Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#361273 Σε γενικές γραμμές πάντα άνθρωπος που έχει πίστη, πείσμα, μάτια ανοιχτά και όρεξη για πολύ δουλειά ''σκύβοντας το κεφάλι'' όπως έλεγαν οι παλιοί, θα προοδεύσει με τον ένα ή άλλο τρόπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Πέτρος (θα νομίζει ο κόσμος ότι του κάνω και ρεκλάμα λολ). Φυσικά πάντα παίζει ρόλο κ ο παράγοντας τύχη.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Kon5 έγραψε:Σε γενικές γραμμές πάντα άνθρωπος που έχει πίστη, πείσμα, μάτια ανοιχτά και όρεξη για πολύ δουλειά ''σκύβοντας το κεφάλι'' όπως έλεγαν οι παλιοί, θα προοδεύσει με τον ένα ή άλλο τρόπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Πέτρος (θα νομίζει ο κόσμος ότι του κάνω και ρεκλάμα λολ). Φυσικά πάντα παίζει ρόλο κ ο παράγοντας τύχη.

Δυστυχώς, φίλε μου, δεν ισχύει αυτό ποτέ σχεδόν. Ρώτησαν τον Bill Gates και τον Bernie Ecclestone για την σημαντικότερη συνθήκη επαγγελματικής επιτυχίας. Και οι δύο είπαν... luck. :iconcool:

Δεν λέω ότι πρέπει κάποιος να είναι ρέμπελος, αλλά βλέπεις 100 άτομα να προσπαθούν το ίδιο και μόνο ο ένας πετυχαίνει την καλή. Στην Ελλάδα του 2017 ειδικά αυτό είναι κανόνας απαράβατος. :(
Άβαταρ μέλους
By gianik
g8777 έγραψε:Τι κανουμε λαθος τοτε 5 εκατομμυρια νοματαιοι;

Έκανες λάθος τότε που παρατησες το modeling για να μπεις στο Σώμα...
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#361281 Είπα σε γενικές γραμμές και φυσικά δεν θα γίνουν όλοι πλούσιοι. Και είπα τον Πέτρο με το εξής σκεπτικό. Το παιδί τελείωσε ιατρική. Θα μπορούσε να πάει εδω αγροτικό και μετά ή να μπει στο ΕΣΥ με 1000 ευρώ πρπ ή να ανοίξει δικό του ιατρείο σε αγορά κορεσμένη που αν δεν είχε και παρελθόν συγγενικό δύσκολο και αν δεν του βγαίνει κάτι να κάθεται να κλέγεται και να κλαίει τη μοίρα του. Φαντάζομαι ότι σκέφτηκε αυτά και έκατσε και είδε τί μπορεί να κάνει κλπ κλπ προβληματίστηκε άφησε εδώ οικογένεια φίλους κλπ και αποφάσισε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Έφυγε λοιπόν έξω ζορίστηκε και ζορίζεται όμως βλέπει καρπούς και εμείς τον χαιρόμαστε. Επαναλαμβάνω ότι το θέμα τύχη παίζει ρόλο σε όλα στη ζωή αλλά όχι 100%. Εκτός από αυτόν που θα πιάσει το τζόκερ ας πούμε :lol:. Κάπως έτσι το είχα στο μυαλό μου.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#361283 "Συν Αθηνά και χείρα κίνει"

Θέλει ΚΑΙ ικανότητες ΚΑΙ τύχη. Μόνο του δε φτάνει κανένα.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#361285 Πάντως αντικειμενικά μιλώντας τέτοιες αποφάσεις ζωής παίρνονται πολύ πιο εύκολα όταν είσαι solo καριέρα παρά όταν σέρνεις από πίσω σου γυναίκα κ παιδιά...
Το παν για μένα είναι ότι κανείς να το κανεις συνειδητοποιημενα..Όπως έχω ξαναγράψει , το αν πέτυχες στη ζωή σου θα το πεις γύρω στα 70+ , όταν ξυπνώντας μία μέρα θα μετρήσεις συγγενείς , φίλους, λεφτά κ εικόνες που σου έχουν μείνει στη ζωή..
Ο Realzeus π.χ λέει ότι δεν θέλει γάμους κ παιδιά.ειμαι σίγουρος ότι το λέει συνειδητοποιημενα κ μπράβο του.Τωρα όμως είναι 40, πουτσο μου λαλουτσο μου, όταν φτάσει τα 70 που δεν θα τον κοιτάει κανείς ίσως το μετανιώσει...Ίσως πάλι όχι..
Ο καθένας απολαμβάνει την ζωή όπως αυτός νομίζει...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#361287 Εκτός από τύχη, πείσμα, ευστροφία κτλ παίζει ρόλο και το υπόβαθρο (οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό) παίδες. Αλλιώς να ξεκινάς από το μηδέν, αλλιώς από το +1.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#361288 Αν εχεις καποιο σταθερο εισοδημα τυπου δημοσιος υπαλληλος δεν εχεις καποιον λογο να αφησεις την χωρα σου (Ιδιοκτητο σπιτι, οικογενεια, γονεις) με αυτον τον ηλιο, το καλο φαγητο και την χαλαρη ζωη κλπ

Η μεταναστευση ειναι για αυτους που δεν εχουν μεσο/δεν περασαν ασεπ κλπ και εχουν αναγκη να δουλεψουν αλλα και γιαυτους που θελουν να δικιμασουν την ζωη σε ενα ανταγωνιστικο περιβαλλον (υπαρχουν και αυτοι).
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#361293 Κωνσταντίνε σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, είμαστε πολλοί τέτοιοι, μεταξύ αυτών κ εσύ που παλεύεις κ διαβάζεις καθημερινά όπως λες, ο Θωμάς που κι αυτός έχει χαράξει τον δικό του επιτυχημένο δρόμο παρά τις δυσκολίες, ο Χ-Ψ από εδώ που αγωνίζεται καθημερινά...

Είναι θέμα ικανοτήτων, θέλησης, πείσματος και τύχης όπως είπατε... Και πάνω απ' όλα θέλει τόλμη...

Έβλεπα τον αδερφό μου πως ζούσε στο Λονδίνο, δούλευε σε μια καλή εταιρία, την Total, αλλά στα 28 του ζούσε μια ζωή περιορισμένη. Μετρούσε μέχρι πέρυσι τα χρήματα για το αν θα μείνει σε σπίτι με άλλους 3-4 συγκάτοικους (εταιρία που έκανε σπίτια κ τα νοίκιαζε σαν εστίες ένα πράγμα, αν κ ανακαινισμένα) κ έκανε μια σχετικά άνετη ζωή χωρίς υπερβολές κ έβγαινε οικονομικά. Δεν είχε αμάξι, να κάνει οικογένεια δεν μπορούσε, αποταμίευση έκανε επειδή δεν ήταν σπάταλος κτλ... Βέβαια ήταν κ η πρώτη του δουλειά, κ είχε πάρει μια κάποια προαγωγή. Αλλά άλλη δεν του έδιναν κ ο ίδιος αποφάσισε να αναζητήσει κάτι καλύτερο. Έστειλε τα χαρτιά του σε μια ελβετική εταιρία, τον κάλεσαν μια Δευτέρα για συνέντευξη μετά από το skype που έκαναν, πέρασε τις συνεντεύξεις σε 1 μέρα κ το απόγευμα γυρισε πίσω. Βέβαια είχε προετοιμαστεί για την συνέντευξη, είχε διαβάσει κλισέ ερωτήσεις κτλ. Την άλλη μέρα του έστειλαν την προσφορά, αλλά πολύ ευγενικά τους ζήτησε μια καλύτερη, μιας κ αυτή ήταν στα χαμηλά του εύρους που είχε ζητήσει. Την άλλη μέρα ήρθε η προσφορά με το max που ζήτησε. Συν bonus. Με τα πολλά και τα λίγα, από Δεκέμβρη ζει Ελβετία, έχει βρει νέους φίλους κ παρέες, έχει κάνει το δικό του σπίτι (χάρηκε πολύ που έμεινε μόνος πλέον!), το επίπλωσε, αγόρασε τηλεόραση 55άρα ( :lol: ), dyson σκούπα, αγόρασε κοντά 3.000€ macbook pro και έχει βρει τον ρυθμό του. Και αυτό χωρίς να ξέρει γερμανικά, γαλλικά ή ιταλικά. Δουλεύει στα αγγλικά, κ τους ζήτησε ευγενικά να του πληρώσουν μαθήματα έως το Β2 για γερμανικά, 4.000€ δίδακτρα δλδ, κ το έκαναν :)
Το κερασάκι: το αφεντικό του στην Ελβετία του δίνει το αμάξι του, ένα καινούριο ΤΤ 2λιτρο αυτόματο, τα ΣΚ για βόλτες :lol:

Και όλα αυτά γιατί αποφάσισε να αφήσει μια μόνιμη δουλειά στο Λονδίνο για κάτι νέο που του δίνει 3-4 φορές όσα έβγαζε μέχρι τότε. Αν δεν έκανε την αίτηση δε θα γινόταν τίποτα... Στην Ελβετία έχει καλύτερες προοπτικές να κάνει οικογένεια, ίσως κ επαγγελματικής εξέλιξης. Είναι νωρίς ακόμη αλλά είναι ευχαριστημένος προς το παρόν... Έχει βρει και μερικές γιατρίνες :shifty: :iconcool: :lol:
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#361298 Ε νταξει αφού αγόρασε λάπτοπ με 3 χιλιάρικα πέτυχε στη ζωή του...
Ρε παιδιά δεν είναι όλα στη γαμωζωη πόσα μπορείς να αγοράσεις.
Στα @@ μου να έχω μερσεντικο , μακμπουκ, αιφοουνζ και μλκιες αμα βλέπω το παιδι μου 1 ωρα τη μέρα πχ και αυτό τα σ/κ....
Ο καθένας έχει τις προτεραιότητες του βέβαια αλλά μερικοί έχετε πολύ στρεβλή εικόνα της επιτυχιας/ευτυχίας νομιζω.
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#361306 Παιδιά είναι τί θέλει και πώς βλέπει ο καθένας τη ζωή. Άλλος τη βρίσκει στα Μάταλα, άλλος στην Νέα Υόρκη, άλλος θέλει ησυχία, άλλος να την πέφτει, άλλος να δημιουργεί, άλλος αρέσκεται με τα λίγα, άλλος θέλει πολλά, άλλος τη βρίσκει με sx4 :svivhaha: άλλος θέλει αστέρι στο καπό, άλλος θέλει ωραία γυναίκα άλλος τη βρίσκει και με μέτρια άλλος άλλος άλλος δεν έχει τελειωμό.
Εγω μια φορά είμαι με τον Πέτρο και αδελφό του. Και κάπως έτσι πορεύομαι. Δεν επαναπαύομαι ψάχνομαι και ψάχνω. Αυτό μου δίνει νόημα με κινητοποιεί και μου αρέσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνει και ο άλλος τα ίδια.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#361308 Καλά, αυτό με το λαπτοπ κ τη σκούπα μ@λ@κία μου που το ανέφερα, μου βγήκε στο γραπτό λόγο... απλώς χαίρομαι για τον μικρό που έχει στόχους κ κότσια να τους κυνηγήσει...

Ρε kovathe πες μου λίγο σε παρακαλώ. Αν έχεις κάνει 5 χρόνια σπουδές ΗΜΜΥ, 1 χρόνο μεταπτυχιακό κτλ, πόσο κοστολογείς την εργασία σου, 800-1000€ το μήνα κ ΑΝ; Κρίμα δεν είναι, δεν είναι λίγο; δυστυχώς δεν έχουμε καμιά εταιρία ή οικογενειακή επιχείρηση...

Μ@λ@κία μου αλλά θα το πω: όταν έφυγα στα 25 μετά τον στρατό στο εξωτερικό έφυγα γιατί ήθελα μια καλύτερη εκπαίδευση στην ιατρική. Ήθελα να μάθω πράγματα κ να επιστρέψω στην Ελλάδα στα 35 μου. Αντί να ψάχνω αγροτικό για να βγάλω χρήματα περιμένοντας αναμονή κτλ, είπα να δω έξω πως είναι η εκπαίδευση κτλ. Και ναι, όταν έφυγα με το πόλο το 2011, είχα 1.000€ μαζί μου όλα κ όλα ( οικονομίες της σύνταξης του συγχωρεμένου πατέρα μας που έπαιρνε ο 23χρονος αδερφός μου, έως τα 24 του) κ το εισιτήριο από Ηγουμενίτσα-Βενετία (πρωτοχρονιά έκανα στο πλοίο τότε). Γερμανία πήρα άδεια ασκήσεως στις 12 Γενάρη ( 10 μέρες αφότου έφτασα) κ ξεκίνησα να δουλεύω 1 Φεβρουαρίου...
Όταν με το καλό τελείωσε ο αδερφός μου ΗΜΜΥ κ στρατό είχε κάνει αιτήσεις για μεταπτυχιακό. Τον πήραν σε όλα τα πανεπιστήμια αλλά αυτός ήθελε να πάει στο Energy Management του Cass στο City στο Λονδίνο γιατί του άρεσε περισσότερο. Ήταν όμως το ακριβότερο 30.000€ παρά κάτι δίδακτρα μόνο συν τα έξοδα διαμονής κτλ...
Κ όμως αν τον άκουγες, το ήθελε. Με αυτά κ με εκείνα, εγώ δούλευα 2-3 χρόνια κ είχα κάτι στην άκρη κ ως οικογένεια κάτι. Αλλά επειδή δεν ήταν παρτάκιας κ είναι οικονόμος στο χρήμα, ήξερα ότι ήθελε μετά λόγου γνώσεις να δώσει τα χρήματα... Κ του βγήκε, με εκείνο το μεταπτυχιακό ξεκίνησε στην total, κ τώρα συνεχίζει...

Εσάς μπορεί να σας φαίνονται αυτά 5 αδιάφορες γραμμές, για εμένα όσα κατάφερε ο μικρός με κάνουν 5 φορές υπερήφανο...

Και ναι, δυστυχώς μένουμε μακριά από σπίτι, μητέρα κτλ... Αλλά στην Ελλάδα ο μικρός κ εγώ πάνω από 1.000-1.300€ δε θα είχαμε όσες ώρες κ να δουλεύαμε... κ με αβέβαιο μέλλον...

Αυτό με την απόσταση είναι το χειρότερο...

< >
Τελευταία επεξεργασία από PeterPan και 06 Φεβ 2017, 01:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά