Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By otso
Anonymous Founder έγραψε:Τώρα που λέτε για κρασί, πήραμε 1/4 χύμα Μοσχάτο Ρίου στον Μπακαλόγατο και ήταν απαράδεκτο, το επιστρέψαμε και πήραμε εμφιαλωμένο τσίπουρο. Συγνώμη κιόλας, αλλά δεν είμαι ο Μπουκόφσκι να πίνω ξύδια και να καταστρέψω το στομάχι μου.
Φθηνό φαγητό πλέον, σημαίνει σουβλάκι και σε συνοικιακό μαγαζί. Γκουρμεδιές, είναι για ανθρώπους με πολύ χρήμα.

otso, μιλάμε για Κυψέλη και Φωκίωνος Νέγρη, λαϊκή γειτονιά όπως και ο Κολωνός.

κυψελη και φωκιωνος εκεινα τα χρονια μενανε οι πιο πολυτελειας ολο υπουργους και βιομηχανους εβλεπες ενω κολωνο ηταν κατι φτωχοτραβεστι σαν τον μακαριτη τον ταχτση , τωρα εγιναν λαικες γειτονιες; χαιρομαι .
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#841768 Δεν μπορεί να είσαι τόσο μεγάλος ρε συ otso. Η Κυψέλη, με εξαίρεση το σημείο κοντά στο Πεδίο του Άρεως που λόγω εγγύτητας με τα Δικαστήρια έχει κόσμο με λεφτά που επιλέγει να μένει εκεί, είναι λαϊκή γειτονιά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ίσως ο Κολωνός να είναι ένα κλικ λαϊκότερος βέβαια, αλλά οι διαφορές δεν είναι χαώδεις. Πιο avant-garde είναι το Παγκράτι πάντως. Μην με ρωτήσεις γιατί, κι εγώ το ψάχνω.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#841800 Έχω ζήσει σε όλες αυτές τις γειτονιές. Γεννήθηκα στο Μεταξουργείο, μετά πήγα κοντα στη πλατεία Βικτωρίας στην Αριστοτέλους, η γυναικα μου στη Αγίας ζώνης κυψέλη μετά εξωτερικό για 12 χρόνια..μετά Πεντέλη στο νοίκι, και μετά Χαλάνδρι κοντά στην Αβάνα, βολικό σημείο για μετακινήσεις στην Αττική.
Η κυψέλη ήταν προχω, κάποτε, τώρα ξανά ανεβαίνει. Το Παγκράτι τώρα ακριβύνει πολύ, βρίσκεις όμως με υπομονή, φυσικά μετχ, αλλά με ανετους χώρους. Βρήκα 170 στη κυψέλη σε αρχοντικό τριώροφο με 4 μ. Ύψος το ταβάνι στα 330.χιλ. με γκαράζ, αποθήκες κλπ.
.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Anonymous Founder έγραψε:Πιο avant-garde είναι το Παγκράτι πάντως. Μην με ρωτήσεις γιατί, κι εγώ το ψάχνω.

Ιδίως στο κάτω από την Υμηττός Παγκράτι(βλ πλατεία προσκόπων, caravel ) έχει ανοίγματα, πχιοτικη νυχτερινή ζωή, εγγύτητα σε Κολωνάκι Σύνταγμα, μέτρο κλπ.

Για φαση μιας λίγο πιο ήπιας αλλά ζωντανής γειτονιάς σε σχέση με γκάζι/θησειο, μάλλον η καλύτερη γειτονιά της Αθήνας, για τη φάση "young professionals" (aka δουλειά αλλά όχι παιδιά)
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#841841 Ναι οκ αλλά no parking και πολλές σάπιες πολυκατοικίες που όσο και να μαζέψεις το διαμέρισμα, τα κοινόχρηστα θα βρωμανε και θα ζέχνουν

Επίσης πολύ Airbnb και ιδιοκτησίες της Εκκλησία ΑΕ με ο,τι αυτό συνεπάγεται
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:Τώρα που λέτε για κρασί, πήραμε 1/4 χύμα Μοσχάτο Ρίου στον Μπακαλόγατο και ήταν απαράδεκτο, το επιστρέψαμε και πήραμε εμφιαλωμένο τσίπουρο. Συγνώμη κιόλας, αλλά δεν είμαι ο Μπουκόφσκι να πίνω ξύδια και να καταστρέψω το στομάχι μου.
Φθηνό φαγητό πλέον, σημαίνει σουβλάκι και σε συνοικιακό μαγαζί. Γκουρμεδιές, είναι για ανθρώπους με πολύ χρήμα.

otso, μιλάμε για Κυψέλη και Φωκίωνος Νέγρη, λαϊκή γειτονιά όπως και ο Κολωνός.

