Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#49587 Ο ΜΑΤας στην περίπτωση που πόσταρα είναι 100% φάουλ.

Εδώ οι τσέοι το 2008 είχαν εντολές να μην κάνουν συλλήψεις ακόμα και μπροστά σε βανδαλισμούς (γειά σου Πάκη με τα ωραία σου :s_dance ).
Για το ότι έχουν εντολή να μην αντιδρούν σε τέτοια περιστατικά το γνωρίζω χωρίς link.
Ομοίως γνωρίζω και το ότι "όταν βρουν την ευκαιρία θα τους λιανίσουν"... :roll:

Στην περίπτωση του βίντεο πάντως οι μπάτσοι έχουν αποκλείσει μια περιοχή (δεν τον ρώτησαν βέβαια - παράλειψη), αυτός με το έτσι θέλω (συν την κάβα μαγκιά ότι δεν θα χτυπήσουν γέρο μπροστά σε κάμερες) πάει να περάσει και όταν δεν το καταφέρνει, τους αρχίζει στο βρίσιμο.

Για να σε προλάβω πάντως, ΔΕΝ είναι δικαίωμα του να βρίζει κάποιον, εν προκειμένω ένα μπάτσο.
Επιφυλάσσομαι μήπως γνωρίζει κάποια ειδική τροπολογία ο αεροζολ. :svivhaha:

#epanastash
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Red Garland έγραψε:
trident1971 έγραψε:ρατσιστης?

ΠΙΠΕΡΙ στο στομα
Τι μου θυμίζεις -->
Εικόνα

ΝΙΑΟΥ :lol:
πες μας τωρα για τις ταρατσες και τα φιλικα goblins που κοβουν βολτες εκει.
Μιλησε μας επισης για το μελλον που φανταζεσαι, χωρις μπατσους. Ολοι αδελφωμενοι :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#49617 @EDDIE_147
Εντάξει τότε θα βασιστούμε στα inside info που έχεις για τους αστυνομικούς. :shifty:

Ναι βρε παιδί μου 100% φάουλ τώρα λες, αλλά κάτι ψέλλισες για "Το γεγονός ότι τα ΜΑΤ έχουν οδηγίες να ανέχονται μπινελίκι από τον κάθε πάρταλο μας οδηγεί στα παρακάτω απαράδεκτα γεγονότα..." που μεταθέτει λίγο το κέντρο βάρους και εγώ σε αυτό απάντησα. Τουτέστιν όπως είπα το θέμα δεν είναι οι δήθεν οδηγίες(όπως επιχειρηματολόγησες) αλλά ότι ο ΜΑΤάς δεν έκανε αυτά που νομιμοποιείται να κάνει. Το ότι δεν έχεις να πεις κάτι επ αυτού τώρα είναι απόλυτα κατανοητό. :iconcool:

Τέλος ελπίζω να ξέρεις ότι άλλη η περίπτωση του κυρίου με το ποδήλατο(βίντεο) και άλλη αυτή του δικού σου λύγκα που απάντησα οπότε άλλαξες συνάμα και την κουβέντα σαν καλός δικηγόρος υπεράσπισης.
#stayonsubject

giannik1977 έγραψε:Για τους στοκους στις ταρατσες δεν μας ειπες ες garland.Αυτοι τι μερος του λογου ειναι; :hmmm:

Είναι [ουσιαστικά] σύμφωνα με την ελληνική γραμματική, αν το εννοείς μεταφορικά τότε μάλλον θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον άλλον να σου κάνει κανένα ψυχογράφημα αυτών των ανθρώπων, εγώ δεν έχω πάρει ακόμα το δίπλωμα FBI profiler.
Προσωπικά μια ζωή ήμουν αντίθετος προς αυτά τα παλικάρια γιατί όσο πάει γίνονται περισσότερο ανεγκέφαλοι και η δράση τους ολοένα και δε βγάζει νόημα, ομοίως βέβαια ανεγκέφαλη είναι και η ηγεσία της αστυνομίας που νομίζει ότι με τη βία θα μπει μέσα στα Εξάρχεια και θα λύσει το πρόβλημα χωρίς να παίρνει χαμπάρι ότι το ανατροφοδοτεί, ενώ δε σε άλλες περιπτώσεις (λέγε με Κερατέα) το δημιουργεί χωρίς να υπάρχει.

---
Ακουσα ότι έριξαν χημικά και κρούτου-λάμψης στο περίπτερο που δεν τους έδωσε την προηγούμενη βδομάδα νερά link.
Well done :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By kobulis
αεροζολ έγραψε:@kobulis
Ποια ειναι η πιθανοτητα ....
....Εγω νομιζω οτι τεινει στο μηδεν...Νομιζω οτι δεν βοηθας στο να γινεις πιστευτος.

Καλώς ή κακώς δε γνωριζόμαστε προσωπικά, και ανέφερα κάτι που είδα και ήμουν παρόν.
Αν (σου) είμαι πιστευτός, καλώς.
Αν όχι, πάλι καλώς.

Είμαι σίγουρος πως κανένας από τους 2 μας δε θα χάσει τον ύπνο του.
Θα σου περιγράψω και άλλα 2 σκηνικά:

- Το 2002 η μακαρίτισα η γιαγιά μου νοσηλευόταν στο Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με Ca παγκρέατος που είχε δώσει και μεταστάσεις. Κάναμε βάρδιες οικογενειακώς και τα βράδυα έμενε μαζί της η μητέρα μου.
Ένα βραδάκι λοιπόν, μία ΡΠ νοσηλεύτρια που δεν ήξερε να διαβάζει Ελλήνικος πήγε να δώσει σε όλο το θάλαμο λάθος φάρμακα, μπέρδεψε τα επίθετα το κορίτσι. Ευτυχώς η μητέρα μου είναι φαρμακοποιός και προλάβαμε τη στραβή, ενώ το μαλακισμένο επέμενε κιόλας!
Εντάξει, η γιαγιά συγχωρέθηκε δύο μήνες μετά (όπως φαντάζομαι και οι υπόλοιποι του θαλάμου), αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός οτι θα μπορούσε να γίνει το μοιραίο πολύ νωρίτερα, για την ίδια ή κάποιον άλλο.

- To Μάιο του 2005 πήγα φαντάρος και παρουσιάστηκα στο ΚΕΥΓ Άρτας (291 ΕΣΣΟ). Εκεί φυσικά είχε και αρκετούς παλλινοστούντες για να υπηρετήσουν το τριμηνάκι τους, και κάποιες φορές συνέβαινε το παρακάτω απίστευτο:
Eνώ υπήρχαν 400 άτομα παραταγμένα στη σειρά σούζα για την πρωινή αναφορά, έσκαγαν μύτη οι παλλινοστούντες με τις φορμίτσες και τη μπυρίτσα(!) ανά χείρας και έκοβαν βόλτες πάνω-κάτω. Κανείς δεν έκανε τίποτα, τους αγνοούσαν γιατί είχαν “άνωθεν εντολές” να μην τους ζορίζουν τους ανθρώπους. Ένας λοχαγός που είχε φορτώσει πολύ με την όλη κατάσταση και προσπάθησε να εφαρμόσει τα δέοντα σε προηγούμενη σειρά αφού τον απείλησαν (τον ίδιο και την οικογένειά του), του κόπηκε ο περιτός αέρας. Η άλλη πλάκα είναι πως στο λόχο της δύναμης Ρ υπήρχαν και 2 ταλαίπωροι μαύροι, που οι ομόδοξοι ρωσοσυνφάνταροι τους είχαν στη μπούκα και τους είχαν τρελάνει στα καψόνια!

Αυτό που θέλω να πώ είναι πως καθότι ονομάζομαι Βαγγέλης και όχι Ιβάν, έπρεπε να είμαι κάπως τυπικός σε θέματα εμφάνισης/ντυσίματος/συμπεριφοράς ενώ οι απέναντι τα είχαν όλα γραμένα.

Επίσης, πάλι γιατί γεννήθηκα στην Κοζάνη και όχι στο τρίτο χωριό αριστερά του Βόλγα δεν πήρα άτοκο δάνειο από το Ελ δημόσιο, δεν μου χάρισαν άδεια ταξί ή ψιλικατζίδικου (που μπορούσα να πουλήσω την επόμενη ημέρα), δεν υπηρέτησα τρίμηνο στον ΕΣ, και πολλά άλλα.

Και για να ολοκληρωθεί το σκηνικό του τσίρκου, αρκετοί ΡΠ κατέληξαν χρυσαυγίτες! Μου έχει δώσει κάρτα της ΧΑ γεωργιανός λέγοντάς μου “εμείς αγκαπάμε ελλάντα”, το είχα γράψει μάλιστα προ διετίας στο τοπικο των χρυσαβγών στο 4tforum.

Αυτά προς το παρόν, πιστευτά ή μη.
Άβαταρ μέλους
By dimik
mirage έγραψε:Ασχετο αλλα γενικα στις δημοσιες κλινικες οι ελληνιδες ηταν απο ανυπαρκτες εως ελαχιστες. Το να πεφτει λοιπον ο καθηγηταρας απο τα συννεφα και να τσατιζεται μου ακουγεται απιθανο εκτος αν πηγαινε για βραβειο Κουν κι αυτος.

Sent from Corsair's brick

Σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη μπορεί, στην επαρχία όμως όχι.
Άσε που αν ισχύει αυτό στις μεγάλες πόλεις είναι και γιατί καμιά δεν θέλει να είναι σε δωμάτιο με αλλοδαπές, προτιμάει να πληρώσει.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#49672 @kobulis

μήπως έχεις ιδιαν άποψη και για τις θέσεις που διεκδικούν στα νοσοκομεία οι αλλοδαπές νοσηλεύτριες με πτυχία από αντίστοιχα τεχνικά λύκεια της ΕΣΣΔ που αναγνωρίζονται ως ΑΕΙ (ούτε καν ΤΕΙ)?
ξέρω πάντως απο πρώτο χέρι ότι οι νοσηλεύτριες είχαν κινηθεί συλλογικά και δικαστικά ενάντια σε αυτή την κατάσταση.
Άβαταρ μέλους
By famas
#49674 Τώρα πάντως με τις διπλοδιασταυρώσεις του Κυριάκου, κλαίει πολύς κόσμος για το θέμα των πτυχίων...Κι αλοίμονο όταν φτάσει η ώρα των γιατρών...για τις νοσηλευτριες δεν το συζητάμε, κατάθεση πρώτης παραίτησης για να ξεφύγουν από το υπηρεσιακό.
Άβαταρ μέλους
By mirage
dimik έγραψε:
mirage έγραψε:Ασχετο αλλα γενικα στις δημοσιες κλινικες οι ελληνιδες ηταν απο ανυπαρκτες εως ελαχιστες. Το να πεφτει λοιπον ο καθηγηταρας απο τα συννεφα και να τσατιζεται μου ακουγεται απιθανο εκτος αν πηγαινε για βραβειο Κουν κι αυτος.

Άσε που αν ισχύει αυτό στις μεγάλες πόλεις είναι και γιατί καμιά δεν θέλει να είναι σε δωμάτιο με αλλοδαπές, προτιμάει να πληρώσει.
Στην Θεσσαλονικη αυτο συνεβαινε πολυ πριν πεσει το σιδηρουν παραπετασμα. Απλα τοτε υπηρχε πολυ λιγοτερος κοσμος. Το ιδιο και στην Αθηνα φανταζομαι.
Μαλλον γινοταν προληπτικα ε;

Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#49689 @kobulis

Εγραψες μια ιστορια και ειπα ευθεως (και οχι με πλαγιο τροπο και ειρωνειες) οτι μου φαινεται πολυ τραβηγμενο το να εχουν συμβει ολα αυτα μαζι σε μια χρονικη φαση σε ενα δωματιο νοσοκομειου. Σορρυ , αλλα ετσι μου φαινεται .

Προφανως δεν μπορω να ξερω αν πραγματι ειναι ετσι ή οχι. Παντως , κακως την σχολιασα (λαθος μου) .
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
EDDIE_147 έγραψε:Μπορεί να σου την εξηγήσει αναλυτικά ο εμπειρογνώμων και αναλυτής του forum, ο αεροζολ.

EDDIE_147 έγραψε:Επιφυλάσσομαι μήπως γνωρίζει κάποια ειδική τροπολογία ο αεροζολ

Πωωωωω , ουτε γκομενες που τις εχει φτυσει ο γκομενος δεν κανουν ετσι.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#49717 Αναγνωρίζω το κύρος σου ως νομικός πανεπιστήμονας.

Για τρέχα μια στο φυλακοτοπικό γιατί πόσταρε ο Μανόσκης κάτι για το Ρωμανόσκη.
Φαίνεται ότι μια εισαγγελέας δεν το έχει καταλάβει καλά το νομικό του πράγματος.
Άβαταρ μέλους
By dimik
mirage έγραψε:
dimik έγραψε:

Στην Θεσσαλονικη αυτο συνεβαινε πολυ πριν πεσει το σιδηρουν παραπετασμα. Απλα τοτε υπηρχε πολυ λιγοτερος κοσμος. Το ιδιο και στην Αθηνα φανταζομαι.
Μαλλον γινοταν προληπτικα ε;

Πολλά πράγματα μπορούν να παίξουν ρόλο, όπως οι υποδομές που υπάρχουν στα κρατικά,η φήμη των ιδιωτικών κ.α, με την γενίκευση του πράγματος διαφωνώ γιατί ξέρω την κατάσταση σε επαρχιακό νοσοκομείο.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#49988 The myth of the good war

Our year of remembrance has exaggerated the tragic futility of the first world war and preserved the dangerous idea that the second was noble and heroic

Μάλλον θα πάει χαμένο εδώ μέσα, γιατί είναι λιγααάκι wall of text, αλλά πρόκειται για πολύ ενδιαφέρον άρθρο.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Ο Ν. Ρωμανός και οι καταλήψεις

Το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στη ζωή, ανήκει αναμφισβήτητα στον Νίκο Ρωμανό και τους λοιπούς νέους κρατούμενους που απόκτησαν τη φοιτητική ιδιότητα. Αν η ανεπάρκεια της σχετικής νομοθεσίας δεν τους επιτρέπει να το ασκήσουν, χρέος της Πολιτείας είναι να την αναθεωρήσει το ταχύτερο δυνατό. Ομως, ο μέγας θόρυβος και η κινητοποίηση που δίκαια ογκώθηκε, συνδέεται αναπόσπαστα με την άλλη όψη του νομίσματος: τις καταλήψεις των ΑΕΙ, τη βίαιη παρεμπόδιση της διδασκαλίας, την αυταρχική και αυθαίρετη επιβολή μειοψηφιών στον μέγιστο όγκο των φοιτητών.

Τι θέλει η σιωπηρή πλειοψηφία που αποσύρεται μπροστά στην ωμή βία των ολίγων; Ακριβώς ό,τι και ο Νίκος Ρωμανός: ανοικτές θύρες στα ΑΕΙ, δικαίωμα στη μόρφωση, δυνατότητα να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, αναγνώριση στη διαφορά γνώμης.

Θα ήταν ευχής έργο αν όσοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και παράγοντες της δημόσιας ζωής ευαισθητοποιήθηκαν –και δικαίως, το τονίζω και πάλι!- για την υπόθεση του Νίκου, έδειχναν την ίδια ευαισθησία και για τα χιλιάδες παιδιά που αγωνίστηκαν, προσπάθησαν, ξενύχτησαν και κατέκτησαν μια θέση ελπίδας που αμέσως είδαν να φυλλορροεί. Δεν δικαιούνται και αυτοί οι νέοι το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια προοπτική; Το σύστημα που ο Νίκος Ρωμανός πολέμησε αποδεικνύεται μονόπλευρο και με κροκοδείλια δάκρυα συγκινείται για τον έναν αλλά περιέργως αδιαφορεί για τους πολλούς. Αλλά και ο αντιεξουσιαστικός χώρος, από τον οποίο προέρχεται τόσο η υποστήριξη του Νίκου όσο και οι κινητοποιήσεις των καταλήψεων, εμφανίζεται βαθύτατα αντιφατικός. Οποιος διεκδικεί το δικαίωμα του Νίκου στη μόρφωση, δεν μπορεί να το αρνείται στα χιλιάδες θύματα των καταλήψεων. Υποστήριξη του ενός και σιωπή ως προς τους άλλους είναι υποκρισία, υποκρύπτει σκοπιμότητες και στερείται ηθικής νομιμοποίησης.

Το είχα τονίσει και από παλιά: οι καταλήψεις είναι έκφραση ακραίου ολοκληρωτισμού, είναι βία που παράγει βία και δεν διαφέρουν σε τίποτε από τα τάγματα εφόδου των ναζί που έκαιγαν τα βιβλία των αντιφρονούντων. Μόνο που τώρα αντί για βιβλία καίγεται το μέλλον των νέων και μαζί το μέλλον του δημόσιου Πανεπιστημίου. Καλύτερη προπαγάνδα υπέρ της ιδιωτικής ανώτατης παιδείας δεν θα μπορούσε να υπάρξει.

Μια πρόταση, λοιπόν: με την ευκαιρία της αναθεώρησης του Συντάγματος, να προστεθεί διάταξη που να απαγορεύει ρητά τη βίαιη παρεμπόδιση διεξαγωγής διδασκαλίας στα ΑΕΙ. Είναι ο μόνος ίσως τρόπος να αναδειχθεί η διογκωμένη αγανάκτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας και η δύναμη της κοινωνικής συνείδησης που υποστηρίζει το αίτημα: ανοιχτά Πανεπιστήμια για όλους – και για τον Ρωμανό!

* Ο κ. Xρίστος Χ. Μυλωνόπουλος είναι καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/794949/opinio ... katalhyeis