7) ΚΙΝΗΜΑ 21
8) ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ
14) ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ
19) ΤΟΛΜΑ
25) ΚΟΤΕΣ
28) SOCIAL
6) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ
Το ΤΟΛΜΑ μου θυμίζει το ΑΚΟΥΜΠΑ ΜΕ των απαράδεκτων.
7) ΚΙΝΗΜΑ 21
8) ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ
14) ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ
19) ΤΟΛΜΑ
25) ΚΟΤΕΣ
28) SOCIAL
6) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ
g8777 έγραψε:Το ζήτημα είναι γιατί ο Έντυ δεν ψηφίζει ΣΡΖ.Τον ρώτησα, δεν απάντησε, μετά με ρώτησε πού πάνε για το κέντρο επίπλου.
Αιώνια πιστός ε;
Σπανίζει στις μέρες μας, εσύ και ο Κουτσουμπας στηρίζετε από ρομαντισμό τον Κυριάκο.
EDDIE_147 έγραψε:Σημειώνω για μελέτη25) ΚΟΤΕΣ

Διαβάζω κάποιους που θεωρούν ότι ο Βαρουφάκης αυτοκτονεί λέγοντας αυτά για τις Δημητρούλες και τις Γερακίνες. Κάνουν μεγάλο λάθος. Ο Γιάνης ξέρει πολύ καλά τι κάνει, οι άλλοι δεν ξέρουν...
Ο Γιάνης δεν έχει ένα κόμμα που απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας. Έχει ένα κόμμα που στοχεύει σε ένα συγκεκριμένο κοινό, και αυτό το κοινό θέλει να κερδίσει. Και τώρα που όλοι ασχολούνται μαζί του, τώρα τους πλασάρει με ταχύτητα ό,τι πιο ουαοοου έχει σαν αφήγημα. Όσο προλαβαίνει, πριν φύγουν οι προβολείς από πάνω του.
Ο Γιάνης απευθύνεται στο λεγόμενο αντισυστημικό κοινό, που δεν είχε μέχρι πρόσφατα πρόβλημα να δίνει και 10% στα παληκάρια με τις σβάστικες. Αυτό το κοινό, ακόμα τρώει στη μάπα τα απόνερα της χρεοκοπίας και η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα δεν το έχει αγγίξει, γιατί η πλήρης διάχυση του παραπανίσιου παραγόμενου πλούτου θέλει χρόνο.
Σε αυτό το κοινό, δεν επαρκούν ρητορικές διαχείρισης του τύπου θα μειώσουμε τον ΦΠΑ από το 13% στο 11% ή τον ΕΦΚ από το 0,7/λίτρο στο 0,6/λίτρο, ή θα αυξήσουμε 30 ευρώ περισσότερο τον βασικό μισθό. Φέξε μου και γλίστρησα. Το κοινό αυτό, νιώθει αποκλεισμένο από το οικονομικό γίγνεσθαι, βλέπει τον απέναντι που νοικιάζει 2 σπίτια σε Airbnb και κονομάει, τον παραδίπλα που έπιασε μια δουλειά με καλό μισθό, τον ξάδελφό του τον καυστηρατζή που είναι περιζήτητος και διώχνει και δουλειές γιατί δεν προλαβαίνει.
Αυτό το κοινό δεν θέλει αδιέξοδα ημίμετρα, θέλει αίμα. Να μην μείνει λίθος επί λίθου. Θα καταστραφεί; Δεν το ενδιαφέρει, κατεστραμένο νιώθει. Το θέμα είναι να καταστραφούν και οι άλλοι. "Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων". Να έρθουν όλα τούμπα, να αναποδογυρίσει το καζάνι μπας και με τον τρόπο αυτό από τον πάτο βρεθεί στον αφρό. Απλό....
Αδιαφορεί πλήρως αν χαθούν καταθέσεις, αν παραλύσει η οικονομία, αν ζούμε σε συνθήκες μαύρης αγοράς, αν σαν κράτος υποβιβαστούμε στη ζώνη του Τζιμπουτί. Οι αξιολογήσεις των κάθε S&P του ακούγονται σαν συνωμοσίες του Σώρος εναντίον του.
Έχει δίκιο; Προφανώς και όχι. Στην απόλυτη καταστροφή επιζούν - στην κυριολεξία - όσοι έχουν πυρηνικά καταφύγια. Τους λοιπούς τους τρώει η μαρμάγκα. Αυτό όμως ούτε καν το σκέφεται. Προτεραιότητα έχει να καταστραφεί ο τύπος με τα Airbnb που μας κουνιέται.
Ο Γιάνης ο πονηρός λοιπόν ξέρει σε ποιους απευθύνεται και ξέρει και τι να τους πει.
Χρήστος Λάππας έγραψε:Μου το έστειλαν και δυστυχώς δεν έχω πηγή. Συμφωνώ μέχρι κεραίας πάντως:
Ο Γιάνης απευθύνεται στο λεγόμενο αντισυστημικό κοινό, που δεν είχε μέχρι πρόσφατα πρόβλημα να δίνει και 10% στα παληκάρια με τις σβάστικες.
Ναζί ο Γιάνης.
Σε αυτό το κοινό, δεν επαρκούν ρητορικές διαχείρισης του τύπου θα μειώσουμε τον ΦΠΑ από το 13% στο 11% ή τον ΕΦΚ από το 0,7/λίτρο στο 0,6/λίτρο, ή θα αυξήσουμε 30 ευρώ περισσότερο τον βασικό μισθό. Φέξε μου και γλίστρησα. Το κοινό αυτό, νιώθει αποκλεισμένο από το οικονομικό γίγνεσθαι, βλέπει τον απέναντι που νοικιάζει 2 σπίτια σε Airbnb και κονομάει, τον παραδίπλα που έπιασε μια δουλειά με καλό μισθό, τον ξάδελφό του τον καυστηρατζή που είναι περιζήτητος και διώχνει και δουλειές γιατί δεν προλαβαίνει.
Αυτό το κοινό δεν θέλει αδιέξοδα ημίμετρα, θέλει αίμα. Να μην μείνει λίθος επί λίθου. Θα καταστραφεί; Δεν το ενδιαφέρει, κατεστραμένο νιώθει. Το θέμα είναι να καταστραφούν και οι άλλοι. "Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων". Να έρθουν όλα τούμπα, να αναποδογυρίσει το καζάνι μπας και με τον τρόπο αυτό από τον πάτο βρεθεί στον αφρό. Απλό....
Αδιαφορεί πλήρως αν χαθούν καταθέσεις, αν παραλύσει η οικονομία, αν ζούμε σε συνθήκες μαύρης αγοράς, αν σαν κράτος υποβιβαστούμε στη ζώνη του Τζιμπουτί. Οι αξιολογήσεις των κάθε S&P του ακούγονται σαν συνωμοσίες του Σώρος εναντίον του.
Έχει δίκιο; Προφανώς και όχι. Στην απόλυτη καταστροφή επιζούν - στην κυριολεξία - όσοι έχουν πυρηνικά καταφύγια. Τους λοιπούς τους τρώει η μαρμάγκα. Αυτό όμως ούτε καν το σκέφεται. Προτεραιότητα έχει να καταστραφεί ο τύπος με τα Airbnb που μας κουνιέται.
και απελευθέρωση των αλύτρωτων δις που μας στέρησαν τόσα χρόνια οι κατοχικές δυνάμεις των Βρυξελλών. Anonymous Founder έγραψε:Εδώ ο καθηγητής κάνει μια ωραία ανάλυση μεν, αλλά σαφώς προσπαθώντας να βγάλει λάδι την ΝΔ και εξηγούμαι:
JarnoT έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Εδώ ο καθηγητής κάνει μια ωραία ανάλυση μεν, αλλά σαφώς προσπαθώντας να βγάλει λάδι την ΝΔ και εξηγούμαι:
Κάθε άλλο, θα έλεγα.
Περνάει γενεές 14 τον Χουλιαράκη, σχετικά με όσα ανέφερε σε προηγούμενο άρθρο του στην Κ, αλλά καθόλου λάδι δε βγάζει τη ΝΔ. Απορώ πόθεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Ακόμα και η αναφορά του ότι το '19 προέκυψαν x ταμειακά διαθέσιμα, το αναφέρει για να στηρίξει τον συλλογισμό του ότι αυτού του είδους τα πλεονάσματα είναι ψευδο-καταστάσεις και μικρή σχέση έχουν με αυτό που ο λαός αντιλαμβάνεται ως "πλεόνασμα" (δηλ διαθέσιμο "μαξιλάρι" για μελλοντική χρήση).
Επιπλέον στο διάγραμμα που παραθέτει δείχνει ακριβώς πόσο πιο καταιγιστική είναι η στροφή της ΝΔ προς την κατανάλωση διαθεσίμων των δημ. φορέων, δηλ της περιουσίας μας. Και το τονίζει αυτό και στο σώμα του άρθρου και στον επίλογο.
Απορώ γιατί αναλώνεσαι/-στε στη σύγκριση, ενώ ρεαλιστικά η οικονομική πολιτική είναι παραπλήσια δυσοίωνη.
Η προσπάθεια "ναι, αλλά ο άριστος τα κατέστρεψε όλα" ή "ναι, αλλά το 2015 χρεωθήκαμε για 2 αιώνες" είναι αμφότερες κουτοπόνηρες και εγκλωβιστικές λογικές. Νομίζω και τα 2 κόμματα ενδόμυχα τις υποστηρίζουν, γι' αυτό υψώνουν και την αντιπαλότητα. Για να μπουν όλοι στη σύγκριση "α ή β", αφήνοντας ψίχουλα για το γ, δ..
Σωστά καταθέτει πως η αποφοίτηση από ένα πρόγραμμα στήριξης γίνεται όταν έχει αποκατασταθεί η αυτόνομη και απρόσκοπτη πρόσβαση στις αγορές. Αφού το φθινόπωρο 2014 οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων είχαν πάρει την ανιούσα και δεν υπήρχε μαξιλάρι διαθεσίμων, η συνέχιση της διασωλήνωσης στα μνημόνια ήταν απαραίτητη. Με τέτοια διάγνωση, ποια πολιτική υπηρετούσε ο ίδιος οικονομολόγος μέχρι τη νύχτα της 12ης Ιουλίου 2015; Η διάγνωση βέβαια είναι επί τη βάσει αποσπασματικών στοιχείων και κατά το δοκούν ερμηνείας των εξελίξεων. Οι εξελίξεις μετά τις ευρωεκλογές του 2014 προεξοφλούσαν την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ – εάν οι αγορές είχαν υποψία έστω της συγκυβέρνησης με τον κεντρώο (!) ΑΝΕΛ, θα βλέπαμε με κιάλια τα ομόλογά μας από τον Ιούνιο 2014. Οπως το 2019 προεξοφλούσαν την έλευση της Ν.Δ. και αποκτήσαμε ξανά κάποια πρόσβαση στις αγορές – κάθε άλλο παρά εμπιστοσύνη στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζαν.
Η διάγνωση του Γ.Χ. είναι απολύτως λανθασμένη. Το τρίτο μνημόνιο έγινε υποχρεωτικό από την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, την οποία υπηρέτησε και ο ίδιος, ενώ κυβέρνηση Σαμαρά και δανειστές εργάζονταν στην κατεύθυνση ενίσχυσης διαθεσίμων. Η συνύπαρξη τριών ή δεκατριών πολιτικών υπό την ομπρέλα της πρώτης φοράς Αριστερά είναι αδιάφορη. Οι πολίτες κλήθηκαν να υποστούν τις συνέπειες της ακατάσχετης ανατρεπτικής ακυρολογίας.
Ο Γ.Χ. είναι τυπικά σωστός όταν λέει «χωρίς το μαξιλάρι δεν θα είχαμε ανάκαμψη». Πλην όμως, η χρηματοδότηση της οικονομίας δεν έγινε με ταμειακά πλεονάσματα προηγούμενων χρήσεων –τα οποία άλλωστε ουδέποτε υπήρξαν–, αλλά με ανάλωση περιουσίας των πολιτών. Στο διάγραμμα είναι εμφανές ότι (α) η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατηύθυνε πόρους προεκλογικά το 2019, (β) η εντατική ανάλωση διαθεσίμων των φορέων από την κυβέρνηση Ν.Δ. ξεκίνησε πριν από την COVID, (γ) με το πέρας της εποπτείας η ανάλωση πόρων γίνεται με ρυθμό καταιγιστικό – ενδεχομένως και για προεκλογικούς λόγους.
Χρήστος Λάππας έγραψε:Μου το έστειλαν και δυστυχώς δεν έχω πηγή. Συμφωνώ μέχρι κεραίας πάντως:Διαβάζω κάποιους που θεωρούν ότι ο Βαρουφάκης αυτοκτονεί λέγοντας αυτά για τις Δημητρούλες και τις Γερακίνες. Κάνουν μεγάλο λάθος. Ο Γιάνης ξέρει πολύ καλά τι κάνει, οι άλλοι δεν ξέρουν...
Ο Γιάνης δεν έχει ένα κόμμα που απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας. Έχει ένα κόμμα που στοχεύει σε ένα συγκεκριμένο κοινό, και αυτό το κοινό θέλει να κερδίσει. Και τώρα που όλοι ασχολούνται μαζί του, τώρα τους πλασάρει με ταχύτητα ό,τι πιο ουαοοου έχει σαν αφήγημα. Όσο προλαβαίνει, πριν φύγουν οι προβολείς από πάνω του.
Ο Γιάνης απευθύνεται στο λεγόμενο αντισυστημικό κοινό, που δεν είχε μέχρι πρόσφατα πρόβλημα να δίνει και 10% στα παληκάρια με τις σβάστικες. Αυτό το κοινό, ακόμα τρώει στη μάπα τα απόνερα της χρεοκοπίας και η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα δεν το έχει αγγίξει, γιατί η πλήρης διάχυση του παραπανίσιου παραγόμενου πλούτου θέλει χρόνο.
Ο Γιάνης ο πονηρός λοιπόν ξέρει σε ποιους απευθύνεται και ξέρει και τι να τους πει.
και "think right"
με περιεχόμενο που ούτε τα € 0,60 / ποστ δεν ανεβάζουν υπέρ της ΝΔ... 
) και το google λέει πως στο ένα δημοσιεύτηκε στις 27/03 και στο άλλο πριν 6 μέρες, δηλαδή στις 21/04. Δηλαδή υπάρχουν εκατοντάδες δημοσιεύσεις πάνω από αυτήν και κυριολεκτικά χάθηκα στη μαγεία για να ασχοληθώ παραπάνω

«Δεν ξέρω για ποιο λόγο ο κ. Βαρουφάκης έχει αποφασίσει να είναι ο παρτενέρ του κ. Μητσοτάκη»
Μα η κίτρινη ήταν στο συγκεκριμένο σεκτορ. Ίσως ο […]
Μιας και επέστρεψα Τσεχία, κόστος ελληνικών διοδίω[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]