Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Mercyful_Fate
#76931 Έχω την εντύπωση ότι ο δεξιός δικέφαλος χεριού υστερεί λίγο σε όγκο από τον αριστερό. Η πρώτη σκέψη είναι ότι τόσα χρόνια δεν κάνω την ίδια κίνηση, ωστόσο όποτε κάθομαι και βλέπω την κίνηση δεν βρίσκω κάποια ιδιαίτερη διαφορά. Επίσης, προφανώς και κάνω τον ίδιο αριθμό επαναλήψεων και τα ίδια κιλά.

Έχει τύχει σε καποιον από σας παρόμοιο "πρόβλημα"? Σκέφτομαι να προσθέσω κάποιες έξτρα επαναλήψεις στο δεξί χέρι για κάμποσο διάστημα και να δω αν έχει καμιά διαφορά. Το περίεργο είναι ότι από πλεύράς δύναμης δεν βλέπω το δεξί να υστερεί σε σχέση με το αριστερό (αλλά αυτό θα μπορούσε να εξηγείται ίσως από την λάθος κίνηση που κάνω με το δεξί, με αποτέλεσμα να μην πηγαίνει όλο το φορτίο στον δικέφαλο και ο τελευταίος να μην καταπονείται τόσο πολύ, με τελικό αποτέλεσμα να φαίνεται ισάξια δυνατός με τον αριστερό δικέφαλο).
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#80009 μετά από σχεδόν 8 χρόνια αποχής και 15+ κιλά πάνω, ναι το πήρα απόφαση... :shifty: άρχισα ξανά τη γυμναστική :lol:

τους επόμενους μήνες με φαντάζομαι βόδι, δε θα κάνω πολλά για να χάσω κιλά,μόνο να δυναμώσω και να ανεβάσω αντοχές
Άβαταρ μέλους
By italakias
QsisVTS έγραψε:μετά από σχεδόν 8 χρόνια αποχής και 15+ κιλά πάνω, ναι το πήρα απόφαση... :shifty: άρχισα ξανά τη γυμναστική :lol:

τους επόμενους μήνες με φαντάζομαι βόδι, δε θα κάνω πολλά για να χάσω κιλά,μόνο να δυναμώσω και να ανεβάσω αντοχές

Σα κανα δυο μηνες το πολυ,θα σταματησεις αφου καταλαβεις οτι προκειται για κατι εντελως ανουσιο,δεν προσφερει απολυτως τιποτε εκτος οτι δυναμωνεις λιγακι αλλα γενικοτερα ειναι ΓΤΠΚ κα ιαπο φυσικη κατασταση για κλωτσιες.
Σταματησε το χθες και ξεκινα τρεξιματακι .
Άβαταρ μέλους
By Dodger
QsisVTS έγραψε:μετά από σχεδόν 8 χρόνια αποχής και 15+ κιλά πάνω, ναι το πήρα απόφαση... :shifty: άρχισα ξανά τη γυμναστική :lol:

Ξεκίνα κολυμβητήριο. Και χάνεις κιλά και φτιάχνεις αντοχή.
Τελευταία επεξεργασία από Dodger και 21 Φεβ 2015, 19:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Mercyful_Fate έγραψε:Έχω την εντύπωση ότι ο δεξιός δικέφαλος χεριού υστερεί λίγο σε όγκο από τον αριστερό. Η πρώτη σκέψη είναι ότι τόσα χρόνια δεν κάνω την ίδια κίνηση, ωστόσο όποτε κάθομαι και βλέπω την κίνηση δεν βρίσκω κάποια ιδιαίτερη διαφορά. Επίσης, προφανώς και κάνω τον ίδιο αριθμό επαναλήψεων και τα ίδια κιλά.

Έχει τύχει σε καποιον από σας παρόμοιο "πρόβλημα"? Σκέφτομαι να προσθέσω κάποιες έξτρα επαναλήψεις στο δεξί χέρι για κάμποσο διάστημα και να δω αν έχει καμιά διαφορά. Το περίεργο είναι ότι από πλεύράς δύναμης δεν βλέπω το δεξί να υστερεί σε σχέση με το αριστερό (αλλά αυτό θα μπορούσε να εξηγείται ίσως από την λάθος κίνηση που κάνω με το δεξί, με αποτέλεσμα να μην πηγαίνει όλο το φορτίο στον δικέφαλο και ο τελευταίος να μην καταπονείται τόσο πολύ, με τελικό αποτέλεσμα να φαίνεται ισάξια δυνατός με τον αριστερό δικέφαλο).

