Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Mark
#53567 Το καλοκαίρι είχαμε πάρει μια Francis δωρεάν αγοράζοντας 6 κουτιά με κάψουλες, δηλαδή περίπου 75€. Μέχρι τότε χρησιμοποιούσα μια dolce gusto και στην αρχή δεν μου άρεσε η illy. Το είχα γράψει κάποτε νομίζω και στο παλιό forum. Κάποια στιγμή άρχισα να δουλεύω/ψάχνω για σωστή δοσολογία τη Francis και άρχισε να μ'αρέσει, σε βαθμό που δοκίμασα ξανά μετά από καιρό τη dolce gusto και ξενέρωσα. Πριν κανένα μήνα είχα δει ότι είχε προσφορά ο Βασιλόπουλος πάλι με 6 κουτιά δωρεάν την καφετιέρα, και τσίμπησα και μια δεύτερη. Ή θα την κρατήσω για spare ή θα την πάω στο εξοχικό. Σύνολο έχουμε τώρα δηλαδή 2 Francis και 3 dolce gusto...

< G μου
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#53706 Αν μιλάμε για 1 καφέ την ημέρα δεν αξίζει για κανένα λόγο η αγορά μηχανής.
Βρίσκεις ένα συνοικιακό μαγαζί που να έχει καλό καφέ, και τέλος.
Με τις τιμές που πωλείται ο καφές πακέτο, πλέον δεν ασχολούμαι σπίτι με εσπρέσο
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#54128 Τελικά αγοράστηκε η Illy Francis X7.1 με κάψουλες iperespresso και άφησα στην άκρη την αγορά άλλης μηχανής, μέχρι ή να έχω όρεξη ή να βρω σε καλή τιμή ή δεν ξέρω κι εγώ τι!
:lol: :yahoo:
Να πω πάντως πως τα παράπονα για την ποιότητα κατασκευής των Gaggia είναι πάρα πολλά, στο Amazon γίνεται χαμός. Υπάρχει και κόσμος που είχε πχ μια Classic για πάνω από 10 χρόνια, του χάλασε και την αντικατέστησε με την ίδια και η καινούρια χαλούσε συνέχεια...
Προς το παρόν, θα μείνουμε με την Francis, για να φτιάχνει και κάνα καφέ και η :inlove: μου. Ούτως ή άλλως, αν τελικά μου ξαναέρθει η όρεξη, οι κάψουλες θα χρησιμοποιηθούν στο γραφείο, μικρό το ρίσκο.

Ευχαριστώ για την βοήθεια όσους ασχολήθηκαν. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#54143 Καλορίζικη λοιπόν.
Και κόπος δεν υπάρχει. Η ενημέρωση για την αγορά , είτε για κάποια "αυτόματη" εσπρεσιέρα είτε για ένα σετ μηχανής-μύλου κλπ συμπαραμαρτούντων, μόνο καλό κάνει.
Αλλωστε, καθείς έχει τα "βίτσια" του και τα χόμπυ του, θέτει έναι χρηματικό όριο και ανάλογα επιλέγει και ... πλερώνει. :lol:
Εγώ πχ, ποτέ δεν θα έδινα πάνω απο 100€ για οποιοδήποτε κινητό, και θα το άλλαζα με κάτι ισόποσο μετά απο 3χρόνια, δε πα να φτανε στο μεσοδιάστημα και η τεχνολογία στα ουράνια. :)
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#58272 Eχει κάποιος ιδέα για το αν είναι αληθή τα όσα γράφονται για το Kaya?
Και δεν αναφέρομαι στην τιμή, αν και "ορθάδικο" ή "take away" για περαστικούς-εργαζάμενους στην περιοχή, αλλά στην ποιότητα.
Μάλλον θα περάσω μιά βόλτα την επόμενη εβδομάδα που θα με φέρει ο δρόμος στην περιοχή Συντάγματος και θα γράψω απόψεις, αλλά είπα μήπως υπάρχει ήδη κάποιος που δοκίμασε την αλήθεια των αναφερομένων.
Η "παίζει" απλά διαφήμιση, λόγω κυρίως της χαμηλής τιμής .... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#58414 Αντι να ξοδευεις λεφτα σε παπαριες ΗΦ, θα μπορουσες να ξεκινησεις δουλεια στη google. Οριστε το coffee corner των developer του android :rtfm:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#58423 Έχει αμαυρώσει το βιογραφικό μου ο mjacob όταν ήταν εκεί, δύσκολα τα βλέπω!
Τους είπε πως μόνον από ρελεδάκια ξέρω, δεν βλέπω μέλλον!
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#62763 Φίλος ξεκινάει κατά το καλοκαίρι έναν θεματικό πολυχώρο, που ίσως συμμετέχω κι εγώ, που θα έχει βέβαια και καφέ. Είναι στην αναζήτηση προμηθευτή και εκτός τις παροχές και το σέρβις της μηχανής, τον ενδιαφέρει πάνω από όλα η ποιότητα. Θα ήθελε κάποιον καφέ που να μην κυκλοφορεί πολύ αλλά να είναι γνωστός σαν όνομα.
Ποιον λοιπόν θεωρείτε κορυφαίο καφέ, για να γίνει ένα τοπ-3 και μετά κοιτάει και τα υπόλοιπα βασικά θέματα (πχ αντιπροσωπεία στην Κρήτη κλπ)
Γνώμες από επαγγελματίες καφετζήδες-μπαριστες, δέκτες.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#62777 Και να είναι γνωστός, και ποιοτικός, και να μην κυκλοφορεί πολύ....
Σαν το αμάξι που ψάχνει ο xenos, ένα πράμα. Δεν υπάρχει.
Επίσης ο γνωστός, δε σημαίνει και καλός. Ακόμα ο καλός καφές, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα αρέσει στον κόσμο. Έχουν συνηθίσει τα χώματα....

