Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
g8777 έγραψε:Μα δεν διαφωνούμε κάπου,στον Νίκο Παππά πες τα.
Και ο Νίκος το ίδιο λέει νομίζω.

Κάπου μπερδευτηκαμε έχω την εντύπωση...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#583686 Ο Νίκος λέει ουδέν μεμπτό για την πρακτική του μαγαζιού.Επισης δεν βρίσκει κάτι περίεργο στις διακυμάνσεις τιμής μέχρι να χαϊδεύεις τα δέρματα :shifty: .
Τεσπά,δεν έχει νόημα, όλοι θα πεθάνετε. :roll:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
saxon_747 έγραψε:
g8777 έγραψε:Μα δεν διαφωνούμε κάπου,στον Νίκο Παππά πες τα.
Και ο Νίκος το ίδιο λέει νομίζω.

Κάπου μπερδευτηκαμε έχω την εντύπωση...

Συγκεντωσου ωρε George που λεει το ιδιο :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
g8777 έγραψε:Ο Νίκος λέει ουδέν μεμπτό για την πρακτική του μαγαζιού.Επισης δεν βρίσκει κάτι περίεργο στις διακυμάνσεις τιμής μέχρι να χαϊδεύεις τα δέρματα :shifty: .

Νίκος Παππάς έγραψε:Μπορει ο μαγαζατορας να κανει πονηριες μπορει απλα να ειχε 10 κομματια στο μαγαζι και παραγγελιες για 30.
Οταν παραγγειλε τις καινουριες εμαθε οτι η τιμη αλλαξε και εχει τρεις επιλογες.
Να πουλησει με μειωμενο κερδος, να σου ζητησει την διαφορα τιμης ή να σου γυρισει τα χρηματα πισω.
Για το αν θα κανει το πρωτο, να πουλησει με μειωμενο κερδος δηλαδη, δεν ξερουμε δυο πραγματα
α) ποιο ειναι το κερδος του, και
β) ποσες παραγγελιες εχει να εκτελεσει.

Αν παει για 20€ το κομματι και αυτο πηρε αυξηση 12€ μπορει να μην θελει να το πουλησει για 8€ κερδος.

Για εμενα απο την στιγμη που ηξερες οτι δεν τις εχει ετοιμοπαραδοτες και θα περιμενες μερες μεχρι να ερθουν η σταση του μαγαζατορα ειναι σωστη.

O Νικος εγραψε αυτο που παραθετω. Απο την στιγμη που ποτε δεν ηταν διαθεσιμο το προιον και θα γινοταν παραγγελια ( το εμαθε την επομενη μετα απο τηλεφωνημα ) ΟΛΑ ηταν ρευστα. Διοτι σε τετοια προιοντα ΔΕΝ ειναι fix οι τιμες. Αν τις αλλαξει ο εισαγωγεας θα αλλαξουν και στην λιανικη. Εκτος αν εχει στοκ το καταστημα που δεν ηταν το θεμα μας.

Θα ηταν φαουλ του μαγαζατορα αν ελεγε οτι ειναι αμεσα διαθεσιμο το προιον και μετα αρχιζε τις ζεμπεκιες.

Δηλαδη εσεις υποστηριζετε οτι πρεπει ο μαγαζατορας να αποροφησει την αυξηση του προιοντος; Κι αν μπει μεσα; Να πουλησει με χασουρα προιον που δεν εχει για να μην στεναχωρηθει ο πελατης; Κι αν ειχε 50 παραγγελιες; Να το κλεισει επειδη αλλαξε η τιμη;

Στα αυτοκινητα γιατι η τιμη φιξαρεται οταν ερθει στο τελωνειο τοτε; ΟΕΟ; Γιατι μεχρι τοτε ειναι ενδεικτικη και ΔΕΝ κλεινει ακομα και αν εξοφλησεις;
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#583701 Μήπως, λέω εγώ τώρα, ο μαγαζάτορας το έβαλε επίτηδες σε τιμή κράχτη για να βγαίνει πάνω πάνω στο Skroutz.gr κι όποιος τσιμπήσει; και μετά "Α συγγνώμη, παραγγελία κλπ".
Γιατί αυτό μπορεί (μπορεί όχι - δεν ξέρω) και να είναι νόμιμο, αλλά ηθικό δεν το λες.

