Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#877482 Ήρθε Σαββατιάτικα που έλειπα :lol: Δεν τον έχω ανοίξει ακόμα να τον στήσω
Άβαταρ μέλους
By drdino
#877491 Μεγειές!

Τι θα τυπώσεις για πρώτο;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#877493 Ευχαριστώ,
δεν ξέρω, ίσως κάτι απλό για αρχή να δω πώς δουλεύει. Πες κανά site για 3d και software που μπορεί να χρειαστώ
Άβαταρ μέλους
By drdino
#877499 Ξεκίνα με το Makerlab (της Bambu, τα περισσότερα μοντέλα έχουν έτοιμα προφίλ εκτύπωσης), μετά βλέπεις printables, thingiverse (μυστήριο UI), cults3d (εδώ έχει και επί πληρωμή). To yeggi είναι aggregator από πολλά sites.

Software για σχεδιασμό από την αρχή; Όρεξη να έχεις :D Fusion 360, Tinkercad πχ, εγώ είμαι του Solidworks κυρίως λόγω παρελθόντως.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#877573 Εκτύπωσα και ένα bed scraper που είχε στα αρχεία με το PLA που πήρα.

Μετά την εκτύπωση κάνω κάτι; Πρέπει να καθαρίσω κεφαλή ή την επιφάνεια ή κάτι άλλο; Αφαιρώ με το scraper blade ;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#877589 Την κεφαλή άσε την όπως ειναι, την επιφάνεια με την λεπίδα αν έχει μείνει κάτι, αλλιώς πού και πού με ισοπροπυλική η σαπούνι πιάτων και καλό στέγνωμα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#877592 Ωραία. Πωρωθηκα, λίγο μετά εκτύπωσα και το blade scraper που είχε στα έτοιμα αρχεία.

Θέλω να του βάλω κι ένα energy metering να δω τι ρεύμα καίει γιατί ανεβάζει κάτι 250ρια
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#877602 Μπορώ να πάρω ένα 2ο σωληνάκι ptfe να το βάλω σε μια 2η υποδοχή όπου εκεί θα φορτώσω το άλλο PETG που έχω πάρει και να διαλέγω ανά εκτύπωση ποιό από τα δύο θα χρησιμοποιεί; Δεν έχω πάρει το AMS lite, απλώς θα βγάζω το ένα καρούλι και θα βάζω το άλλο, χωρίς να αφαιρώ την άλλη άκρη που πάει στην κεφαλή.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#877630 Παρήγγειλα τελικά tubes και για να πετύχω την δωρεάν αποστολή πήρα κι ένα petg κόκκινο κι ένα 0.2 nozzle :innocent:

Πώρωση το αντικείμενο :metalo:

Να βρω τώρα κάτι να το σκεπάζω γιατί είναι ανοιχτό
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
drdino έγραψε:Την κεφαλή άσε την όπως ειναι, την επιφάνεια με την λεπίδα αν έχει μείνει κάτι, αλλιώς πού και πού με ισοπροπυλική η σαπούνι πιάτων και καλό στέγνωμα.

Θέλει και λάδωμα το Y axis μετά από κάθε εκτύπωση; Το έκανα στην αρχή αλλά μου το ξανάβγαλε τώρα.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#877678 Μπα, είναι time-based. Μέσα στο maintenance menu του εκτυπωτή κάνε confirm ότι το έκανες και θα φύγει το μήνυμα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#877722 Εκτύπωσα χθες και τα πρώτα μου σχέδια από το tinkercad :metalo:
Ένα πλαστικό τετράγωνο για βάση και μια πλαστική γωνία για μια βάση που θέλω να φτιάξω. Κάτι τρύπες που έβαλα για βίδες δεν βγήκαν ποτέ ή τις έκανα λάθος.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#877884 Γιατί δεν μπορώ να εκτυπώσω κάποια σχέδια από το makerworld ; Το bambulab λέει printer is incompatible with the chosen printer profile in the slice.

Θέλω πχ να εκτυπώσω αυτό https://makerworld.com/en/models/186346 ... eId-205167 που δεν μοιάζει κανά ντερέκι, εχθές εκτύπωσα ένα πολύ μεγαλύτερο σε ύψος bin https://makerworld.com/en/models/94452? ... eId-101074
Άβαταρ μέλους
By drdino
#877899 Αυτό που δεν μπορείς βλέπω δεν έχει έτοιμο προφίλ για A1 mini, πρέπει να το φορτώσεις στον υπολογιστή στον slicer και να το ετοιμάσεις εκεί.