Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
NickTG έγραψε:
dimik έγραψε:
NickTG έγραψε:
dimik έγραψε:Από την άλλη αν σε κάποιον άρεσε τόσο πολύ το αντικείμενο θα είχε ασχοληθεί από πριν, η φάση είδα φως και μπήκα θα τον δυσκολέψει πολύ μετά χωρίς κάποιες βάσεις.

< >

Ή του άρεσε και κάτι άλλο που τελικά δεν αποδείχθηκε αυτό που ήθελε.
Ή απλά δεν ξέρουν όλοι τι θέλουν να κάνουν στα 17 με 18.

Ναι οκ.

Το αγγούρι που θα χρειαστεί να φάει μετά και για το οποίο γράφω παραμένει το ίδιο και δεν θα του χαριστει οτιδήποτε επειδή δεν ήξερε τι ήθελε, αυτοί που ήξεραν θα είναι ένα βήμα μπροστά και για να τους φτάσει θα χρειαστεί εξτρα προσπάθεια.

< >

Ναι οκ.

Δεν σχολίασα πάνω σε αυτό κάτι βέβαια.
Ναι οκ.

Το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο.

< >
Άβαταρ μέλους
By NickTG
dimik έγραψε:
NickTG έγραψε:
dimik έγραψε:
NickTG έγραψε:
dimik έγραψε:Από την άλλη αν σε κάποιον άρεσε τόσο πολύ το αντικείμενο θα είχε ασχοληθεί από πριν, η φάση είδα φως και μπήκα θα τον δυσκολέψει πολύ μετά χωρίς κάποιες βάσεις.

< >

Ή του άρεσε και κάτι άλλο που τελικά δεν αποδείχθηκε αυτό που ήθελε.
Ή απλά δεν ξέρουν όλοι τι θέλουν να κάνουν στα 17 με 18.

Ναι οκ.

Το αγγούρι που θα χρειαστεί να φάει μετά και για το οποίο γράφω παραμένει το ίδιο και δεν θα του χαριστει οτιδήποτε επειδή δεν ήξερε τι ήθελε, αυτοί που ήξεραν θα είναι ένα βήμα μπροστά και για να τους φτάσει θα χρειαστεί εξτρα προσπάθεια.

< >

Ναι οκ.

Δεν σχολίασα πάνω σε αυτό κάτι βέβαια.
Ναι οκ.

Το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο.

< >

:s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By Chris
#830476 Ηθελα να συνεχισω αυτο το ανουσιο c-c-combo αλλα καποιος εχει βαλει οριο 5 quotes στα ανουσια c-c-combo. Γιατι ειστε τετοιοι??
Άβαταρ μέλους
By leobsch
Red Garland έγραψε:Παιδιά πείτε λίγο τι σημαίνει κάνω προγραμματισμό με συγκεκριμένα παραδείγματα.

Ένας από τους δύο εργοδότες μου στον προγραμματισμό, όταν τον ρώτησα αν με θεωρεί καλό προγραμματιστή, με ρώτησε:
- σε πληρώνω;
-Ναι
-τότε σου έχω απαντήσει και δεν το κατάλαβες, πράγμα που με ανησυχεί. Μήπως να σε απολύσω γι αυτό;... :lol: Έφυγεςς...

Εγώ πάντως δεν έκανα τίποτα χάι,VBA σε MS Access, VB, Java. Και δίδαξα C και Java σε άσχετους πτυχιούχους πληροφορικής :lol: .
(οι περισσότεροι από ένα ΤΕΙ στη Λάρισα)
Άβαταρ μέλους
By mjacob
leobsch έγραψε:Ένας από τους δύο εργοδότες μου στον προγραμματισμό, όταν τον ρώτησα αν με θεωρεί καλό προγραμματιστή, με ρώτησε:
- σε πληρώνω;
-Ναι
-τότε σου έχω απαντήσει και δεν το κατάλαβες, πράγμα που με ανησυχεί. Μήπως να σε απολύσω γι αυτό;... :lol: Έφυγεςς...

Αυτό βέβαια δεν μας λέει τίποτα, ούτε για τον αν ο εργοδότης είχε ιδέα από προγραμματισμό, ούτε για το αν χρειαζόταν καλό προγραμματιστή, ούτε για τον αν σε πλήρωνε για τέτοιο.

Μας λέει σίγουρα πάντως ότι όταν ένας υφιστάμενός του, του ζήτησε feedback, του έδωσε μια χαζούλα απάντηση :lol:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Serf έγραψε:Εδώ να σημειώσουμε ότι προγραμματισμός δεν είναι μόνο να γράψουμε ένα if-then-else και να χρησιμοποιήσουμε έτοιμες βιβλιοθήκες της οποίας γλώσσας χρησιμοποιούμε. Προγραμματισμός είναι να μπορεί να αναλυθεί/σχεδιαστεί αλγοριθμικά ένα ζητούμενο με, π.χ., χρήση ανάδρομης. Προγραμματισμός είναι η κατανόηση βέλτιστης χρήσης των πόρων ενός υπολογιστή με γρήγορες αναζητήσεις (δυαδικές, κτλ), με απελευθέρωση μνήμης (με αποδέσμευση μεταβλητών), με optimized select στη βάση δεδομένων, με παραλληλία processes, κτλ.

Αυτά δε μαθαίνονται με μερικά σεμινάρια.

Ιδίως αυτά, γιατί να μην μαθαίνονται με μερικά σεμινάρια;
Νομίζω άλλα πράγματα δεν μαθαίνονται με σεμινάρια, αλλά δεν μαθαίνονται ούτε και σε σχολές.

Ομολογουμένως πάντως το ζήτημα του "προγραμματισμός" και σχολές/πτυχία κλπ είναι αρκετά περίπλοκο.
Μπορείς να βρεις φοβερούς γνώστες που να μην έχουν περάσει ούτε από την πόρτα από σχολές, μπορείς να βρεις και άσχετους που να έχουν τελειώσει τις καλύτερες.

Είναι ένας συνδυασμός προσωπικού "χόμπυ"/πάθους και σπουδών. Ο ιδανικός θα έχει και τα δύο.

Δεν είναι πάντως σαν πολλά επαγγέλματα (γιατροί, δικηγόροι, πολ. μηχανικοί) που μόνο μέσα από τυπική εκπαίδευση μπορείς να γίνεις καλός επαγγελματίας.

Είναι ένα κατεξοχήν δημιουργικό/εφευρετικό επάγγελμα, με ιδιαίτερη απαίτηση στην γρήγορη αντιληπτική ικανότητα. Πλέον πάντως αρχίζει να τείνει πως το πτυχίο περισσότερο αποδεικνύει τις δυνατότητες της ευφυΐας του (και όχι τις γνώσεις) βάσει του πόσο δύσκολο ήταν να καταφέρει κάποιος να γίνει δεκτός στη σχολή, και μετά μέσα από την επίδειξη της προσωπικής ενασχόλησης να δείχνει κάποιος τις προγραμματιστικες ικανότητες του (μιλάμε για entry level, χωρίς επαγγελματική εμπειρία). Άλλωστε στο συγκεκριμένο χώρο είναι σχετικά standard και τα εκτεταμμένα test κατά την πρόσληψη που εξετάζονται σε κάποιο βάθος το επίπεδο του προγραμματισμού, και οι γνώσεις περί CS γενικότερα.
Άβαταρ μέλους
By leobsch
mjacob έγραψε:
leobsch έγραψε:Ένας από τους δύο εργοδότες μου στον προγραμματισμό, όταν τον ρώτησα αν με θεωρεί καλό προγραμματιστή, με ρώτησε:
- σε πληρώνω;
-Ναι

Αυτό βέβαια δεν μας λέει τίποτα, ούτε για τον αν ο εργοδότης είχε ιδέα από προγραμματισμό, ούτε για το αν χρειαζόταν καλό προγραμματιστή, ούτε για τον αν σε πλήρωνε για τέτοιο.

Μας λέει σίγουρα πάντως ότι όταν ένας υφιστάμενός του, του ζήτησε feedback, του έδωσε μια χαζούλα απάντηση :lol:

Προγραμματιστής ήτανε κι ο εργοδότης μου.
Αν δεν ήμουνα καλός, απλά θα με απέλυε.
Δεν φανταζόμουν ότι έπρεπε να εξηγήσω...κάτι τόσο απλό.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
leobsch έγραψε:Αν δεν ήμουνα καλός, απλά θα με απέλυε.
Δεν φανταζόμουν ότι έπρεπε να εξηγήσω...κάτι τόσο απλό.

Γενικά για να απολυθείς λόγω επιπέδου δουλειάς, πρέπει να είσαι πολύ κακός, τόσο που να δημιουργείς πρόβλημα. Ούτε καν απλώς κακός.
Αν απολύονταν όσοι δεν ήταν καλοί, δεν είχε μείνει κολυμπηθρόξυλο :lol:

Η μη-απόλυση δλδ ως κριτήριο επιπέδου, απλώς μας λέει ότι κάποιος δεν είναι ιδιαίτερα προβληματικός.

Από εκεί και πέρα:
Μπορεί να μην χρειαζόταν κάποιο καλό ούτως ή άλλως.
Μπορεί να μην είχε λεφτά για κάποιο καλό.
Μπορεί να μην έβρισκε κάποιο καλό.
Σε μια ομάδα δεν χρειάζεται να είναι όλοι καλοί.

Ομολογουμένως δεν χρειαζόταν να το εξηγήσεις πάντως, ήταν προφανής η λογική και με το αρχικό μήνυμα.
Άβαταρ μέλους
By leobsch
#830546 Κοίτα, εκείνη την εποχή εγώ και ο εργοδότης μου ήμασταν οι μόνοι προγραμματιστές στην εταιρεία...
Και το αντικείμενο της εταιρείας ήταν το λογισμικό.
Οπότε το "Γενικά για να απολυθείς λόγω επιπέδου δουλειάς, πρέπει να είσαι πολύ κακός, τόσο που να δημιουργείς πρόβλημα. Ούτε καν απλώς κακός" δεν ισχύει.
Αν δεν ήμουν καλός (τόσο όσο αυτός ήθελε) θα είχε τραγικές επιπτώσεις στο προϊόν, θα έπρεπε να με αντικαταστήσει.
Δεν παίζανε αυτά που λες που, ΑΝ ισχύουν, ισχύουν σε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Πολύ όμως.
Άβαταρ μέλους
By markvag
mjacob έγραψε:
Γενικά για να απολυθείς λόγω επιπέδου δουλειάς, πρέπει να είσαι πολύ κακός, τόσο που να δημιουργείς πρόβλημα. Ούτε καν απλώς κακός.
Αν απολύονταν όσοι δεν ήταν καλοί, δεν είχε μείνει κολυμπηθρόξυλο :lol:

Η μη-απόλυση δλδ ως κριτήριο επιπέδου, απλώς μας λέει ότι κάποιος δεν είναι ιδιαίτερα προβληματικός.

Από εκεί και πέρα:
Μπορεί να μην χρειαζόταν κάποιο καλό ούτως ή άλλως.
Μπορεί να μην είχε λεφτά για κάποιο καλό.
Μπορεί να μην έβρισκε κάποιο καλό.
Σε μια ομάδα δεν χρειάζεται να είναι όλοι καλοί.

Ομολογουμένως δεν χρειαζόταν να το εξηγήσεις πάντως, ήταν προφανής η λογική και με το αρχικό μήνυμα.

Μόλις περιέγραψες το σύγχρονο business. Πιθανώς και το business από τότε που υπάρχει business... :metalo: :lol:

Αν έβαζες και το γνωστός / συγγενής του αφεντικού / έχει διασυνδέσεις θα είχες περιγράψει και το 99% του Ελ business! :metalo:

Το έκανα εγώ για σένα.

Θα σου δώσω το 50% από το βιβλίο που θα γράψω που θα είναι το μόνο σε όλα τα τμήματα διοίκησης επιχειρήσεων! :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#830559 Είμαι κακός προγραμματιστής, κανείς πάντως δεν με απέλυσε για αυτό. Παρόλο που στις προηγούμενες δουλειές μετρούσε και αυτό.
Η μη απόλυση δεν λέει τίποτε απολύτως για την ικανότητα κάποιου.
Ειδικά αν μιλάμε για τις γλώσσες που αναφέρθηκαν παραπάνω (VBA κλπ) και πλέον όλες είναι legacy και δεν έχουν ζήτηση.
Από την άλλη, αν κάποιος θέλει να το δει έτσι, δεν θα του το χαλάσουμε.
Ειδικά προγραμματισμό, οι πιο καλοί πέραν της όποιας σχολής, έχουν στρώσει κώλο μόνοι τους και έχουν μάθει.
Άβαταρ μέλους
By leobsch
Anonymous Founder έγραψε:Είμαι κακός προγραμματιστής, κανείς πάντως δεν με απέλυσε για αυτό.

Προφανώς, δεν σε προσλάβανε για προγραμματιστή.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#830570 Δεν ήμουν μόνον προγραμματιστής, αλλά και αυτό ήταν στα skills που ζητούσαν. Όπως και έχω γράψει και κώδικα αρκετές φορές.
Αυτό δεν σημαίνει πως ήμουν καλός και σε αυτό. Ήμουν καλύτερος σε άλλα και προφανώς τους έκανα, αλλά μέχρις εκεί.