Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#391702 Προφανώς οι ποδηλάτες έπιασαν τη μεσαία λωρίδα γιατί ήθελαν να συνεχίσουν ευθεία. Έλα όμως που πέσανε στην περίπτωση (το φορτηγο δεν ήθελε να στρίψει αλλά το κατάλαβε αργά). Το ζήτημα είναι αν έκαναν σωστά που ήταν εκεί εξαρχής. Προσωπικά θα καθόμουν τέρμα δεξιά, ο ένας πίσω από τον άλλο, και λίγο πριν τη διχαλα σταμάτημα, κοιταγμα πίσω και μετάβασης στη μεσαία λωρίδα όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Άβαταρ μέλους
By Morx
g8777 έγραψε: Προσωπικά θα καθόμουν τέρμα δεξιά, ο ένας πίσω από τον άλλο, και λίγο πριν τη διχαλα σταμάτημα, κοιταγμα πίσω και μετάβασης στη μεσαία λωρίδα όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Το IQ σου, πιστευω δε θα σε αφηνε να κανεις YOLO ποδηλασια σε αττικη οδο ή περιφερειακο θεσσαλονικης, η κανενα πηγμενο επαρχιακο δρομο...
Αυτο ακριβως λειπει απο μερικους ποδηλατες.
Άβαταρ μέλους
By gianik
g8777 έγραψε: Προσωπικά θα καθόμουν τέρμα δεξιά, ο ένας πίσω από τον άλλο, και λίγο πριν τη διχαλα σταμάτημα, κοιταγμα πίσω και μετάβασης στη μεσαία λωρίδα όσο πιο γρήγορα γίνεται.

:s_thumbsup
Αυτο ακριβως κανω κ εγω σε παρομοια περιπτωση.
Για τους γνωριζοντες , πολλες φορες πηγαινω την Λ.Αμφιθεας ---->Λ.Συγγρου,προκειμενου να παω κατω απο την γεφυρα κ να βγω Τζιτζιφιες για Φλοισβο...
Παντα στο σημειο πριν την γεφυρα ,σταματαω τελειως , κοιταω πισω μου κ οταν τους εχει πιασει το προηγουμενο φαναρι ,τοτε μονο ξεκιναω σφαιρατος (μην με πετυχει κ κανεις κατω απο τη γεφυρα που ειναι θεοσκοτεινα..)
Άβαταρ μέλους
By g8777
#391747 Λέμε αν τύχαινε να είμαι εκεί ρε παιδί μου. Εννοείται ότι αυτά είναι death wish εξ αρχής
Άβαταρ μέλους
By Dodger
dimviii έγραψε:βγηκε για ποδηλαταδα στην εθνικη. :thumbsup:

προχθες σε επαρχιακο δρομο,ειδα στο αντιθετο ρευμα ένα παραξενο ποδηλατο,σε ξαπλωτη θεση ανασκελα ο οδηγος,και πρεπει να ειχε στο μπροστα μερος και καλυμμα για τα ποδια του.Το υψος του παρα πολύ χαμηλο.Το θεωρησα παρα πολύ επικινδυνο,δυσκολα θα το δεις από μακρυα πριν από στροφη πχ. Το εχει δει κανεις αυτό τον τυπο ποδηλατου? Μιαζει σαν αυτά που ετρεχαν για τα ρεκορ οικονομιας μεροδες ποδηλατου.

Ξαπλωτό ποδήλατο: viewtopic.php?f=9&t=74&start=420#p266682
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#391768 κατι τετοιο ηταν.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#391818 Βεβαίως υπάρχει και μάλιστα μας συνοδεύει και σε βόλτες, ακόμα και σε brevet των 200 και 300 χιλιομέτρων. Λόγω καλύτερης αεροδυναμικής, στις ευθείες πάει πιο γρήγορα και ξεκούραστα απ' την κούρσα. Στις ανηφόρες όμως, ακριβώς επειδή δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί το βάρος του αναβάτη, μένει πίσω.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#391819 Όσο για το βίντεο, δεν κατάλαβα γιατί οι ποδηλάτες δεν ήταν ήδη δεξιά. Όπως δεν κατάλαβα γιατί δε γύρισαν το κεφάλι να ελέγξουν. Ούτε γιατί ο φορτηγατζής δε σταμάτησε. Μια χαρά κατάλαβε τι έγινε, αφού κόρναρε κιόλας.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Dimsabas έγραψε:Όσο για το βίντεο, δεν κατάλαβα γιατί οι ποδηλάτες δεν ήταν ήδη δεξιά.

Γιατί δεν ήθελαν να στρίψουν δεξιά αλλά να συνεχίσουν ευθεία.

Όπως δεν κατάλαβα γιατί δε γύρισαν το κεφάλι να ελέγξουν. Ούτε γιατί ο φορτηγατζής δε σταμάτησε. Μια χαρά κατάλαβε τι έγινε, αφού κόρναρε κιόλας.

Και ο φορτηγατζής και οι ποδηλάτες έκαναν λάθη. Ο φορτηγατζής κακώς ήταν δεξιά ενώ ήθελε να συνεχίσει ευθεία και ο ποδηλάτης κακώς βρισκόταν σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Το τελευταίο με επιφύλαξη, γιατί δεν ξέρω σε ποιά χώρα έγινε το ατύχημα και τι προβλέπει η νομοθεσία της χώρας, αν και δεν ξέρω κάποια χώρα που μπορεί κανείς να κάνει βόλτα με ποδήλατο σε δρόμο τραχείας κυκλοφορίας.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Dimsabas έγραψε:Όσο για το βίντεο, δεν κατάλαβα γιατί οι ποδηλάτες δεν ήταν ήδη δεξιά. Όπως δεν κατάλαβα γιατί δε γύρισαν το κεφάλι να ελέγξουν.

Βρίσκονταν στο δεξί άκρο της λωρίδας που συνέχιζε ευθεία. Η αμέσως πιο δεξιά τους λωρίδα ήταν γι αυτούς που έβγαιναν από τον αυτοκινητόδρομο. Οπότε, θεωρητικά (αν οδηγούσαν αυτοκίνητο ή μηχανή), βρίσκονταν στη σωστή λωρίδα.
Δε γύρισαν το κεφάλι τους γιατί στο σημείο εκείνο ξεκινούσε μια ακόμη λωρίδα, οπότε τι πιο λογικό ο ποδηλάτης να πιάσει αμέσως την τέρμα δεξιά λωρίδα. Δεν περίμενε όμως (δε ζει προφανώς στην Ελλάδα ο άνθρωπος και δεν ήταν υποψιασμένος) ότι ο φορτηγατζής θα συνέχιζε ευθεία (πατάει διαγραμμίσεις και συνεχίζει) αντί να στρίψει δεξιά.
Το αν επιτρέπεται στη χώρα αυτή να οδηγούν ποδηλάτες σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, εξακολουθεί να είναι το βασικό ερώτημα.
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#391840 Σιγα μην ειναι αυτό το βασικο ερώτημα...
Δηλαδη αν δεν ειχε προβλεψει ο νομος αν επιτρεπεται πεζος σε δρομο ταχειας κυκλοφοριας, εσυ θα περπατουσες σε λωριδα με την πλατη γυρισμενη, αμεριμνα και χωρις να κοιτας πίσω;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#391868 Δεν προσπαθώ να πάρω το μέρος κάποιου. Το μόνο που λέω είναι ότι ΑΝ η νομοθεσία της συγκεκριμένης χώρας επιτρέπει την κίνηση ποδηλάτων στο δρόμο που βλέπουμε στο video, ο ποδηλάτης δεν ενόχλησε κανέναν και δεν έκανε κάτι παράνομο (σε αντίθεση με τον φορτηγατζή). Το τι θα έκανα εγώ ή ο καθένας είναι άλλο θέμα (προφανώς όμως δεν έχω τάσεις αυτοκτονίας).
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#391874 Οι ποδηλάτες δέν στρίψανε εκεινη τη στιγμή, τους ρούφηξε το κενό αέρος που δημιουργεί το φορτηγό καθώς πέρασε απο δίπλα τους και τους τράβηξε προς το μέρος του.

Αυτό είναι κάτι που και με τη μοτοσυκλέτα, αλλά ακόμα και με το αυτοκίνητο μπορείς να το πάθεις δίπλα σε φορτηγό, αν οι συνθήκες αέρα είναι κατάλληλες.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
Άβαταρ μέλους
By mjacob
:lol: