Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#127296 Μe neither..

Dodger στο παλιό forum έγραψε:Motobecane Mirage late '80's-early '90's, περίπου 15 χρόνια σε αποθήκη.

Ήταν έτσι:

Εικόνα

μετά από ολοκληρωτικό λύσιμο:
1) αμμοβολή/αστάρωμα/ηλεκτροστατική βαφή: σκελετός και πιρούνι
2) πλύσιμο/τρίψιμο με βενζίνη/πετρέλαιο, καθάρισμα, λίπανση: τα περιφερειακά aka δαγκάνες, μπρος/πίσω ντεραγιέ, μανέτες, λεβιέδες φρένων.
3) γρασσάρισμα/αλλαγή μπίλιων(!) ποτήρια, μεσαία τριβή και κέντρα τροχών

Ιδού το αποτέλεσμα:

Εικόνα

Αλάχθηκαν σέλα/παλουκόσελο (δεν είχα την αυθεντική -δυστυχώς- και το παλουκόσελο αν και σε καλή κατάσταση, έβαλα ένα μαύρο), καλώδια και ντίζες φρένων/ταχυτήτων, σαμπρέλες/λάστιχα, τακάκια και ταινία τιμονιού. Κρατήθηκαν κέντα και στεφάνια, ενώ αλλάχθηκαν οι ακτίνες. Πλέξιμο δικό μου με καθοδήγηση του ποδηλατά μου. Ακτινολόγηση έγινε μετά το πλέξιμο και 2η μετά το δέσιμο του ποδηλάτου.

Σκεφτόμουν να βάλω σύγχρονα περιφερειακά (sorry dimsabas :lol: ) αλλά λόγω του ότι δεν ήθελα (και δεν ήξερα αν αντέξει) να "ανοίξω" το πίσω ψαλίδι, άφησα τη μαμά 6πλέτα, που είναι σε άψογη κατάσταση. Η αλλαγή του χρώματος ήταν αναγκαία, γιατί είχε φαγωθεί σε πολλά σημεία. Απομένει να βρω το head badge της Μοtobecane και να φτιάξω αυτοκόλλητα με τη μάρκα μοντέλο ή να τα βάψω με αερογράφο και πέρασμα με βερνίκι. Θα δείξει....

Αν βρω κάποιο παλιό κουρσάκι, ίσως κάνω μια μετατροοή σε fixie.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Panosss έγραψε:Μάλλον λάθος λινκ έβαλες, δε βλέπω καμιά φωτό.

:dizzy: :dizzy: Λες και χάθηκε το ποστ μου είναι...
Τέλος πάντων εδώ είναι το ιταλικό κουρσάκι στα κομμάτια του:
Εικόνα
Πήρα και αυτοκόλλητα pinarello να του βάλω :shifty:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#137472 Τι τρελλη πατεντα ειναι αυτο!!!!
το κουμπωσα στην αλυσιδα και την εκανε λαμπικο, παρα πολυ ευκολο στη χρηση!!!
http://www.lidl.at/de/angebote.htm?acti ... l&id=25579
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#137488 Πολύ ωραίο κόλπο. Δεν έχω δει να το φέρνει το Lidl στην Ελλάδα όμως.

Το δεύτερο το υγρό στο σακουλάκι τι ακριβώς κάνει; Είναι για καθάρισμα;
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#137509 Ναι είναι το καθαριστικό υγρό.
Το φέρνει κατά περιόδους.
Το 'χα πάρει κι εγώ 6€.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#140881 σχεδον καθε φορα που βγαζω-βαζω τη ροδα για επισκευη (κανα φουιτ πχ), το λαστιχο καθεται σε καποιο σημειο λιγο πιο μεσα με αποτελεσμα να κανει ενα γκελ οταν το καβαλάς, σαν να εχεις ενα μικρο καρουμπαλο.
ο ποδηλατας μου ειπε να προσεχω ενω το φουσκωνω να τραβαω προς τα εξω το λαστιχο στο εκαστοτε σημειο.

αμ δε, ποτε δεν καταφερα να κανω το λαστιχο ισιο.
γνωμες/εμπειριες?

(το ιδιο λαστιχο, στην ιδια ροδα, μου το 'χε βαλει καποτε ο ποδηλατας μια χαρα οποτε δεν παιζει κατι σ' αυτα τα 2)
Άβαταρ μέλους
By dstou
#140895 Δεν φουσκώνεις με τη μία το λάστιχο, κάνεις 2-3 τρομπιές (ανάλογα με τη διάσταση του ελαστικού, μπορεί να κάνεις και πειρσσότερες) και ελέγχεις περιμετρικά το λάστιχο αν έχει κάτσει καλά. Του κάνεις μερικές μαλάξεις με το χέρι για να καθίσει σωστά και μετά το φουσκώνεις στην επιθυμητή πίεση. Μάλλον αυτό εννοεί ο ποδηλατάς. Το παθαίνω και εγώ μερικές φορές.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#140921 Σωστά. Επίσης, με χαμηλή πίεση, το 1/3 απ' τη μέγιστη, κάνε 100 μέτρα βόλτα και μετά φούσκωσέ το στο μέγιστο.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
dstou έγραψε:Δεν φουσκώνεις με τη μία το λάστιχο, κάνεις 2-3 τρομπιές (ανάλογα με τη διάσταση του ελαστικού, μπορεί να κάνεις και πειρσσότερες) και ελέγχεις περιμετρικά το λάστιχο αν έχει κάτσει καλά. Του κάνεις μερικές μαλάξεις με το χέρι για να καθίσει σωστά και μετά το φουσκώνεις στην επιθυμητή πίεση. Μάλλον αυτό εννοεί ο ποδηλατάς. Το παθαίνω και εγώ μερικές φορές.

αυτο κανω κι εγω αλλα το σημειο που ειναι προβληματικο φαινεται να εχει την ιδια εφαρμογη με το υπολοιπο λαστιχο.
θα δωκω περισσοτερη προσοχη την επομενη φορα και θα ξαναγραψω τι προεκυψε.

φχαρισταω
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#140991 Τι προτείνετε σε βάση κινητού για ποδήλατο; Θέλω να χρησιμοποιώ το κινητό με πρόγραμμα που δείχνει χάρτη/ταχύτητα/μέση/ισχύ και άλλα.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#148397 Εικόνα

Το πήγα για σέρβις αφού είχε περάσει κάμποσα καλοκαίρια στο μπαλκόνι, και πλέον τσουλάει! :metalo:

Μέχρι τώρα έχω κάνει μερικά απογεύματα τη διαδρομή Καλαμαριά-Λιμάνι (~18Km roundtrip), λέω κάμια μέρα να το φορτώσω στο αμάξι για βόλτα στο Σεϊχ-Σου. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Zorz έγραψε:Μέχρι τώρα έχω κάνει μερικά απογεύματα τη διαδρομή Καλαμαριά-Λιμάνι (~18Km roundtrip), λέω κάμια μέρα να το φορτώσω στο αμάξι για βόλτα στο Σεϊχ-Σου. :hmmm:

E, βέβαια... εσείς με τα suv πάτε δάσος... :lol:

Ωραίος...

Εγώ πλέον, μετά από 15 κοντά χρόνια σχεδόν τέλειας αργίας του ποδηλάτου μου, έχω λίγο καιρό που φροντίζω να βγαίνω μία βολτίτσα, χαλαρά (πεζόδρομος Καλαμαριάς - λιμάνι και πίσω) για να επανέλθει λίγο η φυσική κατάσταση. Παλαιότερα έκανα 25-30χλμ / βράδυ σχεδόν καθημερινά (χειμώνα - καλοκαίρι, εκτός κι αν έβρεχε). Πλέον έχω κάνει 5-6 φορές και ήδη αισθάνομαι μία μικρή βελτίωση στη φυσική μου κατάσταση (η γλώσσα βγαίνει μετά από 3,5 χλμ, αντί για 3,4 στην αρχή... :lol: :lol: :lol: ).

Βέβαια, σε πρόσφατη βόλτα με συνφορουμίτη, μου είπε τα χιλιόμετρα που βαράει αυτός και μου έφυγε το καφάσι... :dizzy: :lol: :lol: :lol:

Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις... :iconcool:

Απλά, επειδή είναι ζμπορρρρρ το όχημα (peugeot ολοαλουμινένιο με τις πιο στενές ζάντες που έχω δει σε ποδήλατο μη αγωνιστικό...), δεν πάει σω χώμα... :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#148407 Κατά πρώτον βάλε φωτό του ζμπορ οχηματος, ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ :iconcool:

Κατα δευτερον, τι θες να σου πουμε; Πες μας τι θες να κανεις, ποσα διαθετεις και θα κανουμε μια αρχη