Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
egobrain έγραψε:Όταν μείναμε λίγες μέρες στο διαμέρισμα που είμαστε τώρα, έπιασα το μέτρο για να βγάλω τα τετραγωνικά. Μου φαίνονταν πολλά αυτά που έγραφε το μισθωτήριο.
Από τοίχο σε τοίχο το πήγα και βρήκα κάπου 20% λιγότερα τετραγωνικά. Συνυπολογίζοντας τις επιφάνειες των εντοιχισμένων ντουλαπών και ενός παταριού πάλι δεν πλησίαζε.
Υπέθεσα ότι είναι και το μπαλκόνι μέσα, δεν ξέρω πώς αλλιώς μπορεί να το υπολογίζουν.

Μικτά - καθαρά.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
sknipper έγραψε:
egobrain έγραψε:Όταν μείναμε λίγες μέρες στο διαμέρισμα που είμαστε τώρα, έπιασα το μέτρο για να βγάλω τα τετραγωνικά. Μου φαίνονταν πολλά αυτά που έγραφε το μισθωτήριο.
Από τοίχο σε τοίχο το πήγα και βρήκα κάπου 20% λιγότερα τετραγωνικά. Συνυπολογίζοντας τις επιφάνειες των εντοιχισμένων ντουλαπών και ενός παταριού πάλι δεν πλησίαζε.
Υπέθεσα ότι είναι και το μπαλκόνι μέσα, δεν ξέρω πώς αλλιώς μπορεί να το υπολογίζουν.
Μετράς μόνο τους εσωτερικούς χώρους ενώ κανονικά πρέπει να περιλάβεις και τους τοίχους και χτιστές ντουλάπες κλπ. Όσο πιο μικρό ή ανεξάρτητο και δεν μοιράζεται τοίχους με άλλον τόσο πιο μεγάλο ποσοστό θα είναι οι τοίχοι. Νομίζω κάποτε που το μέτρησα την επιφάνεια του πατώματος μαζί με ντουλάπια κλπ βρήκα διαφορά περί το 10-12% οπότε το 20% μου μοιάζει πολύ.
Εγώ πάντως ένα διαμέρισμα που νοικιάζω όσα τμ λέει στο συμβόλαιο ιδιοκτησίας σαν τόσο το διαφήμισα και το νοίκιασα. Μπορεί το συμβόλαιο στα τμ να περιλαμβάνει μπαλκόνια και κοινόχρησους χώρους; Δε νομίζω. Εσείς δηλαδή λέτε ότι μπορεί να έχω διαμέρισμα 60τμ (αν τόσα λέει το συμβόλαιο) με βεράντα 10τμ και ξέρωγω 5τμ κοινόχρηστο και να το εμφανίζω προς ενοικίαση σαν 75τμ.... :dizzy:

Για την ακρίβεια του πράγματος με έπιασε η περιέργεια πάλι και πήρα το μέτρο. Μέτρησα από τη μέση κάθε κάσας ώστε να είναι και οι ενδιάμεσοι τοίχοι μέσα. Υπολόγισα επίσης τις εντοιχισμένες ντουλάπες και το πατάρι του μπάνιου. Το αποτέλεσμα είναι 35% κάτω από τα τετραγωνικά του συμβολαίου! Αν βάλω και το μπαλκόνι τότε πάει στο περιθώριο διαφοράς που λες κι εσύ.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#845932 Έχω εγώ πρόσβαση σ' αυτό το δεδομένο?

Πέτρο, αν είναι μέσα το μπαλκόνι και τα λοιπά αναλογικά τ.μ. από κοινόχρηστους χώρους τότε αυτός είναι ο τρόπος υπολογισμού. Ξέρω και 'γω..

Πάντως στον λογαριασμό της ΔΕΗ για τον Δήμο αναφέρει τα εξής τ.μ.:
για ΔΤ +9 απ' του συμβολαίου, για ΔΦ -12, για ΤΑΠ όσα και στο συμβόλαιο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#862512 Markus καρέκλα μπαίνουμε; Θυμάμαι έχει συζητηθεί κατά καιρούς. Αυτή που έχω τώρα όλο κρακ Κρουκ κάνει και θα με αφήσει καμία μέρα
Λίγο που έκατσα καλή μου φάνηκε. 169 την έχει τώρα το ΙΚΕΑ
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#862550 Ναι, άνετα. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν ρυθμίζονται σε ύψος τα μπράτσα της.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#862576 Πάντως όσες καρέκλες γραφείου είχα, σε όλες είχα αλλάξει αμορτισέρ γιατί μετά από λίγο παρέδιδε. Αυτή τώρα πρέπει να την έχω πάνω από 10 χρόνια, από το Πλαίσιο ήταν τότε που έφερνε κάτι καλές
Άβαταρ μέλους
By cabala10
mousatos έγραψε::inlove:

https://www.idealista.pt/en/imovel/32512166/

an island of eternal spring

https://www.idealista.pt/en/imovel/30259490/

https://www.idealista.pt/en/imovel/31885745/foto/1/

που ειναι ο χαρακτηρας?
Άβαταρ μέλους
By cabala10
otso έγραψε:χρειαζεται υπηρετικο προσωπικο.

αν εχεις τετοια λεφτα δεν νομιζω οτι ειναι προβλημα :lol:
εγω προσωπικα θα ηθελα αυτο

(και αυτη :inlove: )
Άβαταρ μέλους
By g8777
#862678 Ντιμη τι λεει εδω ο Μπιθουλας ρε;

Λιγδωσε ταντεράκι και νομιζουν οτι κατι τρέχει στον καταυλισμο; :s_empathy

Ε Δημητρη;

Τσοκαριες :roll:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
g8777 έγραψε:Ντιμη τι λεει εδω ο Μπιθουλας ρε;