Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Sam Spade έγραψε:
g8777 έγραψε:Έπεσες στην περίπτωση kyr. Εγώ σου λέω g shock δαγκωτό. Αιώνες μπροστά.
Τι Suunto, citizen και μλκιες...

Σωστός, πάτερ.

Να σημειώσω ότι εδώ και κάμποσα χρόνια κυκλοφορούν ηλιακά τζι-σόκια, τα προτιμάμε για να μη μπλέκουμε με αλλαγές μπαταρίας και στεγανοποιήσεις.

Θεωρώ ότι τα νερά που βάζει του φίλου είναι η εξαίρεση. Ανάμεσα σε άλλα, έχω το κλασικό σε ηλιακό (http://forums.watchuseek.com/attachment ... g_1634.jpg), έχει φάει απίστευτο ξύλο εδώ και 4-5 χρόνια + χημικά (ασετόν, πολυεστέρα, διαλυτικά) και δεν έχει πάθει ΤΙΠΟΤΑ.

G-Shock είχα -και έχω- όπως και Protrek (όλα ηλιακά). Μια χαρά ρολόγια και αρκούντως "μπόσικα" για να δείξουν στο χέρι. Αλλά σύγκριση με Suunto δεν υφίσταται, καθώς αυτά θεωρούνται ως "υπολογιστές χεριού" και όχι απλά wrist-watches. Και φαίνεται στην τιμή, στα specs, στις δυνατότητες κλπ.

Ομοίως τα Citizen είναι πιο upper-class, ενώ τα δικά της σοβαρά Ecodrive είναι επίσης πιο πολύ προς υπολογιστής χεριού, παρά απλό ρολόϊ. Και επίσης ξεχωρίζουν από πλευράς τιμής.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#37280 Καλά Ace και γω σου λέω οτι το QC της Casio στα τζι σοκια θέλει αιώνες να το φτάσει η οποια suunto.
Βάλε μου οποο suunto θες μπροστά σε ένα frogman.
Ριζούπολη θα γίνουμε :shifty:

Δυο είναι τα ρολόγια λέμε: G shock και Grand Seiko.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
Sam Spade έγραψε:
g8777 έγραψε:Έπεσες στην περίπτωση kyr. Εγώ σου λέω g shock δαγκωτό. Αιώνες μπροστά.
Τι Suunto, citizen και μλκιες...

Σωστός, πάτερ.

Να σημειώσω ότι εδώ και κάμποσα χρόνια κυκλοφορούν ηλιακά τζι-σόκια, τα προτιμάμε για να μη μπλέκουμε με αλλαγές μπαταρίας και στεγανοποιήσεις.

Θεωρώ ότι τα νερά που βάζει του φίλου είναι η εξαίρεση. Ανάμεσα σε άλλα, έχω το κλασικό σε ηλιακό (http://forums.watchuseek.com/attachment ... g_1634.jpg), έχει φάει απίστευτο ξύλο εδώ και 4-5 χρόνια + χημικά (ασετόν, πολυεστέρα, διαλυτικά) και δεν έχει πάθει ΤΙΠΟΤΑ.

Εξαίρεση ή όχι, δεν ξαναπαίρνω. Και είναι και ηλιακό το δικό μου. Δεν ανοίχτηκε για αλλαγή μπαταρίας ώστε να χαλάσω τα πάσα. Απλά κάποια στιγμή είδα υγρασία. Νόμισα ότι φταίει το o-ring. Το άλλαξα, έβαλα και βαζελίνη και για λίγο δεν έπαιρνε νερό. Μετά από κανένα μήνα πάλι υγρασία. Το πάω στο ρολογάδικο και μου δείχνει την πάνω δεξιά βίδα να γυρνάει χωρίς τέλος :rant:
Γ@μημένοι σχιστομάτηδες. Ξεφορτώθηκα και το japan αμάξι, και πλέον τέλος :metalo:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#37364 Τότε τα Suunto είναι μονόδρομος για την δουλειά που θες. Ανάλογα το budget κινείσαι.
Σε προειδοποιώ όμως : θέλουν στοργή και προδρεμ.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
g8777 έγραψε:Τότε τα Suunto είναι μονόδρομος για την δουλειά που θες. Ανάλογα το budget κινείσαι.
Σε προειδοποιώ όμως : θέλουν στοργή και προδρεμ.

