστοποίηση για το ρομποτικό μηχάνημα αρθροπλαστικών μιας εταιρίας. Ήταν το πιο εύκολο, μόνο παρακολούθηση κ το χαρτί. Χαρτί παπάτζα θα έλεγα. Ο Instructor γιατρός που το παρουσίαζε κάνει 60 αρθροπλαστικές τον χρόνο, ενώ εγώ έχω μ.ο. τις 250. Το έχουν λίγοι ως χαρτί προς το παρόν. Όμως εξαιτίας αυτού ξεκινήσαμε στο νοσοκομείο εδώ και ένα μήνα να χειρουργούμε με το ρομποτικό σύστημα κ να είμαι εγώ ο υπεύθυνος. Πρέπει να το έχει αυτός που χειρουργεί. Το δυσκολότερο ήταν να πάρουμε το μηχάνημα, δλδ να τα βρούμε με την εταιρία στα λεφτά :s_cool

Εικόνα

Πριν λίγες μέρες μου έστειλαν τη νέα πιστοποίηση από τη γερμανόφωνη εταιρία αρθροσκόπησης.
Εικόνα

Και παράλληλα έχω μια εργασία για διατριβή (Dr. med) στη μέση κ πόσες άλλες υποχρεώσεις όπως όλοι μας…

Που θέλω να καταλήξω…
Όλα αυτά είναι μάταια χαρτιά… Δυστυχώς όμως χρειάζονται…
Τα ίδια κάνουν και οι περισσότεροι από εμάς, ο καθένας στον τομέα του.

Θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου αν την Τρίτη καταφέρω και προλάβω στις 18:00 να περάσω να πάρω τον γιο μου από την αθλητική του δραστηριότητα. Κάποια στιγμή μου είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου πως "δεν του αρέσει πως έγινα γιατρός γιατί δεν έχω χρόνο να παίζω πολύ μαζί τους"... Αυτό πόνεσε... Ο μικρός τα Σάββατα και τις Κυριακές το πρωί με ρωτάει αν έχω να πάω στη δουλειά (εννοεί αν έχω εφημερία)...

Δυστυχώς ιδίως με τις συνθήκες στο εξωτερικό, το βάρος των παιδιών το έχει αναλάβει όλο η σύζυγος... Και τα πάει πολύ καλά.

Αλλά ελπίζουμε από το καλοκαίρι στην Ελλάδα να είναι καλύτερα τα πράγματα.

Συγχαρητήρια και από μένα Πέτρο και εύχομαι ό,τι αποφασίσεις να σου βγει, γιατί έχεις προσπαθήσει πολύ για να φτάσεις εκεί!
Εργασιακά, στην Ελλάδα ένας γιατρός προφανώς μπορεί να βγάλει λεφτά, αναλόγως βέβαια και τι θα επιλέξει να κάνει. Η ποιότητα ζωής όπως αναφέρεις, έχει να κάνει πάντως πώς την αντιλαμβάνεσαι, πώς θα την οργανώσετε και τι ακριβώς θέλετε εσείς (μιλώντας για την οικογένειά σου ασφαλώς).

Πολλά πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα στην Ελλάδα, αφού δεν υπάρχει επ' ουδενί η οργάνωση της Γερμανίας, ενώ και ο κόσμος πια έχει τρελά ζόρια. Αλλά πάντοτε θα υπάρχει χώρος για έναν καταρτισμένο γιατρό. Φαντάζομαι θα έχεις δικό σου ιατρείο και συνεργασία με κάποιες ιδιωτικές κλινικές;
Στο ΕΣΥ οι αμοιβές είναι πολύ χαμηλές, ενώ και οι προσλήψεις με το σταγονόμετρο. :s_hang
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Anonymous Founder έγραψε:
NickTG έγραψε:

Νίκο, μηχανολόγοι μηχανικοί είναι και οι δύο, αλλά ο καθένας έχει σημεία που είναι καλύτερος. Προφανώς και 1 χρόνος επιπλέον μαθημάτων, κάνει κάποια διαφορά ούτως ή άλλως, αλλά η μεγάλη διαφορά είναι η στόχευση: ο ένας είναι πιο θεωρητικός, ο άλλος πιο πρακτικός.

Γι'αυτό και κάποιοι (όχι όλοι) κάνουν τον διαχωρισμό στις θέσεις που ζητάνε. Δεν έχει να κάνει ποιος είναι καλύτερος: δεν υπάρχουν καλύτεροι ή χειρότεροι, όλοι είναι απαραίτητοι.
Αν στο μαγαζί ζητάνε απόφοιτο πολυτεχνείου, μηχανολόγο μηχανικό, θα πάρουν τέτοιον στο τέλος. Αν ζητάνε τεχνολόγο, θα πάρουν τέτοιον, και όχι απόφοιτο πολυτεχνείου. Μηχανολόγοι μηχανικοί και οι δύο, αλλά δεν θα πάνε στις ίδιες θέσεις.

