Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By xenos
#273180 ok, thanks! επιστρέφω το απόγευμα και κλαδεύω! Έχω περιέργεια να δω τι σοδειά θα έχω... :lol:
Άβαταρ μέλους
By nEK
blinkys έγραψε:xenos

Ίσως άργησες κιολας λίγο. Κόψτην με ένα κλαδευτήρι και θα ξαναβγάλει.

Με το χερι ειναι καλυτερα.
Δεν θελει κοπο και παραμενει το φυτο αγνο.
Το ψαλιδι μπορει να μεταφερει μικροβια απο προηγουμενο κλαδεμα.

ΥΣ δεν εβγαλα φωτογραφιες να δεις διαδικασια. Αφου στεγνωσε καλα σε ματσακια την ετριψα σε ταψι, εβγαλα τα χοντρα κλαδακια και μετα τη περασα απο στραγγηστηρι ωστε να βγουν και τα μικροτερα κλαδακια. Σπεσιαλ σου λεω, γεμισα ενα βαζο και εχω ακομη ενα να γεμισω σε δευτερη σοδεια που περιμενει τριψιμο.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#273657 ok, έγινε η συγκομιδή! :thumbsup:
Την έκανα ματσάκια κ την κρέμασα σε σκιερό μέρος. Πόσες μέρες περίπου θέλει να ξεραθεί για να την τρίψω;
Άβαταρ μέλους
By nEK
xenos έγραψε:ok, έγινε η συγκομιδή! :thumbsup:
Την έκανα ματσάκια κ την κρέμασα σε σκιερό μέρος. Πόσες μέρες περίπου θέλει να ξεραθεί για να την τρίψω;

Τοσες μερες οσες χρειαζονται να ξεραθει και να ειναι ετοιμη για τριψιμο!
Άβαταρ μέλους
By xenos
#273839 Ok.

<
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#299385 εχω ενα θεμα..
η aloe vera μου εχει γινει τοσο μεγαλη που γλαστρα 50εκ δεν την χωραει πια :dizzy: (εχει αρχισει να ραγιζει)
ξερει κανεις τι πρεπει να προσεξω οταν κοβω τα φυλλα και ποσο καιρο μπορω να τα εχω στο ψυγειο χωρις να χαλασει το τζελ?
Άβαταρ μέλους
By bill33
cabala10 έγραψε:εχω ενα θεμα..
η aloe vera μου εχει γινει τοσο μεγαλη που γλαστρα 50εκ δεν την χωραει πια :dizzy: (εχει αρχισει να ραγιζει)
ξερει κανεις τι πρεπει να προσεξω οταν κοβω τα φυλλα και ποσο καιρο μπορω να τα εχω στο ψυγειο χωρις να χαλασει το τζελ?

Πόσων χρονών είναι;barbadensis miller?Με το κίτρινο λουλούδι;
Καταρχήν βγάλε παραφυάδες και φύτεψε αλλού για να έχεις και άλλα φυτά.
Τα φύλλα δεν χρειάζονται ψυγείο.Απλά θα τα αφήσεις να στραγγίξουν απο το κίτρινο υγρό (προσοχή βάφει τα πάντα μωβ)
και θα τα βάλεις σε ίσκιο.
Στην κρήτη που δούλευα σε φυτεία φαρμακευτικής αλόης (barb miller) κοβαμε τα φύλλα και τα στέλναμε Αυστρία, Λουξεμβούργο,Γαλλία,Γερμανία .Απλά τα κουτιά είχαν ανοίγματα για να αναπνέουν.Στα σουπερ μάρκετ που στέλναμε έπρεπε να περάσει μήνας για να επιστρέψουν τα απούλητα και πάλι δεν είχαν κάτι σοβαρό.
Αν χωρίσεις το τζελ βάλτο στην κατάψυξη,και σε σακουλάκια απο παγάκια μπορείς.Αλλά καλό είναι να το κάνεις σε μερίδες για να μην το ξεπαγώνεις όλο.
Πως την χρησιμοποιείς;Πόσιμη;
Άβαταρ μέλους
By cabala10
bill33 έγραψε:
cabala10 έγραψε:εχω ενα θεμα..

Πόσων χρονών είναι;barbadensis miller?Με το κίτρινο λουλούδι;
Καταρχήν βγάλε παραφυάδες και φύτεψε αλλού για να έχεις και άλλα φυτά.
Τα φύλλα δεν χρειάζονται ψυγείο.Απλά θα τα αφήσεις να στραγγίξουν απο το κίτρινο υγρό (προσοχή βάφει τα πάντα μωβ)
και θα τα βάλεις σε ίσκιο.
Στην κρήτη που δούλευα σε φυτεία φαρμακευτικής αλόης (barb miller) κοβαμε τα φύλλα και τα στέλναμε Αυστρία, Λουξεμβούργο,Γαλλία,Γερμανία .Απλά τα κουτιά είχαν ανοίγματα για να αναπνέουν.Στα σουπερ μάρκετ που στέλναμε έπρεπε να περάσει μήνας για να επιστρέψουν τα απούλητα και πάλι δεν είχαν κάτι σοβαρό.
Αν χωρίσεις το τζελ βάλτο στην κατάψυξη,και σε σακουλάκια απο παγάκια μπορείς.Αλλά καλό είναι να το κάνεις σε μερίδες για να μην το ξεπαγώνεις όλο.
Πως την χρησιμοποιείς;Πόσιμη;

Εικόνα
αν θυμαμαι καλα ναι αυτη που λες ειναι αλλα εχει γινει τοσο μεγαλη που δεν ξερω απο που να την κοψω
Άβαταρ μέλους
By bill33
#300519 Ολο παραφυάδες είναι.Βάλε αρκετο νερο στο χώμα να μαλακώσει και ξεκίνα να τραβας φυτά.Πρόσεχε μην γδαρθεις απο τα αγκάθια.
Γενικά είναι πολύ μικρή η γλάστρα αυτή.Σε τέτοιο μέγεθος γλάστρας βάζαμε φυτό (ένα φυτό!!! ) 2 ετών.
Πχ http://www.louisaloe.gr/images/stories/louisfyt2.jpg
Άβαταρ μέλους
By xenos
#302299 Αρμπαροριζα την κανουμε τπτ που την κλαδεψα ή την σουταρω;

<
Άβαταρ μέλους
By bill33
xenos έγραψε:Αρμπαροριζα την κανουμε τπτ που την κλαδεψα ή την σουταρω;

<

στο γλυκο κυδωνι δεν μπαίνει; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By xenos
#302404 Και τα 2 απιθανα τα βλεπω.

<
Άβαταρ μέλους
By doule
#311589 Θέλω να αγοράσω ένα φρεζάκι/σκαπτικό που θα χρησιμοποιείται σε λαχανόκηπο (συνολικό Ε περί τα 200 m2), κυρίως για να γλιτώσω τον πατέρα από το γύρισμα με το φτυάρι.

Δεν έχω ιδέα σε τι χαρακτηριστικά πρέπει να κινηθώ, πχ ισχύς, πόσα μαχαίρια είναι απαραίτητα κλπ... Το μόνο σίγουρο ότι θα είναι μη-ηλεκτρικό για να γλυτώσουμε από πρίζες και μπαλαντεζες. Σημαντικό επίσης να είναι κάτι σχετικά απλό σε συντήρηση και σε χειρισμό. Δεν ξέρω αν αξίζει να ψάξω μεταχειρισμένα. Για καινούργιο τιμή μέχρι 200-250 ευρώ.

Γνώμες και απόψεις ευπρόσδεκτες.. :s_howdy