Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
harpymonk έγραψε:"Expat" στο Dubai, στην Αυστρια η στην Κολομβια δεν εχει καμία διαφορα.
Αν πας εξω πας για να ζησεις, οχι για να κλειστείς σε ενα γκεττο και να "σνομπαρεις" :lol: τους ντοπιους....
Αν κατάλαβα expat είσαι όταν πας σε μια χώρα αλλά δεν εργάζεσαι για τη χώρα αλλά για εταιρεία-οργανισμό που σε στέλνει εκεί και ζεις κάπως απομονωμένα από την τοπική κοινωνία ώστε να έχεις μεγαλύτερη σταθερότητα στις συχνές αλλαγές χώρας. Θυμίζει λίγο τους πλασιέδες που μένουν στα στάνταρ μπίζνες ξενοδοχεία...
Αποδεκτό αυτό αν πας σε χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση ή επικίνδυνη που μένεις σε φυλασσόμενο campus και σε πάνε οπλισμένα κομβόυ στη δουλειά σου αλλά όταν μιλάμε για Αυστρία, Βέλγιο το βλέπω αστείο να απομονώνεσαι με τέτοιον τρόπο. Ναι δε λέω, εκμεταλλεύεσαι τα διπλωματικά κλπ προνόμια και δραστηριοποιείσαι κοινωνικά με τους ομοίους σου αλλά ζεις στον τόπο, μαθαίνεις τη γλώσσα, γνωρίζεις τον τόπο και τους ανθρώπους του. Ποιο το νόημα να ζεις σε μια τεχνητή φούσκα και να αποκλείεις τον εαυτό σου;
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#721913 Ένας βασικός λόγος ειναι οτι δεν μιλάς την γλώσσα.
Απο κει και πέρα, πολλά παίζουν ρόλο, δεν ειναι εύκολη η κοινωνικοποίηση σε μεγάλη ηλικια. Αν εχεις παιδιά που πάνε σε international σχολείο, μια άλλη σοβαρή ευκαιρία να κάνεις εναν κύκλο γνωριμιών την έχασες
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#721916 Το πρόβλημα είναι περισσότερο για τα παιδιά και λιγότερο για σένα.
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
KiloMeater έγραψε:
harpymonk έγραψε:Εδώ πάντως λέει πολύ πάνω από 50%
https://www.expatica.com/at/working/sel ... ria-89901/
Enjoy :yahoo:

το εχω κανει δεκαδες φορές , να φερω IT professionals απο ευρωπαικες χωρες (γιατι αυτοι μπορουν να ανοίξουν ιδιωτικη επιχειρηση, κατι ινδα κτλ δεν εχουν δικαιωμα) και τους εχω βγαλει forecast το μισθο τους πριν τους προσλάβω, τους εχω χρονια στο payroll και εχω δει ακριβως τι παιρνουν...
και θα διαβασω το generic web-page ; δε νομιζω

Αν θες εσύ πίστεψε τη σελίδα, κανένα πρόβλημα

Οπως συχνα ετσι και τωρα "Ξεχασες" μια λεπτομέρεια, το οτι "εσεις" ειστε ειδικη περίπτωση με ειδικο φορολογικό καθεστώς. Τετοιες λεπτομέρειες στον δικο μου τομεα κοστιζουν γρηγορα αρκετες δεκαδες εκατομμύρια € οποτε δυστυχώς το συμβολαιο σου δεν ανανεώνεται. :(
Και ναι πιστευω το generic web page περισσότερο απο εσενα, sorry. :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
GTS έγραψε:
harpymonk έγραψε:Ναι ναι, ακριβως μπροστα απο εμενα ειναι βιλλες με 9 οικογενειες "expats" :lol: Nestlé, PMI, κοκ.
Ωραιο ζωη, 3 χρονια εδω, 3 χρονια Τουρκια, 3 χρονια Νοτιος Αμερικη, οικογενειες διαλυμένες για μια καριεαρα με τελος μια καλη θεση στα Head quarters. Τους λυπαμαι στο ghetto τους.
Η PMI τους στελνει τον κηπουρο, την καθαριστρια, τους δινει τα αυτοκινητα (μεγαλα ως σπιτια), κλπ. ολα αυτα με ανταλλαγμα τη ζωη τους :lol:
Τα παιδια στα ιδιωτικα για immigrants, καμια επαφη με τα παιδια της γειτονιάς οι γυναικες yoga και οινόπνευμα, μια ζωη ονειρεμένη.

Υ.Γ.
Σε γνωστη στην PMI αφου ειχε θυσιασει τη ζωη της για την εταιρεία οταν ευθασε στα 50 της ειπαν ν'αρχιζει να τα μαζευει σιγα σιγα για πρόωρη συνταξη, οταν αρνηθηκε και τους ειπε οτι θελει να μεινει γιατι της αρεσει η δουλεια απωλήθηκε μεσα σε ενα μηνα (με τεραστιο package βεβαια).

Υ.Υ.Γ.
Εχω πρωην συναδελφο υψηλόβαθμο στελεχος στο ΝΑΤΟ για τα τελευταια 20 χρονια στις Βρυξέλλες (ειναι Βελγος), αν σε ενδιαφερει σε φέρνω σε επαφη.

Υ.Υ.Υ.Γ.
Και μια φωτο απο τους "expats" μπροστα :lol:
Εικόνα

Ναι η κακομοιρα, καταστραφηκε η ζωη της με 1-2 εκατ στην τραπεζα.
Η εταιρικη καριερα εχει πολλες θυσιες εννοειται και δεν ειναι για ολους αλλα εχει και πολυ υψηλες αμοιβες. Για ολους αυτους που δεν θελουν να πανε ειναι παρα πολλοι που θελουν και κανουν περιουσιες οχι μονο για αυτους αλλα και τα δισεγγονα τους. Βεβαια ΔΥ και ειδικα με αποσπαση στην Κομμισιον ειναι πολυ καλυτερα.

No kids, no family, fucked up life -> You will die alone with millions on your bank account, enjoy. :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Chris έγραψε:Να ρωτησω αν προσπαθει καμια εταιρεια/οργανισμος να κανει και το hr 50/50 που ειναι παντου μονο γυναικες, ή θα με πειτε σεξιστη? :lol:
Στο πανεπιστημιακό τμήμα που διδάσκει η γυναίκα μου έχουν το πρόβλημα ότι είναι σχεδόν όλες γυναίκες και προσπαθούν να βάλουνε άντρες. Τη γυναίκα μου την πήραν επειδή ήταν σαφώς καλύτερη, αλλιώς θέλανε να βάλουνε άντρα.

rx8_drifter έγραψε:Ένας βασικός λόγος ειναι οτι δεν μιλάς την γλώσσα.
Απο κει και πέρα, πολλά παίζουν ρόλο, δεν ειναι εύκολη η κοινωνικοποίηση σε μεγάλη ηλικια. Αν εχεις παιδιά που πάνε σε international σχολείο, μια άλλη σοβαρή ευκαιρία να κάνεις εναν κύκλο γνωριμιών την έχασες
Οκ, αρχίζω να καταλαβαίνω καλύτερα την έννοια. Πας για λίγα χρόνια, προγραμματισμένα και έτσι κι αλλιώς επαγγελματικά δεν θα έρθεις σε επαφή με τους ντόπιους, θα έχεις πάρε δώσε μέσω της εταιρείας σου στην επίσημη γλώσσα της. Τα παιδά θα πάνε σε διεθνές σχολείο για σταθερότητα και συνέχεια και τελικά η όποια κοινωνικοποίηση θα έλθει μέσα από το κάπως κλειστό κύκλωμα. Εφόσον ο περισσότερος χρόνος σου καλύπτεται εντός του κυκλώματος (επαγγελματικά αλλά και κοινωνικά) είναι κάπως δύσκολο να ενσωματωθείς στην τοπική κοινωνία, ιδιαίτερα αν δεν ξέρεις και τη γλώσσα.
Καταλαβαίνω τώρα πώς το παραπάνω σενάριο είναι τελείως διαφορετικό από κάποιον που πάει σε άλλη χώρα για να βρει δουλειά εκεί, να ζήσει εκεί. Και να ενσωματωθεί αποδεχόμενος την νέα χώρα σαν την χώρα του αλλά και για να μην είναι αποκλεισμένος.
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
GTS έγραψε:
harpymonk έγραψε:
GTS έγραψε:Aν το rate σου ειναι 1200 την ημερα μια χαρα οχι μονο παιδια μεγαλωνεις αλλα ολοκληρη ομαδα. :metalo:

Χα, χα, ειμαστε νεοι βλεπω και δεν πολυσκεφτομαστε ε;
Freelancer = Μιν 50% φοροι και κρατησεις + μηδεν συνταξη (πρεπει να κανονισεις εσυ) + μηδεν ασφαλισεις (πρεπει να κανονισεις εσυ), κλπ.
Ωραια σου φαινονται σαν Ελληνα των 800€ τα daily 1200€ μεχρι ν'αρχισεις να μετρας... :lol:

Σε ποια χωρα; Στο Λονδινο FYI το going rate for contractors στο city ειναι 800 λιρες την μερα και σαν sole proprietor ο φορος ειναι στα (εσοδα-εξοδα) 20% tops. Συνταξη και ασφαλεια εχεις τις κρατικες, δεν εχεις ιδιωτικες σωστα αλλα αγοραζεις αν θες μονος σου και βαζεις εξοδα.

Αν το συμβολαιο κρατησει εναν χρονο εισαι (252-10)*800=193600 λιρες εσοδα -15000 εξοδα -10000 ο μισθος σου που ειναι αφορολογητος (η οσο ειναι το αφορολογητο) επι 20% κανε να δεις τον φορο και ποσα σου μενουν. Το 800 ειναι στανταρ για ολους.

Σε ποια χωρα εισαι;

Να σου θυμίσω οτι το UK ζει σε εργασιακό μεσαιωνα χωρις καμια προστασια η σχεση με Ευρωπαϊκή νομοθεσια που μολις εγινε ακομα χειρότερος (Brexit). Οσο για τους υπολογισμους σου πιο πανω μου θυμιζουν το πλανο του υπουργού οικονομικων του Σαμαρα που παρουσιασε στη Λαγκαρντ γραμμένο σε χαρτοπετσέτα στο private jet που τους πεταγε για Βρυξέλλες. :lol: Η συνέχεια ειναι γνωστη.
Τελευταία επεξεργασία από harpymonk και 23 Αύγ 2021, 22:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
sknipper έγραψε:
Chris έγραψε:Να ρωτησω αν προσπαθει καμια εταιρεια/οργανισμος να κανει και το hr 50/50 που ειναι παντου μονο γυναικες, ή θα με πειτε σεξιστη? :lol:
Στο πανεπιστημιακό τμήμα που διδάσκει η γυναίκα μου έχουν το πρόβλημα ότι είναι σχεδόν όλες γυναίκες και προσπαθούν να βάλουνε άντρες. Τη γυναίκα μου την πήραν επειδή ήταν σαφώς καλύτερη, αλλιώς θέλανε να βάλουνε άντρα.

rx8_drifter έγραψε:Ένας βασικός λόγος ειναι οτι δεν μιλάς την γλώσσα.
Οκ, αρχίζω να καταλαβαίνω καλύτερα την έννοια. Πας για λίγα χρόνια, προγραμματισμένα και έτσι κι αλλιώς επαγγελματικά δεν θα έρθεις σε επαφή με τους ντόπιους, θα έχεις πάρε δώσε μέσω της εταιρείας σου στην επίσημη γλώσσα της. Τα παιδά θα πάνε σε διεθνές σχολείο για σταθερότητα και συνέχεια και τελικά η όποια κοινωνικοποίηση θα έλθει μέσα από το κάπως κλειστό κύκλωμα. Εφόσον ο περισσότερος χρόνος σου καλύπτεται εντός του κυκλώματος (επαγγελματικά αλλά και κοινωνικά) είναι κάπως δύσκολο να ενσωματωθείς στην τοπική κοινωνία, ιδιαίτερα αν δεν ξέρεις και τη γλώσσα.
Καταλαβαίνω τώρα πώς το παραπάνω σενάριο είναι τελείως διαφορετικό από κάποιον που πάει σε άλλη χώρα για να βρει δουλειά εκεί, να ζήσει εκεί. Και να ενσωματωθεί αποδεχόμενος την νέα χώρα σαν την χώρα του αλλά και για να μην είναι αποκλεισμένος.

Η εννοια ειναι απλή:
expat -> Ασπρος
Immigrant- > Μαυρος
Άβαταρ μέλους
By GTS
harpymonk έγραψε:
GTS έγραψε:
harpymonk έγραψε:Ναι ναι, ακριβως μπροστα απο εμενα ειναι βιλλες με 9 οικογενειες "expats" :lol: Nestlé, PMI, κοκ.
Ωραιο ζωη, 3 χρονια εδω, 3 χρονια Τουρκια, 3 χρονια Νοτιος Αμερικη, οικογενειες διαλυμένες για μια καριεαρα με τελος μια καλη θεση στα Head quarters. Τους λυπαμαι στο ghetto τους.
Η PMI τους στελνει τον κηπουρο, την καθαριστρια, τους δινει τα αυτοκινητα (μεγαλα ως σπιτια), κλπ. ολα αυτα με ανταλλαγμα τη ζωη τους :lol:
Τα παιδια στα ιδιωτικα για immigrants, καμια επαφη με τα παιδια της γειτονιάς οι γυναικες yoga και οινόπνευμα, μια ζωη ονειρεμένη.

Υ.Γ.
Σε γνωστη στην PMI αφου ειχε θυσιασει τη ζωη της για την εταιρεία οταν ευθασε στα 50 της ειπαν ν'αρχιζει να τα μαζευει σιγα σιγα για πρόωρη συνταξη, οταν αρνηθηκε και τους ειπε οτι θελει να μεινει γιατι της αρεσει η δουλεια απωλήθηκε μεσα σε ενα μηνα (με τεραστιο package βεβαια).

Υ.Υ.Γ.
Εχω πρωην συναδελφο υψηλόβαθμο στελεχος στο ΝΑΤΟ για τα τελευταια 20 χρονια στις Βρυξέλλες (ειναι Βελγος), αν σε ενδιαφερει σε φέρνω σε επαφη.

Υ.Υ.Υ.Γ.
Και μια φωτο απο τους "expats" μπροστα :lol:
Εικόνα

Ναι η κακομοιρα, καταστραφηκε η ζωη της με 1-2 εκατ στην τραπεζα.
Η εταιρικη καριερα εχει πολλες θυσιες εννοειται και δεν ειναι για ολους αλλα εχει και πολυ υψηλες αμοιβες. Για ολους αυτους που δεν θελουν να πανε ειναι παρα πολλοι που θελουν και κανουν περιουσιες οχι μονο για αυτους αλλα και τα δισεγγονα τους. Βεβαια ΔΥ και ειδικα με αποσπαση στην Κομμισιον ειναι πολυ καλυτερα.

No kids, no family, fucked up life -> You will die alone with millions on your bank account, enjoy. :thumbsup:
Και σένα τι σε νοιάζει; Αυτές είναι προσωπικές επιλογές του καθένα δεν μπορείς να του πεις πως θα ζήσει. Ειδικά για ξένους αν πας να τους πεις στα προσωπικά τους στο κόβουν αμέσως.
Αν δεν σου αρέσει αυτή η ζωή φρόντισε για τον εαυτό σου να ζήσεις αυτό που σου αρέσει.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
harpymonk έγραψε:Η εννοια ειναι απλή:
expat -> Ασπρος
Immigrant- > Μαυρος
Οπότε μέχρι πριν από ένα μήνα που ήμουν άσπρος ήμουν expat, τώρα που με είδε ο ήλιος ο ελληνικός και μαύρισα είμαι immigrant. :lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#721933 Foreigner εισαι στο Λονδίνο ειτε πριν είτε μετά το μαυρισμα.. Οι Βρετανοί κρατάνε αυτον τον τίτλο για πάρτη τους.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#721936 Tωρα μιλαμε για περιπτωση. Στον Καναδα και στην Αμερικη μολις παρεις υπηκοοτητα εισαι ντοπιος ειτε πηγες πριν 5 χρονια ειτε πριν 500.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#721937 Προσωπικά θεωρώ τη γλώσσα το πιο σοβαρό εμπόδιο στην κοινωνικοποίηση.

Προσοχή, ειναι αναγκαίο, οχι ικανό εφόδιο. Και ειναι κάτι που αν δεν επενδύσεις στην αρχή της μετοίκησης σου, ειναι σχεδόν απίθανο να το κανείς στην πορεία. Ειναι και η μόνη συμβουλή που δίνω σε κάποιον που έρχεται ολλανδία :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
rx8_drifter έγραψε:Προσωπικά θεωρώ τη γλώσσα το πιο σοβαρό εμπόδιο στην κοινωνικοποίηση.

Προσοχή, ειναι αναγκαίο, οχι ικανό εφόδιο. Και ειναι κάτι που αν δεν επενδύσεις στην αρχή της μετοίκησης σου, ειναι σχεδόν απίθανο να το κανείς στην πορεία. Ειναι και η μόνη συμβουλή που δίνω σε κάποιον που έρχεται ολλανδία :lol:
Συμφωνώ υπερ της γλώσσας. Πιο εδικά για Ολλανδία, η βαφτισιμιά μου φέτος και ανηψιός του χρόνου πάνε για αγγλόφωνες σπουδές Ολλανδία. Θα επιμείνω να ασχοληθούν να μάθουν τη γλώσσα. Ειδικά ο ανηψιός είναι πολύ πιθανό επαγγελματικά να έχει πολύ καλύτερες προοπτικές εκεί κατά-μετά τις σπουδές.
Άβαταρ μέλους
By GTS
rx8_drifter έγραψε:Προσωπικά θεωρώ τη γλώσσα το πιο σοβαρό εμπόδιο στην κοινωνικοποίηση.

Για να μαθει καποιος Ολλανδικα πρεπει να ειναι ηρωας. πρπ το ιδιο ειναι για Ελβετογερμανικα. Αν πας να μιλησεις Γαλλικα που εμαθες στην Ελλαδα στο Quebec παλι ξενος θα εισαι αφου μιλανε διαλεκτο και πολλες λεξεις ειναι διαφορετικες. Δεν βγαζεις ακρες με τις γλωσσες.

Περα απο οτι στην Αγγλια οτι Αγγλικα και να μιλας μια απο τα ιδια ειναι.