Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By glf
#656098 Τώρα τελευταία ολο για κουρτίνες βλέπω και στα DIY κανάλια στο YouTube.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
glf έγραψε:Τώρα τελευταία ολο για κουρτίνες βλέπω και στα DIY κανάλια στο YouTube.
Σε λίγο θα βγάλουν και μαχαιροπήρουνα ελεγχόμενα από την Αλέξα για να μας βάζουν την μπουκιά στο στόμα. Αλέξα τάισέ με....
Δε λέω, σίγουρα σύντομα και οι κουρτίνες και άλλα θα γίνουν συνδεμένα και έξυπνα αλλά να μπεις σε τόσο κόπο και έξοδα; Ξέρω ότι το διασκεδάζεις και πιθανολογώ ότι το κάνεις περισσότερο για αυτό παρά από πραγματική ανάγκη. Και ξεκαθαρίζω ότι τις τέντες ή τα μπατζούρια το καταλαβαίνω αλλά τις κουρτίνες το βρίσκω κάπως... Έχουμε παράθυρο, δηλαδή μπαλκονόπορτα 3 μέτρα και δεν βλέπω ούτε έχει αναφερθεί ουδεμία δυσκολία ανοίγματος και κλεισίματος μιας κουρτίνας δεξιά και μίας αριστερά.
Αλλά δε λέω ωραία γκατζετιά. Με το ξυπνητήρι που παίζει το playlist της αρεσκείας σου κατεβάζει τέντα (καιρού επιτρέποντος), ανοίγει μπατζούρια και κουρτίνες, σου σβήνει την ηλεκτρική κουβέρτα, σου ανασηκώνει την πλάτη του κρεβατιού, βάζει τον καφέ και σου πετάει και μερικές ειδήσεις, τον καιρό και τις εργασίες σου σε κάποια οθόνη ενώ ξεκλειδώνει το φλαπ για να βγει ο σκύλος στην αυλή για τη βόλτα του. Εννοείται ότι σου έχει ήδη ανάψει το θερμοσίφωνα (αν δεν έχεις μόνιμα ζεστό νερό) 15 λεπτά πριν και το τζάκι για να έχεις ατμόσφαιρα με το πρωινό σου και αν είσαι σε Σκανδιναβία ή Καναδά χειμώνα βάζει μπρος και τη θέρμανση στο αυτοκίνητο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#656127 O παραπάνω αυτοματισμός δεν με ενδιαφέρει, εγώ ήθελα πατζούρια και κουρτίνες ελεγχόμενες από απόσταση για να απολαμβάνω την θέα το πρωί χωρίς να σηκωθώ από το κρεβάτι, ή να μπορώ να κάνω πιο σκοτεινό το καθιστικό, ώστε να βλέπω τηλεόραση άνετα, πάλι χωρίς να σηκωθώ.
Γενικά επίσης, μπορείς να τα ρυθμίσεις ν'ανοίγουν αυτόματα το πρωί, και να κλείνουν το βράδυ, το έκανα κι αυτό το χειμώνα, το καλοκαίρι δεν έχει τόσο νόημα γιατί μπορεί να θέλεις να βγεις στο μπαλκόνι.
Όσο για το έξοδο, δεν θεωρώ τόσο μεγάλο έξοδο τα 250€ για ένα μεγάλο παράθυρο (>2 μέτρα άνοιγμα), μόνον αν πας σε κάνα ΙΚΕΑ ή Leroy Merlin θα βρεις πολύ φθηνά κουρτινόξυλα, τα υπόλοιπα κοστίζουν 100€ και βάλε συνήθως σε αυτές τις διαστάσεις.

Τα δικά μου όπως είπα δεν τα ελέγχει ακόμη η Alexa, αλλά ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να δοθεί λύση. Μέχρι τότε, μου αρκεί να μπορώ να τ'ανοίξω από το κινητό.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
Anonymous Founder έγραψε:O παραπάνω αυτοματισμός δεν με ενδιαφέρει, εγώ ήθελα πατζούρια και κουρτίνες ελεγχόμενες από απόσταση για να απολαμβάνω την θέα το πρωί χωρίς να σηκωθώ από το κρεβάτι, ή να μπορώ να κάνω πιο σκοτεινό το καθιστικό, ώστε να βλέπω τηλεόραση άνετα, πάλι χωρίς να σηκωθώ.
Γενικά επίσης, μπορείς να τα ρυθμίσεις ν'ανοίγουν αυτόματα το πρωί, και να κλείνουν το βράδυ, το έκανα κι αυτό το χειμώνα, το καλοκαίρι δεν έχει τόσο νόημα γιατί μπορεί να θέλεις να βγεις στο μπαλκόνι.
Όσο για το έξοδο, δεν θεωρώ τόσο μεγάλο έξοδο τα 250€ για ένα μεγάλο παράθυρο (>2 μέτρα άνοιγμα), μόνον αν πας σε κάνα ΙΚΕΑ ή Leroy Merlin θα βρεις πολύ φθηνά κουρτινόξυλα, τα υπόλοιπα κοστίζουν 100€ και βάλε συνήθως σε αυτές τις διαστάσεις.

