Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
KiloMeater έγραψε:Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι θες να κάνεις, αλλά δεν ακούγεται δύσκολο. Αν το περιγράψεις λίγο καλύτερα...

Έχω 3 sheets με την ίδια ακριβώς δομή. Ήθελα σ'ένα ξεχωριστό sheet να συμπεριλαμβάνει τους πίνακες των άλλων 3 και όποια αλλαγή κάνω σε κάποια στήλη ενός εκ των τριών να περάσει αυτόματα στο 4ο sheet
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
cabala10 έγραψε:
QsisVTS έγραψε:έλα ρε παιδιά τώρα με τις παλιές μητρικές.. έναν επεξεργαστή παίρνεις, πάνω σε μια μητρική όλη του τη ζωή και θα πάρεις ο,τι είναι σύγχρονο εκείνη τη στιγμή

εγώ ήδη ονειρεύομαι το build μου :inlove: και κάνω σιγά σιγά σχέδια για το πώς θα είναι

βλέπω τώρα της μόδας είναι τα tempered glass κουτιά :hmmm:

ψήνομαι να παίξω αυτό που έχει λογικό κόστος

https://www.skroutz.gr/s/15608538/Coole ... -H500.html

επίσης για ψύξη λέω να επιμείνω σε αερόψυξη

καμιά dark rock (γιατί οι noctua έχουν αυτούς τους σκατουλί ανεμιστήρες)

στην ιδια τιμη δεν ειναι και το carbide air 540?

η αλήθεια είναι ότι είναι όμορφο και αυτό και έχει και χώρο για δισκάκια που δεν ψήνομαι να μην έχω

από την άλλη σαν κάτοχος haf 922, έχω μια τάση στο καγκουροσχήμα :roll: και τον άπλετο αέρα να τρέχει μέσα στο κουτί

έχω και έναν 200αρη ανεμιστήρα καβάτζα να μπει από πάνω και το οραματίζομαι ήδη δηλαδή
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
Dimitris_P έγραψε:
KiloMeater έγραψε:Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι θες να κάνεις, αλλά δεν ακούγεται δύσκολο. Αν το περιγράψεις λίγο καλύτερα...

Έχω 3 sheets με την ίδια ακριβώς δομή. Ήθελα σ'ένα ξεχωριστό sheet να συμπεριλαμβάνει τους πίνακες των άλλων 3 και όποια αλλαγή κάνω σε κάποια στήλη ενός εκ των τριών να περάσει αυτόματα στο 4ο sheet

Μήπως είναι πιο εύκολο να τα τραβήξεις σε μια access και να παίξεις μπάλα εκεί;
Άβαταρ μέλους
By georgetz
vasilis έγραψε:Ανάμεσα σε gtx 1060 και gtx 1050 ti για λαπτοπ τι διαφορές έχουμε;
Αξίζει μηχάνημα με 1060 για πιο future proof καταστάσεις; παιχνίδια ελάχιστα, μόνο wot στον λιγο ελεύθερο χρόνο που απομένει.
Αρκετά σχεδιαστικά προγράμματα κυρίως 2D και λιγότερο 3D.

Επίσης ποια περίοδος είναι καλή για αγορά laptop; δεν επείγει άμεσα η αντικατάσταση του υπάρχοντος

Για περιστασιακό gaming κ light σχεδίαση, μια χαρά είναι κ η 1050ti.
Όπως είπες, μελλοντικά τα η 1060 θα αντέξει λίγο παραπάνω , σίγουρα όμως κοστίζει κ παραπάνω , αν κ δεν είδα σε ποια λαπτοπ αναφέρεσαι , με τι συνδυασμό cpu (πολύ βασικό).

Μπορείς να περιμένεις να δεις τη νέα σοδειά απο Intel κ AMD ή να κοιτάξεις για περιοδικές προσφορές στα καταστήματα του Lenovo Exclusive ή με λίγο ψάξιμο παραπάνω, κάποιον Dell.
Για AMD , συνεχίζω να κρατώ μικρό καλάθι για τα προιόντα τους σε laptop
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#585832 Καλά δεν είναι τόσο σημαντικό για να μπω σε τέτοια φασαρία. Είναι λίγα τα δεδομένα οπότε το έκανα χειροκίνητα
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
georgetz έγραψε:

καλά αυτό έχει να κάνει καθαρά με τον κατασκευαστή, αυτή τη στιγμή οι intel είναι οι ψησταριές :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By vasilis
georgetz έγραψε:
vasilis έγραψε:Ανάμεσα σε gtx 1060 και gtx 1050 ti για λαπτοπ τι διαφορές έχουμε;
Αξίζει μηχάνημα με 1060 για πιο future proof καταστάσεις; παιχνίδια ελάχιστα, μόνο wot στον λιγο ελεύθερο χρόνο που απομένει.
Αρκετά σχεδιαστικά προγράμματα κυρίως 2D και λιγότερο 3D.

Επίσης ποια περίοδος είναι καλή για αγορά laptop; δεν επείγει άμεσα η αντικατάσταση του υπάρχοντος

Για περιστασιακό gaming κ light σχεδίαση, μια χαρά είναι κ η 1050ti.
Όπως είπες, μελλοντικά τα η 1060 θα αντέξει λίγο παραπάνω , σίγουρα όμως κοστίζει κ παραπάνω , αν κ δεν είδα σε ποια λαπτοπ αναφέρεσαι , με τι συνδυασμό cpu (πολύ βασικό).

Μπορείς να περιμένεις να δεις τη νέα σοδειά απο Intel κ AMD ή να κοιτάξεις για περιοδικές προσφορές στα καταστήματα του Lenovo Exclusive ή με λίγο ψάξιμο παραπάνω, κάποιον Dell.

Lenovo Legion Y530-15ICH i7-8750H/16GB
Dell G5 5587 i7-8750H/16GB

αν υπάρχει και καμια άλλη πρόταση δεκτή.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#585839 Λίγο που τσέκαρα , είχα καιρό να ασχοληθώ με gaming laptops τέτοιας τιμής (θεωρούνται budget , στην Ελλάδα )

-ο Dell έχει αργή οθόνη σε πραγματικό response , αν κ είναι καλή για οποιαδήποτε άλλο σενάριο , για gaming ωρών χλωμό
- ο Lenovo , γράφουν για μερικές φορές ενοχλητικό ήχο απο ανεμιστήρα , όχι όλοι όμως ενώ χρήστης γράφει για
την έκδοση με 1050ti , ότι στα 130W παροχής , ο φορητός καταναλώνει παραπάνω, άρα παρατηρείται drain μπαταρίας
ακόμα κ όταν είναι συνδεδεμένος στη πρίζα. Έχω να το δώ χρόνια αυτό :lol:
Στην έκδοση με 1060 λέγεται οτι δεν παρατηρείται κάτι τέτοιο.

Anyway, σε αυτά τα χρήματα αυτή τη στιγμή κάτι τέλειο δεν υπάρχει , οπότε βλέπεις με τι μπορείς να ζήσεις κ τι όχι.

Μερικά links για έρευνα
https://www.notebookcheck.net/Lenovo-Le ... 946.0.html

https://www.notebookcheck.net/Notebookc ... 742.0.html
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
QsisVTS έγραψε:έλα ρε παιδιά τώρα με τις παλιές μητρικές.. έναν επεξεργαστή παίρνεις, πάνω σε μια μητρική όλη του τη ζωή και θα πάρεις ο,τι είναι σύγχρονο εκείνη τη στιγμή

εγώ ήδη ονειρεύομαι το build μου :inlove: και κάνω σιγά σιγά σχέδια για το πώς θα είναι

Ωραιο κουτι.
Για Be Quiet Dark Rock ναι και με τα δυο χερια!
Αρκει να ξερεις οτι η τοποθετηση της ειναι ολιγον πουτσα!
Κυριως στη τοποθετηση του ανεμηστηρα που ειναι στη μεση!

cabala10 έγραψε:στην ιδια τιμη δεν ειναι και το carbide air 540?

Ωραιο κ αυτο το κουτι, αλλα μακαρι να μπορουσες να το βαλεις οριζοντια
Άβαταρ μέλους
By cabala10
QsisVTS έγραψε:
cabala10 έγραψε:

στην ιδια τιμη δεν ειναι και το carbide air 540?

η αλήθεια είναι ότι είναι όμορφο και αυτό και έχει και χώρο για δισκάκια που δεν ψήνομαι να μην έχω

από την άλλη σαν κάτοχος haf 922, έχω μια τάση στο καγκουροσχήμα :roll: και τον άπλετο αέρα να τρέχει μέσα στο κουτί

έχω και έναν 200αρη ανεμιστήρα καβάτζα να μπει από πάνω και το οραματίζομαι ήδη δηλαδή

βασικα μονο για δυο λογους θα το επερνα :lol: 1) δισκοι 2) ειναι Dual chamber αρα τα fans μπροστα δεν θα εχουν σχεδον κανενα καλωδιο η τιποτα αλλο μπροστα τους ετσι ακομη και ενας low rpm fan θα κανει τρομερη δουλεια :inlove:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#585855 κοίτα σκληρό μηχανικό θα βάλω με τη μία 2TB να τελειώνω, θα βάλω έναν NVMe στη μητρική για κύριο και το πολύ μέχρι 2 sata ssd που θα μπουν από πίσω, οπότε θα είμαι καλυμμένος από σκληρούς να πω την αλήθεια

ρε φίλε είμαι κάγκουρας στα pc, η καγκουριά θα νικήσει και επίσης όλα όσα άλλα κουτιά βρίσκω ενδιαφέροντα είναι πνιγμένα από άποψη αέρα, αυτό αναπνέει όπως πρέπει

μόνο και μόνο που ακολουθεί παρόμοια φιλοσοφία με το 922 μου, εμένα με ρίχνει
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Wagner669 έγραψε:
Αρκει να ξερεις οτι η τοποθετηση της ειναι ολιγον πουτσα!
Κυριως στη τοποθετηση του ανεμηστηρα που ειναι στη μεση!

η τοποθέτηση θα παιχτεί πάνω σε τραπέζι, με τίποτα μες στο κουτί, οπότε κάτι θα γλιτώσω :lol:

είχα δει σε τελευταίες εκδόσεις είχε τρύπες από πολύ ψηλά ώστε να περνάει εύκολα κατσαβίδι , το θέμα νομίζω είναι να βιδωθεί στη μητρική, αν είναι να κάνω κάτι με ανεμιστήρες αυτό θα γίνει όταν είναι τελείως μόνη της, ούτε στη μητρική, ούτε φυσικά στο κουτί

πήγα να σκεφτώ υδροψύξεις, αλλά δεν είμαι εγώ για τέτοια, θέλω απλά πράγματα

η megahalems που έχω είναι 10 ετών και δε με απασχόλησε ποτέ, δεν θέλω να μου χύνονται υγρά μες στο κουτί

gpu μόνο θα αφήσω να πάρω το '20, θα μείνω με 490, αλλά το υπόλοιπο σκηνικό μάλλον θα το αλλάξω μετά τις διακοπές :hmmm:

σκέφτομαι να πάρω 8πυρηνο 3700Χ :hmmm: δε νομίζω ότι θα χρειαστώ κάτι περισσότερο για καμιά 5ετια, ούτε ότι αξίζει να πληρώσω πιο ακριβό επεξεργαστή , ήδη αυτός θα είναι στο άνω άκρο αυτού που με κάνει να νιώθω άνετα

8c/16t ακούγεται μια χαρά, και αν όντως ισχύσει και ρίχνουν και σε single core πλέον σε intel θα είναι όνειρο

τώρα μου έχει έρθει πολύ έντονα η επιθύμια να ξαναφτιάξω πισι, με τρελαίνει η σκέψη :eat:

edit

τώρα είδα την πουστιά, έχει τρύπες για να βιδωθει στη μητρική, αλλά αν είναι πάνω ο ανεμιστήρας αυτές δεν είναι προσβάσιμες , άρα θα πρέπει να μπει ο ανεμιστήρας όταν είναι πάνω στο κουτί..

οκ δε θα μασήσω, το μόνο πρόβλημα είναι να χοντρά μου δάχτυλα, θα βάλω τη γυναίκα να κάνει αυτή τη λεπτοδουλειά, ισότητα κι έτσι :whistlink:

τη noctua πάντως αν και την εκτιμώ περισσότερο με αυτή τη σκατουλοτητα δεν τη παίρνω, αν είναι δυνατόν να έχεις το χρώμα του σκατού :help:

πάντως κάνοντας μια πρόβλεψη budget

300cpu, 200 μητρική, 70 ψυκτρα, 100 κουτί , 120 ssd , 60 hdd, ram σίγουρα 150αρι για γρήγορες και κάνα 120αρι τροφοδοτικό, πάει το χιλιαρικάκι :hmmm:

αλλά πάντα τόσο έκανε ένα δυνατό pc χιλια κάτι και με κάρτα πες γύρω στο 1500αρι να ισορροπεί επιδόσεις/αξία :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#585860 Εγώ πάντως με αυτό:

Εικόνα

Δεν έχω παράπονο.
Χώρο έχει, σε καλή τιμή ήταν, ανθεκτικό δείχνει, φίλτρα έχει.

Αν κάποια στιγμή δεν έχω τι να κάνω τα λεφτά μου όμως θα πάρω κανένα περίεργο στυλ Azza Cube.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#585861 θέλω και κάτι "σύγχρονο" ρε φίλε να είμαι μες στα πράγματα

μου άρεσε και ένα fractal design που είχα δει, αλλά ας γίνω διαστημόβλαχος καλύτερα
Άβαταρ μέλους
By cabala10
QsisVTS έγραψε:θέλω και κάτι "σύγχρονο" ρε φίλε να είμαι μες στα πράγματα

μου άρεσε και ένα fractal design που είχα δει, αλλά ας γίνω διαστημόβλαχος καλύτερα

δες αμα βρεις κανα caselabs σε φτηνη τιμη χωρις να θες 2-3 νεφρα :lol: