Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
cmarin έγραψε:Φίλος ξεκινάει κατά το καλοκαίρι έναν θεματικό πολυχώρο, που ίσως συμμετέχω κι εγώ, που θα έχει βέβαια και καφέ. Είναι στην αναζήτηση προμηθευτή και εκτός τις παροχές και το σέρβις της μηχανής, τον ενδιαφέρει πάνω από όλα η ποιότητα. Θα ήθελε κάποιον καφέ που να μην κυκλοφορεί πολύ αλλά να είναι γνωστός σαν όνομα.
Ποιον λοιπόν θεωρείτε κορυφαίο καφέ, για να γίνει ένα τοπ-3 και μετά κοιτάει και τα υπόλοιπα βασικά θέματα (πχ αντιπροσωπεία στην Κρήτη κλπ)
Γνώμες από επαγγελματίες καφετζήδες-μπαριστες, δέκτες.
hausbrandt,portioli

send from outer space
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#63145 Σαν πελατης καθαρα,οπου εχω πιει Ipamena ηταν αισθητά καλυτερος ο καφες απο αλλων καταστηματων.
Πιο γεματη γευση και μυρωδια σε σχεση με τους πιο γνωστους :)
Άβαταρ μέλους
By kyr80
Dimitris_P έγραψε:Portioli Extra Bar, Buondi Premium, Hausbrandt, Dimello, Taf

Ούτε καν. Και να σκεφτείς ότι δούλεψα buondi για κάποια χρόνια. Αν δεν ήταν η Nestle από πίσω, δεν θα πουλούσε. Να γνωρίζεις επίσης, ότι δεν είναι ιταλικός αλλά πορτογαλικός.
Τον δε Dimello τον έσπρωχνε μέχρι τον Ιούλιο η illy. Το μέτριος ίσως να είναι και θετικός χαραχτηρισμός
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#63375 Δεν τον έχω δοκιμάσει. Πραγματικά μεγάλη διαφορά θα μπορούσε να κάνει ένα καφέ, που είτε θα αγόραζε καφέ από μικρά τοπικά "καβουρδιστήρια", είτε θα καβούρδιζε μόνο του. Αλλά θέλει κόπο-χρόνο-χρήμα. Και δεν νομίζω να υπάρχει κοινό να πληρώνει κάτι τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
kyr80 έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Portioli Extra Bar, Buondi Premium, Hausbrandt, Dimello, Taf

Ούτε καν. Και να σκεφτείς ότι δούλεψα buondi για κάποια χρόνια. Αν δεν ήταν η Nestle από πίσω, δεν θα πουλούσε. Να γνωρίζεις επίσης, ότι δεν είναι ιταλικός αλλά πορτογαλικός.
Τον δε Dimello τον έσπρωχνε μέχρι τον Ιούλιο η illy. Το μέτριος ίσως να είναι και θετικός χαραχτηρισμός

Δε με νοιάζει τι γίνεται από πίσω, γευστικά πάντως είναι απ'τους καλύτερους γνωστούς τυποποιημένους του εμπορίου, για τον δικό μου ουρανίσκο τουλάχιστον. Από τους γνωστούς αυτούς έχω να συγκρίνω μόνο από Lavazza (μπλιαχ), Illy (so & so), Ipanema (μια φορά έχει τύχει να δοκιμάσω δεν τρελάθηκα, ίσως ήταν χάλια οι παράμετροι), και οι παραπάνω. Δε μου έρχεται κάποιος άλλος τώρα :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#63687 Το θέμα δεν είναι τι γίνεται από πίσω. Το θέμα είναι ότι πουλήσαν λόγο μάρκετινγκ και προώθησης, και όχι λόγο γεύσης. "Εύκολοι" καφέδες και ο buondi ειδικά έχει φάει τρελό σπρώξιμο. Προσωπικά όταν βλέπω buondi πινακίδα, με αποτρέπει από το να κάτσω σε καφέ. Και αυτό γιατί το "καλό" χαρμάνι που έχουν, ξεπερνάει το 30ρι. Και ούτε τα αξίζει, αλλά κυρίως δεν ξέρω κανέναν να το πληρώνει. Και είμαι στο δίκτυο διανομής της Nestle για άλλα προϊόντα. Το "gold" είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, ενώ το Prestige το πίνεις μόνο κρύο.
Φυσικά αν σε καλύπτει σαν γεύση, δεν έχει σημασία τι λέω εγώ. Προσωπικά δεν πίνω ουίσκι, παρά μόνο comfort. Και έχω δοκιμάσει τα πάντα από φθηνά έως και πολύ ακριβά. Συνάδελφος μου είπε, ότι είμαι πολύ τυχερός που δεν μου αρέσουν. Γιατί ικανοποιώ τη γεύση μου στο αλκοόλ, με κάτι φθηνό. Το αντίστοιχο με τον καφέ. Μακάρι να μπορούσα να πιω rioba π.χ. . Θα μου κόστιζε πολύ φθηνότερα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#70734 Επειδή πίνω τουλάχιστον 3 καφέδες (κρύους συνήθως) χειμώνα - καλοκαίρι και επειδή ο douwe egberts στιγμιαίος espresso είναι καλύτερος από φραπέ αλλά δεν παύει να μην αποτελεί espresso σκέφτομαι να αγοράσω μηχανή. Δεν θέλω να αλέθω και να χάνω χρόνο με την παρασκευή γι'αυτό τείνω προς κάτι έτοιμο. Αρχικά σκέφτηκα nesspresso αλλά με το κόστος κάψουλας ίσως είναι καλύτερα να αγοράσω αυτόματη μηχανή που να αλέθει κιόλας. Σωστά ή κάνω λάθος? Και αν ναι πείτε μου σας παρακαλώ κάποια αυτόματη. Είναι αξιόπιστες και αντέχουν σε βάθος χρόνου? Μέχρι 500 ευρώ τα δίνω αν είναι να την κρατήσω καιρό. Ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
#70741 Αγορασα πριν κανα 2 βδομαδες μια krups senseo απο αυτες που βαζεις μεσα εκεινα τα κουτακια και βγαζει καφε? Ναι μια απο αυτες! :lol: Θελω να πετυχω να φτιαξω freddo espresso. Μπορειτε να μου πειτε τι κανω αφου βγαζω τον εσπρεσσο? :help:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Kon5 έγραψε: Μέχρι 500 ευρώ τα δίνω αν είναι να την κρατήσω καιρό. Ευχαριστώ!

Οτι είμαι αντίθετος σε μιά τέτοια αγορά, είναι γνωστό. :oops:
Οι απόψεις-προτάσεις μου για το θέμα είναι 4-5 σελίδες πίσω => viewtopic.php?p=36270#p36270 .
Επειδή όμως είσαι σαφής στα θέλω σου, το μόνο που μπορώ να σου προτείνω, αν και όχι δοκιμασμένο αλλά επώνυμο στον espresso και σε τιμή <400€ είναι η Gaggia Unica. :)
Δεν έχεις παράπονο, σε έφτιαξα πάλι ... :lol:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
Kon5 έγραψε:Επειδή πίνω τουλάχιστον 3 καφέδες (κρύους συνήθως) χειμώνα - καλοκαίρι και επειδή ο douwe egberts στιγμιαίος espresso είναι καλύτερος από φραπέ αλλά δεν παύει να μην αποτελεί espresso σκέφτομαι να αγοράσω μηχανή. Δεν θέλω να αλέθω και να χάνω χρόνο με την παρασκευή γι'αυτό τείνω προς κάτι έτοιμο. Αρχικά σκέφτηκα nesspresso αλλά με το κόστος κάψουλας ίσως είναι καλύτερα να αγοράσω αυτόματη μηχανή που να αλέθει κιόλας. Σωστά ή κάνω λάθος? Και αν ναι πείτε μου σας παρακαλώ κάποια αυτόματη. Είναι αξιόπιστες και αντέχουν σε βάθος χρόνου? Μέχρι 500 ευρώ τα δίνω αν είναι να την κρατήσω καιρό. Ευχαριστώ!

http://www.liveyourhome.gr/full_product ... 1413664746

Αλλά θα αγόραζα nespresso, γιατί το κόστος σε περίπτωση βλάβης :help:

Δηλαδή πίνεις 6 καφέδες τη μέρα;;(3 κρύοι = 3 διπλά εσπρέσσο). Κόστος για κάψουλες 2,5€ τη μέρα.... Με κόκκους οι τρεις καφέδες θα σου βγαίνουν περίπου 0,9€(υπολογίζω στα 20€ το κιλό περίπου). Δηλαδή 1,5€ τη μέρα διαφορά.
Θα κάνεις απόσβεση σε λιγότερο από χρόνο.

Mad_Max_Geo έγραψε:Αγορασα πριν κανα 2 βδομαδες μια krups senseo απο αυτες που βαζεις μεσα εκεινα τα κουτακια και βγαζει καφε? Ναι μια απο αυτες! :lol: Θελω να πετυχω να φτιαξω freddo espresso. Μπορειτε να μου πειτε τι κανω αφου βγαζω τον εσπρεσσο? :help:

Θα βγάλεις 2 μερίδες, θα τις βάλεις σε μπρίκι με όση ζάχαρη θες, θα τις χτυπήσεις με πάγο. Και το αποτέλεσμα το σουρώνεις μέσα σε ένα ποτήρι με παγάκια.
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
#70763 Thanx Κυριακο! :iconcool: Επισης γινεται να το κανω το χτυπημα με σεϊκερ η θελει μονο το χτυπητηρι?
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#70775 Και αχτύπητο να το κάνεις ακόμα καλύτερα. Μόνο για το εφέ του αφρού το χτυπάς. Απλά αν βάλεις ζάχαρη, ανακάτεψε με ένα κουτάλι πριν το κρυώσεις.