Δεν θα το ελεγα οτι θελεις πολυ χρημα να πας σε ενα εστιατοριο. Συνηθως πληρωνω απο 18 μεχρι 45 για 2 ατομα, μερικες φορες εχω φτασει στο 90 ευρω. 25.3 στον Ρουμελιωτη Γλυφαδα (γεματο απο κοσμο) και 30 ευρω στο Σουσαμι Αργυρουπολη τα δυο τελευταια.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#841894 O Ρουμελιώτης και τα Γιουβετσάκια δίπλα, είναι τίμια εστιατόρια, το ένα ταβέρνα το άλλο με μαγειρευτά. Κανένα από τα δύο δεν είναι γκουρμέ και τα δύο απευθύνονται περισσότερο στους γείτονες μιας και δεν σερβίρουν κάτι που δεν μπορείς να το βρεις και αλλού.
Το κόστος του φαγητού κρίνεται αναλόγως των μισθών. Μπορεί για τον κάτοικο της Γλυφάδας τα 20€ το άτομο να είναι φθηνά, αλλά για τον μέσο Έλληνα νομίζω πως όχι.
Επίσης το 20€ είναι φαγητό και νερό; Γιατί αν πάρεις και κάτι να πιεις, μπορεί να ανεβαίνει.
Τέσπα, είμαστε offtopic όπως και να 'χει. Ο καθένας γνωρίζει καλύτερα την τσέπη του (εκτός του g8777 που γνωρίζει και των υπολοίπων), άρα κάθε σχόλιο περιττεύει νομίζω.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#841898 Πολύ μιζέρια διακρίνω. Έχουν ανέβει γενικότερα οι τιμές, ακόμα και στα σουβλάκια και τα τυλιχτά του λαού.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#841901 Ας δεχτούμε πως δεν είναι όλοι το ίδιο άνετοι οικονομικά και ας πάμε παρακάτω. Εμείς τρώμε έξω το πολύ μια φορά την εβδομάδα, συνήθως σε ταβέρνα ή γενικώς κάτι οικονομικό. Συνήθως σουβλάκια. Το ψάρι έχει κοπεί εδώ και καιρό εννοείται. Ακόμη και στο ψαράδικο της γειτονιάς, μας λένε πως έχει μειωθεί πολύ η κίνηση.
Μπορεί κάποιοι να είστε πιο άνετοι, και μπράβο σας.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Ας δεχτούμε πως δεν είναι όλοι το ίδιο άνετοι οικονομικά και ας πάμε παρακάτω. Εμείς τρώμε έξω το πολύ μια φορά την εβδομάδα, συνήθως σε ταβέρνα ή γενικώς κάτι οικονομικό. Συνήθως σουβλάκια. Το ψάρι έχει κοπεί εδώ και καιρό εννοείται. Ακόμη και στο ψαράδικο της γειτονιάς, μας λένε πως έχει μειωθεί πολύ η κίνηση.

Εσεις εχετε ΕΠΙΛΕΞΕΙ μια συγκεκριμενη οικονομικη διαχειριση για να ξοφλησετε το στεγαστικο σας μια ωρα αρχυτερα. Καλλιστα μπορειτε να αλλαξετε σταση και να σας περισσευουν χρηματα για παραπανω διακοπες ή περισσοτερες εξοδους τον μηνα.
Αυτο δεν εχει καμια σχεση με αυτον που στις 20 του μηνα εχει μεινει με ο,τι εχει στο σπιτι του και περιμενει να αλλαξει ο μηνας για να πληρωθει και να ψωνισει. Ή τον αλλον που δεν του περισσευουν λεφτα για ταβερνες, μεζεδοπωλεια για να βγει ο μηνας.
Προσοχη, δεν σου λεω τι να κανεις por dios :lol: σου λεω οτι εσεις εχετε επιλογη, αλλοι οχι. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#841924 Κι όμως, φέτος ούτε αυτή η διαχείριση βγαίνει. Αυτή την στιγμή λοιπόν καλύπτουμε μόνον την δόση και δεν αποταμιεύουμε. Ούτε γενικώς αποταμιεύσαμε κάτι φέτος. Τα προηγούμενα χρόνια το κάναμε και δεν τα αφήσαμε στην άκρη.
Προφανώς και έχουμε επιλογή, αλλά όχι και πολύ μεγάλη. Κοινώς, δεν περισσεύουν τόσα όσα λες.
Τώρα, θα γυρίσουμε το στεγαστικό σε σταθερό, ακριβώς γι'αυτό το λόγο: γιατί το cash flow είναι ουδέτερο, και αν είναι ουδέτερο και όχι πλεονασματικό, υπάρχει ο φόβος να είναι και ελλειμματικό στο τέλος και να τρώμε από τις αποταμιεύσεις, που δεν είναι και τίποτε σοβαρό, είναι εκεί για μια ατυχία.

Προφανώς και άλλος κόσμος δυσκολεύεται περισσότερο, και έχουν λιγότερες επιλογές. Είναι η πρώτη φορά που τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου παρατηρούμε το ίδιο πράγμα: πως δεν περισσεύουν χρήματα επ' ουδενί και φεύγουν σε έξοδα της καθημερινότητας, ενώ πράγματα που κάποτε ήταν φθηνά, πλέον δεν είναι.
Άβαταρ μέλους
By otso
PaNick67 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Ας δεχτούμε πως δεν είναι όλοι το ίδιο άνετοι οικονομικά και ας πάμε παρακάτω. Εμείς τρώμε έξω το πολύ μια φορά την εβδομάδα, συνήθως σε ταβέρνα ή γενικώς κάτι οικονομικό. Συνήθως σουβλάκια. Το ψάρι έχει κοπεί εδώ και καιρό εννοείται. Ακόμη και στο ψαράδικο της γειτονιάς, μας λένε πως έχει μειωθεί πολύ η κίνηση.

Εσεις εχετε ΕΠΙΛΕΞΕΙ μια συγκεκριμενη οικονομικη διαχειριση για να ξοφλησετε το στεγαστικο σας μια ωρα αρχυτερα. Καλλιστα μπορειτε να αλλαξετε σταση και να σας περισσευουν χρηματα για παραπανω διακοπες ή περισσοτερες εξοδους τον μηνα.
Αυτο δεν εχει καμια σχεση με αυτον που στις 20 του μηνα εχει μεινει με ο,τι εχει στο σπιτι του και περιμενει να αλλαξει ο μηνας για να πληρωθει και να ψωνισει. Ή τον αλλον που δεν του περισσευουν λεφτα για ταβερνες, μεζεδοπωλεια για να βγει ο μηνας.
Προσοχη, δεν σου λεω τι να κανεις por dios :lol: σου λεω οτι εσεις εχετε επιλογη, αλλοι οχι. :s_howdy

Ποσο ειναι το οριο φτωχιας του φορουμ;
Γιατι αν ειναι μονο 60000 το χρονο εγω θα φυγω , θα παω αλλου.

και κατι για να γελασουμε απο τα καθικια της περιφερειας στερεάς

Παροχή διατακτικών σίτισης σε προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές – φοιτήτριες του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, μέλη οικογενειών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας» Η δράση «σπουδά…ΖΩ!» Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή διατακτικών σίτισης αξίας διακοσίων πενήντα ευρώ (250,00 €), εφάπαξ, σε κάθε προπτυχιακό πρωτοετή φοιτητή – φοιτήτρια του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, μέλος οικογένειας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, που τηρεί τους όρους και τις προϋποθέσεις της σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

και εχει και αλλες προυποθεσεις γιατι απο μονο του 5200 το χρονο ειναι χοντρο εισοδημα και ανετα σπουδαζεις παιδια, και παλι καλα που τα δινουν σε κουπονια μπακαλικου γιατι αυτοι οι φτωχοι εχουν την ταση να τα τρωνε στα μπουζουκια .