Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#620270 Εδώ πάνω πάντως τηρειται ο νόμος, έτσι φαίνεται τουλάχιστον, αλλά ακόμα με πολύ γκρίνια από μαγαζάτορες και πελάτες.
ΙΜΟ είναι κωμωδία πλέον η "μαγκιά" του απροσαρμοστου θεσσαλονικιου...
Κατά τ' άλλα ομάδες ειδοποίησης σε Viber κλπ, κακός προγραμματισμός ελέγχων, εύκολα προβλέψιμος και με καθόλου απίθανες τις διαρροές, μερικούς επιχειρηματίες να κερδίζουν και περισσότερα ακόμα και με τα πρόστιμα κλπ μια χαρά περνάει ο καιρός...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#620291 Ειχα ποσταρει πριν απο καιρο για ενα μαγαζι που ειχα παει και καπνιζαν (καπνιζαμε για την ακριβεια) κανονικα μεσα.

Πηγα εχθες παλι και με χαρα μου ειδα οτι τηρουσαν το νομο κανονικα και αναπνεαμε ολοι καθαρο αερα εκει μεσα.

Καποιος φυσικα σωστα θα σκεφτει "αφου χαρηκες που πλεον τηρειται ο νομος, γιατι καπνιζες κανονικα την προηγουμενη φορα που πηγες εκει περα". Δεν ξερω τι θα κανανε αλλοι καπνιστες αν θα μπαινανε σε ενα μαγαζι που καπνιζαν ολοι, αλλα εγω το ειχα βρει σαν καλη ευκαιρια να κανω σπασιμο στον Κουλη και να πιω τα ξυδακια μου σαν "ανθρωπος" με το τσιγαρο στο χερι. Απλα ελπιζω να υπαρχουν κι αλλοι "ανωμαλοι" σαν εμενα που ενω χαιρονται που τηρειται ο νομος, δεν τους χαλαει να συμμετασχουν σε καμια αταξια (που ξεκινησαν καποιοι αλλοι με τις ευλογιες του καταστηματαρχη) :s_cool

Και κατι που θελω να πω εδω και καιρο στον Ιταλακια... Εχω διαβασει ΠΟΛΛΕΣ ακραιες αποψεις του και παντα σκεφτομουνα "ο ανθρωπος τα σκεφτεται εντελως διαφορετικα απο μενα τα πραγματα".

Αλλα αυτο το "εισαι χεστης και δεν καπνιζεις", δεν αποτελει αποψη. Αποτελει εγκλημα. Ευτυχως εδω στο petrolheads οι περισσοτεροι χρηστες εχουν την κοινη λογικη να καταλαβουν ποσο γελοιο ειναι αυτο το σχολιο. Αλλα αν καποιος λιγο πιο ελαφρυς το διαβασει αυτο το αισχος, μπορει και να σκεφτει "εγω χεστης ρε?". Μιλαμε για κατι τοσο βλακωδες, σαν τη μπλε φαλαινα που παιζουν/σκοτωνονται τα παιδακια για να αποδειξουν οτι δεν ειναι χεστες. Αλλα αυτα ειναι παιδακια ρε Ιταλακια. :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#620302 Νομίζω ότι η επιβολή του νόμου ήρθε κυρίως λόγω της ''ρουφιανιάς'', του γνωστού 1142. Γιατί όσοι έλεγχοι και να γίνονται πάντα θα πέφτει σύρμα και θα σώνονται τελευταία στιγμή. Όταν όμως υπάρχει η δυνατότητα να λες τον άλλο ''έλα τώρα'' το πράγμα αλλάζει.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#620311 Το 1142 υπήρχε τουλάχιστον από το 2011
https://www.tovima.gr/2011/11/22/societ ... -kapnisma/

Η διαφορά τότε με τώρα είναι ότι η κυβέρνηση, στα πλαίσια της πάταξης της ανομίας που αποτέλεσε και βασικό προεκλογικό σλόγκαν, επέβαλε την τήρηση του νόμου με συνεχείς ελέγχους και "διαφήμιση". Ακόμα και η αστυνομία, αρχικά δε δέχονταν να μετατραπεί σε ελεγκτικό όργανο για την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου, αλλά τελικά μεταπειστηκε.

https://www.tovima.gr/2019/10/01/societ ... mogis-tou/
Άβαταρ μέλους
By markvag
George_Prix έγραψε:να πιω τα ξυδακια μου σαν "ανθρωπος" με το τσιγαρο στο χερι.

Σκέψου πόσοι άλλοι πίνουν σήμερα τα ξιδάκια τους σαν άνθρωποι χωρίς την τσιγαρίλα των άλλων...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
markvag έγραψε:
George_Prix έγραψε:να πιω τα ξυδακια μου σαν "ανθρωπος" με το τσιγαρο στο χερι.

Σκέψου πόσοι άλλοι πίνουν σήμερα τα ξιδάκια τους σαν άνθρωποι χωρίς την τσιγαρίλα των άλλων...

Φιλε πιστεψε με, θελω ΠΟΛΥ να τηρηθει ο νομος. Απλα ισως δεν ειμαι τοσο δυνατος, ωστε να μπω σ' ενα μαγαζι που καπνιζουν κανονικα μεσα και να σκεφτω "ας μην το αναψω κι εγω". Το μονο που ειχα κανει για να κατευνασω σχετικα τις τυψεις μου πριν αναψω το τσιγαρο, ηταν να ρωτησω εναν υπαληλο αν πραγματικα μπορω να καπνισω.

Και επισης ποτε δε θα παρω τηλεφωνο να κανω καταγγελια. Απο την αλλη μερια ομως, δε θα χαρακτηρισω ρουφιανο αυτον που εκανε το σωστο και κατηγγειλε τους παρανομους.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#620348 Ο μόνος τρόπος να γίνει χώρα αυτό το #@&ρδελο είναι οι λίγοι σωστοί να δίνουν τους πολλούς λάθος. Να αρχίσει επιτέλους ο άλλος να το σκέφτεται πριν κάνει την παρανομία του.

Δεν είναι ρουφιανια αυτό, η προσπάθεια να τηρηθεί ο νόμος. Οι ρουφιάνοι έδιναν πατριώτες στον κατακτητή.
Αλλιώς ρουφιάνος είναι και αυτός που παίρνει την αστυνομία γιατί του κλέβουν το αμάξι.
Μήν τρελαθουμε τώρα.

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#620353 Μάλλον θα τρελλαθουμε όμως. Είναι ο ορισμός της ρουφιανιας. Και το ξεφτιλικι είναι ότι είσαι τόσο μηδέν ως πολίτης, τόσο ραγιάς, που το πατσαβουρι ελληνικό κράτος αφενός σου επιστρέφει στα μούτρα την αρμοδιότητα που εσύ του έχεις αναθέσει, αφετέρου ( μιας και κατά βάθος όλοι ξέρουμε τί σκουπίδι είναι ο νεοέλληνας ) αισθάνεσαι και περήφανος που ασκείς μια ψευδοεξουσια στον συμπολίτη σου. Της πλάκας ιστορία λαός κύριε Νίκο Παππά μου.
Α, επειδή από κατανόηση κειμένου το πετρολχεντζ είναι ολίγον τί πίσω, εννοείται ότι είμαι κατά του καπνίσματος σε δημόσιο χώρο. :roll:
Όπως και τών πολεοδομικών παραβάσεων.
Όπως και στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
Όπως καί στην έκδοση αποδείξεων.

Σύντομα θα υπάρχει ένα 4ψηφιο και για αυτά.

Νίκος Παππάς έγραψε:Αλλιώς ρουφιάνος είναι και αυτός που παίρνει την αστυνομία γιατί του κλέβουν το αμάξι.

Μέχρι να ποινικοποιηθεί με ποινή φυλάκισης το κάπνισμα βρες άλλο παράδειγμα, αυτό είναι άστοχο. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#620355 Οταν βγω βόλτα θέλω να περάσω ωραία με τα παιδιά μου την ησυχία μου, δεν εχω καμία όρεξη να μπλέκω με εντάσεις και καταγγελίες, ούτε τη βρισκω με εξουσίες κτλ.
Αλλά άμα ανάψει τσιγάρο δίπλα θα τον ενημερώσω και στη συνέχεια θα τον δωσω στεγνά - μέχρι στιγμής δε χρειάστηκε και παραμένω ενθουσιασμένος.
Ναι δεν ειναι δουλεια του πολίτη αλλά ελλείψει άλλης επιλογής αν υπήρχε δυνατότητα να βοηθήσει με καταγγελία ο απλός πολίτης σε θέματα σαν αυτό, τροχαία η αλλά της καθημερινής ανομίας, ενα μικρό ποσοστό πολιτών που θα το έκανε θα είχε τεράστιο impact για τους υπόλοιπους, αρκεί βέβαια να υπάρχει ανταπόκριση απο την πολιτεία και να μην ειναι ενα χτύπημα στου κουφού την πόρτα.
Μπορείς να το πεις ρουφιανιά, για μενα ειναι πρακτικό ενδιαφέρον για το well being της κοινωνίας, στην πράξης, όχι στα λόγια και μπράβο σε όποιον το κάνει.
Μακάρι να υπάρξουν αντίστοιχα παραδείγματα σε αλλά πρακτικά θέματα (οδική συμπεριφορά, παροχή δημοσίων υπηρεσιών, αστικό δίκαιο κτλ ) , αυτα εκτοξευουν μια κοινωνία απο ηθική παρακμή σε ζωντανή με προοπτικές.
Για μενα προσωπικά μια ελληνική κοινωνία με τέτοια αντανακλαστικά θα ηταν πολυ πιο ελκυστική να γυρίσω να ζήσω.
Άβαταρ μέλους
By otso
#620356 g8777 περα απο την πλακα , καπνιζεις; περιστασιακα καποιο καλο τσιγαρο καπνο η πουρο μετα απο καλο φαγητο γλυκο ,η το μηχανικα κανα 2 πακετα την μερα; Δεν ειναι υποχρεωτικο να απαντησεις.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#620358 Είμαι social smoker otso , μπορεί να κάνω να αγοράσω πακέτο και 6 μήνες.

@ Κιλο

KiloMeater έγραψε:ενα μικρό ποσοστό πολιτών που θα το έκανε θα είχε τεράστιο impact για τους υπόλοιπους, αρκεί βέβαια να υπάρχει ανταπόκριση απο την πολιτεία και να μην ειναι ενα χτύπημα στου κουφού την πόρτα.
Μπορείς να το πεις ρουφιανιά, για μενα ειναι πρακτικό ενδιαφέρον για το well being της κοινωνίας, στην πράξης, όχι στα λόγια και μπράβο σε όποιον το κάνει.

Το well being της κοινωνίας θα καταρρεύσει πολύ γρήγορα όταν έχει οικοδομηθεί σε σχέσης αμφισβήτησης μεταξύ των πολιτών του. Κιλο ξέρεις τι μου είχε πει κάποτε ένας βλάχος απάνω στο Καπέσοβο;

Ο ρουφιάνος του σήμερα είναι ο ρεζιλης του αύριο. Εκτος αν μαζί με την ρουφιανια πουλάει και τενεκέ λάδι, εκεί είναι ο πυλώνας του αύριο.

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By bill33
g8777 έγραψε:Είμαι social smoker otso , μπορεί να κάνω να αγοράσω πακέτο και 6 μήνες.

Και ο Βεζούβιος καπνίζει αλλά κάνει απο τα δικά του.Κοψε την τράκα!!!