Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By otso
#532771 τι κακο εχει αυτο το σχολιο; αν οντως μετραει λεπτα του ε και λιγα λεει.
για το αλλο τσολι τον καρανικα οτι λεμε γιατι δεν ειναι σεξιστικα ;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Anonymous Founder έγραψε:Προφανώς και δεν είναι κάθε σχόλιο για την Νοτοπούλου σεξιστικό. Για παράδειγμα πως το βιογραφικό της δεν είναι τίποτε σπουδαίο και είναι παιδί του κομματικού σωλήνα, μια χαρά σχόλιο είναι.
Το να λέμε πως κάποιος την "σπρώχνει" ( :shifty: ) ή κάνει ωραίες φίφες γι' αυτό βρίσκεται εκεί, είναι εντελώς σεξιστικό.

αυτό είναι σεξιστικό αν το λες μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα, άρα θα πρέπει να είναι πιπού

αν όμως ήταν έτσι και το ξέραμε (υποθετικά μιλώντας) , θα συνέχιζε να είναι σεξιστικό; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By georgetz
otso έγραψε:τι κακο εχει αυτο το σχολιο; αν οντως μετραει λεπτα του ε και λιγα λεει.
για το αλλο τσολι τον καρανικα οτι λεμε γιατι δεν ειναι σεξιστικα ;

γιατί είναι άντρας και η σημερινή κοινωνία εννοεί σεξισμό μόνο προς γυναίκες,
όπως και κακοποίηση κλπα :)
Άβαταρ μέλους
By otso
#532779 και αν οντως καποια κανει καλα (τσιμπουκια ο τιγρης με σημα το λιονταρι) αλλα ανεβει με την αξια της κανει να αναφερομαστε γι αυτην σαν καλη τσιμπουκλου η ειμαστε σεξιστες ; η μηπως διαφημιστες;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
QsisVTS έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Προφανώς και δεν είναι κάθε σχόλιο για την Νοτοπούλου σεξιστικό. Για παράδειγμα πως το βιογραφικό της δεν είναι τίποτε σπουδαίο και είναι παιδί του κομματικού σωλήνα, μια χαρά σχόλιο είναι.
Το να λέμε πως κάποιος την "σπρώχνει" ( :shifty: ) ή κάνει ωραίες φίφες γι' αυτό βρίσκεται εκεί, είναι εντελώς σεξιστικό.

αυτό είναι σεξιστικό αν το λες μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα, άρα θα πρέπει να είναι πιπού

αν όμως ήταν έτσι και το ξέραμε (υποθετικά μιλώντας) , θα συνέχιζε να είναι σεξιστικό; :hmmm:

Εννοείς, να γνωρίζαμε πως κάνει ωραίες φίφες, σε εντελώς συγκεκριμένους τύπους και ταυτόχρονα να ξέραμε πως αυτοί την ανέβασαν στο υπουργείο λόγων των φιφών και όχι πχ επειδή είναι εκλεκτή του κόμματος;
Πόσο ρεαλιστικό είναι να γνωρίζεις όλα τα παραπάνω;

Επίσης, γιατί ο χαμός εν τέλει γίνεται για την Νοτοπούλου; Τόσους υπουργούς διόρισε ο Τσίπρας (ζωή να χουν, πρέπει να είναι η πιο πολυπληθής κυβέρνηση στην Ευρώπη...), για ποιο λόγο τα βέλη πέφτουν σε μία γυναίκα μόνον; Την προηγούμενη φορά, στην θέση της ήταν η Αχτσιόγλου.
Δεν βλέπεις εσύ κάποιο pattern ή μπα;
:hmmm:

Τέλος, σε ό,τι με αφορά, οποιοδήποτε σχόλιο για την προσωπική ζωή κάποιου, θα έπρεπε να απαγορεύεται, ειδικά αν αυτός δεν το προκαλεί. Γιατί υπάρχουν και άλλοι που βγάζουν τα προσωπικά τους στο Instagram. Αν λοιπόν κάποιος δεν δημοσιοποιεί την προσωπική του ζωή, δεν έχουμε δικαίωμα οι υπόλοιποι να την σχολιάζουμε. Γιατί απλούστατα δεν γίνεται να γνωρίζουμε όλες αυτές τις λεπτομέρειες.

Στην τελική, την ικανότητα να ανέρχονται περνώντας κρεβάτια, δεν την έχουν μόνον οι γυναίκες, είναι και άντρες σε αντίστοιχη θέση και το έχουν κάνει και με σχετική επιτυχία. Γιατί άραγε δεν διαβάσαμε σχόλια για τον Τζανακόπουλο αντίστοιχα (τυχαίο το όνομα).
Απλούστατα, γιατί οι γυναίκες είναι εύκολος στόχος και ακόμη ευκολότερος και για τις άλλες γυναίκες επίσης. Είναι απίστευτα τα σχόλια που έχω διαβάσει από γυναίκα σε γυναίκα.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#532788 δε θυμάμαι να έγινε εξίσου χαμός με την αχτσιόγλου για να είμαι ειλικρινής, πιο πολύ θυμάμαι κατά το παρελθόν κάτι ράπτηδες καυλίδες και σιες και όχι εντελώς άδικα..

