My Flickr
Dimitris_P έγραψε:Ψάχνω μια μαύρη επιφάνεια μαγνητική είτε πίνακα είτε αυτοκόλλητο ρολό να βάλω στον τοίχο για να μεταφέρω τα μαγνητάκια που έχω στο ψυγείο.
Μπηκα να γραψω κατι αλλο στο τοπικο, αλλα σκεφτηκα να βοηθησω ενα συνφορουμιτη με τη σωστη λυση στο προβλημα του η οποια ειναι μαλιστα πολυ πιο οικονομικη απο το μαγνητικο πινακα!
Εγω το μονο που σκεφτηκα ειναι να περασω με καποιο τροπο UTP καλωδιο σε ολα τα δωματια. Αν δε γινεται μεσω μπουατ, εστω και με τον παραδοσιακο τροπο με καρφακια στους τοιχους. Επισης να τραβηξω επιπλεον μπριζες οπου χρειαζεται.
George_Prix έγραψε:Εγω το μονο που σκεφτηκα ειναι να περασω με καποιο τροπο UTP καλωδιο σε ολα τα δωματια. Αν δε γινεται μεσω μπουατ, εστω και με τον παραδοσιακο τροπο με καρφακια στους τοιχους. Επισης να τραβηξω επιπλεον μπριζες οπου χρειαζεται.
Θα περάσει UTP 7 (ναι 7) σε ΟΛΑ τα δωμάτια και θα τερματίζουν σε αντίστοιχες πρίζες. Θα του ορίσεις ένα σημείο όπου θα μπει το κεντρικό switch. Καλό είναι να μεριμνήσεις switch/router/ont αν έχεις οπτική να είναι μαζί και πάνω σε ups *
Οπότε καλό είναι να μεριμνήσεις και για οπτική ίνα, έχεις τώρα ή δεν έχεις.
* Θα τα βάλεις όλα σε σημείο που να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη wifi στο σπίτι χωρίς να χρειαστεί να βάζεις extender
Επίσης προτείνω κι ένα ξετρύπημα utp στην έξοδο ώστε να μπορείς να βάλεις κουδούνι.
Αν έχεις και αποθήκη που να ΜΗΝ παίρνει ρεύμα από το δικό σου ρολόι μπορείς να τραβήξεις καλώδιο, αλλιώς παίζεις με power line
Αυτά γι'αρχή
Και άσε τα μαγνητάκια μου ήσυχα
My Flickr
Dimitris_P έγραψε:Θα περάσει UTP 7 (ναι 7) σε ΟΛΑ τα δωμάτια και θα τερματίζουν σε αντίστοιχες πρίζες.
Μια φορα θα γινει η δουλεια, οποτε δε χαλιεμαι να δωσω κατι παραπανω και να περασω μεχρι και UTP cat8. Το ερωτημα ειναι το εξης:
Για να εχει νοημα αυτη η κινηση, πρεπει να μπορουν ολες οι συσκευες να υποστηριξουν αυτη την "εξωπραγματικη" ταχυτητα που προσφερει το cat7 ή το cat8 καλωδιο? Δηλαδη χρειαζομαι γρηγοροτερα router, switch, μπριζακια για να κουμπωνουν τα βυσματα κτλ?
Dimitris_P έγραψε:Θα του ορίσεις ένα σημείο όπου θα μπει το κεντρικό switch. Καλό είναι να μεριμνήσεις switch/router/ont αν έχεις οπτική να είναι μαζί και πάνω σε ups *
Οπότε καλό είναι να μεριμνήσεις και για οπτική ίνα, έχεις τώρα ή δεν έχεις.
Θα τα βάλεις όλα σε σημείο που να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη wifi στο σπίτι χωρίς να χρειαστεί να βάζεις extender
Το σεταπ που εχω ειναι το εξης... Καλωδιο οπτικης μεχρι το δωματιο, κουμπωμα πανω στο κινεζικο ρουτερ της Ιναλαν και πανω στο κινεζικο εχω κανει bridge ενα FRITZ!Box 7530 AX. Οσον αφορα το WiFi ειναι mesh το ρουτερ κι επισης εχω προσθεσει ενα FRITZ!Repeater 1200 AX
Dimitris_P έγραψε:Θα του ορίσεις ένα σημείο όπου θα μπει το κεντρικό switch. Καλό είναι να μεριμνήσεις switch/router/ont αν έχεις οπτική να είναι μαζί και πάνω σε ups
Αυτο το ΟΝΤ το εχω ξαναδιαβασει, αλλα δεν ξερω καν τι ρολο παιζει, ουτε πως υλοποιειται!!!
Για καλώδιο βάλε το καλύτερο που μπορείς και αλλάζεις τον τερματικό εξοπλισμό όποτε επιθυμείς. Τώρα δεν έχει νόημα με τις ταχύτητες που έχουμε.
My Flickr
George_Prix έγραψε:Εχουμε και λεμε... Μετα απο καμποσα χρονια που ξεραμε οτι θα φτασει η ωρα, μετακομιζουμε σε σπιτι με 1 επιπλεον δωματιο για να εχει το καθε παιδι το δικο του. Επειδη θα μπουνε σε καποια φαση ολων των ειδων οι διαφορετικοι μαστορες (οικοδομοι για κατι γκρεμισματα, υδραυλικος και ηλεκτρολογος), μπορειτε να μου πειτε τιποτα πραγματακια που "επιβαλλεται" να κανω (ή να ελεγξω αν εχουν γινει ηδη) μεσα στον τωρινο χαμουλη, για να μη μου βγουνε αργοτερα στη φορα?![]()
Δες να αλλάξεις τους σωλήνες σε μπάνιο / κουζίνα εάν έχουν κάποιες δεκαετίες στην πλάτη τους, γιατί αν σου σκάσει τίποτα σε καμιά 10αριά χρόνια θα βλαστημάς. Προφανώς αλλάζεις και κουζίνα / μπάνια / πατώματα εάν και αυτά είναι μίας Χ ηλικίας...
Επίσης, εάν το σπίτι είναι άνω των 20-25 ετών πιθανώς να μην έχει αρκετές (για τις σημερινές απαιτήσεις) πρίζες για ρεύμα / δίκτυο.
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Αυτά που πρέπει να γίνουν τώρα, πριν μπεις
- καλωδιώσεις ρεύματος με αναμονές για κλιματιστικά, αυτοματισμούς (πχ ρολλά, τέντες, θυροτηλεόραση, κουδούνι) και πολλές μπρίζες (και να έχουν όλες σωστές γειώσεις-σημαντικότατο). Μπρίζες και στο μπάνιο και σε βεράντες. Αν σκοπεύεις σε έξυπνο σπίτι ίσως από την αρχή σωστοί διακόπτες/dimmer.
- σωστή κατανομή στον κεντρικό πίνακα (ίσως ανανέωση πίνακα)
- καλωδίωση δικτύου, CAT6 είναι υπεραρκετό αλλά αν CAT7 έχει μικρή διαφορά ναι. Και όπως αναφέρθηκε σκέψη για τον κεντρικό έλεγχο. Αλλά να φτάνει καλώδιο παντού, να μην ξαναχρειαστεί να περάσεις καναλάκια κλπ.
- ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ (με κεφαλαίο). Πίνακας με βάνες να μπορείς να απομονώνεις παροχές, αν μπορέσεις πέρνα παντού νέες πλαστικές σωληνώσεις και συνδέσεις. Εκτός από σωλήνα άλλαξε και βρύσες σε βεράντα. Τσεκάρεις σωλήνες θερμοσιφώνων και τσέκαρε και καζανάκια για απώλεια.
- θερμοσίφωνα σιγουρέψου ότι είναι καλός και ότι οι ηλεκτρικές συνδέσεις του το ίδιο (μπορείς να τον αντικαταστήσεις οικονομικά), αν ηλιακός τσεκάρισμα σωληνώσεων, βάνες κλπ
Αυτά που καλό είναι να γίνουν κάποια στιγμή και δεν επείγουν αλλά απαιτούν σημαντικές επεμβάσεις και γίνονται πιο εύκολα προτού κατοικήσεις
- Θέρμανση αν μπορείς αυτόνομη αν δεν έχει και αν είναι να ελεγχτούν αντικατασταθούν σωληνώσεις και σώματα
- μόνωση (θερμο και ηχο) μέσα στους τοίχους και ξανά στοκάρισμα, αν είναι παλιό το σπίτι κάνει μεγάλη διαφορά. Το έξοδο δεν είναι το μονωτικό αλλά η δουλειά. Αν έχεις ξηλώσει για να περάσεις σωλήνες νερού-καλώδια βολεύει να γίνει μαζί.
Αυτά που μπορείς να κάνεις όποτε/αν θέλεις και δεν απαιτούν ξεβόλεμα
- εξώπορτα ασφαλείας
- κουφώματα και θέμα ασφαλείας αλλά και μόνωσης / ρολλά
- τέντες
- θυροτηλέφωνα, έξυπνο σπίτι (εφόσον έχεις περάσεις ρεύμα και δίκτυο παντού)
- ανανέωση μπάνιου, κουζίνας
Dimitris_P έγραψε:Στη δική σου περίπτωση είναι πάνω στον εξοπλισμό της Inalan. Σε άλλες υλοποιήσεις, πχ cosmote, είναι μια ξεχωριστή συσκευή που μπαίνει το οπτικής και βγάζει utp.
Δηλαδη αυτο το ΟΝΤ το εχει ενσωματωμενο στο ρουτερακι της Ιναλαν και παιζει κανονικα? Θυμιζω οτι το συγκεκριμενο κινεζικο ρουτερ το εχω μονο σα μοντεμ εφοσον εχω κουμπωσει πανω του σε bridge mode το Φριτζ...
markvag έγραψε:...Δες να αλλάξεις τους σωλήνες σε μπάνιο...
Βασικα θα καταργηθει η μπανιερα και στη θεση της θα μπει ντουζιερα/καμπινα. Οποτε θα αλλαχτουν σχεδον ολα τα υδραυλικα στο μπανιο!
sknipper έγραψε:...θυροτηλέφωνα, έξυπνο σπίτι (εφόσον έχεις περάσεις ρεύμα και δίκτυο παντού)...
Δικτυο θα μπει σε ολα τα δωματια κι επισης στο σαλονι... Οσον αφορα τα ρευματα επισης σκοπευω να βαλω επιπλεον πριζες αβερτα, αλλα δεν εχω ιδεα τι πρεπει να κανω οσον αφορα το εξυπνο σπιτι. Θα με ενδιεφεραν μερικα βασικα οπως ο ελεγχος του θερμοστατη και των φωτων για παραδειγμα, αλλα δε με απασχολουν ακραιες δυνατοτητες.
Οποτε απο που ξεκιναω για ενα εξυπνο σπιτι και ποια θεωρουνται τα βασικα που μπορω να ελεγξω και θα μου κανουν ευκολοτερη τη ζωη?