Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#69113 Eπίσης στους επίσημους δείκτες υπολογίζονται μόνο οι ν+2 φοιτητές (κάτι αντίθετο είχε αναφέρει ο πίπινος νομίζω)
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
EDDIE_147 έγραψε:
1. Οι αιώνιοι δεν κοστίζουν τίποτε, πέρα από μια εγγραφή στο σκληρό δίσκο της γραμματείας (κόστος κοντά στο 0). Το μόνο που χαλάνε είναι την αναλογία φοιτητών / καθηγητών και τα αντίστοιχα. Περιμένω από κάποιον να μου αποδείξει το αντίθετο, αλλά θα περιμένω για πάντα.

Να πηγαίνεις να παρακολουθήσεις μάθημα (Ανάλυση λογιστικών καταστάσεων το πιο κλασσικό παράδειγμα στη σχολή μου) και να βρίσκεις μέσα το Γάγγη.
ΛΑΟΣ από 4-5 έτη. Από ρεμπεσκέδες που το πάνε χαλαρά μέχρι κάτι θείτσες που έπιασαν δουλειά παλιότερα και παλεύουν ακόμα με 2-3 μαθήματα (λόγω έλλειψης χρόνου ή για να τσιμπάνε καμιά εκπαιδευτική άδεια).

Σε μια σχολή που δουλεύει σωστά και οι φοιτητές ασχολούνται ενεργά με το αντικείμενο σε όλα τα μαθήματα, οι αιώνιοι έχουν κόστος για τους άλλους.
Σε μια σχολή μπουρδέλο που μπορείς να μην παρακολουθείς ποτέ και απλά πας και δίνεις μαθήματα (τι μου θυμίζει; ), τότε όντως δεν υπάρχει κόστος.

Καταρχάς 4-5 έτη δεν είναι αιώνιοι, εκτός και αν το μάθημα ήταν 4ου ή 5ου έτους (για ποια Σχολή μιλάμε;) οπότε μιλάμε για άτομα που είναι "αιώνιοι" για 1-2 έτη, αφού το 6-7 είναι το όριο των "αιώνιων" μέχρι σήμερα.

Από την άλλη, ο αριθμός των "αιώνιων" είναι ελάχιστος μπροστά στον αριθμό των υπολοίπων, άρα με τίποτε δεν πρόκειται να δεχθώ ότι αυτοί γέμιζαν τα αμφιθέατρα. Είναι σαν να λες ότι στη Φυσική Στερεάς Κατάστασης που το αμφιθέατρο γέμιζε και κάθονταν ακόμη και όρθιοι για να ακούσουν τον Βαρώτσο ήταν σφάλμα των "αιώνιων", που δεν ήταν, αλλά στη Σύγχρονη Φυσική που στο ένα τμήμα δεν πατούσε κανείς (γιατί έκοβαν μαζικά) δεν υπήρχαν "αιώνιοι", πράγμα τελείως λανθασμένο. Γενικά, τα γεμάτα αμφιθέατρα δείχνουν τρία πράγματα: (α) καθηγητής που κάνει μάθημα που χαίρεσαι να παρακολουθείς (βλ. Βαρώτσος), (β) μάθημα αυξημένης βαρύτητας ή δύσκολο (βλ. Φυσική ΙΙ, ή Στατιστικής Φυσική) ή (γ) καθηγητής που κόβει κόσμο, ασχέτως του λόγου (δυσκολία μαθήματος, όπως στην Στατιστική Φυσική, ή δυσκολίας καθηγητής, όπως στη Φυσική ΙΙ με τον Τρικαλινό - στην εποχή μου).

Με δύο κουβέντες: το κόστος σε μία Σχολή είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟ και περιορίζεται στα μαθήματα που έτσι κι αλλιώς θα μάζευαν κόσμο, χωρίς την ανάγκη των "αιωνίων". Όπως εξήγησα, οι 1500 κομμένοι της ΦΙΙ είναι αρκετοί από μόνοι τους να γεμίσουν τα 4 αμφιθέατρα του Φυσικού και η παρουσία 100-200, ακόμη και 300 παλιών δεν αλλάζει την κατάσταση, δηλαδή την αδυναμία να χωρέσουν όλοι αυτοί στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

Σε μια σχολή μπουρδέλο που μπορείς να μην παρακολουθείς ποτέ και απλά πας και δίνεις μαθήματα (τι μου θυμίζει; )

Αυτό εξήγησέ το καλύτερα.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#69118 Μπορει να μη το ειδε... :whistlink:

kacey έγραψε:
pipinos1976 για να μου τη πει σε αλλο τοπικ έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Σχεδόν σε όλο τον κόσμο υπάρχουν αυτά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Ειδικά στην Ευρώπη.
Δεν σε προβληματίζει αυτό; Όλοι κάνουν λάθος θεωρείς;

Κλασική θεώρηση kacey. Τώρα που πληρώνει ο νόμος είναι παράλογος. Αν αύριο βρει δουλειά ως υπάλληλος και τον απολαύσουν θα ζητάει προστασία μεγαλύτερη της τωρινής. Πόσες φορές τα έχουμε δει στα του ΚΟΚ; γιατί να αλλάξει κάτι εδώ; επειδή το κάνουν όλα τα κράτη του κόσμου; να αλλάξουν αμέσως...

Ευχαριστώ.

Για πες μας, που αλλου μπορεις να εισαι φοιτητης για παντα και να μπαινοβγαινεις σε οποιο πανεπιστημιακο κτιριο θες αν ΔΕΝ εισαι φοιτητης

Επισης:

Πληροφοριες λενε οτι αν και αυριο οι αγορες δεν χορεψουν πεντοζαλη και συνεχιζουν να συμπεριφερονται με τετοιο απαραδεκτο τροπο απεναντι στον κυριο πρωθυπουργο και τη γαματη κυβερνηση του, θα τις καταργησουν. Με ενα νομο, με ενα αρθρο.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#69120 Πιπίνε το ελάχιστο όριο κατανάλωσης αλκοόλ για να ποστάρεις στο forum είναι 0 αδιαπραγμάτευτο αλλιώς δεν θα συνεννοηθούμε. :rtfm:

4-5 έτη =4-5 φορές το πλήθος που θα πρεπε να βρίσκεται στην αίθουσα.
Κοινώς σε τεράστιο αμφιθέατρο γέμιζαν και οι διάδρομοι (καθόμασταν κάτω) και με απλά λόγια δεν μπορούσε να γίνει μάθημα.

Στο τελευταίο δεν έχω να εξηγήσω κάτι επιπλέον.
Αν μια σχολή περιορίζεται στο να δίνεις μαθήματα, άντε και να πας για ένα καφέ για να μαζέψεις σημειώσεις, είναι μπουρδέλο.
Οι παραδόσεις δεν θα πρεπε να είναι διακοσμητικές.

Παρακαλώ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
kacey έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Σχεδόν σε όλο τον κόσμο υπάρχουν αυτά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Ειδικά στην Ευρώπη.

Κλασική θεώρηση kacey. Τώρα που πληρώνει ο νόμος είναι παράλογος. Αν αύριο βρει δουλειά ως υπάλληλος και τον απολαύσουν θα ζητάει προστασία μεγαλύτερη της τωρινής. Πόσες φορές τα έχουμε δει στα του ΚΟΚ; γιατί να αλλάξει κάτι εδώ; επειδή το κάνουν όλα τα κράτη του κόσμου; να αλλάξουν αμέσως...

Ευχαριστώ.

Για πες μας, που αλλου μπορεις να εισαι φοιτητης για παντα και να μπαινοβγαινεις σε οποιο πανεπιστημιακο κτιριο θες αν ΔΕΝ εισαι φοιτητης

Το (οποιο) πανεπιστημιο ειναι ενας δημοσιος χωρος που εχει ως σκοπο να πηγαινουν οι φοιτητες, να φοιτουν (θεωρητικα, πρακτικα, εργαστηριακα whatever) και μετα απο την οποια αξιολογηση των επιδοσεων τους (εξετασεις, πτυχιακη ή οτιδηποτε αλλο) να παιρνουν το πτυχιο τους και να ειναι πια μηχανικοι, φιλολογοι,μπλα μπλα μπλα και μετα να βγαινουν "εξω στη ζωη" ειτε για να εργαστουν ειτε για να ξυστουν.

Βασικη παρενθεση εδω: δημοσιος χωρος δεν ειναι ενας χωρος που μπορει ο οποιοσδηποτε να κανει οτι γουσταρει, αλλα που αυτοι που επιτρεπεται να ειναι μεσα (που μπορει αλλα μπορει και να ΜΗΝ ειναι "ολοι") να εχουν ολοι το δικαιωμα να κανουν τα ιδια 1-10-100-1000 πραγματα (αλλα οχι "οτι θελουν"). Στο πανεπιστημιο λοιπον, δικαιωμα να μπαινουν μεσα πρεπει να εχουν μονο οι φοιτητες και το προσωπικο. Οχι οποιος να'ναι και να κανει οτι γουσταρει.

Αφηνοντας λοιπον ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ (για να μη συμπεριλαβω το φιλο του pipinou με τις ιδιαιτερες συνθηκες*) να ειναι "φοιτητες" για δεκαετιες χωρις να εχουν κανενα σκοπο να τελειωσουν τις σπουδες τους, κατ'αρχας ακυρωνεις το παραπανω. Μπατε σκυλοι αλεστε, αφου ειστε "φοιτητες". Και ξερεις τι κανουν αυτοι που μπατε σκυλοι αλεστε? Αυτα που σου εγραψαν και αλλοι: καταληψεις γιατι ειναι "φοιτητες", εισβολες σε χωρους γιατι ειναι "φοιτητες", μπλοκαρισμα διαφορων νομιμων διεργασιων και διαδικασιων επειδη ειναι "φοιτητες". Κατηχηση διαφορων αλλων στα ιδια σκατα. "Επανασταση" εντος του πανεπιστημιου επειδη ειναι "φοιτητες".

Εκτος απο τα πραγματικα προβληματα που εχει στη λειτουργια του ενας χωρος οταν πολυ απλα δεν μπορει να εξυπηρετησει τοσο μεγαλους αριθμους "φοιτητων", μονο και μονο λογο ποσοτητας των.

*θα μπορουσε να θεσμοθετηθει η δυνατοτητα ΔΙΑΚΟΠΗΣ της φοιτητικης ιδιοτητας, και επανεγγραφης αργοτερα. Οχι ομως να εισαι φοιτητης για 10 χρονια.

ΥΓ ποσοι απο αυτους τους "φοιτητες" χρησιμοποιουν τα ωφελη που υπαρχουν ή υπηρχαν για τους φοιτητες (πχ φθηνοτερα εισιτηρια)?

Δηλαδή, το κόστος που δημιουργούν οι αιώνιοι είναι:

1. Όταν πηγαίνουν στη Σχολή (πόσο πηγαίνουν είναι άλλο θέμα) και χρησιμοποιούν τους διαδρόμους (άρα λιώνουν τα μάρμαρα) και τις τουαλέτες, οπότε πληρώνουμε νερό, ρεύμα κτλ. Το κόστος είναι κυριολεκτικά γελοίο γιατί, πρακτικά αυτοί που πηγαίνουν είναι ελάχιστοι, αφού είναι αιώνιοι.

2. Αν είναι κομματόσκυλα και πηγαίνουν για καταλήψεις. Αυτό υπάρχει, αλλά δεν είναι γενικευμένο. Αφορά σε 2-3 άτομα, τους ηγέτες σε κάθε Σχολή που οργανώνουν τα πράγματα. Τι θα τους πείραζε να μην είναι φοιτητές και να οργανώνουν απέξω τα πράγματα; Λες να μην γινόταν αυτό παλιά; Ρώτα κι εμάς που είχαμε 4/4 χρόνια καταλήψεις στη Σχολή να σου πούμε ιστορίες που κοντέψαμε να παίξουμε ξύλο στις συνελεύσεις, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.

Κόστος εστίασης δεν υπάρχει, αφού δεν έχουν δικαίωμα και, αν πάνε στη Λέσχη, θα πληρώσουν το φαγητό. Κόστος βιβλίων δεν υπάρχει, αφού δεν παίρνουν βιβλία, παρά μόνο βιβλιογραφία και, αν θέλουν και χρειάζονται κάποιο, το αγοράζουν. Κόστος υπάρχει μόνο στα εργαστήρια, αλλά αυτά τα παρακολουθούν και, αν τα παρακολουθήσουν, στο 99% των περιπτώσεων τα περνάνε, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε εκεί, αφού στο παρελθόν, προφανώς, δεν τα είχαν παρακολουθήσει. Εισιτήρια έχουν μειωμένα για 2 χρόνια επιπλέον, οπότε ούτε αυτό είναι κέρδος τους.

Μην δίνεις σημασία σε αυτά που γράφονται και λέγονται κατά καιρούς. Τα περισσότερα είναι απατεωνιές για να ψαρώνει ο κόσμος και να λέει: ο δικός μου ο κανακάρης σπουδάζει και θα τελειώσει στην ώρα του, ο άλλος ο απατεώνας.

@Corto
Ξέρω ότι μετράνε οι φοιτητές μέχρι ν+2, αλλά όταν τα δικά μας τα φιντάνια, οι πολιτικοί, μετράνε βάζουν και τους αιώνιους για να βγάλουν χειρότερα τα πράγματα και να κάνουν πομπώδεις δηλώσεις περί αιωνίων που καταστρέφουν το Πανεπιστήμιο κτλ.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
rx8_drifter έγραψε:Eddie, πολύ τεχνοφασιστικά μου ακούγονται αυτά που λές :shifty:

troll --> fail

Οι παραδόσεις μπορεί να γίνονται με πολλούς τρόπους.

Για να το κάνω πιο ρούβλια αν σε μια σχολή δεν υπάρχει συμμετοχή των φοιτητών και αυτοί απλά δίνουν μαθήματα, το επίπεδο της είναι εξ' ορισμού χαμηλό.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
EDDIE_147 έγραψε:Πιπίνε το ελάχιστο όριο κατανάλωσης αλκοόλ για να ποστάρεις στο forum είναι 0 αδιαπραγμάτευτο αλλιώς δεν θα συνεννοηθούμε. :rtfm:

Όπως και η στοιχειώδης χρήση της ελληνικής γλώσσας.

EDDIE_147 έγραψε:4-5 έτη =4-5 φορές το πλήθος που θα πρεπε να βρίσκεται στην αίθουσα.
Κοινώς σε τεράστιο αμφιθέατρο γέμιζαν και οι διάδρομοι (καθόμασταν κάτω) και με απλά λόγια δεν μπορούσε να γίνει μάθημα.

4-5 έτη ή 4-5 φορές που σημαίνει πολλαπλασιασμός; Εξήγησε αναλυτικά γιατί δεν καταλαβαίνω καθόλου για πόσα χρόνια μιλάς.

EDDIE_147 έγραψε:Στο τελευταίο δεν έχω να εξηγήσω κάτι επιπλέον.
Αν μια σχολή περιορίζεται στο να δίνεις μαθήματα, άντε και να πας για ένα καφέ για να μαζέψεις σημειώσεις, είναι μπουρδέλο.
Οι παραδόσεις δεν θα πρεπε να είναι διακοσμητικές.

Εξήγησε σε ποια Σχολή αναφέρεσαι γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια Σχολή στην Ελλάδα.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#69132 Εγώ από την άλλη δεν ξέρω σχολή που πλην εργαστηρίων να έχει υποχρεωτική παρουσία των φοιτητών στις παραδόσεις (προπτυχιακά, όχι μεταπτυχιακά).

Κάποιοι καθηγητές κάνουν κάτι τρικ τύπου "Θα βάλω θέμα που είχα συζητήσει στις παραδόσεις", αλλά αυτό δεν σώζει ιδιαίτερα την κατάσταση (είναι μεν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση).

Όπως επίσης σημαντικό βήμα είναι και οι εργασίες που επίσης σε ένα βαθμό (πάντα μέσω τρικ) "απαιτούν" την παρουσία φοιτητών στις παραδόσεις.

Αλλά και εκεί θα πεταχτεί νυσταγμένος ο τσεκαδόρος του Villa να διαμαρτυρηθεί "Κι εμείς που δουλεύουμε κύριε καθηγητά τι θα κάνουμε; ΖΖΖΖ".

:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By kacey
#69135 Να το πω αλλιως μπας και το καταλαβει.

α) Δεν γινεται στο χωρο του πανεπιστημιου να μπαινοβγαινει ο καθε μαλακας, για καθε λογο που θα του κατεβει, αλλα μονο αυτοι που οντως ενδιαφερονται να φοιτησουν και να παρουν πτυχιο.

β) Αν εχεις ολους οσους μπηκαν στη σχολη, να ειναι για παντα φοιτητες απαξ και μπηκαν στη σχολη, ακυρωνεις το παραπανω.

γ) Ειδικες περιστασεις οπου υπηρχε πραγματικο κωλυμα στην ολοκληρωση των σπουδων θα μπορουσαν να αντιμετωπιστουν με ΑΝΑΒΟΛΗ της φοιτητικης ιδιοτητας.

πρεπει βεβαια πρωτα να συμφωνησουμε στο α, και οταν εδω μεσα εχει ακουστει αποψη "το πανεπιστημιο ειναι δημοσιος χωρος, εγω εχω το δικαιωμα να εκφραζω την αποψη μου, και εγω την εκφραζω με αφισες στους τοιχους ΑΡΑ εχω το δικαιωμα να το γεμισω αφισες και να το βρομιζω για ετσι εκφραζω αποψη", δεν εχω μεγαλη ελπιδα...

kacey έγραψε:
Ειδικά στην Ευρώπη.

Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
EDDIE_147 έγραψε:Εγώ από την άλλη δεν ξέρω σχολή που πλην εργαστηρίων να έχει υποχρεωτική παρουσία των φοιτητών στις παραδόσεις (προπτυχιακά, όχι μεταπτυχιακά).

Κάποιοι καθηγητές κάνουν κάτι τρικ τύπου "Θα βάλω θέμα που είχα συζητήσει στις παραδόσεις", αλλά αυτό δεν σώζει ιδιαίτερα την κατάσταση (είναι μεν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση).

Όπως επίσης σημαντικό βήμα είναι και οι εργασίες που επίσης σε ένα βαθμό (πάντα μέσω τρικ) "απαιτούν" την παρουσία φοιτητών στις παραδόσεις.

Αλλά και εκεί θα πεταχτεί νυσταγμένος ο τσεκαδόρος του Villa να διαμαρτυρηθεί "Κι εμείς που δουλεύουμε κύριε καθηγητά τι θα κάνουμε; ΖΖΖΖ".

:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl

Αυτό που περιγράφεις και νομικά ισχύει (οι παραδόσεις δεν είναι υποχρεωτικές πουθενά, εκτός της ΣΕΛΕΤΕ πριν αλλάξει σε ΑΣΠΑΙΤΕ) δεν μπορώ να καταλάβω πώς σχετίζεται με τους αιώνιους. Αν κάποιος δεν πατάει στη Σχολή για οικονομικούς λόγους, είτε έχεις υποχρεωτικές παρουσίες, είτε όχι, αυτός δεν θα πατήσει. Παίζουμε δηλαδή με το απλά και σταδιακά χάνει την φοιτητική ιδιότητα ή ζητάει με κάποιον επίσημο τρόπο διακοπή φοίτησης; Σιγά τη διαφορά, εφόσον δεν μπορεί να παρακολουθήσει μέχρι την άρση των υποχρεώσεών του.

Τώρα, αν μου συζητάς για τον έναν / έτος στην ΑΣΟΕΕ ή το ΠΑΝΤΕΙΟ ή κάτι αντίστοιχες Σχολές που δουλεύει νύχτα δεν αποτελεί ποσότητα τέτοια που να δικαιολογεί τέτοιας έκτασης παρεμβάσεις που, κυρίως, πλήττουν τους υπόλοιπους που, όντως, αντιμετωπίζουν προβλήματα. Κι εγώ είχα στη Σχολή μία που δούλευε πόρτα στο Κολωνάκι και μάλιστα μου είχε ρίξει και πόρτα μια φορά και όταν, το ίδιο βράδυ, έμαθε ποιος ήμουν παρακαλούσε γονατιστή να σωθεί. Αυτή, όμως, ήταν η μία που γνώρισα και δούλευε σε τέτοια δουλειά (άντε και άλλος ένας που πήγε νύχτα μετά τη Σχολή και τώρα υπάρχει και 3ος που δούλεψε κι αυτός μετά τη Σχολή μαζεύοντας λεφτά για μετ/κο στην Αγγλία), ενώ οι υπόλοιποι δούλευαν συνήθως τηλεφωνική υποστήριξη, στο Γερμανό κτλ, γιατί είχαν πραγματικά προβλήματα.

kacey έγραψε:Να το πω αλλιως μπας και το καταλαβει.

α) Δεν γινεται στο χωρο του πανεπιστημιου να μπαινοβγαινει ο καθε μαλακας, για καθε λογο που θα του κατεβει, αλλα μονο αυτοι που οντως ενδιαφερονται να φοιτησουν και να παρουν πτυχιο.

β) Αν εχεις ολους οσους μπηκαν στη σχολη, να ειναι για παντα φοιτητες απαξ και μπηκαν στη σχολη, ακυρωνεις το παραπανω.

γ) Ειδικες περιστασεις οπου υπηρχε πραγματικο κωλυμα στην ολοκληρωση των σπουδων θα μπορουσαν να αντιμετωπιστουν με ΑΝΑΒΟΛΗ της φοιτητικης ιδιοτητας.

πρεπει βεβαια πρωτα να συμφωνησουμε στο α, και οταν εδω μεσα εχει ακουστει αποψη "το πανεπιστημιο ειναι δημοσιος χωρος, εγω εχω το δικαιωμα να εκφραζω την αποψη μου, και εγω την εκφραζω με αφισες στους τοιχους ΑΡΑ εχω το δικαιωμα να το γεμισω αφισες και να το βρομιζω για ετσι εκφραζω αποψη", δεν εχω μεγαλη ελπιδα...

Τι σχέση έχει με τους αιώνιους αυτό; Ξεκινάς από λανθασμένο συλλογισμό τον οποίο παρουσιάζεις στο τέλος και βγάζεις λανθασμένα συμπεράσματα. Θεωρείς ότι για τις αφίσες, τη βρωμιά κτλ φταίνε οι "αιώνιοι". Αυτό είναι τελείως λανθασμένο. Αν ερχόσουν να δεις το Φυσικό το '95 θα έβλεπες ότι οι "αιώνιοι" που πατούσαν ήταν 3-4, αλλά οι αφίσες ήταν πανταχού παρούσες και, εννοείται, όχι προερχόμενες από αυτούς (ειδικά ο ένας ήταν ο μόνος υποστηρικτής της ΠΑΣΠ, οπότε δεν κολλούσε τίποτε και πουθενά) γιατί, πολύ απλά, δεν προλαβαίνουν 3-4 άτομα να κολλάνε 24/7 αφίσες.

Τώρα, το ζήτημα της εισόδου του οποιουδήποτε στο Παν/μιο είναι άλλο ζήτημα που ουδόλως έχει σχέση με τους "αιώνιους". Θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με διάφορους τρόπους. Από ύπαρξη ασφαλείας και κάρτες εισόδου, μέχρι προχωρημένες λύσεις βιομετρικών δεδομένων. Δεν βλέπω, όμως, πώς θα εμπόδιζε κάποιον να πάρει προσωρινή κάρτα εισόδου και να σπάσει τα πάντα. Όπως καταλαβαίνεις, εγώ και μόνο, έχω πάει στη Σχολή τουλάχιστον 10 φορές τα τελευταία 10 χρόνια, απλά και μόνο για λόγους συνεργασίας με κάποιον καθηγητή ή για να πάρω αντίγραφα πτυχίων κτλ (πριν το νόμο περί επικύρωσης) μιας και όλοι ζητούσαν, όταν μπορούσαν να εκβιάσουν, πρωτότυπα έγγραφα, οπότε όλο και κάτι θα χανόταν σε αυτές τις φωτοτυπίες.

kacey έγραψε:
Ειδικά στην Ευρώπη.

Ευχαριστώ.

Πες μου, πού αλλού στον κόσμο μπορεί να είσαι μόνιμος κάτοικος Καμινίων, Κηφισιάς, Αθήνας, Καλαμάτας, Αλεξανδρούπολης κτλ, ώστε να παρκάρεις "νόμιμα"; Η απάντηση είναι προφανής: ΠΟΥΘΕΝΑ. Έλα, όμως, που εδώ, στη χώρα της ρεμούλας όλα γίνονται και δεν υπάρχουν ούτε φοιτητικά δάνεια, ούτε μέριμνα για φοιτητές, (σκέψου ότι ως φοιτητής είχα μόνο ασφάλεια από το Παν/μιο και όχι από κάποιον γονιό, ενώ ως καθηγητής, έστω και προσωρινός, είχα ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ασφάλεια από φοιτητής, δηλαδή χειρότερη θέση στο νοσοκομείο), ούτε εστίες που λειτουργούν σωστά, ούτε τίποτε (εμείς παίρναμε βιβλία μετά τις 8/1 και οι εξετάσεις ξεκινούσαν στις 15/1, μέχρι τότε απλά αγοράζαμε άλλα βιβλία ή αυτοσχεδιάζαμε στα εργαστήρια).

------------------------------------------------------------------------------------------

Πάντως, παρά τα όσα έχεις γράψει, ακόμη δεν έχεις αναφέρει ποιο είναι το κόστος των αιωνίων πέρα από 1 χαρτί υγείας και 1m^3 νερό το χρόνο για την τουαλέτα. Όλο για ελεύθερη είσοδο γράφεις, αλλά δεν εξηγείς πού αυτή κοστίζει στο κράτος.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By kacey
pipinos1976 έγραψε:
kacey έγραψε:Να το πω αλλιως μπας και το καταλαβει.

Τι σχέση έχει με τους αιώνιους αυτό; Ξεκινάς από λανθασμένο συλλογισμό τον οποίο παρουσιάζεις στο τέλος και βγάζεις λανθασμένα συμπεράσματα. Θεωρείς ότι για τις αφίσες, τη βρωμιά κτλ φταίνε οι "αιώνιοι". Αυτό είναι τελείως λανθασμένο. Αν ερχόσουν να δεις το Φυσικό το '95 θα έβλεπες ότι οι "αιώνιοι" που πατούσαν ήταν 3-4, αλλά οι αφίσες ήταν πανταχού παρούσες και, εννοείται, όχι προερχόμενες από αυτούς (ειδικά ο ένας ήταν ο μόνος υποστηρικτής της ΠΑΣΠ, οπότε δεν κολλούσε τίποτε και πουθενά) γιατί, πολύ απλά, δεν προλαβαίνουν 3-4 άτομα να κολλάνε 24/7 αφίσες.

Edit [Mod] ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ. Οι αφισες εχουν σχεση με το οτι δεν μπορει να μπαινει στο πανεπιστημιο ο καθε μαλακας που δεν εχει δουλεια. Κατα την εννοια οτι οταν υπαρχουν νοοτροπιες σαν την παραπανω που θεωρουν τις αφισες που βρωμιζουν ολα τα πανεπιστημια ως μεσο της ελευθερης εκφρασης, δεν περιμενω να μπορεσουμε να συζητησουμε το οτι δεν μπορει να μπαινει ο οποιοσδηποτε στο πανεπιστημιο. Να μου πεις οτι δεν το εξηγησα ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ και απο πανω, να πω αντε μπερδευτηκε παλι το παιδι...

Τώρα, το ζήτημα της εισόδου του οποιουδήποτε στο Παν/μιο είναι άλλο ζήτημα που ουδόλως έχει σχέση με τους "αιώνιους".

Δεν μπορεις να καταλαβεις το πως ακυρωνεται ο ελεγχος και περιορισμος των ποιων μπαινουν μεσα στο χωρο του πανεπιστημιου (περιορισμος γιατι οπως ειπαμε το πανεπιστημιο δεν ειναι για να μπαινοβγαινουν ολοι και χωρις λογο, ειναι χωρος που πας για συγκεκριμενο σκοπο), οταν εχεις δεκαδες χιλιαδες "φοιτητες" που δεν εχουν κανενα σκοπο ή ενδιαφερον να τελειωσουν το πτυχιο τους? Ουδολως εχει σχεση με το οτι οποιος γινεται φοιτητης, μενει για παντα και μπορει να μπαινοβγαινει για παντα στις σχολες?Edit [Mod]

Θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με διάφορους τρόπους. Από ύπαρξη ασφαλείας και κάρτες εισόδου, μέχρι προχωρημένες λύσεις βιομετρικών δεδομένων. Δεν βλέπω, όμως, πώς θα εμπόδιζε κάποιον να πάρει προσωρινή κάρτα εισόδου και να σπάσει τα πάντα. Όπως καταλαβαίνεις, εγώ και μόνο, έχω πάει στη Σχολή τουλάχιστον 10 φορές τα τελευταία 10 χρόνια, απλά και μόνο για λόγους συνεργασίας με κάποιον καθηγητή ή για να πάρω αντίγραφα πτυχίων κτλ (πριν το νόμο περί επικύρωσης) μιας και όλοι ζητούσαν, όταν μπορούσαν να εκβιάσουν, πρωτότυπα έγγραφα, οπότε όλο και κάτι θα χανόταν σε αυτές τις φωτοτυπίες.

Εισαι φοιτητης ή προσωπικο, μπαινεις. Δεν εισαι, δεν μπαινεις. Τελος. Εισαι καποιος επισκεπτης που εχεις οντως θεμιτο λογο να μπεις, τοτε παιρνεις προσωπικη καρτα αφου περασεις απο registration επισκεπτη.

kacey έγραψε:
Ειδικά στην Ευρώπη.

Ευχαριστώ.

Πες μου, πού αλλού στον κόσμο μπορεί να είσαι μόνιμος κάτοικος Καμινίων, Κηφισιάς, Αθήνας, Καλαμάτας, Αλεξανδρούπολης κτλ, ώστε να παρκάρεις "νόμιμα"; Η απάντηση είναι προφανής: ΠΟΥΘΕΝΑ. Έλα, όμως, που εδώ, στη χώρα της ρεμούλας όλα γίνονται και δεν υπάρχουν ούτε φοιτητικά δάνεια, ούτε μέριμνα για φοιτητές, (σκέψου ότι ως φοιτητής είχα μόνο ασφάλεια από το Παν/μιο και όχι από κάποιον γονιό, ενώ ως καθηγητής, έστω και προσωρινός, είχα ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ασφάλεια από φοιτητής, δηλαδή χειρότερη θέση στο νοσοκομείο), ούτε εστίες που λειτουργούν σωστά, ούτε τίποτε (εμείς παίρναμε βιβλία μετά τις 8/1 και οι εξετάσεις ξεκινούσαν στις 15/1, μέχρι τότε απλά αγοράζαμε άλλα βιβλία ή αυτοσχεδιάζαμε στα εργαστήρια).

Αρα τελικα να παιρνουμε ως παραδειγμα τι γινεται στον υπολοιπο κοσμο (οπως μου την ειπες στο αλλο τοπικ και εχω παραθεσει να το βλεπει ο κοσμος, ή οχι? Ή μονο οπου σε βολευει?

------------------------------------------------------------------------------------------

Πάντως, παρά τα όσα έχεις γράψει, ακόμη δεν έχεις αναφέρει ποιο είναι το κόστος των αιωνίων πέρα από 1 χαρτί υγείας και 1m^3 νερό το χρόνο για την τουαλέτα. Όλο για ελεύθερη είσοδο γράφεις, αλλά δεν εξηγείς πού αυτή κοστίζει στο κράτος.

Ευχαριστώ.

Edit [Mod] Δεν ξεκαθαρισα εξ'αρχης οτι το προβλημα κατ'εμε ΔΕΝ ειναι το κοστος? Δεν σου εξηγησα (οπως και αλλοι) ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?

Απο κει και περα ΠΑΝΤΟΥ στο κοσμο οι σπουδες εχουν ορισμενο χρονο να τις ολοκληρωσεις. ΚΑΙ γιατι αυτο ειναι βασικο κομματι της αξιολογησης του φοιτητη/ικανοτητας/ πες το οπως θες, δηλαδη το να σπουδασεις αυτα και να πετυχεις στις ταδε εξετασεις ΣΕ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΟ.

Έφυγαν χαρακτηρισμοί. Το επόμενο θα το σβήσω όπως είναι. [Mod]
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
kacey έγραψε:ΥΓ ποσοι απο αυτους τους "φοιτητες" χρησιμοποιουν τα ωφελη που υπαρχουν ή υπηρχαν για τους φοιτητες (πχ φθηνοτερα εισιτηρια)?

Και στην επόμενη δημοσίευση:

kacey έγραψε:Δεν ξεκαθαρισα εξ'αρχης οτι το προβλημα κατ'εμε ΔΕΝ ειναι το κοστος?

Όπως θα παίρνω τις στροφές... Απλά δεν ήξερες καν για ποιο πράγμα μιλούσες.

Δεν αξίζει κουβέντα μαζί σου γιατί: (α) ούτε επιχειρήματα έχεις, (β) ούτε συνεπή στάση ζωής, (γ) ούτε διστάζεις να κανείς 10 τούμπες, αρκεί να θεωρήσεις ότι κερδίζεις τη "μάχη", (δ) έχεις και την υποστήριξη της διαχείρισης που σε αφήνει να προσβάλλεις όποιον θα σε στριμώξει στη γωνία.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By kacey
pipinos1976 έγραψε:
kacey έγραψε:ΥΓ ποσοι απο αυτους τους "φοιτητες" χρησιμοποιουν τα ωφελη που υπαρχουν ή υπηρχαν για τους φοιτητες (πχ φθηνοτερα εισιτηρια)?

Και στην επόμενη δημοσίευση:

kacey έγραψε:Δεν ξεκαθαρισα εξ'αρχης οτι το προβλημα κατ'εμε ΔΕΝ ειναι το κοστος?

Όπως θα παίρνω τις στροφές... Απλά δεν ήξερες καν για ποιο πράγμα μιλούσες.

Δεν αξίζει κουβέντα μαζί σου γιατί: (α) ούτε επιχειρήματα έχεις, (β) ούτε συνεπή στάση ζωής, (γ) ούτε διστάζεις να κανείς 10 τούμπες, αρκεί να θεωρήσεις ότι κερδίζεις τη "μάχη", (δ) έχεις και την υποστήριξη της διαχείρισης που σε αφήνει να προσβάλλεις όποιον θα σε στριμώξει στη γωνία.

Ευχαριστώ.

edit [mod] ΑΚΟΥ:

1ον εσυ μιλας για κοστος στο πανεπιστημιο, εγω στο ΥΓ μου μιλαγα για εισιτηρια κλπ πραγματα δηλαδη που δεν χαιρονται οι υπολοιποι πολιτες αυτης της χωρας που δεν ειναι ΔΗΘΕΝ φοιτητες. Αν νομιζεις οτι μιλαγα για παροχες ΑΠΟ το πανεπιστημιο προς αυτους, τοτε α) εκανες λαθος και β) αν υπαρχουν, εφ'οσον υπαρχουν σιγουρα θα εχουν ΚΑΠΟΙΟ κοστος.

2ον επιχειρηματα εχω:
α) δεν μπορει να μπαινοβγαινει ο καθε μαλακας στο πανεπιστημιο edit [Mod]
β) αμα ο καθενας που περασε σε μια σχολη μπορει να ειναι "φοιτητης" για παντα = το παραπανω καταρριπτεται γιατι ολοι αυτοι ειναι χιλιαδες ατομα και χανεις τον ελεγχο
γ) αυτοι οι "φοιτητες" μπορει να υποκινουν καταληψεις, αυτοι οι "φοιτητες" μπορει να προκαλουν ζημιες ΑΚΡΙΒΩΣ γιατι δεν τους νοιαζει να φοιτησουν, αυτοι οι "φοιτητες" μπορει να εισβαλλουν σε νομιμες διαδικασιες και να τις εμποδιζουν, αυτοι οι "φοιτητες" μπορει να κανουν 1002 πραγματα που ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ φοιτητες ή ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗ ΦΟΙΤΗΣΗ και που δεν εχουν καμμια δουλεια να κανουν αφου δεν ειναι πραγματικοι φοιτητες.

3ον το αν εχω συνεπη σταση ζωης θα το κρινει κανας σοβαρος ανθρωπος. Αν νομιζεις οτι ανηκεις σε αυτους, τοτε :svivhaha: Εκτος αν νομιζεις οτι συνεπης σταση ζωης ειναι να οδηγας τυφλα και να το υποστηριζεις σθεναρα :slap: .

4ον ΕΓΩ κανω τουμπες? Σε αλλο τοπικ μου την ειπες οτι αμα μου αναφερουν το τι γινεται σε αλλα κρατη το κανω γαργαρα, και εδω περα που στο εχω πει τοσες φορες οτι αμα πας στο εξωτερικο και μιλας για αιωνιους φοιτητες θα σε παρουν με τις μπανανοφλουδες. Διπλα στο ονομα σου επρεπε να εχει αυτη τη φωτο:

Εικόνα

ΥΓ Α και που'σαι, πιο πολυ προσβαλεις εσυ που παιρνεις τα λογια μου, τα κανεις 10 κωλοτουμπες και βγαζεις τα δικα σου συμπερασματα ΓΙΑ να με κραξεις μετα, παρα εγω που σε λεω βλακα γιατι γραφεις βλακειες ΚΑΙ δεν μπορεις να καταλαβεις απλα ελληνικα.
Τελευταία επεξεργασία από kacey και 29 Ιαν 2015, 01:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#69305 Η όλη κουβέντα πάντως για τους αιώνιους είναι λίγο άνευ ουσίας. Τα πανεπιστήμια υποχρηματοδοτούνται και στενάζουν κάτω από το βάρος της ασυδοσίας του κάθε βλαμμενου φοιτητόπατερα.

Το να αποκτήσουμε σύγχρονα ΑΕΙ, ανοιχτά στις διεθνής εξελίξεις και πρακτικές, σε συγχρονισμό με την αγορά εργασίας είναι παντελώς άσχετο με το ζήτημα των αιωνίων.

Το να ξεκουμπιστουν οι κομματικές παρατάξεις βέβαια αποτελεί όνειρο απατηλό....