Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#39202 Αν υπήρχε κανάς ψυχολόγος ίσως να μας λύνονταν πολλές απορίες πάνω σε αυτό το θέμα. Το θέμα δεν είναι να μεγαλώσει ένα παιδί μόνο με αγάπη αλλά να πάρει και την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση, πρότυπα, νουθετήσεις από τους γονείς. Μέχρι τώρα στέκεστε στην αγάπη και μόνο.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#39203 Κι όλα αυτά δεν μπορεί να τα δώσει ένα ομοφυλόφιλος;
Άβαταρ μέλους
By JBT
#39204 Όντως θα βοηθούσε πολύ ο ψυχολογος. Π.χ. να μάς ανέλυε από πού πηγάζει αυτή η τόση άγνοια μεταμορφωμένη σε απόλυτη γνώση;
Άβαταρ μέλους
By panos2171
drdino έγραψε:Κι όλα αυτά δεν μπορεί να τα δώσει ένα ομοφυλόφιλος;

Υποθετικά ναι. Η ψυχοσύνθεση και ο τρόπος σκέψης άνδρα και γυναίκας είναι απολύτως ίδια; Σε μια οικογένεια, με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται ο πατέρας και η μητέρα πάνω στο παιδί; Εννοείται ότι μιλάμε για μια υγιή οικογένεια.
Άβαταρ μέλους
By IKE
panos2171 έγραψε:Αν υπήρχε κανάς ψυχολόγος ίσως να μας λύνονταν πολλές απορίες πάνω σε αυτό το θέμα. Το θέμα δεν είναι να μεγαλώσει ένα παιδί μόνο με αγάπη αλλά να πάρει και την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση, πρότυπα, νουθετήσεις από τους γονείς. Μέχρι τώρα στέκεστε στην αγάπη και μόνο.

Απάντησέ μας ένα ένα στα παρακάτω που θίγεις, από που προκύπτει πως ένα ζευγάρι ομφυλόφιλων a priori δεν μπορεί να παρέχει σε ένα παιδί:

- δυνατή εκπαίδευση
- πρότυπα
- νουθετήσεις

Περιμένω απάντηση.

Επίσης, γιατί χρειάζεται ψυχολόγος? Δεν έχεις απορίες, ζητάς ψυχολόγο για να αιτιολογήσει αυτά που έχεις ήδη σαν άποψη αλλά δεν μπορείς να στηρίξεις. Ίσως όντως λοιπόν να χρειάζεται ψυχολόγος για την περίπτωσή σου.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#39208 Παίδες, άλλο ένα χρήσιμο τίπς από την πολυετή εμπειρία μου στα φόρουμζ ανά τον κόσμο. Αν σας στριμώξουν επειδή λέτε βλακείες χρησιμοποιείστε την παρακάτω φράση:

"εσύ δηλαδή έχεις το αλάθητο?" , τα νικάει όλα
Άβαταρ μέλους
By panos2171
IKE έγραψε:Απάντησέ μας ένα ένα στα παρακάτω που θίγεις, από που προκύπτει πως ένα ζευγάρι ομφυλόφιλων a priori δεν μπορεί να παρέχει σε ένα παιδί:

- δυνατή εκπαίδευση
- πρότυπα
- νουθετήσεις

Περιμένω απάντηση.

Επίσης, γιατί χρειάζεται ψυχολόγος? Δεν έχεις απορίες, ζητάς ψυχολόγο για να αιτιολογήσει αυτά που έχεις ήδη σαν άποψη αλλά δεν μπορείς να στηρίξεις. Ίσως όντως λοιπόν να χρειάζεται ψυχολόγος για την περίπτωσή σου.

Έχεις την εντύπωση ότι παραφράζοντας τα λεγόμενά μου θα κερδίσεις κάτι; Σε καμία περίπτωση δεν είμαι απόλυτος σε κάτι, απορίες εκθέτω. Εκτός βέβαια αν έχεις πρόβλημα κατανόησης.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#39221 αφαιρέθηκε flame +το ποστ του giannik που το πήρε η μπάλα :sorry: [mod]

παρακαλώ συνεχίστε, πολιτισμένα :adminpower:

και να θυμίσω, η σύγκριση πρέπει να γίνεται με ορφανοτροφεία, όχι με την μέση ελληνική φαμίλια που μεγαλώνει ώριμους ισσοροπημένους πολίτες

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Chris έγραψε:αφαιρέθηκε flame +το ποστ του giannik που το πήρε η μπάλα :sorry: [mod]

παρακαλώ συνεχίστε, πολιτισμένα :adminpower:

και να θυμίσω, η σύγκριση πρέπει να γίνεται με ορφανοτροφεία, όχι με την μέση ελληνική φαμίλια που μεγαλώνει ώριμους ισσοροπημένους πολίτες

Βλακεια σχολιο το τελευταιο σε συνδυασμο με al bundy :rant:

η συντριπτικη πλειονοτητα των εδω μεσα εχει ανατραφει με 2 γονεις ετεροφυλοφυλους και παροντες. κατα τα αλλα δεν πειραζει, δεν τρεχει τιποτα να εχεις πατερα τον τυπο που σκοτωσε ο Αγγελος, μανα το Σεργιανοπουλο θεος σχωρεστον, νονα τον Γαλατη και θείο τη φτερου.
Λεει ο Κορτω "γυρναω το βραδυ στο σπιτι στον άντρα μου", ατακα που δεν εχω ακουσει 25 χρόνια... κατι νοικοκυρουλες αγραμματες στη γειτονια λεγανε "περιμενω τον αντρα μου για να φαμε, αχ κυρα Σουλα, κουραστηκα σημερα ξεσκονισα σφουγγαριζα", παρ' ολα αυτα φταινε τα παλιομοδιτικα μυαλα.

Υπαρχει κανεις που να εχει ανατραφει απο gay? μπαααα
υπαρχει κανεις που να ηταν σε σπιτι γαμησε τα? μπααααα, δυσκολο
και πολλοι ειναι και απο "ανετες" οικογενειες. κατα τα αλλα ομως οι κατηγοριες για "γερους νοικοκυραιους" δινουν και παιρνουν... :lol:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#39235 Σκληρή και ατόφια γλώσσα όπως ακριβώς αρμόζει σε τέτοιες καταστάσεις.

Αχ ένας ελτασσοσ που μάς χρειάζεται.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#39236 Εγώ έχω ακούσει το "άντρα μου" πολλές φορές από κοπέλα, το ότι εσύ δεν το έχεις ακούσει, δεν φταίμε εμείς οι υπόλοιποι.
Ο Κορτώ και ο καθένας μας, μπορεί να πει ό,τι γουστάρει, πού είναι το πρόβλημα δεν καταλαβαίνω.
Επίσης, το επιχείρημα πως όλοι μεγαλώσαμε σε "κλασικές " οικογένειες είναι έωλο, πριν κάποια χρόνια δεν υπήρχαν καν μονογονεϊκές, και πιο παλιά δεν υπήρχαν τα διαζύγια.
Ε, σε λίγα χρόνια μαζί με αυτές, θα υπάρχουν και παιδιά οικογενειών με γονείς ίδιου φύλου.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#39239 Το σχόλιο μου, που ελπίζω να έγινε κατανοητό από όλους ότι δεν είχε σχέση με τα αμέσως παραπάνω κόκκινα (έπρεπε να έχω κάνει 2 ποστ :sorry: ) ήταν με άλλα λόγια το εξής.

Το παιδί που θα αναθρέψουν 2 gay/λεσβίες θα το έχουν σώσει από ορφανοτροφείο, κάτι που ελπίζω να μην αμφισβητείται/ε πως είναι βελτίωση της ποιότητας της ανατροφής του παιδιού (αντικειμενικά). Δεν θα το έχει στερηθεί μια παραδοσιακή οικογένεια. Αλλά και να το στερούνταν, με βάση την εικόνα που έχω στο μυαλό μου για την μέση ελληνική οικογένεια (al bundy), πάλι βελτίωση το θεωρώ (υποκειμενικά).

perks of being raised by 2 dads (η άποψη μου)
-δεν παίζει με τίποτα να βγει θρησκόληπτος
-ανοιχτόμυαλος
-ανεκτικός προς τις μειονότητες (μαθαίνοντας από μέσα πόσο σκατό τρώνε οι μειονότητες)
-απελευθερωμένος σεξουαλικά. Και εδώ θα βαρέσουν τα καμπανάκια σας, γιατί θα φανταστείτε gay prides, αλλά δεν σημαίνει αυτό φυσικά.

Συνολικά, ένας άνθρωπος που θα ήθελα για φίλο, άρα --> εγκρίνω 2 μπαμπάδες :yahoo:

@ trident, ξεκίνησα να απαντάω στην πρώτη πρόταση σου, που αναφερόταν σε εμένα σίγουρα, από το υπόλοιπο δεν κατάλαβα τπτ. Τελικά βγήκε πιο γενικό το ποστ μου.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
panos2171 έγραψε:
drdino έγραψε:Κι όλα αυτά δεν μπορεί να τα δώσει ένα ομοφυλόφιλος;

Υποθετικά ναι. Η ψυχοσύνθεση και ο τρόπος σκέψης άνδρα και γυναίκας είναι απολύτως ίδια; Σε μια οικογένεια, με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται ο πατέρας και η μητέρα πάνω στο παιδί; Εννοείται ότι μιλάμε για μια υγιή οικογένεια.

Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος συμπεριφοράς που τον ακολουθούν όλες οι μανάδες και κάποιος άλλος για όλους τους πατεράδες? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
panos2171 έγραψε:Αν υπήρχε κανάς ψυχολόγος ίσως να μας λύνονταν πολλές απορίες πάνω σε αυτό το θέμα. Το θέμα δεν είναι να μεγαλώσει ένα παιδί μόνο με αγάπη αλλά να πάρει και την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση, πρότυπα, νουθετήσεις από τους γονείς. Μέχρι τώρα στέκεστε στην αγάπη και μόνο.

Αν θελεις ψυχολογο για να σου λυσει τις αποριες , ρωτα τον μανοσκυ. Ειναι ερασιτεχνης ψυχολογος και κανει πρακτις στα ιντερνετς. [edit] ή μπορεις να ρωτησεις και τον τριδεντ :s_tongue

Απο την αλλη, ο γουγλης δινει την δυνατοτητα να βρεις πληροφοριες για διαφορα θεματα. Διαβαζεις , επεξεργαζεσαι αυτα που διαβαζεις και διαμορφωνεις μια αποψη.

Για παραδειγμα εδω αναφερεται σε βιβλιογραφια και μελετες (κεφαλαιο 3) που εχουν γινει. Οι περισσοτερες λενε οτι δεν φαινεται να υπαρχει καποια διαφορα ως προς την ψυχοσυναισθηματικη αναπτυξη , τη δομηση προσωπικοτητας , την διαμορφωση της ταυτοτητας του φυλου μεταξυ των παιδιων που μεγαλωσαν σε ομοφυλα ζευγαρια και αυτων που μεγαλωσαν σε ετεροφυλα. Καποιες (λιγες) λενε οτι ως προς καποια συγκεκριμενα χαρακτηριστικα δεν υπαρχουν αρκετα στοιχεια ωστε να εξαγουν ασφαλη συμπερασματα. Γενικα αυτες οι μελετες λενε οτι τα προβληματα που ενδεχεται να εμφανιστουν στην ψυχοσυναισθηματικη εξελιξη των παιδιων που μεγαλωσαν σε ομοφυλα ζευγαρια αποδιδονται σε εξωγενεις παραγοντες .

Και στην τελικη, στην κοινωνικοποιηση του παιδιου , εκτος απο του γονεις παιζουν ρολο και οι συνομηλικοι και οι φιλοι του παιδιου και οι εκπαιδευτικοι και γενικοτερα το περιβαλλον. Δηλαδη ειναι αστειο να λεμε οτι η κοινωνικοποιηση του παιδιου εξαρταται μονο απο τις πρωϊμες εμπειριες και μονο απο αυτες εντος του στενου οκογενειακου περιβαλλοντος (γονεις).
Τελευταία επεξεργασία από αεροζολ και 17 Νοέμ 2014, 01:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά