Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#542134 Επειδή δεν έχει διατυπωθεί τι ανάγκες χρειάζεται να καλυφθούν για σήμα Wi-fi, ή όσο και να έψαξα δε βρήκα,
να πώ ότι για τις ανάγκες ενός μέσου σπιτού και με τη βάση να βρίσκεται σε ακριανό δωμάτιο και όχι στο κέντρο του σπιτιού,
η δουλειά μπορεί να γίνει πιο απλά.
Μπορεί κανείς να πάρει ένα Xiaomi Mi WiFi Router 3 (Αγγλική έκδοση), να το συνδέσει στο μόντεμ-ρουτερ που έχει με ethernet και να απενεργοποιήσει το wi-fi του modem-router για να αφήσει το xiaomi να παίξει μπάλα. Been there done that.
Το σήμα θα πιάνει όλο το σπίτι, και το σπίτι του πάνω και του κάτω. Συν θα έχει app στο κινητό με το οποίο βλέπεις πόσο κατέβασε ο καθένας, timer για να κλείνει το wi-fi, σύνδεση δίσκου/usb για διαμοιρασμό κτλ...
(λύγκας)
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
Red Garland έγραψε:Επειδή δεν έχει διατυπωθεί τι ανάγκες χρειάζεται να καλυφθούν για σήμα Wi-fi, ή όσο και να έψαξα δε βρήκα,
να πώ ότι για τις ανάγκες ενός μέσου σπιτού και με τη βάση να βρίσκεται σε ακριανό δωμάτιο και όχι στο κέντρο του σπιτιού,
η δουλειά μπορεί να γίνει πιο απλά.
Μπορεί κανείς να πάρει ένα Xiaomi Mi WiFi Router 3 (Αγγλική έκδοση), να το συνδέσει στο μόντεμ-ρουτερ που έχει με ethernet και να απενεργοποιήσει το wi-fi του modem-router για να αφήσει το xiaomi να παίξει μπάλα. Been there done that.
Το σήμα θα πιάνει όλο το σπίτι, και το σπίτι του πάνω και του κάτω. Συν θα έχει app στο κινητό με το οποίο βλέπεις πόσο κατέβασε ο καθένας, timer για να κλείνει το wi-fi, σύνδεση δίσκου/usb για διαμοιρασμό κτλ...
(λύγκας)

Ξεκινησαμε με PLC και μετα εκανε ερωτηση ο Scotch για ασυρματη λυση, η οποια να μην ειναι "φαρμακειο"

Scotch έγραψε:
Wagner669 έγραψε:Δοκιμασα TP-Link TL-PA7020PKIT v2 τα οποια ερχονται με δυο gigabit ports εκαστο, παιζουν σταθεροτατα, δουλευουν πολυ καλυτερα εαν οι πριζες εχουν τρια καλωδια (ουδετερο, φαση και γειωση), ειναι πιο οικονομικα απο τα Devolo και ερχονται με 3 χρονια εγγυηση

Σε ασύρματη λύση έχουμε να προτείνουμε κάτι;
Προφανώς τα ανωτέρω δεν δουλεύουν μεταξύ διαμερισμάτων με διαφορετικό ηλεκτρολογικό πίνακα, έτσι; :tomato:

Scotch έγραψε:
Wagner669 έγραψε:Σε ασυρματη λυση, εξαρταται απο το προβλημα και τις συνθηκες.
Απλα για ΚΑΝΕΝΑ λογο μη παρεις wifi-repeater/wifi extender

Το πρόβλημα είναι ότι η τηλεόραση δεν συνδέεται στο internet. Μάλλον της πέφτει μακριά το router, μιας και αν το φέρουμε πιο κοντά συνδέεται κανονικά. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί να βρίσκεται μόνιμα κοντά, οπότε ζητείται εναλλακτική λύση. :hmmm:
Η λύση της asus μάλλον θα στοιχίζει πολύ.

Υ.Γ. Τα xiaomi ειναι πολυ καλη φαση, αλλα μονο αν το αγορασεις απο ευρωπαϊκο καταστημα που σου δινει 2 χρονια εγγυηση, γιατι αλλιως δεν βγαζεις ακρη με τα κινεζομαγαζα
Άβαταρ μέλους
By xenos
Dimitris_P έγραψε:Και ίδιο ssid να δώσεις, δεν σημαίνει α) ότι η εναλλαγή θα γίνεται αυτόματα* β) η εναλλαγή θα ρίχνει το client connection που μπορεί εκείνη τη στιγμή να είναι απαραίτητο, πχ κλήση
* για να γίνεται αυτόματα πρέπει να μπουν κανόνες στο router, που ένα απλό της αγοράς δεν υποστηρίζει, ώστε να ρίχνει το connection μετά από κάποια απώλεια και πάνω.

Για οικιακό χρήστη, δεν σε νοιάζει τόσο να κόψει το connection. Η μλκία είναι ότι αν δεν μπορείς να ρυθμίζεις (όπως λες) να κόβει τη σύνδεση όταν το σήμα πέσει πολύ, τότε η σύνδεση μένει μέχρι να φτάσει στο όριο να κοπεί (οπότε έχεις ήδη κακή υπυηρεσία).
Για εταιρικό κομμάτι πας είτε σε ubiquity (που θέλει ένα pcάκι να διατηρεί το zero handover δίκτυο) είτε σε κάτι πιο ακριβό (cisco controller).

dimik έγραψε:Αχ αυτή η Ubiquiti.

:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
xenos έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Και ίδιο ssid να δώσεις, δεν σημαίνει α) ότι η εναλλαγή θα γίνεται αυτόματα* β) η εναλλαγή θα ρίχνει το client connection που μπορεί εκείνη τη στιγμή να είναι απαραίτητο, πχ κλήση
* για να γίνεται αυτόματα πρέπει να μπουν κανόνες στο router, που ένα απλό της αγοράς δεν υποστηρίζει, ώστε να ρίχνει το connection μετά από κάποια απώλεια και πάνω.

Για οικιακό χρήστη, δεν σε νοιάζει τόσο να κόψει το connection. Η μλκία είναι ότι αν δεν μπορείς να ρυθμίζεις (όπως λες) να κόβει τη σύνδεση όταν το σήμα πέσει πολύ, τότε η σύνδεση μένει μέχρι να φτάσει στο όριο να κοπεί (οπότε έχεις ήδη κακή υπυηρεσία).
Για εταιρικό κομμάτι πας είτε σε ubiquity (που θέλει ένα pcάκι να διατηρεί το zero handover δίκτυο) είτε σε κάτι πιο ακριβό (cisco controller).

dimik έγραψε:Αχ αυτή η Ubiquiti.

:hmmm:

Στα Ubiquiti εχεις τη δυνατοτητα να ρυθμησεις τις προϋποθεσεις του handover, με αποτελεσμα ο χρηστης να μη καταλαβαινει οτι αλλαξε AP
Άβαταρ μέλους
By babakos
#542192 Oι ανάγκες της πλειοψηφίας των οικιακών χρηστών μπορούν να καλυφθούν με ένα καλό access point. Στο (σχετικά) άμεσο μέλλον βλέπω τις τιμές σε υλοποιήσεις mesh routers να πέφτουν με αποτέλεσμα να καθίστανται εξαιρετική επιλογή για οικιακή χρήση σε μεγάλα σπίτια/διαμερίσματα

Λύσεις τύπου Ubiquity, Ruckus, Cisco, Microtik κλπ απαιτούν γνώσεις (λιγότερες η περισσότερες) από την πλευρά του χρήστη για το βέλτιστο αποτέλεσμα..
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
babakos έγραψε:Oι ανάγκες της πλειοψηφίας των οικιακών χρηστών μπορούν να καλυφθούν με ένα καλό access point. Στο (σχετικά) άμεσο μέλλον βλέπω τις τιμές σε υλοποιήσεις mesh routers να πέφτουν με αποτέλεσμα να καθίστανται εξαιρετική επιλογή για οικιακή χρήση σε μεγάλα σπίτια/διαμερίσματα

Λύσεις τύπου Ubiquity, Ruckus, Cisco, Microtik κλπ απαιτούν γνώσεις (λιγότερες η περισσότερες) από την πλευρά του χρήστη για το βέλτιστο αποτέλεσμα..

Υπαρχουν λυσεις, αναλογα με το πως ειναι το καθε σπιτι και τι θελει να κανει ο καθενας

Μπορεις να πας σε κιτ PLC
Μπορεις να πας σε κιτ PLC με το ενα να ειναι wifi-extender-over-PLC
Μπορεις να πας σε Access Point με PoE με 40€ ή 70€

Το συνδεεις με ενα καλώδιο στο ρουτερ σου
Δίνεις ίδια SSID και password, κρύβεις οσο πιο κομψά μπορείς το καλώδιο, δεν ξανασχολείσαι μεχρι να πέσουν οι τιμές των mesh-routers στα επίπεδα καλών PLC
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#542296 Εκεί στο ΠΛΑΙΣΙΟ μας ακούνε νομίζω...

Devolo Powerline dLAN 550+ WiFi Starter Kit
Από 103,90€ --> 79,90€
Στο skroutz βλέπω ξεκινάνε από 98,90 €.

Επειδή έχω αρκετά απορίες :oops: και μέχρι να τις λύσω ίσως χάσω την προσφορά αυτή, αξίζει ή να πάω σε κάτι άλλο (π.χ. Access point);
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Wagner669 έγραψε:Μπορεις να πας σε Access Point με PoE με 40€ ή 70€
Το συνδεεις με ενα καλώδιο στο ρουτερ σου
Δίνεις ίδια SSID και password, κρύβεις οσο πιο κομψά μπορείς το καλώδιο, δεν ξανασχολείσαι μεχρι να πέσουν οι τιμές των mesh-routers στα επίπεδα καλών PLC

Δηλαδή το access point θα βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο/ράφι με το modem αλλά παρ' όλα αυτά η tv θα έχει internet; Ενισχύει το σήμα δηλαδή; :oops:
Άβαταρ μέλους
By Chris
#542339 Scotch, χρειαστηκα κι εγω κατι τετοιο προσφατα, καθως το μοντεμ ειναι μεσα σε ντουλαπι στην εισοδο, και ενω τα λαπτοπ και τα κινητα πιανουν μια χαρα παντου, το σημα στον σταθερο ηταν σχετικα χαλια. Πηρα ενα σετ tp link του 60ευρου, ισως μοντελο 300 κατι? Με ενοιαζε απλα να εχουν πριζα πανω τους ωστε να μη χασω τις πριζες στις οποιες τα εβαλα, και δεν επελεξα μοντελο με wifi, ειπα να το κρατησω οσο απλουστερο γινεται. Αλλωστε αν θελω αργοτερα μπορω να παρω ενα τριτο με wifi και να το βαλω καπου αλλου στο σπιτι, αλλα για την ωρα δε φαινεται να χρειαζεται. Συνεδεσα τα καλωδια πρωτα στην πλευρα του πισι, και μεχρι να τα συνδεσω στο μοντεμ και να γυρισω στο σαλονι, επαιζε. Δεν εχω δει καλυτερη υλοποιηση της φρασης plug n play στη ζωη μου. Απο τοτε δεν το εχω ξανακουμπησει (γυρω στο εξαμηνο).

εδιτ αυτο πρεπει να ειναι

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-dikt ... PKITv2.htm
Τελευταία επεξεργασία από Chris και 15 Οκτ 2018, 20:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#542340 εγω παντως με δυο TP link που εχω βαλει στις πριζες παιζουν και ο απο πανω και απο κατω οροφος μια χαρα για οικιακες αναγκες . οκ οταν μεταφερομαι απο τον ενα στον αλλο ειναι η μεταβαση καμια φορα ενα θεμα αλλα οχι κατι που με χαλαει
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#542344 εγω πως παιζω χωρις προβλημα σε οροφους χωρις κατι τετοιο? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Chris
#542346 Απειρες παραμετροι dimvii. Στο πατρικο μου με μοντεμ στον πρωτο παιζει μια χαρα και το ισογειο και ο δευτερος. Στο εξοχικο με μοντεμ στο ισογειο δεν πιανει τπτ στον πρωτο, ακομα και στο μπαλκονι, αναγκαστικα μπηκε repeater.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Chris έγραψε:Απειρες παραμετροι dimvii. Στο πατρικο μου με μοντεμ στον πρωτο παιζει μια χαρα και το ισογειο και ο δευτερος.

ακριβως σε αυτη τη διαταξη δεν ειχα ποτε θεμα,με σταθερο,λαπτοπ και 3 κινητα.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#542353 Κάτσε και μην μιλάς τότε.

Εγώ δεν μιλάω για ορόφους. Στην άλλη άκρη του σπιτιού έπιανα 4-5 mbps ενώ στο σαλόνι που ήταν το ρούτερ 46! Οπότε κάτι έπρεπε να γίνει.