- 29 Δεκ 2019, 22:59
Οταν βγω βόλτα θέλω να περάσω ωραία με τα παιδιά μου την ησυχία μου, δεν εχω καμία όρεξη να μπλέκω με εντάσεις και καταγγελίες, ούτε τη βρισκω με εξουσίες κτλ.
Αλλά άμα ανάψει τσιγάρο δίπλα θα τον ενημερώσω και στη συνέχεια θα τον δωσω στεγνά - μέχρι στιγμής δε χρειάστηκε και παραμένω ενθουσιασμένος.
Ναι δεν ειναι δουλεια του πολίτη αλλά ελλείψει άλλης επιλογής αν υπήρχε δυνατότητα να βοηθήσει με καταγγελία ο απλός πολίτης σε θέματα σαν αυτό, τροχαία η αλλά της καθημερινής ανομίας, ενα μικρό ποσοστό πολιτών που θα το έκανε θα είχε τεράστιο impact για τους υπόλοιπους, αρκεί βέβαια να υπάρχει ανταπόκριση απο την πολιτεία και να μην ειναι ενα χτύπημα στου κουφού την πόρτα.
Μπορείς να το πεις ρουφιανιά, για μενα ειναι πρακτικό ενδιαφέρον για το well being της κοινωνίας, στην πράξης, όχι στα λόγια και μπράβο σε όποιον το κάνει.
Μακάρι να υπάρξουν αντίστοιχα παραδείγματα σε αλλά πρακτικά θέματα (οδική συμπεριφορά, παροχή δημοσίων υπηρεσιών, αστικό δίκαιο κτλ ) , αυτα εκτοξευουν μια κοινωνία απο ηθική παρακμή σε ζωντανή με προοπτικές.
Για μενα προσωπικά μια ελληνική κοινωνία με τέτοια αντανακλαστικά θα ηταν πολυ πιο ελκυστική να γυρίσω να ζήσω.