Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#786425 Μου 'χε φανεί πολύ βολική η αντίστοιχη κάρτα στην Πόλη. Ανώνυμη έκδοση απ' το μηχάνημα οποιασδήποτε στάσης (αστείο κόστος), βάζεις λεφτά απ' το μηχάνημα ή online, χρήση σε τραμ-μετρό-λεωφορεία-βαπόρια-τελεφερίκ :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By mirage
Giuseppe Busso έγραψε:
mirage έγραψε:Γιατι χρειάζεται, μια ακόμα, εφαρμογή για κάτι που μπορεί να γίνει με Apple Pay?

Έβαλες την Αθήνα card στο wallet? Ωραίος :shifty:
Α δεν σχολιάζουμε το αρθρο;
Όταν ενεργοποιησουν τις τραπεζικές κάρτες θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις Apple Pay. Έγινα κατανοητός τωρα; :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#786437 Αυτό ακριβώς. Δεν χρειάζεται καμία εφαρμογή. Ας βάλουν Apple Pay να ακουμπάς το ρολόι στο scanner να χρεώνεσαι και να περνάς. Όπως γίνεται με τα διόδια.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
mirage έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:
mirage έγραψε:Γιατι χρειάζεται, μια ακόμα, εφαρμογή για κάτι που μπορεί να γίνει με Apple Pay?

Έβαλες την Αθήνα card στο wallet? Ωραίος :shifty:
Α δεν σχολιάζουμε το αρθρο;
Όταν ενεργοποιησουν τις τραπεζικές κάρτες θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις Apple Pay. Έγινα κατανοητός τωρα; :shifty:

Edit, mod
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#786443 Μην μπερδεύεστε, άλλο η εφαρμογή που σου δίνει τη δυνατότητα να φορτίσεις την κάρτα διαδρομών και άλλο η δυνατότητα πληρωμής της διαδρομής με κάρτα οποιασδήποτε μορφής (physical, google pay, apple pay)

Η χρήση της πληρωμής με κάρτα θα βοηθήσει πολύ αυτούς που χρησιμοποιούν σπάνια τα ΜΜΜ και δεν έχουν προσωποποιημένη κάρτα διαδρομών οπότε δε νομίζω να υλοποιήσουν και τις δυνατότητες που δίνει, πχ 10+1 διαδρομές κλπ.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Dimitris_P έγραψε:Μην μπερδεύεστε, άλλο η εφαρμογή που σου δίνει τη δυνατότητα να φορτίσεις την κάρτα διαδρομών και άλλο η δυνατότητα πληρωμής της διαδρομής με κάρτα οποιασδήποτε μορφής (physical, google pay, apple pay)

Σου δινει την δυνατοτητα η εφαρμογη να φορτισεις με προιοντα μειωμενου κομιστρου;

Γιατι αν πρεπει να τρεχω και παλι στην Ομονοια......
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#786450 Δεν χρησιμοποιώ το Μετρό είναι η αλήθεια εδώ και καιρό και δεν γνωρίζω. Από μια έρευνα, είδα πως η κάρτα του ΟΑΣΑ έχει NFC μεν, αλλά δεν κατάλαβα αν το χρησιμοποιεί μόνον για την φόρτιση, ή μπορεί να πληρώνει και μ'αυτό. Αν πληρώνει, τότε θα μπορούσε να γίνει πληρωμή απευθείας με τραπεζική κάρτα ή κινητό, χωρίς να μεσολαβήσει η κάρτα.
Όσο για το Apple Pay που αναφέρετε κάποιοι, δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να πληρώσεις με αυτό απαραίτητα. Εγώ δοκίμασα και το GPay, αλλά η αντίστοιχη εφαρμογή της Apple είναι πολύ ανώτερη γιατί σου δείχνει και το ποσό που πλήρωσες, ενώ το GPay δεν στο δείχνει εκείνη την στιγμή στην οθόνη.
Γενικώς, αν μια συσκευή υποστηρίζει NFC, θα μπορεί να υποστηρίξει και πληρωμές.

Γνωρίζετε πως η Viva ήταν από τις πρώτες που έφτιαξε εφαρμογή για να μετατρέπεις ένα κινητό με NFC σε τερματικό POS;
Εικόνα
https://play.google.com/store/apps/deta ... l=en&gl=US
Γι'αυτό και μέτρησε πολύ για την εξαγορά της με τιμή ρεκόρ πριν λίγο καιρό
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#786451 Η οποία viva,ωστόσο, δεν υποστηρίζει τη λήψη πληρωμών σε iOS,ενώ στα android δουλεύει ρολόι (βασικός λόγος που δε πούλησα το Oneplus μου).
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#786453 Καλά ναι, δε το αναφέρω ως μειονέκτημά της, τη θεωρώ πολύ αξιόπιστη και γενικά έχω πάρα πολύ καλή εμπειρία χρήσης. Απλώς το αναφέρω μίας και δε το γνώριζα και το ανακάλυψα προσφάτως.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#786454 H Apple δίνει πολύ λιγότερες δυνατότητες στους προγραμματιστές των εφαρμογών, γενικώς δεν είναι εύκολο να έχεις πρόσβαση απευθείας στο iOS ως developer. Γι'αυτό και για Android βγαίνουν πολύ παραπάνω πράγματα, ενώ το δυνατό σημείο της Apple, είναι οι εφαρμογές που έχει ήδη στο σύστημα η μαμά.
Τελικά, είδα πως υπάρχει ο Brave browser και για iOS, οπότε, θα ρίξω μια ματιά πώς είναι το iOS με αυτόν, γιατί δεν παλευονται οι διαφημίσεις.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Νίκος Παππάς έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Μην μπερδεύεστε, άλλο η εφαρμογή που σου δίνει τη δυνατότητα να φορτίσεις την κάρτα διαδρομών και άλλο η δυνατότητα πληρωμής της διαδρομής με κάρτα οποιασδήποτε μορφής (physical, google pay, apple pay)

Σου δινει την δυνατοτητα η εφαρμογη να φορτισεις με προιοντα μειωμενου κομιστρου;

Νομίζω ότι έχω δει την επιλογή, δεν το έχω δοκιμάσει ωστόσο, μόνο το 10+1 ή 11+1
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
Dimitris_P έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Σου δινει την δυνατοτητα η εφαρμογη να φορτισεις με προιοντα μειωμενου κομιστρου;

Νομίζω ότι έχω δει την επιλογή, δεν το έχω δοκιμάσει ωστόσο, μόνο το 10+1 ή 11+1

Για μειωμένα κόμιστρα μόνο η προσωποποιημένη κάρτα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
JarnoT έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Σου δινει την δυνατοτητα η εφαρμογη να φορτισεις με προιοντα μειωμενου κομιστρου;

Για μειωμένα κόμιστρα μόνο η προσωποποιημένη κάρτα.
Προφανώς. Το θέμα είναι να φορτίζει μέσω της εφαρμογής.

Γιατί στα αυτόματα μηχανήματα δεν γίνεται φόρτιση με μειωμένο
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#786553 Λίγα λόγια την Athena Card η οποία λειτουργεί, δηλαδή έχει εφαρμογή, μόνο σε Android

Γιατί είναι σημαντική.

1) Καταρχάς γιατί έχει εφαρμογή

Εικόνα

2) που μπαίνεις και βλέπεις το υπόλοιπό σου (2 διαδρομές)

Εικόνα

3) και μπορείς να αγοράσεις κάποιο προϊόν

Εικόνα

Εικόνα

4) όπως καλή ώρα θα κάνω εγώ τώρα και θα αγοράσω τα 10+1 εισιτήρια χωρίς να τρέξω σε κάποιο μηχάνημα

Εικόνα

Εικόνα

5) τόσο απλά και πατάς το φούξια κουμπάκι "Φόρτιση Κάρτας"

Εικόνα

6) και βλέπεις τη διαδικασία φόρτισης

Εικόνα

Εικόνα

7) και τέλος όταν πας και πάλι στην αναγνώριση/φόρτιση κάρτας και ακουμπήσεις την εν λόγω κάρτα στην πλάτη του κινητού για να δουλέψει το NFC, βλέπεις πλέον και την αγορά που έκανες αλλά και τη φόρτιση της κάρτας.
2 υπολειπόμενες και μια 10+1 που μόλις αγόρασα

Εικόνα

Και εν πάσει περιπτώσει, πάει στα κομμάτια, στο ΜΕΤΡΟ έχει μηχανήματα. Στα λεωφορεία και στα τρόλει που δεν έχει ούτε στις στάσεις, ούτε μέσα; για αυτό έχεις την εφαρμογή και φορτίζεις την κάρτα σου. Το λοιπόν, επειδή έχω μιλήσει με τη Διοίκηση της Αθήνα Card, μου είπαν ότι έχουν πρόβλημα με την Apple για την ώρα διότι δεν τους ανοίγει το NFC στα API's. Οπότε δεν μπορεί να λειτουργήσει και η εφαρμογή με το σκεπτικό της Αθήνα card.
Αυτό από μόνο του στερεί σε ίσως εκατομμύρια χρήστες την αποφυγή χάρτινου εισιτηρίου, που ήταν και ο λόγος της είδησης.

ΥΓ: Με λυπεί το γεγονός ότι σβήστηκε με κόκκινα mod γράμματα η δημοσίευση μου που απευθυνόταν στον mirage. Προτίθεμαι πάντα να βοηθήσω και να εξηγήσω αναλυτικά κάτι για το οποίο έχω εικόνα. Αλλά στην ειρωνεία απαντώ ανάλογα.

ΥΓ2: Είναι ένα Samsung S8 που έχω καβάτζα και το χρησιμοποιώ για αυτή τη δουλειά