Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#903148 Ουδέτερο να περάσεις στους διακόπτες (στις μπρίζες να περάσεις γείωση, ουδέτερο έχουν). Για καλύτερη συμβατότητα με τυχόν έξυπνους διακόπτες/controllers που ίσως προσθέσεις αργότερα.

Σχετικά με τον συντηρητή είμαι υπέρ εφόσον έχεις τον χώρο. Βέβαια έχεις μια μικρή επιπλέον πάγια κατανάλωση μαζί με το κανονικό ψυγείο. (πέραν των δεκάδων άλλων σε standby).

Για την μπάρα τι να πω, μπορεί να είναι πολύ καλή σίγουρα κάνει μεγάλη διαφορά αλλά είμαι γενικά εναντίον. Προτιμώ να συνδυάζω το πλήρες ηχοσύστημα με κανονικά ηχεία με τηλεόραση κλπ. Τα χρήματα της μπάρας θεωρώ ότι φτουράνε περισσότερο αν συμμετέχουν στο κυρίως ηχοσύστημα παρά να αποτελούν ένα επιπλέον παράλληλο ηχοσύστημα.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#903168 Τι κυριως, αναπληρωματικο, εντος εκτος και επι τα αυτα ηχοσυστημα που πρεπει να συνδυαστει με τη μπαρα λες ωρε Σκνιππερ? :hmmm:

Εγω ηθελα καλο ηχο γυρω απο τα κεφαλια μας οταν θα βλεπουμε καμια ταινια στον καναπε του σαλονιου ή οταν θα παιζουμε κανενα πλεηστεησο κτλ. Σαν τεχνολογια ξερω οτι το Dolby Atmos ειναι κορυφη και οι περισσοτερες ταινιες πλεον βασιζονται στο συγκεκριμενο ηχο. Οποτε διαλεξα μια καλη Dolby Atmos μπαρα με ηχεια και πισω απο τα κεφαλια μας ωστε να γεμιζει καλυτερα ο χωρος και σιγουρα αυτα τα 1000 ποιοτικα Βαττς θα ειναι καλυτερα απο τα 20 στερεοφωνικα Βαττακια της τηλεορασης. Και οπως εχω ξαναπει δεν εχω βιονικα αυτια σαν κατι αλλους που ακουνε (ή νομιζουν οτι ακουνε :lipsealed: ) διαφορα στον ηχο αν εχει το δωματιο χαλι στο πατωμα ή αν δεν εχει χαλι :shifty:

Αυτη πηρα τελικα:
https://www.skroutz.gr/s/60469789/samsu ... mayro.html
Άβαταρ μέλους
By sknipper
George_Prix έγραψε:Τι κυριως, αναπληρωματικο, εντος εκτος και επι τα αυτα ηχοσυστημα που πρεπει να συνδυαστει με τη μπαρα λες ωρε Σκνιππερ? :hmmm: ...
Αυτό που λέω είναι ότι αν έχεις ήδη ηχοσύστημα για να ακούς μουσική, τότε καλό είναι να ακούς και την τηλεόραση από εκεί (και όχι από τα ηχειάκια της τηλεόρασης) και έτσι θα έχεις μεγάλη βελτίωση εντελώς δωρεάν (κόστος καλωδίου και ίσως και φτηνού DAC). Αυτή είναι η περίπτωση στην οποία θεωρώ λάθος μια τέτοια αγορά και ότι τα λεφτά θα αποδώσουν καλύτερα με αναβάθμιση του ηχοσυστήματος ή προσθήκη κυρίως υπογούφερ και ίσως και κεντρικού ηχείου. Έχει να κάνει και με το χώρο που ακούς αλλά αν το ηχοσύστημα είναι καλούτσικο και σωστά στημένο και ρυθμισμένο μπορείς να έχεις πολύ καλή κάλυψη σε χώρο και 3D με μόνο επιπλέον κεντρικό και υπογούφερ. Τα αυτιά μας είναι 2 όχι 11+, όλα τα βιντεάκια προώθησης είναι για να τα ακούς με ακουστικά, 2 μεγαφωνάκια που όμως φτάνουν να σε κάνουν να νιώσεις το εφέ.
Αν όμως δεν έχεις το καλούτσικο ηχοσύστημα ή δεν ακούς μουσική αλλά εστιάζεις κυρίως στην οθόνη (τηλεόραση, παιχνίδια κλπ) τότε το συγκεκριμένο πολύ καλό σετάπ (μιλάμε για κορυφαίο σύστημα) θα απογειώσει το σαλόνι σου με ελάχιστες ανάγκες συνδέσεων (καλώδια τέλος, χαρά συζύγου) ρυθμίσεων (έχει πολλές απλά θα είσαι οκ ακόμα και με ελάχιστη ενασχόληση).
Και εκεί είναι που μπαίνει και το Dolby Atmos κλπ μαρκετινίστικα(;;) κόλπα. Ναι, οι ταινίες το υποστηρίζουν αλλά ο λόγος που το κάνουν είναι κυρίως για να μπορεί ο πολύς κόσμος με σχετικά απλό στο στήσιμο σύστημα να έχει σχετικά καλό surround ήχο στο κοινό του δωμάτιο. Οι λέξεις κλειδιά είναι το "σχετικά απλό" και "σχετικά καλό". Μην ξεχνάς όμως ότι πρέπει να είσαι συνδρομητής στο καλό πακέτο για να περιλαμβάνεται και να έχεις και καλό καλώδιο. Αν όχι γιοκ. Βέβαια το παραπάνω σύστημα κάνει μετατροπή σε ό,τι του δώσεις ώστε να ακούγεται από παντού, 11 και βάλε κανάλια αλλά να ξέρεις ότι κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις.
Τώρα κάτι είπες για 1000 βάτ και ποιοτικά μάλιστα... Δεν ξέρω που το βρήκες αυτό πάντως η ίδια η Samsung δεν το διαφημίζει. Αναφέρει όμως τις καταναλώσεις, 41 βάτ κατανάλωση η μπάρα και 48 βάτ το sub, τα 1000 μου ακούγονται πολύ τραβηγμένα (ίσως μουσικά και όχι RMS, στιγμιαία και όχι συνεχή, με μεγάλη παραμόρφωση και συγεκριμένη συχνότητα και όχι όλο το φάσμα). Κάπου βρήκα συνολικά 756 βατ και RMS μάλιστα άρα όχι στιγμιαία, 210 από μπάρα και 300 από sub. Και αυτά μέσα στο βάρος 7,3 και 8,3 κιλών! Μεγάλη πρόοδος οι class-D ενισχυτές για να βγάζουν "ποιοτικά" βάτ. Γίνομαι κακός και γραφικός, είμαι σίγουρος ότι θα ακούγεται φανταστικά κι άσε με εμένα να ξεχειλίζω από hi-fi pure-ίλα! Σίγουρα θα το χαρείς! :yahoo:

ΣΥΝΟΨΗ: Αν θέλεις ταινίες κλπ βάλε το Q990F και τέλος. Αν κυρίως θέλεις να χαίρεσαι μουσική κράτα το ηχοσύστημα και ενίσχυσέ το. Αλλά φυσικά, αν τα λεφτά σου χύνονται από τις τσέπες κάνε και τα δύο, έχε και καλό ηχοσύστημα για τη μουσική και Q990F για όλα τα άλλα.

Βιονικά ή όχι αυτιά είναι σίγουρο ότι κι εσύ ακούς τη διαφορά με και χωρίς χαλί στο πάτωμα. Αρκεί να είσαι ανοιχτός και να έχεις τη διάθεση να το ακούσεις.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#903177 Καλορίζικο George, το έχω βάλει κι εγώ στο μάτι αυτό για να αντικαταστησω το blue ray 5.1 10ετιας που εχω αλλα με κρατάει το ότι TV βλέπω μόνο για το MotoGP οπότε δεν θα το εκμετάλλευτω όπως του πρέπει.

Από την άλλη μιλώντας για ποιότητα ήχου και αν και μισοκουφος πήρα για το PC δύο Edifier Mr5.
Στην αρχή τα σύνδεσα με την on board κάρτα ήχου και ήταν Οκ.

Μετα έβαλα πάνω μια παλιά Soundblaster Z και ήρθε η πρώτη μεταμόρφωση.

Τώρα πήρα ένα DAC Fiio K11 r2r, ξηλωσα την soundblaster και έφτιαξα το EQ με το APO equilizer και ο ήχος έχει πραγματικά μεταμορφωθεί, άρχισα να αντιλαμβάνομαι τι θα πει γεμάτος, ζεστός ήχος με λεπτομέρεια.

Δεν θα γίνω ποτέ audiophile αλλά καμία φορά δεν χρειάζεται πολλά πολλά και ακριβά για να έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα, χρειάζεται απλά τα σωστά για το σύστημα, τον χώρο και το αυτί σου.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
dimik έγραψε:...Δεν θα γίνω ποτέ audiophile αλλά καμία φορά δεν χρειάζεται πολλά πολλά και ακριβά για να έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα, χρειάζεται απλά τα σωστά για το σύστημα, τον χώρο και το αυτί σου.
Αυτό.
Έκανες καλές επιλογές, δεν είναι φτηνά αλλά σωστά. Έκανες όμως τη διαδρομή σου, κάθε στάδιο που αναφέρεις μέχρι να καταλήξεις σε μια χρυσή τομή, κάτι σαφώς καλύτερο αλλά χωρίς να ξεφύγεις οικονομικά.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
George_Prix έγραψε:...Το ερωτημα ειναι πως κανω τη συνδεσμολογια για να παιζουν ολα μεσω του ηχοσυστηματος αν θελω. Μιλαω για τις εξης συσκευες: TV, Media Center PC, Playstation, TV Box
Μιλαμε για 4 HDMI και ακομα 1 που εχει το ηχοσυστημα παμε στα 5. Ποιο μπαινει που?

Οποτε? Ξερει κανενας ειδικος τη σωστη συνδεσμολογια ωστε να παιζουν ολες οι συσκευες μεσω ηχοσυστηματος? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
George_Prix έγραψε:
George_Prix έγραψε:...Το ερωτημα ειναι πως κανω τη συνδεσμολογια για να παιζουν ολα μεσω του ηχοσυστηματος αν θελω. Μιλαω για τις εξης συσκευες: TV, Media Center PC, Playstation, TV Box
Μιλαμε για 4 HDMI και ακομα 1 που εχει το ηχοσυστημα παμε στα 5. Ποιο μπαινει που?

Οποτε? Ξερει κανενας ειδικος τη σωστη συνδεσμολογια ωστε να παιζουν ολες οι συσκευες μεσω ηχοσυστηματος? :hmmm:
Σελίδα 16 του εγχειριδίου που βρήκα στο παρακάτω λινκ από αλυσίδα στεροφωνικών κλπ.
https://www.richersounds.com/content/pr ... _Q800F.pdf
Μοιάζει να έχει 4 εισόδους HDMI και οπτική. Ξεκινάς με την TV από και προς HDMI-ARC (με κατάλληλο καλώδιο, το πιο καλό σου) και ό,τι άλλο έχεις στα άλλα (PC, playstation, TV box).
Το ηχοσύστημα δεν κατάλαβα γιατί το αναφέρεις; Προβλέπεις να χρησιμεύσει σε κάτι, είτε σαν είσοδος προς τη μπάρα είτε σαν έξοδος προς το στέρεο; Αν το θέλεις σαν πηγή τότε μπορεί να μην σου φτάνουν. Εκτός αν μπορείς να συνδέσεις κάτι που να έχει πιο απλό ήχο μέσω οπτικής (αν είναι επιπλέον είσοδος και όχι εναλλακτική κάποιου HDMI). Ή αλλιώς συνδέεις κάτι πχ το PC στο ηχοσύστημα κι από εκεί στην μπάρα (αλλά θα πρέπει να ανάβεις και το ηχοσύστημα, επιπλέον κουμπιά και κατανάλωση ρεύματος).
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#903225 Σκνιπερ εισαι κορυφη, αλλα πολυ φοβαμαι οτι σε μπερδεψα εγω με το "ηχοσυστημα" που ανεφερα. Εγω λοιπον λεγοντας ηχοσυστημα, εννοω το σετακι που μολις αγορασα (μπαρα, σαμπγουφερ και πισω ηχειακια).