Όντως, από "φυσικής" πλευράς τα Suunto δεν είναι σκυλιά, π.χ. τα bezels τους σημαδεύονται για π-λ-ά-κ-α. Από την άλλη όμως, είναι σχεδόν κυριολεκτικά υπολογιστές χεριού (μέχρι και εφαρμογές τους φορτώνεις), οπότε feature/spec wise δεν υπάρχει σύγκριση με οτιδήποτε άλλο στην αγορά (πλην των παρόμοιων υπολογιστών από Garmin κλπ). Ειδικά αυτά που έχουν GPS και συνδυαστικό βαρόμετρο, ξεφεύγουν πολύ.... :metalo:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#37397 Τώρα τα είδα. Πολύ όμορφα, αλλά και πολύ ακριβά για αυτό που χρειάζομαι-θέλω να δώσω.

Δε βγάζει και αυτό το pretty-bra σε αδιάβροχο κάτι.. :x

Μονόδρομος μάλλον τα casio. Μάλλον θα πάρω το φθηνότερο.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#37429 Είναι αρκετά εώς πολύ ακριβά, γιατί σου δίνουν και πάρα πολλές δυνατότητες, π.χ. κοίτα να δεις τι μπορώ να μετρήσω με το Ambit2 μου

Εικόνα

Και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα, από κάτω έχει το χάρτη με τις διαδρομές μου, με όλα τα στοιχεία geo-tagged, έχει να αποθηκεύσεις διαδρομές και να σε οδηγήσει (π.χ. για Mountain hiking/trekking), έχει να αποθηκεύσεις Moves -όπως τα λέει η Suunto- και να είναι κάτι σαν personal trainer και πολλά άλλα.

Αλλά αν δεν χρειάζεσαι τίποτα από αυτά, τότε όντως είναι σχεδόν πεταμένα λεφτά, ένα G-Shock θα σε βολέψει πολύ καλύτερα και στα μισά ή το 1/3 των χρημάτων :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By famas
#37464 Στην ταινία Interstellar όπως πρόσεξα πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το Hamilton khaki.
Άβαταρ μέλους
By vice246
#37491 Δαγκωτό σουντο. .....εχει σε καταστήματα με ορειβατικά είδη μοντέλα απλούστερα και προηγούμενων ετών σε προσφορά....

πριν χρονια στο Αλεποχωρι ....με το που φτάσαμε στο κάμπινγκ για το Ακρόπολις...και μπήκα για μπάνιο, βγαίνοντας το ξέχασα...(το σουντο) ...αμέσως μετα απο μας, ήρθε μια παρέα Τσέχων.....όταν κατάλαβα οτι μου λείπει απ το χέρι.....ήταν αργά.... :rant:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
kubiak έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Επίσης από την ίδια εταιρεία με ψήνει αυτό

http://www.swissmilitarytime.ch/collect ... sm34033.06

Αυτό είναι το καλύτερο, αν και θα σου πρότεινα στην ίδια σειρά ένα από αυτά με το μπρασελέ.
Λουράκι (ακόμα και nylon που έχει αυτό στο link), θα βρεις στο εμπόριο σε πολύ καλή ποιότητα και τιμή, μπρασελέ δε θα βρεις εύκολα τόσο ταιριαστό.

Επίσης, http://www.skroutz.gr/s/2832046/Roamer- ... 93507.html

Για τα Nautica δε το συζητάμε, για διάφορους λόγους: μακριά.

Σωστό το υπογραμμισμένο...
Βασικά έχεις υπόψη σου αυτή τη Swiss Military που πόσταρα;
Επειδή απ' ότι βλέπω είναι διαφορετικό πράγμα από τη Hanowa.

Επίσης πάνω στο σκεπτικό σου πιο λογικό είναι αυτό...

http://www.oroloi.gr/product_info.php?products_id=41260
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#37758 eddie,
την εταιρία δεν τη γνωρίζω, οπτικά καλά μου φαίνονται αλλά οι φωτογραφίες ξεγελάνε, είναι αλλιώς να το βάλεις στον καρπό σου.

Επίσης δε λέει τίποτα για το μηχανισμό ενώ είναι μείον το ότι δεν έχει κρύσταλλο ζαφείρι...

Το Citizen δεν είναι στο ίδιο στυλ εμφανισιακά (είναι ένας διαφορετικός μαύρος χρονογράφος με απλή αλλά καλή μηχανή λόγω Citizen), ενώ η τοποθέτηση μπουτόν και κορώνας δε με ενθουσιάζει...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#45325 Τελικά τα κατάφερε και έφτασε ο kinetic φορτιστής από την Αγγλία (15 μέρες συν την τραγική ACS, χειρότερη εταιρεία courier δεν έχω δει). Ένα μικρό video για να καταλάβετε πως δουλεύει, λέει πως μπορεί να φορτίσει ένα kinetic σε μια μέρα για να δουλεύει για μια βδομάδα, οπότε σε περίπου μια βδομάδα φορτίζει πλήρως. Γυρίζει clock- και anticlock-wise (μερικά αυτόματα φορτίζουν έτσι και μερικά αλλιώς), και έχει απενεργοποιημένο το χρονοδιακόπτη, οπότε θέλει και μια πρίζα χρονοδιακόπτη για να δουλεύει μερικές ώρες κάθε μέρα.

Κόστος 50 λίρες (+10 λίρες μεταφορικά), πολύ καλύτερη λύση από τα 300€ που κάνει ο αυθεντικός Seiko Charger :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By corsair
The Ace έγραψε:Τελικά τα κατάφερε και έφτασε ο kinetic φορτιστής από την Αγγλία (15 μέρες συν την τραγική ACS, χειρότερη εταιρεία courier δεν έχω δει). Ένα μικρό video για να καταλάβετε πως δουλεύει, λέει πως μπορεί να φορτίσει ένα kinetic σε μια μέρα για να δουλεύει για μια βδομάδα, οπότε σε περίπου μια βδομάδα φορτίζει πλήρως. Γυρίζει clock- και anticlock-wise (μερικά αυτόματα φορτίζουν έτσι και μερικά αλλιώς), και έχει απενεργοποιημένο το χρονοδιακόπτη, οπότε θέλει και μια πρίζα χρονοδιακόπτη για να δουλεύει μερικές ώρες κάθε μέρα.

Κόστος 50 λίρες (+10 λίρες μεταφορικά), πολύ καλύτερη λύση από τα 300€ που κάνει ο αυθεντικός Seiko Charger :thumbsup:

Εχω κοντα στην 7ετια Kinetic.... τι φορτιστες και παπ@ριες ειναι αυτα? Η ιδεα ειναι οτι φορτιζεται απο την κινηση σου και αν κρινω απο την τελευταια 7ετια... ετσι συμβαινει. Χωρια που μπαινουν σε sleep mode μετα απο 2 μερες ακινησιας και κρατανε την ωρα/ημερομηνια κοντα 1 χρονο.

Weird stuff... ρε μηπως ειναι KIRF το Seiko? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By g47
#45334 Δεν ειναι ολα τα kinetic perpetual.
Το δικο μου δεν μπαινει σε idle.
Πολυ χρησιμος ο φορτιστης μιας και το φοραω καθε Σαβ/Κο, στη δουλεια δεν θα αντεχε.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
corsair έγραψε:Εχω κοντα στην 7ετια Kinetic.... τι φορτιστες και παπ@ριες ειναι αυτα? Η ιδεα ειναι οτι φορτιζεται απο την κινηση σου και αν κρινω απο την τελευταια 7ετια... ετσι συμβαινει. Χωρια που μπαινουν σε sleep mode μετα απο 2 μερες ακινησιας και κρατανε την ωρα/ημερομηνια κοντα 1 χρονο.

Weird stuff... ρε μηπως ειναι KIRF το Seiko? :hmmm:

Ναι, αν το φοράς. Εγώ έχω άλλα τρία ρολόγια για πιο καθημερινά, και το Seiko κάθεται....στην αρχή ήταν όπως το λες, δηλαδή σταματούσε και μόλις το σήκωνα και το κουνούσα λίγο, ξαναξεκίναγε (δεν έκανε resume). Το τελευταίο χρόνο όμως ζορίζεται εμφανώς να κρατήσει τη φόρτιση (πρέπει να έχει ξεφορτίσει πλήρως 1-2 φορές), με αποτέλεσμα αν το αφήσω για καμιά βδομάδα, το βρίσκω περίπου ημιθανές. Και επειδή θα συνεχίσει έτσι (δηλαδή θα το φοράω αραιά και που), επειδή μ'αρέσει και θέλω να το κρατήσω, αλλά δεν θέλω ούτε να το πετάξω ούτε να χαλάσει εντελώς φορτιστής και μπαταρία, πήρα αυτό εδώ (που το έψαχνα κανά εξάμηνο). Μακάρι να κάνει δουλειά....