Ενώ τα πρώτα χρόνια δούλευα με καφέ πολύ μεγάλου brand, στην πορεία άλλαξα. Δηλαδή όταν άρχισα μόνος μου να ψάχνω και να δοκιμάζω διάφορα χαρμάνια ή και μονοποικιλιακούς, κατέληξα στον bristot. Δεν είναι γνωστός, έχει αρκετά χαρμάνια για επιλογή, και η τιμή είναι λίγο υψηλή για μη εμπορικό καφέ. Σκεφτόμουνα και τον hausbrandt και τέλος τον lamborghini, που δοκίμασα στην έκθεση αλλά ήταν λίγο δυσκοίλιοι στις παροχές....
Νερό,καθαριότητα μηχανής και μετά ο καφές. Το καλύτερο χαρμάνι, δε θα πίνεται χωρίς τα 2 πρώτα
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#62791 Συμφωνώ στο τεχνικό μέρος που υποθέτω θα ικανοποιηθεί.
Λίστα γεύσεων υπάρχει. Στατιστικό δείγμα θέλω από εδώ, που σίγουρα όσοι ασχολούνται είναι και περισσότερο μυημένοι.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#62801 Σαν πελάτης θα έλεγα ότι από τους γνωστούς θεωρώ γενικά καλύτερο τον hausbrandt, ακόμα και βλαμμένος να τον φτιάξει πίνεται :hmmm:

επίσης συμπαθώ και τον ipanema
Άβαταρ μέλους
By kyr80
QsisVTS έγραψε:Σαν πελάτης θα έλεγα ότι από τους γνωστούς θεωρώ γενικά καλύτερο τον hausbrandt, ακόμα και βλαμμένος να τον φτιάξει πίνεται :hmmm:

επίσης συμπαθώ και τον ipanema

Σε καμία περίπτωση. Η διαφορά από το καλός, στο για πέταμα είναι πολύ μικρή.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#62808 στα δύσκολα τι να κάνεις;

εγώ πολλές φορές πίνω και καφέ από ανάγκη ειδικά τα πρωινά, αλλιώς δε μπορώ να δουλέψω, οπότε πίνω και σκατά ειδικά αν βγω έξω από το γραφείο

άλλο το τι θα κάνω στην έξοδό μου..

αλλά και στην έξοδό μου, μπορεί να πάω σε ένα μαγαζί που ας πούμε ότι συχνάζω και τη μία μέρα να δουλεύει τύπος που τον κάνει σωστά και μια άλλη να δουλεύει τύπος που τον κάνει αίσχος

ε το αίσχος αν είναι κάπως καλός ο καφές δεν παύει να είναι αίσχος, απλά πίνεται καλύτερα

επίσης μου τυχαίνει να παίρνω καφέ και από άτομα που ξέρουν να φτιάχνουν καφέ και φαίνεται, αλλά στο μαγαζί που δουλεύουν έχουν αποφασίσει να παίρνουν κακό καφέ.
εκεί εκτιμάς τη προσπάθεια, αλλά δε γίνεται να σου αρέσει κιόλας

YΓ τώρα που θα πάω για καφέ μου λες τι θα κάνω που μάλλον θα πάω σε μέρος που δε θα πίνετε λόγω παρέας; :lol:
με βλέπω να προτείνω starbucks στο τέλος να το πλακώσω στα σιρόπια και τις σαντιγιές μπας και κατέβει :vava:
Άβαταρ μέλους
By pasxos
cmarin έγραψε:Φίλος ξεκινάει κατά το καλοκαίρι έναν θεματικό πολυχώρο, που ίσως συμμετέχω κι εγώ, που θα έχει βέβαια και καφέ. Είναι στην αναζήτηση προμηθευτή και εκτός τις παροχές και το σέρβις της μηχανής, τον ενδιαφέρει πάνω από όλα η ποιότητα. Θα ήθελε κάποιον καφέ που να μην κυκλοφορεί πολύ αλλά να είναι γνωστός σαν όνομα.
Ποιον λοιπόν θεωρείτε κορυφαίο καφέ, για να γίνει ένα τοπ-3 και μετά κοιτάει και τα υπόλοιπα βασικά θέματα (πχ αντιπροσωπεία στην Κρήτη κλπ)
Γνώμες από επαγγελματίες καφετζήδες-μπαριστες, δέκτες.

Lucaffe. Απλα εξαιρετικος. Νομιζω πληροι τα κριτηρια που αναφερεις και ισως με το παραπανω. Hausbrandt που προταθηκε ειναι πολυ μα πολυ της σειρας και οχι ποιοτικος.