Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Dimitris_P έγραψε:Γιατί κανείς δεν προτείνει το ΠΡΟΦΑΝΕΣ;

SSD για το λειτουργικό και τις εφαρμογές, τουλ. 128GB, και HDD για τα δεδομένα.-
Και backup εννοείται κάθε τόσο.

Μεγειές

αυτό που σε νοιάζει, οι εγγραφές σου, είναι κανονικά πακέτο στον ίδιο φάκελο με το πρόγραμμα

οπότε ή θα είναι όλα μαζί ή όχι

επίσης με 128 δεν κάνεις τίποτα, θες τουλάχιστον μισό TB ssd να πεις θα δουλεύω σε ssd

πχ τα δικά μου backup είναι μισό τέρα το καθένα και το πρόγραμμά μου έτσι κι αλλιώς παίρνει τέτοια σε αναβάθμισεις

γεμίζει ο σκληρός για πλάκα

φυσικά αν έχεις λεφτά για ξόδεμα μπορείς να κάνεις πολλά, αλλά για μια οικονομική νορμάλ και αξιόπιστη λύση δεν χρειάζεται να υπερβάλλουμε :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#575440 Τα data files τα βάζεις όπου επιθυμείς, αν ασχοληθείς λίγο με την εφαρμογή ή να ξέρεις ν'αλλάζεις folder στο Save/Save as.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από SSD + HDD, αυτό είναι το σωστό. Τα data files σε ξεχωριστό σκληρό.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#575444 δεν ξέρω πώς δουλεύει το κάθε πρόγραμμα, στο δικό μου τα πάντα κάνουν παρέα στο φάκελο της εγκατάστασης, ο οποίος είναι και ο αντίστοιχος κοινόχρηστος φάκελος του δικτύου για να δουλεύουν πολλοί μαζί (και ούτε καν σε κάποιο program files χυμμένος στον c του server είναι, αλλά ο,τι κάνεις είναι εκεί δεν ξέρω και κατά πόσο μπορεί να γίνει διαφορετικά για εφαρμογές που προορίζονται για δίκτυο και φυσικά δεν έχουν όλοι το ΙΤ στο περίμενε :whistlink: )

σε άλλο σκληρό επιπλέον βάζω τα backup όταν γίνονται , όπως και σε εξωτερικά μέσα και λέω να αρχίσω και cloud
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#575446 Εγώ δουλεύω πάντα σε dropbox και onedrive, οπότε τα πάντα είναι άμεσα σε cloud, ενώ ταυτόχρονα κατεβαίνουν (one-way sync) από το cloud στο synology (3 δίσκοι SHR). Μια φορά το μήνα, συγχρονίζω (one-way sync) τα σημαντικότερα (επαγγελματικά, φωτογραφίες, βίντεο, κλπ) από το synology σε έναν εξωτερικό σκληρό. Πόσο ασφαλές το βλέπουμε;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#575452 Για καρέκλα γραφείου έχουμε άποψη;
Χρήση πολλές ώρες άρα πρέπει να είναι ξεκούραστη.

Έριξα μια ματιά στο skroutz και χάθηκα. Βρήκα τιμές από 39€ μέχρι 650€!!!!

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#575507 @QsisVTS, είσαι λάθος στα περισσότερα που έχεις γράψει. Πρακτικά δεν έχουν διαφορά στην αξιοπιστία οι 2 τεχνολογίες ότι δηλαδή η μια είναι αξιόπιστη και η άλλη όχι. Έχουν διαφορά στο πως χαλάνε, άλλα προβλήματα οι μεν και οι δε αλλά ολοι μπορεί να χαλάσουνε. Επίσης δεν είναι όλοι οι hdd και ssd ίδιοι. Υπάρχουν κατηγοριοποιήσεις και στην απόδοση και στην αξιοπιστία. Αν δεν θέλει κάποιος την πολύ μεγαλύτερη χωρητικότα τα λίγα € διαφορά αξίζουν πολύ περισσότερο από την απώλεια στην γενική απόδοση του συστήματος με έναν ssd.

Αυτό που λες μια φορά την εβδομάδα και αν, αν ρωτήσεις έναν επαγγελματία πληροφορικής θα σου πει ότι είναι τελείος ανεπαρκές αυτό το πλάνο όπως και το όλα στο cloud και πουθενά αλλού. Για το σπίτι μπορεί και να είναι αρκετό για επαγγελματία που βασίζεται στον υπολογιστή όχι
Για να έχεις μια σωστή στρατηγική πρέπει να σκεφτείς:
-Τι διαθεσιμότητα θέλεις και πόσο χρόνος θα χρειαστεί για αποκατάσταση.
-Αν μπορείς να ανεχτείς έστω κάποια απώλεια δεδομένων
-Τι ειδους δεδομένα είναι
-Πόσο όγκο δεδομένων έχεις
-Τι σενάριο κοιτάς να προστατευθείς (αστοχία υλικου, ιοι/χαλασμένα αρχεία,ολική κατστροφή εγκαταστάσεων)

Σκωτσέζε και για σένα ισχύει το τελευταίο γενικά φαίνεται ότι έχεις καλή προστασία

Για όποιον θέλει να διαβάσει success story τμήματος πληροφορικής σε συνδυασμό με το ωχ βρε δεν βαριέσε σε μας θα τύχει και μάλλον νοοτροπία ότι η πληροφορική είναι ένα έξοδο και μόνο και δεν δίνουμε φράγκο εκτός και αν κάτι χαλάσει
https://www.protothema.gr/greece/articl ... e-bitcoin/
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#575511 εντάξει ο καθένας έχει τις απόψεις του, αλλά ακόμα και η ίδια η dell σε μηχανάκια με ssd σου δίνει 3ετια όχι 5ετια όπως τους μηχανικούς

εγώ προσωπικά γουστάρω τους ssd βάζω παντού έγω αγοράσει 5-6 συνολικά στη ζωή μου, αλλά βάζω για πάρτη μου σπίτι μου, στη δουλειά θα το απέφευγα

υπάρχουν παράγοντες όπως το κόστος που μπαίνουν στη μέση άλλωστε, με υψηλό budget μιλάμε διαφορετικά

ακόμα και στο θέμα του backup που λες και έχεις φυσικά τα δίκια σου, υπάρχει και το ζήτημα του χρόνου, ας πούμε ότι η εβδομάδα είναι ένα περιθώριο που το αναπληρώνεις σχετικά "αναίμακτα", έχουν συμβει περιπτώσεις όπου έχει χρειαστεί να περαστούν μήνες ή χρόνια :vava: (ευτυχώς όχι σε μένα)

γενικά μπορούμε να θεωρητικολογούμε για ώρες τι είναι σωστό/ιδανικό και τι όχι, όμως το τι γίνεται στην πράξη και τι είναι αρκετό ώστε να "βγει η δουλειά" ειδικά σε πολύ μικρές επιχειρήσεις όπου πολλά πράγματα θεωρούνται "περιττά κόστη" είναι άλλο θέμα

εμένα το θέμα μου είναι να έχω στα χέρια μου το καλύτερο δυνατό που μπορώ για να μη φάω καμιά φόλα συμπιέζοντας το κόστος στα τάρταρα
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#575518 είναι όντως τόσο καλή αυτή, την έχω δει να την αναφέρουν πολλές φορές
Άβαταρ μέλους
By corsair
QsisVTS έγραψε:είναι όντως τόσο καλή αυτή, την έχω δει να την αναφέρουν πολλές φορές

Θα το θεσω απλά: απορω με οποιο γραφειο-σπιτι ΔΕΝ εχει Μαρκους

Ειναι η ποιο φτηνη εργονομικη - ποιοτικη επιλογη που υπάρχει.
Άβαταρ μέλους
By g8777
Νίκος Παππάς έγραψε:Για καρέκλα γραφείου έχουμε άποψη;
Χρήση πολλές ώρες άρα πρέπει να είναι ξεκούραστη.

Έριξα μια ματιά στο skroutz και χάθηκα. Βρήκα τιμές από 39€ μέχρι 650€!!!!

Από το Mi A1.

Αν κινηθείς σε κατηγορία τιμής IKEA Markuvagus πηγαίνεις σε Dromea με λιγα παραπάνω.
Τελεία και παύλα.