- 21 Μαρ 2026, 03:19
George_Prix έγραψε:Τι κυριως, αναπληρωματικο, εντος εκτος και επι τα αυτα ηχοσυστημα που πρεπει να συνδυαστει με τη μπαρα λες ωρε Σκνιππερ?
...
Αυτό που λέω είναι ότι αν έχεις ήδη ηχοσύστημα για να ακούς μουσική, τότε καλό είναι να ακούς και την τηλεόραση από εκεί (και όχι από τα ηχειάκια της τηλεόρασης) και έτσι θα έχεις μεγάλη βελτίωση εντελώς δωρεάν (κόστος καλωδίου και ίσως και φτηνού DAC). Αυτή είναι η περίπτωση στην οποία θεωρώ λάθος μια τέτοια αγορά και ότι τα λεφτά θα αποδώσουν καλύτερα με αναβάθμιση του ηχοσυστήματος ή προσθήκη κυρίως υπογούφερ και ίσως και κεντρικού ηχείου. Έχει να κάνει και με το χώρο που ακούς αλλά αν το ηχοσύστημα είναι καλούτσικο και σωστά στημένο και ρυθμισμένο μπορείς να έχεις πολύ καλή κάλυψη σε χώρο και 3D με μόνο επιπλέον κεντρικό και υπογούφερ. Τα αυτιά μας είναι 2 όχι 11+, όλα τα βιντεάκια προώθησης είναι για να τα ακούς με ακουστικά, 2 μεγαφωνάκια που όμως φτάνουν να σε κάνουν να νιώσεις το εφέ.
Αν όμως δεν έχεις το καλούτσικο ηχοσύστημα ή δεν ακούς μουσική αλλά εστιάζεις κυρίως στην οθόνη (τηλεόραση, παιχνίδια κλπ) τότε το συγκεκριμένο πολύ καλό σετάπ (μιλάμε για κορυφαίο σύστημα) θα απογειώσει το σαλόνι σου με ελάχιστες ανάγκες συνδέσεων (καλώδια τέλος, χαρά συζύγου) ρυθμίσεων (έχει πολλές απλά θα είσαι οκ ακόμα και με ελάχιστη ενασχόληση).
Και εκεί είναι που μπαίνει και το Dolby Atmos κλπ μαρκετινίστικα(;;) κόλπα. Ναι, οι ταινίες το υποστηρίζουν αλλά ο λόγος που το κάνουν είναι κυρίως για να μπορεί ο πολύς κόσμος με σχετικά απλό στο στήσιμο σύστημα να έχει σχετικά καλό surround ήχο στο κοινό του δωμάτιο. Οι λέξεις κλειδιά είναι το "σχετικά απλό" και "σχετικά καλό". Μην ξεχνάς όμως ότι πρέπει να είσαι συνδρομητής στο καλό πακέτο για να περιλαμβάνεται και να έχεις και καλό καλώδιο. Αν όχι γιοκ. Βέβαια το παραπάνω σύστημα κάνει μετατροπή σε ό,τι του δώσεις ώστε να ακούγεται από παντού, 11 και βάλε κανάλια αλλά να ξέρεις ότι κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις.
Τώρα κάτι είπες για 1000 βάτ και ποιοτικά μάλιστα... Δεν ξέρω που το βρήκες αυτό πάντως η ίδια η Samsung δεν το διαφημίζει. Αναφέρει όμως τις καταναλώσεις, 41 βάτ κατανάλωση η μπάρα και 48 βάτ το sub, τα 1000 μου ακούγονται πολύ τραβηγμένα (ίσως μουσικά και όχι RMS, στιγμιαία και όχι συνεχή, με μεγάλη παραμόρφωση και συγεκριμένη συχνότητα και όχι όλο το φάσμα). Κάπου βρήκα συνολικά 756 βατ και RMS μάλιστα άρα όχι στιγμιαία, 210 από μπάρα και 300 από sub. Και αυτά μέσα στο βάρος 7,3 και 8,3 κιλών! Μεγάλη πρόοδος οι class-D ενισχυτές για να βγάζουν "ποιοτικά" βάτ. Γίνομαι κακός και γραφικός, είμαι σίγουρος ότι θα ακούγεται φανταστικά κι άσε με εμένα να ξεχειλίζω από hi-fi pure-ίλα! Σίγουρα θα το χαρείς!
ΣΥΝΟΨΗ: Αν θέλεις ταινίες κλπ βάλε το Q990F και τέλος. Αν κυρίως θέλεις να χαίρεσαι μουσική κράτα το ηχοσύστημα και ενίσχυσέ το. Αλλά φυσικά, αν τα λεφτά σου χύνονται από τις τσέπες κάνε και τα δύο, έχε και καλό ηχοσύστημα για τη μουσική και Q990F για όλα τα άλλα.
Βιονικά ή όχι αυτιά είναι σίγουρο ότι κι εσύ ακούς τη διαφορά με και χωρίς χαλί στο πάτωμα. Αρκεί να είσαι ανοιχτός και να έχεις τη διάθεση να το ακούσεις.
aka onyx !