Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Chris έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Απο τιμες αυτο που ακουω ειναι οτι κοιτανε στο Booking και κλεινουν απευθειας στο καταλυμμα σε χαμηλοτερες τιμες.

Αυτο το τρικ γινοταν απο παντα. Αλλα οταν η booking εχει 15% προμηθεια, τους ρωτας ποσο θα σου αφησουν ενα δωματιο που στη booking βρισκεις 500 και σου λενε 480, ε καπου σε μια γωνια κλαιει ενας μαθηματικος

Εγω κοιτουσα την προηγουμενη βδομαδα μηπως κλεισω ενα τριημερο μεσσηνια τελη Ιουλιου, βρηκα με 350, τελικα βαρεθηκα αλλα ξανακοιταξα σημερα απο περιεργεια, το ιδιο δωματιο ιδιες ημερομηνιες 534. Τι λε ρε φιλε :svivhaha:
Επομενο βημα το σερβικο κολπο οταν ειχε f4 στο μπασκετ που ακυρωναν αυτους που ειχαν κλεισει απο τον Οκτωβρη με αστειες τιμες και ξαναβαζαν τα ιδια δωματια 500% πανω

Αυτο με τις τιμες δεν γινεται παντου;

Αν κλεισεις τωρα εισιτηρια αεροπορικα για τις γιορτες θα πετυχεις καλυτερες τιμες απο αν δεις ενα μηνα μετα και οσο πλησιαζεις σε αυτες θα αυξανονται.
Σε ολα αυτα ισχυει η παροιμια "το γοργον και χαριν εχει" :s_wink

Τωρα για το ποσο κοβουν τα διαφορα καταλυμματα σε σχεση με την τιμη που δινει το Booking, τι να σου πω αυτα που μου λενε φιλοι μεταφερω. Εκει που παω εχω να μεινω και στην Κρητη προπερσι εμεινα σε σπιτια φιλων.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Chris έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Απο τιμες αυτο που ακουω ειναι οτι κοιτανε στο Booking και κλεινουν απευθειας στο καταλυμμα σε χαμηλοτερες τιμες.

Αυτο το τρικ γινοταν απο παντα. Αλλα οταν η booking εχει 15% προμηθεια, τους ρωτας ποσο θα σου αφησουν ενα δωματιο που στη booking βρισκεις 500 και σου λενε 480, ε καπου σε μια γωνια κλαιει ενας μαθηματικος

Ακριβώς
Ήταν πάγια τακτική μου μέχρι που διαπίστωσα ότι στη συντριπτική πλειοψηφία απλά τσεπώνουν τη διαφορά.

Ένας μάλιστα (που είχα κλείσει μέσω booking) την επόμενη φορά που τον πηρα κατευθείαν μου ζήτησε περισσότερα από την τιμή που έδινε εκεί
Το τερμάτισε.

Κανένα νόημα δεν έχει.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#822517 Η λογική είναι να επωφελούνται και οι δύο. Αν μια διαμονή κάνει 800 ευρώ και παίρνει τα 100 το booking, λογικό είναι στο απευθείας να πας στα 750.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Hellenic tifosi έγραψε:Η λογική είναι να επωφελούνται και οι δύο. Αν μια διαμονή κάνει 800 ευρώ και παίρνει τα 100 το booking, λογικό είναι στο απευθείας να πας στα 750.
Η λογική είναι να το αφήσει 680€ (άντε 700€). Τον βρήκες από το booking, χωρίς να πληρώσει προμήθεια σε αυτό.

Έτσι επωφελούνται και οι δύο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#822522 Πάντως, πλέον τα λένε ακόμη και από την κυβέρνηση για τον τουρισμό, εκτός αν θεωρήσουμε και τον Δένδια ζαίο ξέρω γω...
Δένδιας για τουρισμό: Δεν πάει καλά η σεζόν - Είχαμε βάλει τον πήχη στον "ουρανό"
https://www.news247.gr/politiki/dendias ... 86714.html
Στην παραδοχή ότι ο τουρισμός στη χώρα δεν έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα προχώρησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα Αθήνας, Νίκος Δένδιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης (20/6).

"Δεν πάει πολύ καλά η σεζόν, θέλω να είμαι ειλικρινής" ήταν το σχόλιο του κ. Δένδια, για να συνεχίσει λέγοντας ότι "είχαμε βάλει τον πήχυ στον ουρανό".

"Ενώ δεν είναι κακή σεζόν καθεαυτή, όμως είναι χαμηλότερη απ' όσο περιμέναμε" συνέχισε ο κ. Δένδιας, αποδίδοντας την κατάσταση στην ακρίβεια και τον καιρό.

Ο καιρός δεν είναι δικαιολογία κατ' εμέ, γιατί τα ταξίδια κλείνουν αρκετά νωρίτερα για τον περισσότερο κόσμο. Ο κύριος λόγος είναι η ακρίβεια και το γεγονός πως άλλοι προορισμοί είναι πιο ανταγωνιστικοί, λόγω υποτιμημένων νομισμάτων (βλ. Τουρκία).
Όσο ακριβαίνουμε και προσφέρουμε τα ίδια (ή περίπου τα ίδια), τόσο θα έχουμε πρόβλημα. Προφανώς και η Ελλάδα έχει τεράστια πλεονεκτήματα σε σχέση με την Τουρκία και το Turkaegean της, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα δεχτούν όλοι να τα πληρώσουν. Ειδικά τα ελληνικά νησιά πλέον έχουν γίνει τόσο ακριβά που απευθύνονται σε όλο και λιγότερο κόσμο.
:s_hang
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#822523 Καλά, δε θα μας πληρώσει κιόλας :) Εγώ θα ήμουν πολύ οκ σε ένα σενάριο που μοιράζουμε τη διαφορά. Κι εγώ πληρώνω λιγότερα, κι αυτός βγάζει κάτι παραπάνω και είναι ευχαριστημένος.

Τεσπά, θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτο με τον τουρισμό κάποια στιγμή θα ισορροπήσει. Δε νομίζω ότι ο στόχος μας θα πρέπει να είναι κάθε χρόνο να λέμε "ρεκόρ", αλλά να σταθεροποιηθούμε σε καλά νούμερα (όπως έγινε το 19, 21,22), και κυρίως, να επιμηκυνουμε τη σεζον.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#822525 Το 21 και 22 δεν θεωρήθηκαν καλά τα νούμερα πάντως, ήταν αρκετά κάτω σε σχέση με το 2019. Απλώς ήταν καλύτερα από τα τραγικά του 20 με τον Covid.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Asimov έγραψε:
Chris έγραψε:

Ακριβώς
Ήταν πάγια τακτική μου μέχρι που διαπίστωσα ότι στη συντριπτική πλειοψηφία απλά τσεπώνουν τη διαφορά.

Ένας μάλιστα (που είχα κλείσει μέσω booking) την επόμενη φορά που τον πηρα κατευθείαν μου ζήτησε περισσότερα από την τιμή που έδινε εκεί
Το τερμάτισε.

Κανένα νόημα δεν έχει.

νταξ επεσες σε γιδι.
Εγω που χρησιμοποιω πολλες φορες δωματια απο μπουκινγκ,τις περισσοτερες φορες μου κανουν καλυτερη τιμη.Αλλοι κοβουν λιγοτερο.αλλοι περισσοτερο.
καποιοι στα 80 ευρω μου ειπαν 70,αλλα και καποιοι απο τα 90 ευρω μου ειπαν 70 για παραδειγμα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Νίκος Παππάς έγραψε:
Δεν νομιζω οτι θα βρεις. Σε χθεσινο καφε με αλλους γονεις απο το σχολειο παραπονεθηκαν οτι τα περσινα 100€ εγιναν 150 και δεν βρισκεις ευκολα αλλιως θες παραπανω!

φιλος πηρε τηλ εκει που ειχε παει περσυ,και του ειπαν 180.Περσυ το ειχε πληρωσει 120.
Πελοποννησο.
Οντως εχουν ακριβυνει πολυ.
Άβαταρ μέλους
By pro
JarnoT έγραψε:
Εμένα προσωπικά με θλίβει η όλη πορεία των τελευταίων δύο δεκαετιών στον τουρισμό, αυτή η τρομακτική οικιστική ανάπτυξη, η αλλοίωση των τόπων, η αλλαγή της τουριστικής βάσης. Είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει κεντρικό στρατηγικό πλάνο για τον τουρισμό, ούτε καν τοπικά σχέδια για το τι ανάπτυξη επιθυμεί και μπορεί να αντέξει κάθε τόπος. Τα έχουμε ξανακουβεντιάσει αυτά και θα έρχονται στο προσκήνιο όλο και περισσότερο.