Έγραψα πολύ συγκεκριμένα πράγματα απαντώντας σε συγκεριμένα σχόλια.
Δεν θυμάμαι να έγραψα κάπου ότι είναι ίδιες οι σχολές, ούτε για καλύτερους ή χειρότερους έγραψα ή κάτι άλλο σχετικό. :hmmm:

Κατά τα άλλα ούτε τεχνίτης είναι ο τίτλος μας ούτε τεχνολόγος. Υπάρχει συγκεκριμένος διαχωρισμός, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Βέβαια αν είχα ένα 3ετες bachelor από UK θα είχα γραφτεί άνετα στο ΤΕΕ αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα. :svivhaha:

Επίσης εφόσον μιλάμε για εκτός δημοσίου, ναι βάζω μέσα στο δημόσιο τα ΕΛΠΕ, μια χαρά πάνε και σε ίδιες θέσεις αλλά ούτε αυτό έχει σχέση με την κουβέντα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#803329 Με 3ετές bachelor δεν θα είχες γραφτεί στο ΤΕΕ. Χρειαζόσουν και master και πιθανόν κάποια μαθήματα. Ο τίτλος σας είναι μηχανολόγος μηχανικός, το τεχνολόγος είναι άτυπος όρος συμφωνώ, αλλά τον χρησιμοποιούν και οι ίδιοι οι απόφοιτοι πάντως, δεν τον έβγαλα από το μυαλό μου.

Δεν το έγραψα ούτε για να σε προσβάλω, ούτε για να σε μειώσω πάντως, να είσαι βέβαιος. Ούτως ή άλλως, το τι λέει ένα χαρτί, είναι ένα πράγμα, τα υπόλοιπα μετράνε πάνω στην δουλειά. Έχω γνωρίσει (συνεργάζομαι για την ακρίβεια) απόφοιτο ΤΕΙ με άπειρες γνώσεις, όταν ο προϊστάμενός του που είναι από το ΕΜΠ έχει σαφώς λιγότερες. Έχω συνεργαστεί και με κάτοχο διδακτορικού, που είναι από τους πιο ενοχλητικούς, άσχετους που μου έχουν τύχει.
Όλα είναι σχετικά λοιπόν, αλλά όταν κάποιος ψάχνει διπλωματούχο μηχανικό, θέλει να προσλάβει τέτοιον. Αν δεν το διευκρινίζει, του κάνουν και οι δύο. Νομίζω είναι απλό και όσο και να προσπαθήσουμε να τον πείσουμε για κάτι διαφορετικό, παίζει να μην πεισθεί.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Anonymous Founder έγραψε:Όλα είναι σχετικά λοιπόν, αλλά όταν κάποιος ψάχνει διπλωματούχο μηχανικό, θέλει να προσλάβει τέτοιον. Αν δεν το διευκρινίζει, του κάνουν και οι δύο. Νομίζω είναι απλό και όσο και να προσπαθήσουμε να τον πείσουμε για κάτι διαφορετικό, παίζει να μην πεισθεί.

Η εμπειρία μου πάντως μέχρι τώρα δείχνει πως αυτό τους ενδιαφέρει κυρίως αν χρειάζονται υπογραφές.
Και στην προηγούμενη δουλειά στη θέση που ήμουν ζητούσαν από πανεπιστήμιο/πολυτεχνείο ενώ και σε συνεντεύξεις που έχω πάει το ίδιο.

Επίσης αν έχεις το κατάλληλο βύσμα δεν τους ενδιαφέρει ούτε αν είσαι έστω της ειδικότητας. :lol:

Σίγουρα πάντως δεν θα προσπαθήσω να πείσω κανέναν εργοδότη για το τι να πάρει.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
mousatos έγραψε:Πήραμε 4 μήνες παράταση λόγω εκλογών :shifty: :inlove: , στη διεύθυνση συγκοινωνιών. Στην Κέρκυρα θα μεταναστεύσω μετά το Πάσχα.
Τη θείτσα την σχόλασαν. :lipsealed: , κερδίσαμε στις καθυστερήσεις. Εμ, δοκίμασαν τον εξπέρ του πληκτρολογίου :rtfm: , έμαθαν στο σαργό , που να γυρίσουν πίσω στα ρεβύθια . Ο επόμενος υποθέτω θα προέλθει από τον καινούργιο διαγωνισμό των δημοσίων υπαλλήλων. τον Μάρτιο θα γίνει;

Με ρώτησαν αν ενδιαφέρομαι να μείνω με μπλοκάκι μετά το τετράμηνο αλλά υποψιάζομαι οτι το έκαναν για να μη λουφάρω μέσα στο τετράμηνο. :hmmm: