Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#732298 οσο μεγαλωνει το market cap το volatility θα πεφτει
οκ και παλι μεγαλο σε σχεση με κλασσικo trading αλλα φασεις 2017 και 2020 δυσκολα απο εδω και εμπρος , για το BTC πάντα, οχι για τα υπολοιπα
Άβαταρ μέλους
By GTS
dimitris έγραψε:Θεωρώ απίστευτη παράνοια το να υπάρχει ETF για Bitcoin futures, και να θεωρείται χρηματοπιστωτικό προϊόν. Και να υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί οι οποίοι το έχουν εγκρίνει.

Kαι ο Σιφφ αυτο λεει, οι ιδιοι ελεγκτικοι μηχανισμοι ειχαν εγκρινει και τον Μαντοφ.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#732308 για ποιο λογο πιστευει/ς οτι δωσαν εγκριση οι ελεγκτικοι μηχανισμοί ; το μελετάνε πολυ καιρο τωρα.
κατα λάθος; ποια ειναι η ερμηνεία που ταιριαζει στο αφήγημα φούσκας ;
Άβαταρ μέλους
By GTS
#732309 Γιατι εχουν κρυφη σχεση με αυτους που τα πουλανε αν και στα χαρτια ειναι ανεξαρτητοι. Σκοπος ειναι να αρμεξουν τους μικροεπενδυτες.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#732312 αν οι ελεγκτικοι μηχανισμοι ειναι τοσο της πλάκας τοτε τι διαφορα κάνει αν εχουν δώσει εγκριση η οχι;
καπως περιεργη η απορια σας, ειτε τους εμπιστευεστε τους μηχανισμους και απορειτε πως δωσαν εγκριση (αλλα δεν ξερετε γιατι) είτε τους θεωρειτε τις πλακας οποτε τι κουβεντιαζουμε

for the record εγω δεν τους θεωρω της πλακας , το δουλευουνε χρόνια αυτο το outcome και αυτα που ερχονατι, και αυτα περι του να φανε τα λεφτα των μικρων μου ακουγονται conspiracy theory
Άβαταρ μέλους
By dimitris
#732315 Με το απλοϊκό μυαλό του μη ειδικού:

Bitcoin: νόμισμα που δε χρησιμοποιείται σε κάτι, άρα η τιμή του είναι καθαρά προϊόν προσδοκιών για το μέλλον.
Bitcoin futures: συμβόλαια αγοραπωλησίας του ως άνω νομίσματος σε συγκεκριμένη ημερομηνία στο μέλλον και συγκεκριμένη τιμή, τα οποία επίσης μπορούν να μεταπωληθούν.
Bitcoin futures ETF: αμοιβαίο κεφαλαιο που αγοράζει τα ως άνω συμβόλαια, και του οποίου η τιμή διακινείται σε χρηματιστήριο.
Δηλαδή speculation επι του speculation επι του speculation.

Για εμένα αυτό είναι προϊόν της απληστίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος (και δυστυχως του ανθρώπου γενικότερα) να βγάλει λεφτά από το τίποτα. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί το ενέκριναν γιατί είναι μέρος αυτού του συστήματος που δεν μπορεί να αυτοκαταργηθεί.
Άβαταρ μέλους
By alex
dimitris έγραψε:Με το απλοϊκό μυαλό του μη ειδικού:

Bitcoin: νόμισμα που δε χρησιμοποιείται σε κάτι, άρα η τιμή του είναι καθαρά προϊόν προσδοκιών για το μέλλον.
Bitcoin futures: συμβόλαια αγοραπωλησίας του ως άνω νομίσματος σε συγκεκριμένη ημερομηνία στο μέλλον και συγκεκριμένη τιμή, τα οποία επίσης μπορούν να μεταπωληθούν.
Bitcoin futures ETF: αμοιβαίο κεφαλαιο που αγοράζει τα ως άνω συμβόλαια, και του οποίου η τιμή διακινείται σε χρηματιστήριο.
Δηλαδή speculation επι του speculation επι του speculation.

Για εμένα αυτό είναι προϊόν της απληστίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος (και δυστυχως του ανθρώπου γενικότερα) να βγάλει λεφτά από το τίποτα. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί το ενέκριναν γιατί είναι μέρος αυτού του συστήματος που δεν μπορεί να αυτοκαταργηθεί.

εγω δεν γνωριζω πολλα.ομως ξερω οτι θα σχετιστει συντομα με το ψηφιακο χρημα που σε 5 χρονια θα εξαφανισει το ρευστο.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
alex έγραψε:
KiloMeater έγραψε:Πάρτε κάνα BTC τώρα που πέφτει

ποσο εχει τωρα?

εκανε ενα στιγμιαιο -6%

βασικα μονο με orders παιζουν αυτα δεν προλαβαινεις να αντιδρασεις αλλιως
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
alex έγραψε:
εγω δεν γνωριζω πολλα.ομως ξερω οτι θα σχετιστει συντομα με το ψηφιακο χρημα που σε 5 χρονια θα εξαφανισει το ρευστο.

συμφωνω , ερχονται (πολυ γρηγορα) τεκτονικες αλλαγες στο banking και ειναι λαθος να μετρας τις καταστασεις με τα δεδομενα του παρελθοντος
το τζίνι εχει βγει απο το μπουκαλι και δε γυρναει πισω.
Άβαταρ μέλους
By GTS
KiloMeater έγραψε:αν οι ελεγκτικοι μηχανισμοι ειναι τοσο της πλάκας τοτε τι διαφορα κάνει αν εχουν δώσει εγκριση η οχι;
καπως περιεργη η απορια σας, ειτε τους εμπιστευεστε τους μηχανισμους και απορειτε πως δωσαν εγκριση (αλλα δεν ξερετε γιατι) είτε τους θεωρειτε τις πλακας οποτε τι κουβεντιαζουμε

for the record εγω δεν τους θεωρω της πλακας , το δουλευουνε χρόνια αυτο το outcome και αυτα που ερχονατι, και αυτα περι του να φανε τα λεφτα των μικρων μου ακουγονται conspiracy theory

θελει εγκριση για να γινει listed το προιον στην Αμερικη. Δεν θα επρεπε να τα ρωτας αυτα. Bitcoin ETF υπαρχουν ηδη εδω και καιρο στον Καναδα.

Αυτα τα προιοντα εχουν πολλα fees και η μηχανικη των futures ειναι ακριβη προφανως θα τους αρμεξουν γιατι ο περισσοτερος κοσμος δεν εχει γνωσεις σε αυτα. Αυτοι που ξερουν δεν τα αγγιζουν.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#732336 προφανως παιζει ρολο για να νομιμοποιηθει , αλλιως θα ειχαμε ηδη τα BTC ETFs ήδη που ειναι το end game - δε λεμε αυτο
λεμε γιατι εχει σημασια να το συζηταμε εδω μεσα αν δε θεωρουμε οτι ειναι καποια αξιοπιστα οργανα αυατα που εγκρινουν

anyways ....
καλα πήγαν τα liquidations σημερα στο binance.US , επεσε και λιγο για ενα refresh
ελπίζω να πήρατε τιποτα και να μην το κοιτατε με απορια στα 100Κ μεχρι τα Xmas.

σε καλή μεριά
Άβαταρ μέλους
By g8777
KiloMeater έγραψε:
το τζίνι εχει βγει απο το μπουκαλι και δε γυρναει πισω.

Εικόνα

KiloMeater έγραψε:σε καλή μεριά

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#732341 Η ζήτηση μεγάλη αλλ το supply στον πάτο δε πουλάει κανένας …. Λες να ανεβεί ; Εικόνα

Το ότι το futures ETF έκανε ζημιά 1Β την πρώτη μέρα , ρεκόρ όλων των εποχών ever για οποιοδήποτε ETF στο US market πέρασε στα αζήτητα έτσι;