Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#339029 Κοινώς πάρε μια

Εικόνα

και γέμισε την :lol:

Για πείτε από το 1995 μέχρι το 2005 χρησιμοποιούσατε βουρτσάκια; Πόσα δόντια χάσατε; :innocent:

νταξ ο giannik που δεν τα ξέρει παίζει να έχει 35 σφραγίσματα.
Άβαταρ μέλους
By pierce21
#339032 Έχω σωθεί και εγώ εδώ και καμιά 5ετια με τα βουρτσάκια. Επειδή τα δόντια μου είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο (παίρνω τα πιο λεπτά για να καταλάβετε), η οδοντόβουρτσα φτάνει για τα βασικά μόνο.

Οπότε Στέφανε, εγώ τα περνάω μετά από κάθε γεύμα.

Στα πιο on topic, επειδή την προηγούμενη την ψιλοδιέλυσα, πήγα σε κάτι καλύτερο αυτή τη φορά μιας και πέρα από τριμάρισμα , ξυρίζω και το κεφάλι.

http://www.panasonic.com/middleeast/en/ ... r1611.html

Koυρεύει και γκαζόν.
Και made in Japan για να γουστάρει και ο dimviii :s_cool
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#339038 @διμικ

Υπερβολικός! Εγώ ένα μέγεθος έχω και τέλος. Απλά ανέφερα για διάφορα μεγέθη γιατί ο άλλος μπορεί να έχει οδοντοστοιχία Γεωργίου. Που να ξέρω?

pierce21 έγραψε:
Οπότε Στέφανε, εγώ τα περνάω μετά από κάθε γεύμα.

Εγώ το χα πάρει εργολαβία και ταυμάτιζα τα ούλα μου όταν έκανα σε κάθε βούρτσισμα.

Σε κουρευτική έχω αυτή: https://www.skroutz.gr/s/94330/Panasonic-ER2171S503.html

Πριν από αυτή άλλαζα κάθε 1-1.5 χρόνο. Αυτή βγήκε καλή. Και αδιάβροχη για εύκολο καθαρισμό και δουλεύει απευθειας στο ρεύμα να μην ξεμένεις ποτέ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Deleted User 1 έγραψε:@διμικ

Υπερβολικός! Εγώ ένα μέγεθος έχω και τέλος. Απλά ανέφερα για διάφορα μεγέθη γιατί ο άλλος μπορεί να έχει οδοντοστοιχία Γεωργίου. Που να ξέρω?

Ναι είμαι υπερβολικός γιατί τα βουρτσάκια δεν είναι πανάκεια για τον καθένα, εγώ π.χ αν πάω να βάλω τέτοιο πράγμα ανάμεσα στα δόντια εκτός από την ανατριχίλα παίζει μετά να είμαι σαν τον δράκουλα με ματωμένα δόντια, άσε που παίζει να μην χωράει ακόμα και το μικρότερο μέγεθος. Οι τροφές που ίσως μαζευτούν στην γωνία μεταξύ 2 δοντιών μια χαρά καθαρίζονται με την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα η οποία επειδή έχει και αισθητήρα πίεσης με ειδοποιεί ώστε να μην βάζω πολύ δύναμη και ματώνω τα ούλα μου όπως με την κανονική οδοντόβουρτσα.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#339047 Παίδες ματωμένα ούλα --> κάτι τρέχει

Κι εγώ πήγαινα χρόνια σε οδοντίατρο και ζούσα το παραμύθι του τακτικού πλυσίματος + καθαρισμός 1 φορά το χρόνο = όλα τέλεια.
Ευτυχώς που κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά νωρίς... (ο ντοτόρε έκανε καθαρισμό της πλάκας -όχι βακτηριακής της άλλης- και το σκέτσο βούρτσισμα είναι απλά καθάρισμα της βιτρίνας)

Ο uber συνδυασμός είναι ηλεκτρική + μεσοδόντιο + καθαρισμός (σοβαρός: min μισάωρο να πελεκάει ο Φειδίας το μάρμαρο)
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
EDDIE_147 έγραψε:Παίδες ματωμένα ούλα --> κάτι τρέχει

Αυτό! :s_yes

Από τότε που ξεκίνησα μεσοδόντια και κομπρεσέρ να βάλω στο στόμα δεν υπάρχει ίχνος αίματος.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
Deleted User 1 έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Παίδες ματωμένα ούλα --> κάτι τρέχει

Αυτό! :s_yes

Από τότε που ξεκίνησα μεσοδόντια και κομπρεσέρ να βάλω στο στόμα δεν υπάρχει ίχνος αίματος.

Έτσι.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#339066 Ντιμίκ κάνε ένα τεστ : χρησιμοποίησε τα μεσοδοντια μια φορά και πες μας πώς αισθανθηκες το στόμα σου μετά. Warming : θα ματωσεις πολύ την πρώτη φορά λόγω ουλιτιδας.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#339068 Aυτό που έκανα επί χρόνια ήταν να βουρτσίζω πολύ σκληρά τα δόντια με την κανονική οδοντόβουρτσα με αποτέλεσμα αν ματώνουν, με την ηλεκτρική δεν έχω τέτοιο πρόβλημα. Φανταστείτε άλλαζα οδοντόβουρτσα κάθε μήνα γιατί γινόταν σχεδόν επίπεδη.

Το ότι έχω σχετικά ευαίσθητα σε αντικείμενα ούλα όμως δεν είναι πρόβλημα σύμφωνα με τουλάχιστον 3 διαφορετικούς γιατρούς, απλά δεν πρέπει να τα καταπονώ.

+1 για το καλό καθαρισμό με σφυρί και καλέμι :lol:

g8777 έγραψε:Ντιμίκ κάνε ένα τεστ : χρησιμοποίησε τα μεσοδοντια μια φορά και πες μας πώς αισθανθηκες το στόμα σου μετά. Warming : θα ματωσεις πολύ την πρώτη φορά λόγω ουλιτιδας.

έλα μάνα κόψε την πλάκα και βγες από το ακάου του g :lol:

Δεν έχω ουλίτιδα, δεν ματώνουν πλέον συχνά τα δόντια μου, μόνο αν τα σκαλίσω με οδοντογλυφίδα αλλά με βάρβαρο τρόπο. Γενικά δεν έχω κενά στα δόντια και δεν μου αρέσει η ιδέα να χώνω πράγματα ανάμεσα.
Τελευταία επεξεργασία από dimik και 15 Δεκ 2016, 16:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#339070 Κι εγώ επί σειρά ετών έτσι νόμιζα, ότι αν βουρτσίσεις σαν αρκούδι είσαι ΟΚ. Αντιθέτως όπως όλα τα πράγματα σ' αυτή τη ζωή και το βούρτσισμα είναι θέμα τεχνικής και όχι δύναμης.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#339072 Ντιμίκ αν βουρτσιζεις με τη δύναμη που κατακεφαλιαζει ο Κοβαθε τους βαζελους σε λίγο καιρό τα δόντια σου θα είναι σαγρε. Tip;
Οδοντιατρος =/=Περιοδοντολογος
Άβαταρ μέλους
By dimik
g8777 έγραψε:Ντιμίκ αν βουρτσιζεις με τη δύναμη που κατακεφαλιαζει ο Κοβαθε τους βαζελους σε λίγο καιρό τα δόντια σου θα είναι σαγρε. Tip;
Οδοντιατρος =/=Περιοδοντολογος

Tώρα πλεόν ξέρω, ηλεκτρική οδοντόβουρτσα με λαμπάκι να ανάβει όταν η δύναμη φτάνει σε επίπεδα κατακεφαλιάς...σε περιοδοντολόγο δεν χρειάστηκε να πάω τελικά γιατί βρέθηκε το πρόβλημα και σταμάτησε το μάτωμα, πήγα σε πιο κουφό γιατρό όμως που αγνοούσα την ύπαρξη του, ενδοδοντιστή, για ένα νεύρο που είχε μείνει μέσα στο ούλο μετά από απονεύρωση γιατί δεν το έφτανε η βελόνα του οδοντίατρου.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#339079 Όλοι εργοτάξιο το χετε κάνει? Εγώ ούτε ένα σφράγισμα δεν έχω και για αρκετά χρόνια ήταν εντελώς πλημμελής η φροντίδα τους.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Deleted User 1 έγραψε:Όλοι εργοτάξιο το χετε κάνει? Εγώ ούτε ένα σφράγισμα δεν έχω και για αρκετά χρόνια ήταν εντελώς πλημμελής η φροντίδα τους.

Κάπνιζες ποτέ;