Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
mousatos έγραψε:
Serf έγραψε:Πώς το όνομα ενός ανθρώπου* λογίζεται ως ανταμοιβή για άλλον άνθρωπο με ξεπερνάει. Μιλάμε για άνθρωπο και το όνομα που θα τον ακολουθεί για όλη του τη ζωή. Όχι για κανά σκυλάκι/χελωνάκι/κτλ.

*: ειδικά όταν μπορεί να του προκαλέσει "προβλήματα" (βλ. Κρυστάλλω, κτλ)

Κρυστάλλω = Κρυσταλία = Λία . :inlove:

Ωραιο ξεθαψιμο mousatos!

Το διαβασα ολο απο την αρχη και δεν μου εμεινε αντερο απο τα γελια :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#861970 Μιας που ανέβηκε το θέμα ξανά να πω ότι πρέπει να είμαι ο μόνος Έλληνας που έχει δώσει στο παιδί του το επώνυμο της γυναίκας του :ninja:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#861976 Μπα πολλά ονόματα έχουν όνομα για επώνυμο
πχ ο ηθοποιός Μελέτης Ηλίας

Το μπέρδεμα με το όνομά του

Έχει ξεκαθαρίσει πολλές φορές ότι το όνομά του είναι Μελέτης και το επίθετό του Ηλίας. Από την αρχή της καριέρας του μέχρι και σήμερα πολλοί είναι εκείνοι που νομίζουν το αντίθετο.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Obelix έγραψε:Μιας που ανέβηκε το θέμα ξανά να πω ότι πρέπει να είμαι ο μόνος Έλληνας που έχει δώσει στο παιδί του το επώνυμο της γυναίκας του :ninja:

Ξερω κι εγω ακριβως ιδια φαση. Η γυναικα ειχε ωραιο επωνυμο και ο αντρας ψιλοαστειο και το αποφασισανε ετσι τελικα :s_yes

Εγω απο τη μερια μου, καφρος παλαιας κοπης. Αγορι και κοριτσι εκανα και θα ακουω μια ζωη τα ονοματα του πατερα και της μανας μου. Βεβαια το μαστερ πλαν στο οποιο στηριξα το καφριλικι μου ηταν "εσυ τους εχεις κοντα τους γονεις σου και θα τα βλεπουνε συνεχεια τα παιδια. Εμενα που μενουνε 520 χιλιομετρα μακρια οι γεροι μου, θελω να ακουω συνεχεια τα ονοματα τους" :shifty:

Νταξ, τι να μου πει και η Πριξαινα. Κι ο πεθερος μου παλαιας κοπης κι αυτος, το ιδιο συστημα εκανε στα 2 παιδια του. Προπονημενη στα μετρα μου τη βρηκα απο το βαρυμαγκα τον πεθερο μου :metalo:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#862000 Και η καφριλα συνεχιζεται φυσικα... Στο γιο μου το εχω καταστησει σαφες εδω και χρονια. Τα πλουτη που αναμενονται απο το ΧΑΑ, θα τα παρει μυρωδια μονο αν βγαλει Γιωργη. Αλλιως του λεω θα πηγαινεις να ζητιανευεις στον πεθερο σου που θα ειναι κανενα λιγουρι και δε θα εχει λεφτα ουτε για τσιγαρα :rtfm:

Το κορυφαιο ολων ειναι με το μπαρμπα μου το Γιωργη στο χωριο ομως, που με εχει παρει ηδη ποσα τηλεφωνα για να μου τον εσηκωσει με το κοκορετσι που μου ετοιμαζει για το Πασχα. Ειχε παντρευτει λοιπον ο γιος του στον Καναδα και εκανε αγορι. Και οχι απλα ο γιος του, αλλα ο πρωτοτοκος στον οποιο ειχε δωσει ο μπαρμπας μου το ονομα του πατερα του. Μονο ο πρωτοτοκος μπορει να βγαλει ΙΔΙΟ ονομα-πατρονυμο-επωνυμο με τον παππου στο εγγονακι για οσους δεν τα ξερουνε τι λενε τα βιβλια της παλαιας κοπης :s_yes

Η αλλη η Καναδεζα του εκανε νερα του ξαδερφου και ειχανε πολεμο για το ονομα μεχρι και τη μερα της βαφτισης. Κυριολεκτικα μεχρι να μπει στην κολυμπηθρα το μωρο, ο μπαρμπας μου ο Γιωργης αργοπεθαινε ο καψερος. Καθε λιγα λεπτα τηλεφωνουσε Καναδα σε ενα σπιουνο που ειχε εκει απο το σοι και ρωτουσε "το ειπανε το ονομα?"... Παιζει να εκανε και καμια 20αρια τηλεφωνηματα μεχρι να του πει ο αλλος "Το ειπανε ρε φιλε. Γεωργιος Λ..... του Ιωαννη βγηκε ο εγγονος σαν εσενα". Γαληνεψε η ψυχουλα του ανθρωπου και εκτοτε δε ζητησε καμια αλλη χαρη απο το γιο του :s_cool
Άβαταρ μέλους
By edmond
#862005 Επικό ξεθάψιμο από τον μουσάτο, τρώει νύχια από αγωνία για τη συνέντευξη και βγάζει νευρικότητα στο φόρουμ :lol: .

Η ενμόνταινα ήταν να πάρει το όνομα της γιαγιάς της από τη μεριά της πεθεράς μου, η οποία πήγαινε τα προσκλητήρια με κάτι κεντημένα με το όνομα που θα έβγαινε. Σε μια κίνηση ματ, ο πεθερός -Θεός σχωρέστον- λίγη ώρα πριν πιάνει την νονά στη γωνία και της λέει ότι θα πει το όνομα της δικιάς του μάνας. Κόκκαλο όλοι στο ευαγγέλιο, το σόι της πεθεράς απειλές με βεντέτες(Μανιάτες γαρ) και καριολίκια στην εκκλησία :lol: . Με τον πεθερό κάναν να μιλήσουν ένα χρόνο, την δε...κόρη της δεν την έχει ΠΟΤΈ εκφωνήσει με το όνομα της!! Το τελευταίο το επιβεβαιώνω για τα τελευταία 20 χρόνια, τα προηγούμενα προφανώς τα έχουν διηγηθεί παλαιότεροι.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#862009 Ρε μλκες, ειναι αρρωστοι οι γεροι, δεν γινονται αυτα που λετε. Τους εχει πειραξει ο μολυβδος. Αρα ολοι Μαξιμους και Νεφελες για shock therapy, δεν καταλαβαινουν αλλιως.
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#862010 Καλά αυτό με τους μαξιμους τις νεφελες και του αλεξανδρους εχει καταντησει αηδια από το άλλο άκρο.
Εγω οπως είπα του εδωσα το επωνυμο αλλα και το όνομα του πεθερου. Μιας και είχε δυο κόρες έπαθε πλάκα οταν εμαθε οτι θα συνεχίσει το όνομα του.
Βεβαια σαν γνωστος καφρος που είμαι λέω ότι τον εβγαλα Ανδρέα από τον πρόεδρο και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:Επικό ξεθάψιμο από τον μουσάτο, τρώει νύχια από αγωνία για τη συνέντευξη και βγάζει νευρικότητα στο φόρουμ :lol: .

Η ενμόνταινα ήταν να πάρει το όνομα της γιαγιάς της από τη μεριά της πεθεράς μου, η οποία πήγαινε τα προσκλητήρια με κάτι κεντημένα με το όνομα που θα έβγαινε. Σε μια κίνηση ματ, ο πεθερός -Θεός σχωρέστον- λίγη ώρα πριν πιάνει την νονά στη γωνία και της λέει ότι θα πει το όνομα της δικιάς του μάνας. Κόκκαλο όλοι στο ευαγγέλιο, το σόι της πεθεράς απειλές με βεντέτες(Μανιάτες γαρ) και καριολίκια στην εκκλησία :lol: . Με τον πεθερό κάναν να μιλήσουν ένα χρόνο, την δε...κόρη της δεν την έχει ΠΟΤΈ εκφωνήσει με το όνομα της!! Το τελευταίο το επιβεβαιώνω για τα τελευταία 20 χρόνια, τα προηγούμενα προφανώς τα έχουν διηγηθεί παλαιότεροι.

Σκηνες φαρ ουεστ δηλαδη :lol: Κλασικα πραγματα για νοτια Πελοποννησο :lol:

Αλλα πως την φωναζει; Κορη μου, εσυ, ψιτ καλε; :lol:
Άβαταρ μέλους
By Lalfamaz
Obelix έγραψε:Καλά αυτό με τους μαξιμους τις νεφελες και του αλεξανδρους εχει καταντησει αηδια από το άλλο άκρο.
Εγω οπως είπα του εδωσα το επωνυμο αλλα και το όνομα του πεθερου. Μιας και είχε δυο κόρες έπαθε πλάκα οταν εμαθε οτι θα συνεχίσει το όνομα του.
Βεβαια σαν γνωστος καφρος που είμαι λέω ότι τον εβγαλα Ανδρέα από τον πρόεδρο και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. :metalo:

Για να ισορροπήσει η αηδία με τις μπαμπούσκες από το ένα άκρο (Γιάννης παππούς, Γιάννης 1 εγγονός, Γιάννης 2 εγγονός, Γιάννα 1 εγγονή, Γιάννα 2 εγγονή κοκ) θέλουμε πολλούς Μάξιμους και πολλές Νεφέλες ακόμα.

Για να μην αναφέρω πόσες οικογένειες έχουν καταστραφεί λόγω τέτοιων "ηθικών" υποχρεώσεων προς παππούδες για γιαγιάδες. :tomato:

Ακόμα και το ίδιο όνομα με του παππού να προτιμήσει κάποιος, αυτό θα πρέπει να γίνεται γιατί ο μπαμπάς και η μαμά του παιδιού θεωρούν ωραίο το όνομα (για τους δικούς τους λόγους), όχι γιατί θα συνεχίσει το όνομα του παππού, διαφορετικά ο παππούς θα μας κόψει την καλημέρα.

Πόσο γουστάρω παππούδες και γιαγιάδες που απαγορεύουν στα παιδιά τους να δώσουν στα εγγόνια τα ονόματα τους. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By edmond
PaNick67 έγραψε:
edmond έγραψε:Επικό ξεθάψιμο από τον μουσάτο, τρώει νύχια από αγωνία για τη συνέντευξη και βγάζει νευρικότητα στο φόρουμ :lol: .

Σκηνες φαρ ουεστ δηλαδη :lol: Κλασικα πραγματα για νοτια Πελοποννησο :lol:

Αλλα πως την φωναζει; Κορη μου, εσυ, ψιτ καλε; :lol:

Κοκώνα...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#862016 Προσωπικά, ένα γυναικείο όνομα μου έχει προκαλέσει πόνο - παρότι είναι και γεμάτο pedigree και φουλ πετρολχεζ
--> Γκόλφω
Άβαταρ μέλους
By otso
EDDIE_147 έγραψε:Προσωπικά, ένα γυναικείο όνομα μου έχει προκαλέσει πόνο - παρότι είναι και γεμάτο pedigree και φουλ πετρολχεζ
--> Γκόλφω

Συζυγος;