για τη συγκεκριμένη ο χαμός γίνεται λόγω των μη προσόντων της και τη φάση με το δήμο, που εκφράζεται και με μισογυνισμό μεταξύ άλλων (πράγμα αναμενόμενο για τον μέσο ελληνάρα), αλλά η αφορμή/αιτία όπως θες πες το δεν ήταν το πώς είναι εξωτερικά αλλά το πώς κατάφερε και καβατζώθηκε έτσι ένα άτομο που δεν έχει κάποιο ουσιαστικό προσόν να είναι σε αυτή τη θέση και όταν αναλαμβάνεις υπουργείο ξεπερνάμε το ζήτημα ότι είσαι ένα κοριτσάκι που σου κάνουν bullying στο διαδύΧτιο, υποτίθεται ότι η πολιτική είναι για γερά στομάχια

έχουμε διαφορετική οπτική για την αιτία και το αποτέλεσμα, εγώ θεωρώ τα συγκεκριμένα σχόλια απότελεσμα εσύ ίσως τα θεωρείς αιτία, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα ακούγονταν είτε λιγότερο είτε περισσότερο (οπότε δεν διαφωνώ αν θες με το χαρακτηρισμό μισογυνισμός) , απλά δεν είναι εκεί το θέμα

και στην τελική εκτός από αυτήν και άσχετα με αυτήν ναι βρε . υπάρχουν εμφανίσιμες γυναίκες που προώθησαν την όποια καριέρα τους μέσω της εμφάνισής τους, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για την ανθρωπότητα αυτό, ούτε περνάει από το μυαλό του μέσου ανθρώπου (άντρα ή γυναίκας) εντελώς αδικαιολόγητα
Άβαταρ μέλους
By diplomat
Anonymous Founder έγραψε:Επίσης, γιατί ο χαμός εν τέλει γίνεται για την Νοτοπούλου; Τόσους υπουργούς διόρισε ο Τσίπρας (ζωή να χουν, πρέπει να είναι η πιο πολυπληθής κυβέρνηση στην Ευρώπη...)

53 άτομα το υπουργικό σχήμα (κομπλέ με πρωθυπουργό) συνολικά, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο μακράν στην ΕΕ.
Ως σημείο σύγκρισης, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες παίζουν στους 15-25. :lipsealed:

Γκζεφτυλίκια.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
QsisVTS έγραψε:και στην τελική εκτός από αυτήν και άσχετα με αυτήν ναι βρε . υπάρχουν εμφανίσιμες γυναίκες που προώθησαν την όποια καριέρα τους μέσω της εμφάνισής τους, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για την ανθρωπότητα αυτό, ούτε περνάει από το μυαλό του μέσου ανθρώπου (άντρα ή γυναίκας) εντελώς αδικαιολόγητα

To γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό, αλλά δεν αφορά όλες τις γυναίκες που έκαναν καριέρα.
Και στην τελική, η ευθύνη βαρύνει εξίσου τους άνδρες: αν δεν το θεωρούσαν σωστό, ας μην τους έδιναν τις θέσεις λόγω εμφάνισης.
Κοινώς, όσο η κοινωνία είναι βαθιά σεξιστική, τόσο θα υπάρχουν αυτά τα σχόλια και αυτές οι συμπεριφορές. Οι γυναίκες που κάνουν καριέρα με την εμφάνιση και τις φίφες, εκμεταλλεύονται ακριβώς αυτό το γεγονός.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#532797 Χωρίς να διαφωνώ (κι εμένα η αίσθησή μου είναι ότι πολλοί γίναν υπουργοί σε θέσεις-βιτρίνες), θα ήθελα περισσότερα στοιχεία για το ποιες θέσεις είναι υπουργικές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ποιες όχι και απλά ο κατέχων αποκαλείται κάπως αλλιώς (αλλά κάνει την ίδια δουλειά, εποπτεύει έναν αντίστοιχου μεγέθους φορέα και κοστίζει τα ίδια ή και περισσότερα γι' αυτό - γιατί εκεί είναι το ζουμί).
Δλδ αν εδώ τον λέμε υφυπουργό ξέρω γω και στην τυχαία Αυστρία ΓΓ ή Διευθυντή ή δεν ξέρω πως, δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας, αλλά φαίνεται ότι εδώ έχουμε μεγάλο υπουργικό σχήμα κι εκεί ευέλικτο.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#532799 diplomat είναι πιο χρήσιμο να έχεις υπουργούς και παρατρεχάμενους από το να έχεις γιατρούς ας πούμε στα νοσοκομεία (καλύτερα να πάνε όλοι έξω να ξεχρεώσουμε τα δανεικά μας στους κσένη και σε έμψυχο δυναμικό )
ακούγεται λαϊκίστικο, και είναι, αλλά έτσι λειτουργούν τα πράγματα στην ελλάδα, αν είναι θα κόψουμε από παροχές και ποιοτητα ζωής όχι από κηφήνες

ακόμα θυμάμαι το μάτι του γιατρού που γυάλιζε στα επείγοντα όταν έκανε χίλιες ώρες βάρδια και εγώ του έλεγα τα δικά μου :vava:
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#532800 @ασίμωβ
Αυτό εναπόκειται στο πολιτειακό καθεστώς/πολίτευμα του καθενός κράτους, άρα θα πρέπει να τα ψάξουμε ένα-ένα.
Υπάρχουν κάποιες διευθυντικές θέσεις με άλλη ονομασία, αλλά αυτές συνήθως επισύρουν και αρκετά διαφορετικό καθεστώς συγκριτικά με το (υφ)υπουργικό.
Τέτοιες διαφορές έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ευελιξία του όλου σχήματος, όχι βέβαια τόση όση το ελ γραφειοκρατικό κατενάτσιο, but still.

@κιούσης
Οι γιατροί (έχω δύο κολλητούς) πράγματι τον έχουν πιει γερά.
Πρέπει να σου κόβει και να ψάχνεσαι πολύ για να περνάς καλά ως νέος γιατρός εν έτει 2018, ανάλογα με την ειδικότητα/νοσοκομείο/τμήμα φυσικά.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Anonymous Founder έγραψε:To γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό, αλλά δεν αφορά όλες τις γυναίκες που έκαναν καριέρα.
Και στην τελική, η ευθύνη βαρύνει εξίσου τους άνδρες: αν δεν το θεωρούσαν σωστό, ας μην τους έδιναν τις θέσεις λόγω εμφάνισης.
Κοινώς, όσο η κοινωνία είναι βαθιά σεξιστική, τόσο θα υπάρχουν αυτά τα σχόλια και αυτές οι συμπεριφορές. Οι γυναίκες που κάνουν καριέρα με την εμφάνιση και τις φίφες, εκμεταλλεύονται ακριβώς αυτό το γεγονός.

μα και βέβαια βαραίνει και τους άντρες, τελευταία φορά που κοίταξα δεν έχουμε σκλαβιά ούτε σαρία άρα η ευθύνη είναι μοιρασμένη

όσο για την κοινωνία μας δεν θα έλεγα ότι βαθιά κιόλας σεξιστική, απλά κάπου έχει χαθεί το πράγμα και από το όντως κακό παρελθόν πάμε σε ένα παρόν και μέλλον όπου τα πράγματα γίνονται μπερδεμένα χωρίς λόγο..
προσπάθούμε να δημιουργήσουμε ένα κλίμα αντιπαλότητας μεταξύ αντρών και γυναικών χωρίς λόγο και υπάρχει και μια ανώφελη προσπάθεια "εξίσωσής" τους που τη βρίσκω χαζομάρα..

δεν μπορούμε απλά να δεχτούμε ότι πρόκειται για δυο αρκετά διαφορετικά πράγματα, ή μάλλον οι περισσότεροι μια χαρά το μπορούν, απλά τα media (γενικά και αόριστα) προσπαθούν να περάσουν απόψεις που δεν έχουν καμιά σχέση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι.. :roll:
είμαι αρκετά βέβαιος ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν υποστηρίζουν τον λεγόμενο φεμινισμό όπως αυτός εκφράζεται σήμερα και γενικά ο κόσμος που ούτε πατριαρχικός είναι (με την πραγματική έννοια των πολύ περασμένων δεκαετιών) ουτέ καταπιεστικός ούτε δεν ξέρω κι εγώ τι άλλη βλακεία σκαρφίζονται και μας την φέρνουν εισαγώμενη απ'έξω με αρκετά κακή μετάφραση...
σε κάποιες πιο λαϊκές να το πω έτσι κουλτούρες υπάρχουν κάποια κατάλοιπα, αλλά ακόμα κι εκεί τα πράγματα αλλάζουν γοργά γιατί δεν γίνεται διαφορετικά, αλλά όχι με το στανιό και όχι με ανύπαρκτα επιχειρήματα, ο άντρας δεν είναι ίδιος με την γυναίκα όσο και να χτυπάνε τον κώλο τους (άλλο ίσος σε ζητήματα νομικά, άλλο ίδιος όπως προσπαθείται να περάσει).
ο άντρας είναι άντρας και η γυναίκα είναι γυναίκα και οτιδήποτε άλλο ενδιάμεσο καλό είναι να παραμείνει στο περιθώριο που βρίσκεται και να μην θεωρείται mainstream

τελοσπάντων, άλλη κουβέντα αυτή άσχετη με το εδώ θέμα
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#532804 :dizzy: :dizzy: :dizzy: :help: