Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sargus
#591170 Πήρα πριν 2 εβδομάδες περίπου την παρακάτω:
https://www.skroutz.gr/s/444181/Delongh ... _favorites

Είμαι υπερευχαριστημένος αφού και μου αρέσει ο καφές αλλά κυρίως είναι ότι πρέπει για τεμπέληδες σαν και εμένα! :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#591544 Παραλάβαμε σήμερα!
Κερνώ καφεδάκι!

Εικόνα

Y.V.-Γιάννη ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Τώρα αρχίζουν τα ζόρια !

< >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#591842 Ευχαριστώ! Γύρω στα 5 λεπτά θέλει για να φτάσει το μπόιλερ στους 120 βαθμούς (αλλά για να ζεσταθεί το γκρουπ εκεί που γίνεται η εκχύλιση θελει αλλά 5-7. Στα 12 λεπτά είναι οκ.

Από εκεί κ πέρα 2 λεπτά θέλει για τον καφέ. Η μηχανή κόβει 5μιση δευτερόλεπτα, πάτημα, εκχύλιση κτλ.

< >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
dimik έγραψε:120 είναι πολύ για εσπρέσο αν θυμάμαι καλά, 92-93 είναι η ιδανική.

< >

dimik έχεις δίκαιο. 120 λέω γιατί το PID μου λέει τη θερμοκρασία του ατμού για το αφρόγαλο. Με βάση αυτή υπάρχει κλίμακα για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του νερού, δλδ με 120 βαθμούς ατμό έχω 93,4 βαθμούς νερό. Το είχα αναφέρει πριν 1 μήνα περίπου.

PeterPan έγραψε:Διάβασα τις οδηγίες της Technika V PID και ουσιαστικά το PID ρυθμίζει τη θερμοκρασία του ατμού κ εμμέσως του νερού για τον καφέ. Π.χ. ρυθμίζω 120 βαθμούς στον ατμό και έχω 93,4 βαθμούς στο νερό. Σελίδα 28 στο pdf.

KiloMeater έγραψε:Είναι κάμποση ώρα αλλά αν αξίζει το αποτέλεσμα, χαλάλι.

δεν είναι τόσο τραγικός ο χρόνος. Αν σκεφτείς πως απλώς γυρνώ διακόπτη (νερό έχει πάντα μέσα), κ ουσιαστικά αρχίζω όταν αλέθω τον καφέ, 2-3 λεπτά θέλει η διαδικασία. Μπορείς να βάλεις κ πρίζα με app κ να δίνει ρεύμα πχ στις 5 το πρωί, εάν σηκώνεσαι στις 5:15.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#592160 Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη και ΗF.

Δημήτρη τελικά κατέληξα στην ECM Technika Profi PID.

Να ευχαριστήσω εδώ τον Υ.V. που με βοήθησε κ επέμεινε να πάω σε αυτή την επιλογή. Δεν το μετάνιωσα καθόλου. Το πρόβλημα ήταν να πείσω τη σύζυγο να δεσμεύσω τη γωνία του πάγκου. Στην αρχή ήταν διστακτική αλλά το αποτέλεσμα την έκανε να αλλάξει γνώμη!

Εικόνα

Με τον Γιάννη (Y.V.) έχω πολλά να πω ακόμη κ να μάθω. Δυστυχώς έχω ένα ταξίδι 2 εβδομάδες μακριά από την οικογένεια αλλά με το που γυρίσω θα ασχοληθώ εκτενέστερα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#592183 Η μηχανή πρέπει να είναι κοντά στο νεροχύτη για την εύκολη αποχέτευση. Δεν ξέρω αν έχει έτοιμο σύστημα εκτός του ν'αδειάζεις το δοχείο, εγώ είχα κάνει πατέντα με σωληνάκι.

Επίσης πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα φίλτρο νερού. Το νερό παίζει τεράστιο ρόλο στον καφέ. Κάνεις μια παράκαμψη στην παροχή της βρύσης (ο υδραυλικός όχι εσύ) όπου θα δίνει 2η παροχή σε ειδικό φίλτρο και αυτό θα κουμπώνει με τη σειρά του στο water tank, που απ'ότι βλέπω έχει δυνατότητα. Αν θες βάζεις και δεύτερο φίλτρο για πόσιμο νερό που θα πηγαίνει σ'ένα δεύτερο βρυσάκι.

:superman: