Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#844783 Κοιτάω και εγώ για αλλαγή χύτρας , αυτές τιςTefal
Έπιασε το μάτι μου κάτι slow cookers
Δεν είχα ποτέ κάτι τέτοιο , είναι συγκρίσιμα σκεύη;
Αυτο δηλαδή δεν το βάζεις στο μάτι αλλά είναι αυτόνομο αν κατάλαβα καλά , κάνει ότι και η χύτρα αλλά και αλλά πράγματα ;

Tefal All-in-One CY505E Slow Cooker, Multicooker & Pressure Cooker, 25 automatic programs, Large capacity 6 liters https://amzn.eu/d/cYc3wbB

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimik
#844785 Το κακό με το ρύζι πχ είναι ότι θέλει κάνα 50λεπτο να γίνει ενώ σε κατσαρόλα σε 15 λεπτά είσαι έτοιμος. Πολύ καλύτερο για ρυζι είναι ένα σκεύος για μικροκυματα, τα ρίχνεις όλα μέσα 15 λεπτά στα 800w και έτοιμος.

Το slow cooker θέλει ωωωωρες.

Για την λειτουργία χυτρας δεν ξέρω κατανάλωση και χρόνους που έχει το εν λόγω, σε κανονική χύτρα πάντως θες το πολύ 30 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά στην εστία.

Επίσης δεν ξέρω αν η επιφάνεια στον πάτο είναι αρκετή για να δώσεις χρώμα σε ποσότητα φαγητου πριν το βράσιμο, αυτό είναι ακόμα ένα πλεονέκτημα της μικρής σε ύψος χυτρας.

1kg μοσχαράκι σε κύβους το τσιγαριζεις μαζί με τα σκόρδοκρεμμυδα, ρίχνεις ντομάτα και μπαχαρικά κλείνεις και σε μισή ώρα τρως.
Βάζεις παράλληλα και το ρύζι στα μικροκυμάτα και έχεις σε ελάχιστο χρόνο φαγηταρα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#844789 Ένα slow cooker που είχα πάρει ένα φεγγάρι έχει παροπλιστεί σε κάποιο ντουλάπι.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#844796 Εγώ θα προτείνω, αν μιλάμε για αντικολλητικά, μια προσιτή σειρά και αλλαγή το πολύ κάθε 3-4 χρόνια. Γιατί κανένα δεν αντέχει για πάντα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
kostis20 έγραψε:Τελικά μια καλή σειρά τηγανια ποια είναι?
Στην πραγματικότητα αυτά από ανοξείδωτο ατσάλι ή cast iron.
Με τα 2α να χρειάζονται επιπλέον συντήρηση και να είναι πιο βαριά αλλά πιο αντικολλητικα.

Αμφότερα θα αντέξουν μια ζωή και απλά χρειάζονται καμία κουταλιά παραπάνω λιπαρή ουσία και έλεγχο της θερμοκρασίας γιατί διατηρούν την θερμοκρασία καλύτερα από τα αλουμινένια.

Μόλις χαλάσουν και τα τελευταία αντικολλητικα που έχω θα πάρω ανοξείδωτο ατσάλι να ξεμπερδευω μια και καλή.

< >
Άβαταρ μέλους
By gianik
#844799 @g8777 ρε bro , γράψου μου έλεγες στο πετρολχεδς , θα μάθεις πολλά για την αυτοκίνηση, θα έχει κ γκόμενες κλπ (ημερολόγια της pirelli)....

.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#844800 Εχουμε υβριδικά/ηλεκτρικά και χοντροκώλες :rtfm:

Ας μιλήσουμε για τα τηγάνια μας
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimik έγραψε:
Με τα 2α να χρειάζονται επιπλέον συντήρηση και να είναι πιο βαριά αλλά πιο αντικολλητικα.

Αμφότερα θα αντέξουν μια ζωή και απλά χρειάζονται καμία κουταλιά παραπάνω λιπαρή ουσία και έλεγχο της θερμοκρασίας γιατί διατηρούν την θερμοκρασία καλύτερα από τα αλουμινένια.

Μόλις χαλάσουν και τα τελευταία αντικολλητικα που έχω θα πάρω ανοξείδωτο ατσάλι να ξεμπερδευω μια και καλή.

Δεν ξεμπερδεύεις όμως. Δεν είναι αντικολλητικά, άρα δεν κάνουν πχ για μια ομελέτα.
Η επίστρωση κάνει την διαφορά. Εγώ έχω δοκιμάσει όλες τις παραλλαγές, από ακριβά αντικολλητικά της Fissler με -και καλά- γρανίτη, ο οποίος μετά από λίγο σταματάει να έχει αντικολλητικές ιδιότητες, μέχρι και ανοξείδωτο , αλλά με αντικολλητική επίστρωση της Tefal.
Τα πιο πρακτικά τελικά, είναι τα αλουμινένια αλλά με χοντρό πάτο της Tefal, που ξέρεις πως δεν θα ζήσουν για πάντα μεν, αλλά είναι και φθηνά και δεν πειράζει να τα αλλάζεις κάθε λίγα χρόνια.
πχ
https://www.skroutz.gr/s/22414142/Tefal ... 25506.html
35€, ενώ υπάρχουν σαφώς και φθηνότερα. Αλλά και πάλι, αλλάζοντάς το κάθε 3-4 χρόνια, είναι 10€ το χρόνο. Όχι κάτι τραγικό.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:
dimik έγραψε:

Δεν ξεμπερδεύεις όμως. Δεν είναι αντικολλητικά, άρα δεν κάνουν πχ για μια ομελέτα.
Η επίστρωση κάνει την διαφορά. Εγώ έχω δοκιμάσει όλες τις παραλλαγές, από ακριβά αντικολλητικά της Fissler με -και καλά- γρανίτη, ο οποίος μετά από λίγο σταματάει να έχει αντικολλητικές ιδιότητες, μέχρι και ανοξείδωτο , αλλά με αντικολλητική επίστρωση της Tefal.
Τα πιο πρακτικά τελικά, είναι τα αλουμινένια αλλά με χοντρό πάτο της Tefal, που ξέρεις πως δεν θα ζήσουν για πάντα μεν, αλλά είναι και φθηνά και δεν πειράζει να τα αλλάζεις κάθε λίγα χρόνια.
πχ
https://www.skroutz.gr/s/22414142/Tefal ... 25506.html
35€, ενώ υπάρχουν σαφώς και φθηνότερα. Αλλά και πάλι, αλλάζοντάς το κάθε 3-4 χρόνια, είναι 10€ το χρόνο. Όχι κάτι τραγικό.

Όλα γίνονται και σε ανοξείδωτο, θέμα τεχνικής είναι περισσότερο, μαγειρεύαμε ομελέτες και πριν τα αντικολλητικά.

Για να μην παραπονιέται και ο γιαννικ

https://www.youtube.com/shorts/1GfalAVJiUw

https://www.youtube.com/shorts/ZKw5lqY_ugQ
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#844811 Δεν είναι θέμα τεχνικής, τα ανοξείδωτα θέλουν πολύ λάδι και τηγανίζουν παρά ψήνουν. Δεν έχει σχέση το φαγητό που βγάζει το καθένα, είναι εντελώς διαφορετική η γεύση.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
Chris έγραψε:Να πανε να γμθουνε. Εχω ενα για κρεπες που φουσκωνει στο κεντρο, αρα δεν μπορεις να κανεις κρεπες για τον ιδιο λογο, τσουλαει το μειγμα στην περιφερεια. Το ειπα στο σερβις για να μου το αλλαξουν, μου λενε ειναι φυσιολογικο, οταν ανεβαινει η θερμοκρασια γινεται επιπεδο λενε (παπαρια). Παιρνω μετα ενα κεραμικο για το επαγωγικο ματι, κανει γουβα στο κεντρο. Το σερβις? Ειναι φυσιολογικο, μολις ζεσταθει γινεται επιπεδο. Σκατα στα μουτρα τους

χτύπησα κάλο!
συμφωνώ με τα παπαρια. σε υγρά που θέλεις ίσια επιφάνεια είναι κλάφ'τα.
έβγαλες άκρη? στο τι φταίει και σε δοκιμασμένο τηγάνι που δεν καμπουριάζει απ'τα προνήπια. κυριως στο δεύτερο δηλαδή.
Άβαταρ μέλους
By mirage
Anonymous Founder έγραψε:Δεν είναι θέμα τεχνικής, τα ανοξείδωτα θέλουν πολύ λάδι και τηγανίζουν παρά ψήνουν. Δεν έχει σχέση το φαγητό που βγάζει το καθένα, είναι εντελώς διαφορετική η γεύση.
Tα ανοξείδωτα θέλουν σωστό ζέσταμα, χωρίς λάδι. Μετά με ελάχιστο λάδι είναι φουλ αντικολλητικα. Αν δεις στο δεύτερο βίντεο δεν βάζει σχεδον καθόλου λάδι.
Ακομα και γαλλική ομελέτα με δίπλωμα στο τηγάνι μπορείς να κάνεις.