Η ερωτηση λοιπον ειναι πως γινεται να παιζουν τον ηχο τους μεσω του "ηχοσυστηματος" και οχι μεσω ηχειων τηλεορασης, οι εξης συσκευες:
TV
Media Center PC
Playstation
TV Box

Το PC ειναι το μονο που εχει HDMI και DisplayPort, ενω οι αλλες συσκευες εχουν μονο HDMI. Καπου ειχε παρει το ματι μου τη συμβουλη που μου εδωσες για "1 καλο καλωδιο" και εχω παρει ενα με καλες κριτικες και τουμπανο σπεκς:

https://www.amazon.de/dp/B0C77V6SF1

Αν καταλαβα καλα, αυτο το καλωδιο θα μπει απο τη θυρα eARC της ηχομπαρας στην eARC της τηλεορασης?
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#903267 Χμμμ, μάλλον τα συνδέεις όλα στην TV (γιατί έχουν και εικόνα) κι από εκεί μόνο το καλό με το ηχομπαρο-σύστημα. Έχει η τηλεόραση αρκετά HDMI;
Εφόσον στέλνουν ψηφιακό ήχο είναι πιθανό η τηλεόραση να βγάζει τον ψηφιακό ήχο από το καλό HDMI.
Αλλά...
- αν η τηλεόραση δεν στέλνει τον ήχο από εξωτερικές πηγές ψηφιακά την πάτησες.
- αν η τηλεόραση στέλνει πολυκάναλο ήχο σαν απλό στέρεο πάλι δεν είναι καλό
Ας είμαστε αισιόδοξοι, η τηλεόραση είναι σύγχρονη, τα παίρνει όλα και τα στέλνει όλα ψηφιακά στο ηχομπαρο-σύστημα. Δοκίμασέ το και βλέπουμε.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
sknipper έγραψε:Ας είμαστε αισιόδοξοι, η τηλεόραση είναι σύγχρονη, τα παίρνει όλα και τα στέλνει όλα ψηφιακά στο ηχομπαρο-σύστημα. Δοκίμασέ το και βλέπουμε.

Η τηλεοραση ειναι καινουργια οποτε ελπιζω να ειμαστε κομπλε. Την επομενη εβδομαδα λογικα θα το συνδεσω ολα και θα αρχισω τα πειραματα, γιατι το σπιτι ειναι ακομα γιαπι απο τις εργασιες...

Παιδες μπορει να μου εξηγησει κανενας με απλα Ελληνικα τι διαφορα εχουν αυτοι οι 2 διακοπτες?

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0F6YPD5BJ

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0F6YLTFK8
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#903581 Καμία. Απλά το 2ο λινκ ειναι πακέτο 2 διακόπτες.
Ενώ το 1ο ειναι ένα κομμάτι (το οποιο βγαινει φθηνότερα γιατι έχει εκπτωση 15%)
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#903586 ΝΟΜΙΖΩ (προφανως χωρις να ειμαι σιγουρος) οτι η διαφορα δεν ειναι στην ποσοτητα, αλλα στο ειδος των διακοπτων!

Εχουμε και λεμε:

Light Switch Glass Smart WiFi Toggle Switch Compatible with Google Home and Alexa Neutral Cable Required, Single 1 Way, 86 mm

Light Switch Glass Smart WiFi Toggle Switch Compatible with Google Home and Alexa Neutral Line Required, Single 2-Way, 86 mm

Απο οτι βλεπω η βασικη διαφορα ειναι αυτο το 1-Way και το 2-Way. Επισης βλεπω οτι το ενα λεει "Neutral Cable Required" και το αλλο "Neutral Line Required". Οι γνωσεις μου στα ηλεκτρολογικα ειναι αντιστοιχου λεβελ με τις γνωσεις μου στην Κινεζικη γλωσσα, οποτε δεν ξερω αν αυτο που λεει για "ουδετερο καλωδιο" και για "ουδετερη γραμμη" ειναι το ιδιο πραγμα :shifty:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#903588 To single way είναι απλός διακόπτης, ανάβει/σβήνει κάτι.
Το two way ειναι διακόπτης κατάλληλος για ζευγάρωμα με άλλον για αλέ-ρετούρ (πχ σκάλες πάνω και κάτω να ανάβουν/σβήνουν το ίδιο φως).
Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεσαι να πηγαίνει ουδέτερος στο κουτί του διακόπτη. Πες το γραμμή, πες το καλώδιο το ίδιο είναι.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#903599 Μήπως two way είναι ο διπλός διακόπτης; Δεν νομίζω πως αυτοί οι διακόπτες έχουν σχέση με aller-retour.
Όσο για τον ουδέτερο, καλώδιο και αγωγός είναι το ίδιο πράγμα. Άρα αυτοί θέλουν ουδέτερο όπως οι περισσότεροι smart διακόπτες.
Ρωτήστε και κανέναν πιο σχετικό όμως.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Isambard έγραψε:Μήπως two way είναι ο διπλός διακόπτης; Δεν νομίζω πως αυτοί οι διακόπτες έχουν σχέση με aller-retour.
Όσο για τον ουδέτερο, καλώδιο και αγωγός είναι το ίδιο πράγμα. Άρα αυτοί θέλουν ουδέτερο όπως οι περισσότεροι smart διακόπτες.

Νομιζω οτι ο διπλος διακοπτης ειναι ο εξης (ο οποιος ειναι 1-Way):
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0F6YMP775

Απο οτι βλεπω παιζει επισης διπλος διακοπτης 2-Way και μαλιστα πωλειται σε δυαδα:
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0F6YM51GQ

Αν δεν κανω λαθος ολοι οι 2-Way πωλουνται σε δυαδα, κατι που ενισχυει το σκεπτικο του Σκνιππερ για αλε-ρετουρ (οπου χρειαζονται 2 διακοπτες που συνεργαζονται μεταξυ τους).

Εχω και κατι αλλο που ψαχνω και ισως ειναι ευκαιρια να κανω τωρα. Ειχα ακουσει παλιοτερα οτι υπαρχει ενας αυτοματισμος που αναλογα με τη θερμοκρασια του διαθεσιμου νερου στον ηλιακο, στελνει ζεστο νερο απο τον ηλιακο ή στελνει απο τον καυστηρα του αεριου. Τωρα εχω μια τριοδη βανα και το γυρναω με το χερι οποτε θελω, αλλα ειναι βαρετο να δοκιμαζεις καθε φορα αν εχει ζεστο νερο ωστε να δεις αν πρεπει να το γυρισεις στο αεριο. Ξερει κανενας τιποτα για το συγκεκριμενο θεμα?

Isambard έγραψε:Ρωτήστε και κανέναν πιο σχετικό όμως.

ΧαιΦαι γυρνα πισω ή εστω τηλεφωνα :protest: