Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#633512 Επειδή κάποιοι είναι περισσότερο ψηφοφόροι και λιγότερο σκεπτόμενοι, δεν σημαίνει πως οι υπόλοιποι θα πρέπει να τους ακολουθήσουμε. Εδώ μέσα είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού, όσοι δεν καταλαβαίνουν κάποια απλά πράγματα και απλώς στηρίζουν τυφλά την κυβέρνηση. Η οποία κυβέρνηση, συνεχίζει να ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ μην κλείνοντας τις εκκλησίες.
Αν ποτέ (που δεν το νομίζω) γίνει μια σοβαρή έρευνα για το πώς διαδόθηκε ο ιός στην Ελλάδα, θα δούμε πως οι κύριοι υπεύθυνοι ήταν όσοι ήρθαν από Ιταλία και Άγιους Τόπους. Οι δεύτεροι, ήταν σαφώς περισσότεροι (ολόκληρα πούλμαν αρρώστησαν ΣΥΝΟΛΙΚΑ).
Ακριβώς αυτή την ομάδα, την αφήνεις ελεύθερη να σουλατσάρει και να πηγαίνει στις εκκλησίες (προφανώς και κάποιος που πάει στην άλλη άκρη για να επισκεφθεί τους Άγιους Τόπους, είναι εύλογο πως εκκλησιάζεται τακτικά).
Καθένας από αυτούς, αν μόλυνε 2-3, και αυτοί στην συνέχεια άλλους τόσους, εύκολα καταλαβαίνει κάποιος πως μιλάμε για 1000άδες.
Εύκολα καταλαβαίνει κάποιος πως αν ένας εξ αυτών πήγε και να κοινωνήσει, κόλλησε μερικές 10άδες.

Όσο λοιπόν κάποιος αφήνει τις εκκλησίες ανοιχτές, διαπράττει ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.
Είναι τόσο απλό, και στα @@ μου αν αυτός λέγεται Μητσοτάκης ή Ιερώνυμος. Κανονικά ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ, αν δεν τις κλείσουν ΑΜΕΣΑ, θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη.

Όσοι με κομματικά γυαλιά, κάντε τον κόπο και αντικρύστε την πραγματικότητα. Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα νοσούν 1000άδες, απλώς οι περισσότεροι δεν το ξέρουν. Η κυβέρνηση το ξέρει βέβαια. Γι'αυτό και κλείνει τα πάντα, αλλά δεν έχει τα @@ να κλείσει τις εκκλησίες, παρόλο που ΓΝΩΡΙΖΕΙ, πως πολλοί από τους αρχικούς ασθενείς, ΠΗΓΑΝ και ΚΟΛΛΗΣΑΝ κόσμο ακριβώς από εκεί μέσα.

Ο dimviii και λίγα είπε, υπάρχει εγκληματική ανευθυνότητα με τον φόβο του πολιτικού κόστους. Δεν γίνεται να έχεις κλείσει τα πάντα, κόσμος να χάνει την δουλειά τους, και να μην κάνεις αυτό που έπρεπε να είχες κάνει πριν 2 βδομάδες, όταν και μάθαμε πως 2 γκρουπ προσκυνητών ήταν φορείς!
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#633515 Από τη στιγμή που δεν υπάρχει φαρμακευτική αγωγή για τη πρόληψη, τη καταστολή και τη θεραπεία του ιού, θα έχει μεγαλύτερη θνητότητα...
Αν κάποια μελέτη καταλήξει ότι κάποιο από τα γνωστά φάρμακα καταστέλουν τον ιό, θα έχουμε πολύ διαφορετικά δεδομένα.

Όταν λες δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τη γρίπη?

Επίσης, πόσοι έχουν καταλάβει γιατί γίνεται το lockdown?
Δε γίνεται επειδή όποιος βγήκε έξω, πέθανε... Γίνεται για να προστατευθεί και να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας... εκτός από το UK...

Ψυχραιμία και όχι πανικός παιδιά!
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#633517 Μπαίνω στο φαρμακείο, αισίως βρήκα μια ffp1 μάσκα να ... πάω στη δουλειά. Λέω την ατάκα

"Τέτοιο άγχος σε φαρμακείο είχα οταν μπήκα να ζητήσω προφυλακτικά πριν 25 χρόνια"

Ξεραθήκαν όλοι στα γέλια.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#633518 όλοι; πόσοι δηλαδή; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#633519 2 προσωπικό, ένας στο ταμείο εγώ στην είσοδο και ένας 2 μέτρα στο πεζοδρόμιο πιο πίσω.

Λίγοι μεν, αλλά το 100% των ακροατών γέλασε πάντως :lol:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#633520 βασικά κακώς που μπαίνει μέσα κόσμος

εδώ πέρα εξυπηρετούνται από το τζαμάκι, σαν να είχε βραδινή εφημερία το φαρμακείο

χωρίς εξαιρέσεις :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#633521 Στη βόλτα της ημέρας, μπήκα σε 1 μονο φαρμακείο. Γενικά το μέγιστο που είδα ήταν 2 μέσα σε ικανή απόσταση. Στα 2 συνοικειακά σούπερ μάρκετ που είδα ο μισός κοσμος ήταν με μάσκα και για το γούστο μου ο πληθυσμός ήταν αρκετός / m². Ο έλεγχος γινόταν από τον υπεύθυνο καταστήματος.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#633522 Έτσι ήταν και στο φαρμακείο που πήγε πριν λίγο η σύζυγος :( (έμπαιναν οι πελάτες, ένας-ένας).
Και μετά τα χθεσινά νέα, δεν έδιναν περισσότερα από ένα Depon ανά οικογένεια (ανεξάρτητα αν είναι 2μελής ή 6μελής).
Στο Σκλαβενίτη, btw, κόσμος περίμενε έξω, έχοντας σχηματίσει ουρά. Το ίδιο και στις τράπεζες.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#633523 Εγω ομολογω οτι η ολη αυτη κατασταση ψυχολογικα με εχει downιασει παρα πολυ...
Δεν ξερω αν ειναι καλο να μπαινεις καθε λιγο κ λιγακι στο ιντερνετ κ να διαβαζεις για τον covid19...
Θα ηθελα τη γνωμη σσς επ αυτου... :(

Μια απορία που εχω ειναι :
Πως γίνεται φετος στην Ελλαδα ,με τοσο κοσμο εμβολιασμενο ,υποτιθεται με ανοσια απο προηγουμενα ετη κ εχουμε >100 νεκρους απο την γριπη;
Πως εξηγείται αυτο;
Διοτι βλεπω ολοι ασχολούνται με τον covid κ καλα κανουν φυσικα αλλα κ η γριπη μια χαρα θερισε κ φετος... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#633526 Οριστε η απαντηση σου:

https://youtu.be/rx6nFHm1do0

(Δεν ειναι στημενο, ειναι ραντομ ατομιδια στο δρομο)

.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#633527 JBT, έλεος λίγο...
Λέμε ψυχραιμία, ο άλλος triggαρίστηκε με το όλοι...

Τι γαμάτοι οι μηχανόβιοι που φοράνε μάσκα αλλά όχι κράνος...
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
gianik έγραψε:Εγω ομολογω οτι η ολη αυτη κατασταση ψυχολογικα με εχει downιασει παρα πολυ...
Δεν ξερω αν ειναι καλο να μπαινεις καθε λιγο κ λιγακι στο ιντερνετ κ να διαβαζεις για τον covid19...

Μια απορία που εχω ειναι :
Πως γίνεται φετος στην Ελλαδα ,με τοσο κοσμο εμβολιασμενο ,υποτιθεται με ανοσια απο προηγουμενα ετη κ εχουμε >100 νεκρους απο την γριπη;
Πως εξηγείται αυτο;
Διοτι βλεπω ολοι ασχολούνται με τον covid κ καλα κανουν φυσικα αλλα κ η γριπη μια χαρα θερισε κ φετος... :hmmm:

ΌΧΙ δεν είναι καλό να διαβάζεις και να ακούς συνέχεια για τον covid19 γιατί παίζει και πολύ παραπληροφόρηση...
Επίσης θα ήταν καλό θα σταματήσουν να ανακοινώνονται αριθμοί γιατί δεν βοηθάνε κάποιον.

Η γρίπη εξελίσεται, μεταλάσεται κλπ
Δεν υπάρχει η "κοινή γρίπη" όπως τη λέμε...
Το εμβόλιο λειτουργεί ας πούμε "στη τύχη". Προσπαθούν να προβλέψουν ποιοι ιοί θα είναι "της μόδας" και βάση αυτών κάνουν το εμβόλιο... νομίζω καλύπτει έως 2 ιούς το εμβόλιο... :hmmm:
Τόσους νεκρούς έχουμε επειδή πολλοί δεν έχουν κάνει εμβόλιο (φαίνεται και στα στατιστικά αυτό) ή προσβλήθηκαν από ιό που δεν καλύπτει το εμβόλιο...
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
gianik έγραψε:Εγω ομολογω οτι η ολη αυτη κατασταση ψυχολογικα με εχει downιασει παρα πολυ...

Εδώ είναι η ουσία σε πολλά που βλέπουμε μέσω διαδικτύου αυτές τις μέρες. Δεν είμαι ειδικός ψυχολόγος αλλά κάποια βασικά τα ξέρουμε όλοι.
Ο άνθρωπος είναι περίεργο ων. Ενώ είναι το πιο αντιδραστικό, δηλαδή όταν πρέπει να βγει έξω, κάθεται στον καναπέ του και όταν του λένε οι επιστήμονες να κάτσει μέσα, αυτός βγαίνει έξω. Ταυτόχρονα έχει και τη μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα από όλα τα είδη της τροφικής αλυσίδας.

Δίνεται όμως εξήγηση στο γιατί ο καθένας αντιδρά διαφορετικά. Είναι η ψυχολογική αντίδραση του καθενός από όλη αυτή την "πίεση" που έχει επέλθει.
Δυστυχώς δεν διαφωνώ στο νταούνιασμα. Το έχω και εγώ, όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι.
Αλλά όχι τόσο για τώρα, αλλά κυρίως για το τι θα αφήσει όλο αυτό στην "επόμενη ημέρα". Όσο το σκέφτομαι, με πιάνει :dizzy:

Χωρίς να θέλω να προτρέψω να κάνει το ίδιο κάποιος, χθες και προχθές, ήπια από ένα κουτάκι μπιρίτσα στο σπίτι και με χαλάρωσε και κοιμήθηκα στη 01:00 χωρίς να τραβήξω ξενύχτι. Ένα ποτηράκι σίγουρα χαλαρώνει.
Έχουμε πολλές μέρες ακόμη... :help:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#633531 Σήμερα νιώθω σαν τεχνικός στο Τσερνομπίλ, έσκασε μήνυμα χθες βράδυ να μην πάει κανείς γραφείο αλλά κάποιος πρέπει να φροντίζει να δουλεύουν οι servers και τα VPN.

< >