Οι πολλές επαναλήψεις είναι λανθασμένη αντιμετώπιση αν μείνεις μόνο εκεί. Για αρχή δοκίμασε να φτιάξεις με λίγα κιλά την τεχνική για να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να την εκτελέσεις με τον ίδιο τρόπο και με τα δύο χέρια. Μετά, στο τέλος των σετ, δοκίμασε να κάνεις 1-2-3 σετ (όσα αντέχεις) με μέγιστα κιλά μόνο στο δεξί. Βγάλε όσες επαναλήψεις μπορείς με σωστή τεχνική και κλέψε και 1-2 στο τέλος (ειδικά αν έχεις spotter μπορείς άνετα να πας και πιο πάνω). Στη συνέχεια δοκίμασε να ανεβάσεις κιλά σε αυτό το χέρι, έστω κι αν κλέβεις στις επαναλήψεις. Αφού έχεις πλέον κατακτήσει και την τεχνική και έχεις ανεβάσει δύναμη, βάλε στην προπόνηση ένα σετ καψίματος με το δεξί (π.χ. πυραμίδα προς τα κάτω με 3 διαφορετικά βάρη και 6-8, 8-10, 10-12 επαναλήψεις), ώστε να αποκτήσει και τον όγκο που λείπει.

Πριν από όλα, όμως, μέτρα περιφέρεια για να είσαι σίγουρος ότι διαφέρουν σημαντικά τα δύο χέρια. Μια διαφορά <1cm είναι φυσιολογική και δεν υπάρχει λόγος να φτάσεις σε ακραίες προπονήσεις για να καλύψεις κάτι τέτοιο.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
italakias έγραψε:

Σα κανα δυο μηνες το πολυ,θα σταματησεις αφου καταλαβεις οτι προκειται για κατι εντελως ανουσιο,δεν προσφερει απολυτως τιποτε εκτος οτι δυναμωνεις λιγακι αλλα γενικοτερα ειναι ΓΤΠΚ κα ιαπο φυσικη κατασταση για κλωτσιες.
Σταματησε το χθες και ξεκινα τρεξιματακι .

η αλήθεια είναι ότι δε θέλω να μείνω στο γυμναστήριο μόνο, θέλω μακροπρόθεσμα να ξαναπιάσω και άλλα πράγματα που έκανα και το συγκεκριμένο να το έχω στη συνέχεια δευτερεύον

απλά προς παρόν θα επικεντρωθώ μόνο σε αυτό για να ξαναδημιουργήσω μια υποτυπώδη σωματική κατάσταση μιας και μπορεί να είναι το πιο εύκολο και μπορείς να το πας χαλαρά..

τρέξιματάκι εννοείται, προς το παρόν μόνο διάδρομο, αλλά έχω και την αδερφή μου που κάνει και κανονικό και μου λέει ότι όταν θα μπορώ να την ακολουθώ θα με παίρνει μαζί της

γενικά από το περιβάλλον μου με παρακινούν αρκετά και έχω άτομα που γυμνάζονται για να μη βαριέμαι μόνος

Dodger έγραψε:

Ξεκίνα κολυμβητήριο. Και χάνεις κιλά και φτιάχνεις αντοχή.

δε μου αρέσει η ιδέα της πισίνας ρε γαμώτο, με το που ανοίξει ο καιρός είμαι μόνιμα στη θάλασσα κάθε χρόνο, αλλά το κολυμβητήριο δε μου πάει

θα μου έκανε καλό βέβαια, αλλά ένα πράγμα τη φορά :lol:

red_monster έγραψε:Καλή αρχη :yahoo:

ευχαριστώ!

red_monster έγραψε:Στα ποσα σκαλιά της ΔΟΥ σε παίρνουν σηκωτό ;

δε ξέρω σε πόσα ο ιταλάκιας, αλλά εγώ τα σκαλιά της ΔΟΥ ευτυχώς τα αντέχω :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#80178 Πρόσεχε γόνατα σε διάδρομο και τρεξίματα γενικά, επειδή είσαι "βαρύς" σαν κι εμένα το λέω.
Εγώ το γύρισα εδώ κι εναμιση μήνα σε πισίνα (θερμαινόμενη & εσωτερική) με πρόγραμμα που έχει απο όλα, απο σπριντ κολύμπι μέχρι pushups στην άκρη της πισίνα, έλξεις απο σκοινιά που κρέμονται πάνω απο την πισίνα κλπ και ίδια μεγάλη διαφορά στην αντοχή αλλά και στην δύναμη στα βάρη.

Πλέον πάω 3 φορές προπόνησηχ 1ώρα πισίνα και 3χ40 λεπτά βάρη την εβδομάδα.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#80185 τα γονατά μου γενικά είχαν αρχίσει να την ακούν, αλλά εντάξει όσο θα τα γυμνάζω δε παθαίνουν, ο ένας μου όμως είναι που με προβληματίζει λίγο, αλλά θα στρώσει

επίσης η μέση μου που με είχε πιάσει τις προηγούμενες βδομάδες και δε μπορούσα να σταθώ ευτυχώς έστρωσε

γενικά αντέχω αρκετά τον πόνο(ή μάλλον αδιαφορώ) και αντιμετωπίζω τον πόνο με περισσότερο πόνο :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
QsisVTS έγραψε:τα γονατά μου γενικά είχαν αρχίσει να την ακούν, αλλά εντάξει όσο θα τα γυμνάζω δε παθαίνουν, ο ένας μου όμως είναι που με προβληματίζει λίγο, αλλά θα στρώσει

επίσης η μέση μου που με είχε πιάσει τις προηγούμενες βδομάδες και δε μπορούσα να σταθώ ευτυχώς έστρωσε

γενικά αντέχω αρκετά τον πόνο(ή μάλλον αδιαφορώ) και αντιμετωπίζω τον πόνο με περισσότερο πόνο :lol:

Είμαστε και σε σχετικά κρίσιμη ηλικία, στο μεταίχμιο νιάτων και γηρατειών και αρχίζουν να βγαίνουν οι καταχρήσεις.
Μην αδιαφορείς καθόλου για τέτοιους πόνους αν δεν θέλεις σε 10 χρονάκια να τρέχεις σε γιατρούς.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#80276 Ναι σε αυτό εχεις δίκιο δεν είμαι πια 22 αλλά έχει ακόμα περιθώρια το σώμα μου νομίζω να αντέξει πράγματα. Αλλά τη φθορά του χρόνου τη βλέπω όπως και να χει
Άβαταρ μέλους
By italakias
dimik έγραψε:
QsisVTS έγραψε:τα γονατά μου γενικά είχαν αρχίσει να την ακούν, αλλά εντάξει όσο θα τα γυμνάζω δε παθαίνουν, ο ένας μου όμως είναι που με προβληματίζει λίγο, αλλά θα στρώσει

Είμαστε και σε σχετικά κρίσιμη ηλικία, στο μεταίχμιο νιάτων και γηρατειών και αρχίζουν να βγαίνουν οι καταχρήσεις.
Μην αδιαφορείς καθόλου για τέτοιους πόνους αν δεν θέλεις σε 10 χρονάκια να τρέχεις σε γιατρούς.

A καλα ενταξει,50αρης εισαι και σκεφτεσαι ετσι;
Άβαταρ μέλους
By dimik
italakias έγραψε:
dimik έγραψε:

A καλα ενταξει,50αρης εισαι και σκεφτεσαι ετσι;

32 και πλέον πρέπει να προσέχω για να έχω (γόνατα, μέση κι όχι μόνο) και για τα επόμενα 32.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Mercyful_Fate έγραψε:Έχω την εντύπωση ότι ο δεξιός δικέφαλος χεριού υστερεί λίγο σε όγκο από τον αριστερό. Η πρώτη σκέψη είναι ότι τόσα χρόνια δεν κάνω την ίδια κίνηση, ωστόσο όποτε κάθομαι και βλέπω την κίνηση δεν βρίσκω κάποια ιδιαίτερη διαφορά. Επίσης, προφανώς και κάνω τον ίδιο αριθμό επαναλήψεων και τα ίδια κιλά.

και σε εμένα ο δικέφαλος αριστερά είναι δυνατότερος σε σχέση με τον δεξί. στις επαναλήψεις με τα ίδια κιλά ο αριστερά είναι οκ κ ο δεξί κλατάρει. κ ας είμαι δεξιοχειρας... το παρατήρησα τις προάλλες που ξαναάρχισα γυμναστήριο κ εγώ.