Επίσης για ευνόητους λόγους, είναι διαφορετικό να το πάρεις σε μια τιμή, να είσαι άτυχος (ή βιαστικός ή ανυπόμονος) και να μην προλάβεις την έκπτωση και διαφορετικό να πάρεις ("κλείσεις") σε μια τιμή και να σου εμφανίσουν ξαφνικά μια αύξηση, ειδικά για αγαθά των 100-200 ευρώ και όχι αυτοκίνητα και σπίτια, που προφανώς δεν είναι καλά παραδείγματα.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
g8777 έγραψε:Ο Νίκος λέει ουδέν μεμπτό για την πρακτική του μαγαζιού.Επισης δεν βρίσκει κάτι περίεργο στις διακυμάνσεις τιμής μέχρι να χαϊδεύεις τα δέρματα :shifty: .

Αν είναι συνήθης πρακτική ( γιατί μπορεί όντως να έτυχε) είναι μεμπτό, οκ.

Αλλά καμμία φορά τυχαίνει να σε κρεμάει και ο προμηθευτής. Υπόψη πως στα είδη τεχνολογίας το markup είναι 4-8% για μια μικρή επιχείρηση και αν συνεργάζεσαι με το επίσημο δίκτυο.

Από την άλλη, συνήθως ένα οργανωμένο eshop "τραβάει" xml από προμηθευτές και ενημερώνεται online για διαθεσιμότητα και τιμή. Άλλοι χρησιμοποιούν scripts για να επιλέγουν τον φθηνότερο προμηθευτή και ταυτόχρονα να δίνουν τη χαμηλότερη τιμή αυτόματα στο skroutz.

ΥΓ. Εγώ δε θα πεθάνω ποτέ, θα κοιμηθώ.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Asimov έγραψε:Μήπως, λέω εγώ τώρα, ο μαγαζάτορας το έβαλε επίτηδες σε τιμή κράχτη για να βγαίνει πάνω πάνω στο Skroutz.gr κι όποιος τσιμπήσει; και μετά "Α συγγνώμη, παραγγελία κλπ".
Γιατί αυτό μπορεί (μπορεί όχι - δεν ξέρω) και να είναι νόμιμο, αλλά ηθικό δεν το λες.
.

Και αυτό γίνεται, το ανέφερα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#583705 Εγω ξερεις σε ποια περιπτωση θα το δικαιολογουσα;

-Κυριε G , σας τηλεφωνω σχετικα με την αγορα της παλετας με τα κρουσανακια ολικης Κο Στεργιου.
-ΠΕΙΝΑΩ
-Δυστυχως υπηρξε απροσμενη αυξηση τιμης απο τον προμηθευτη μας, θελετε να καταβαλλετε την διαφορα ή να ακυρωσουμε την παραγγελια;
-ΠΕΙΝΑΩ μωρη Σαμπρινα λεμαι, εγω τα πληρωσα 1 ευρω την συσκευασια, τι πραγματα ειναι αυτα ;
-Λυπαμαι, δεν μπορουμε να απορροφησουμε την αυξηση οπως κανουν οι μεγαλες αλυσιδες σαν το Πλαισιο .
-Καμπαλα;
-Στυλ Αμαζον εννοουσα
-Ειπα και εγω.
-Υπαρχει μια αλλη λυση βεβαια, δεν ξερω κατα ποσο εχετε τα αντερα να την αποδεχθειτε.
-Μιλα σκουληκι.
- Να παρετε Βιολαντα, ιδια τιμη και κατω απο το οριο τα υπολλειματα Fendona.
- Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#583713 Οποτε με την λογικη του ΝΠ οταν πηγαινουμε σκρουτζ και το 70% ειναι κατοπιν παραγγελιας σε 4-10 ημερες οι τιμες διπλα ειναι ενδεικτικες και οχι τελικες!
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#583776 4 με 10 ημέρες παραλαβή, σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα ο τύπος μαζεύει τις παραγγελίες της εβδομάδας και βάζει μια μεγάλη παραγγελία σε κάποιο κατάστημα του εξωτερικού, ώστε να του βγουν φτηνά τα μεταφορικά και να μπορέσει να βγει φτηνός στο skroutz.
Προφανώς από εκεί που αγοράζει δεν του δίνουν το xml ώστε να μπορεί να βλέπεις άμεσα τις διακυμάνσεις τον τιμών, οπότε λαμβάνοντας υπόψη και το ελάχιστο περιθώριο κέρδους που έχει, εννοείται πως δεν τον συμφέρει να πουλήσει στην τιμή που είχε αρχικά ορίσει. Οπότε, όταν συμβαίνει μια τέτοια στραβή σου λέει ή πληρώνεις την αύξηση της τιμής ή παίρνεις τα λεφτά σου πίσω και είναι και τυπικά εντάξει.
Μιλάμε για καταστήματα τα οποία βασίζονται στον όγκο πωλήσεων και έχουν ελάχιστο περιθώριο κέρδους.

Θα μπορούσε η αγορά να γίνει από κάποιο κατάστημα που να το έχει άμεσα διαθέσιμο, αλλά προφανώς η διαφορά τιμής ήταν αρκετά μεγάλη ;-)

ΥΓ. Έχω την εντύπωση πως και όταν αγοράζουμε αυτοκίνητο και δίνουμε την προκαταβολή, η τιμή που το κλείνουμε μπορεί να διαφέρει από την τιμή που θα πληρώσουμε κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου (π.χ. εργοστασιακή αύξηση). Μιλάμε για μη ετοιμοπαράδοτα προϊόντα, οπότε η τιμή πώλησης εξαρτάται άμεσα από την τιμή αγοράς από τον προμηθευτή.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
axel12p έγραψε:4 με 10 ημέρες παραλαβή, σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα ο τύπος μαζεύει τις παραγγελίες της εβδομάδας και βάζει μια μεγάλη παραγγελία σε κάποιο κατάστημα του εξωτερικού, ώστε να του βγουν φτηνά τα μεταφορικά και να μπορέσει να βγει φτηνός στο skroutz.
Προφανώς από εκεί που αγοράζει δεν του δίνουν το xml ώστε να μπορεί να βλέπεις άμεσα τις διακυμάνσεις τον τιμών, οπότε λαμβάνοντας υπόψη και το ελάχιστο περιθώριο κέρδους που έχει, εννοείται πως δεν τον συμφέρει να πουλήσει στην τιμή που είχε αρχικά ορίσει. Οπότε, όταν συμβαίνει μια τέτοια στραβή σου λέει ή πληρώνεις την αύξηση της τιμής ή παίρνεις τα λεφτά σου πίσω και είναι και τυπικά εντάξει.
Μιλάμε για καταστήματα τα οποία βασίζονται στον όγκο πωλήσεων και έχουν ελάχιστο περιθώριο κέρδους.

Θα μπορούσε η αγορά να γίνει από κάποιο κατάστημα που να το έχει άμεσα διαθέσιμο, αλλά προφανώς η διαφορά τιμής ήταν αρκετά μεγάλη ;-)

ΥΓ. Έχω την εντύπωση πως και όταν αγοράζουμε αυτοκίνητο και δίνουμε την προκαταβολή, η τιμή που το κλείνουμε μπορεί να διαφέρει από την τιμή που θα πληρώσουμε κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου (π.χ. εργοστασιακή αύξηση). Μιλάμε για μη ετοιμοπαράδοτα προϊόντα, οπότε η τιμή πώλησης εξαρτάται άμεσα από την τιμή αγοράς από τον προμηθευτή.

τυπικα ειναι σωστος αν το δεχθεις
αλλα εφοσον ο νομος http://www.synigoroskatanaloti.gr/docs_ ... 007-el.pdf σου λεει οτι μπορεις να απαιτησεις την παραγγελια εφοσον δεν υπηρξε καποιο λαθος στην τιμη (μου την σπαει αυτη η τεχνοκρατικη γλωσσα) ειναι υποχρεωμενος να σου στειλει αυτο που παραγγειλες στην τιμη που ειχε συμφωνηθει αρχικα
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#583865 Αν ρίξεις μια ματιά στο link που παρέθεσε ο saxon, θα δεις ότι αν πηγαίναμε σύμφωνα με τον νόμο τα μισά σκρουτζομάγαζα θα έπρεπε να κλείσουν.

Από την στιγμή που στο συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς δεν λειτουργεί ο υγιής ανταγωνισμός, ώστε οι εταιρείες να έχουν ένα λογικό περιθώριο κέρδους, είναι λογικό εταιρείες που δουλεύουν με ελάχιστο περιθώριο να μην μπορούν να καλύψουν ανατιμήσεις προμηθευτών ή λάθη τους. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δώσει τα λεφτά σου πίσω, ώστε να χάσει την πώληση, αλλά τουλάχιστον να μην έχει χασούρα.