Τα δικά μου όπως είπα δεν τα ελέγχει ακόμη η Alexa, αλλά ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να δοθεί λύση. Μέχρι τότε, μου αρκεί να μπορώ να τ'ανοίξω από το κινητό.

remote controlled curtain rods λες ε? αυτα ειναι πανακριβα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#656137 Πάντως αν κάποιος ενδιαφέρεται, βλέπω τα δικά μου τα έχουν σε προσφορά, γλιτώνεις περίπου 25€. Με κάτι παραπάνω από 100€, στην πόρτα σου με DHL.
https://www.banggood.com/Aqara-B1-Smart ... rehouse=CN
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso

Αφού έκανε την αρχή ο αδερφός μου και έβαλε στο σπίτι του συναγερμό Xiaomi με κάμερα, έβαλε και έξυπνη λάμπα Xiaomi.
Ζήλεψα και κάνω την αρχή στο δικό μου με το πορτατίφ της. (δεν παίζει μουσική, εγώ άκουγα)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#660950 Εγώ ό,τι λάμπα Xiaomi είχα την απέσυρα. Δεν είχα πολλές, μόνον 4 σε 3 πορτατιφ που ήθελαν βύσμα Ε14 και όχι Ε27 που βγάζει η αγαπημένη Yeelight.
Οι Xiaomi ήταν για την κινεζική αγορά, οπότε έπρεπε να τις βάλεις στον κινέζικο Server για να δουλέψουν κι έτσι δεν τις έβλεπε η Alexa, οπότε δεν μπορείς να δίνεις φωνητικές εντολές.
Οπότε, και στις κάμερες και στις σκούπες της, αλλά όχι στην λάμπες τις, ειδικά όταν υπάρχουν οι Yeelight που παίζουν και με τις δύο εφαρμογές (Yeelight και Mi Home).
Επίσης, προσοχή στα Xiaomi, θα πρότεινα να αγοράσετε προϊόντα για Ευρώπη, αλλιώς θα έχετε προβλήματα. Δυστυχώς, δεν είναι πάντα εφικτό, γιατί δεν υπάρχουν τα πάντα για Ευρώπη (πχ δείτε τις κουρτίνες μου παραπάνω), αλλά καλό είναι να το έχετε υπόψιν σας, όσοι μπείτε στο κόσμο του Smart Home.
Εδώ να θυμίσουμε πως η συμμετοχή σε όλα τα θέματα δεν είναι υποχρεωτική, αν δεν σας ενδιαφέρει η θεματολογία, δείτε κάποιο άλλο θέμα, δεν είναι ντροπή.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#660951 Μπορεί να είναι ερωτευμένος μαζί μου, who knows... :inlove: , αλλά ας του θυμίσει κάποιος ότι έχει προλάβει ο g :inlove:

Αυτό με τον σέρβερ κάπου το διάβασα. Βέβαια δεν με απασχολεί. Εξάλλου για τη χρήση που θέλω, είναι πολύ παραπάνω από αρκετή.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#660979 Για ημικύκλιο σιδηρόδρομο παίζει κάποια λύση αυτοματισμού? Όσους ρώτησα εδώ μου είπαν οτι δεν υπάρχει. Διάμετρος 2.3 μέτρα, είναι αρκετά «ομαλό»
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#660997 Κουρτίνα εννοείς; Αν ναι, παίζει, αλλά θα πρέπει να αλλάξεις όλο το σιδηρόδρομο. Και η κλίση δεν μπορεί να ξεπεράσει κάποιο όριο. Οι μηχανισμοί και τα μοτέρ είναι τα ίδια, μόνον ο σιδηρόδρομος αλλάζει σε σχέση με έναν ευθύγραμμο.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#661088 Έχεις κανα σάιτ να δώ τί λένε για μέγιστες καμπυλότητες. Ειναι καστομιά ο σιδηρόδρομος, εχει γίνει στο χέρι on the spot απ όσο μου είπε ο ιδιοκτήτης του είχε πάει ο κούκος αηδόνι...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#661116 Στις δικές μου ( Aqara B1) υπάρχουν 2 τύποι γωνίας, 90 και 135 μοιρών.
Εικόνα
https://h5.aliexpress.com/item/33036042205.html
Από την άλλη, εγώ δεν χρησιμοποίησα κάτι άλλο την Aqara, παρά τις δύο άκρες που κουμπώνει το μοτέρ. Η ράγα και όλα τα παρελκόμενά της αγοράστηκαν στην Ελλάδα.
Θεωρώ πως με τα εργατικά της Ολλανδίας, να ετοιμάζεσαι για πολλά λεφτά, εμένα μου βγήκαν για δύο κουρτίνες 3 και 2 μέτρων (περίπου), 500€ στο σύνολο (μοτέρ, μεταφορικά, βάσεις μοτέρ (που είναι και τα κύρια γρανάζια της κουρτίνας), ράγες, ιμάντες, εργατικά (συναρμολόγηση και τοποθέτηση).
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#661171 Ναι, για κανέναν λόγο. Και σκέψου εσυ μιλάς για 2 κουρμπες, εμένα ειναι ΟΛΟ κουρμπαριστό :vava: Θα ρίξω την κωλάρα μου και θα την τραβάω με το χέρι :s_sad
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#663272 Από χθες, και ενώ άλλο έψαχνα, ανακάλυψα πως πλέον τα ρολά μου που ελέγχονται με έξυπνους διακόπτες της Legrand, παίζουν με την Alexa! :metalo: :yahoo:
Άρα, μπορώ να ανοιγοκλείσω τα πατζούρια μου φωνητικά. Το εγκαινίασα σήμερα με εξαιρετική επιτυχία!
"Alexa open all windows"
Και αμέσως....

άρχισε να χτυπάει ο συναγερμός! :tomato: :s_biggrin :ninja: :help: :s_rofl

Τουλάχιστον πάντως δουλεύουν περίφημα! Οπότε, όσοι πιστοί, προσέλθετε! :s_biggrin :s_gamer