+1000
Άβαταρ μέλους
By g8777
Νόμιζα ότι είναι γνωστό σε όλους αλλά απ’ ό,τι φαίνεται πολλοί συμπολίτες δεν το ξέρουν και μου φαίνεται πως ήρθε η ώρα να το μάθουν. ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό να κάνετε διακοπές σε Μύκονο, Πάρο, Αντίπαρο, Σαντορίνη ή οποιοδήποτε άλλο νησί των Κυκλάδων. Στην πραγματικότητα ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό να κάνετε διακοπές σε οποιονδήποτε προορισμό σας φαίνεται πολύ ακριβός. Ευτυχώς ζούμε σε μια χώρα που είναι σχεδόν ολόκληρη ένας τουριστικός προορισμός και έχει εκατοντάδες (μπορεί και χιλιάδες) μέρη στα οποία μπορεί κανείς να παραθερίσει και πολλά από αυτά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους «διάσημους τουριστικούς προορισμούς» πέρα από την πολυκοσμία και την παρέλαση των σελέμπριτιζ. Προορισμοί που είναι και όμορφοι και φτηνοί και το μοναδικό τους μειονέκτημα είναι ότι δεν τους έχει επιλέξει ο Τομ ο Χανκς.

Αυτά τα γράφω γιατί παρατηρώ ότι η γκρίνια για τις «πολύ ακριβές τιμές» που «δεν επιτρέπουν στoυς Έλληνες να κάνουν διακοπές» η οποία ξεκίνησε πέρυσι, έχει γίνει πλέον μόδα και πολλοί συμπολίτες αισθάνονται την υποχρέωση να γκρινιάξουν για ένα πρόβλημα που στην πραγματικότητα δεν υφίσταται.

Προφανώς υπάρχουν προορισμοί που είναι πολύ ακριβότεροι από όσο ήταν. Προφανώς υπάρχουν μέρη που μπορεί πριν από 10 ή 20 χρόνια να ήταν πάμφθηνα και τώρα μοιάζουν απλησίαστα. Και λοιπόν; Για κάθε μέρος που έχει γίνει απλησίαστο υπάρχουν άλλα 100 που μπορεί κανείς να τα πλησιάσει άφοβα. Αν εξαιρέσουμε όσους μπορεί να έχουν υπογράψει κάποιο συμβόλαιο να πηγαίνουν ισοβίως στο ίδιο μέρος, οι υπόλοιποι τι ζόρι τραβάτε; Αν οι παραθεριστικοί προορισμοί ήταν περιορισμένοι, αν υπήρχαν μόνο 10 ή 50 μέρη που μπορεί κανείς να κάνει διακοπές στην Ελλάδα, η γκρίνια θα ήταν κατανοητή. Αλλά η Ελλάδα έχει τόσα όμορφα μέρη για διακοπές που ακόμα κι αν πήγαινες σε διαφορετικό κάθε καλοκαίρι, θα χρειαζόσουν αρκετές ζωές για να τα επισκεφθείς όλα.

Οι μόνοι άνθρωποι που μπορεί να ισχυριστούν ότι είναι «αναγκασμένοι» να παραθερίζουν σε ένα μέρος είναι αυτοί που έχουν εξοχικά αλλά ακόμα κι αυτοί δεν θα είναι φοβερά πειστικοί. Γιατί α) έχουν ήδη γλιτώσει το μεγαλύτερο έξοδο των διακοπών β)αν το μέρος που έχουν το εξοχικό τους έχει ακριβύνει τόσο που ακόμα και με δικό σου σπίτι να μην το αντέχεις μπορούν να ενοικιάσουν το εξοχικό, να πάνε διακοπές αλλού και να βάλουν και μερικές χιλιάδες ευρώ στην άκρη. Μπορούν ακόμα και να το πουλήσουν και να βγούν κερδισμένοι από την «ακρίβεια». Ξέρω είναι σοκαριστικό αλλά είναι η πραγματικότητα.

Καταλαβαίνω ότι σε πολλούς συμπολίτες αρέσει τόσο να γκρινιάζουν που θα γκρίνιαζαν ακόμα και επειδή δεν μπορούν να αγοράσουν μια Φεράρι. Μόνο που η γκρίνια για τις διακοπές στην Ελλάδα είναι ακόμα πιο ακατανόητη αφού μιλάμε για μια χώρα που από απόψεως προορισμών είναι γεμάτη Φεράρι και οι περισσότερες περιμένουν να τις οδηγήσεις σε τιμή ευκαιρίας.
Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, κανονικά το ότι υπάρχουν μέρη στα οποία πηγαίνουν οι πλούσιοι τουρίστες για να παραθερίσουν και να αφήσουν τα λεφτά τους θα πρέπει να μας κάνει χαρούμενους (αν μας ενδιαφέρει να μπαίνει χρήμα στη χώρα) ή να μας αφήνει αδιάφορους (αν δεν μας ενδιαφέρει). Το να διαμαρτυρόμαστε που κάποιοι προορισμοί, οι οποίοι και πριν ήταν για κάποιους απλησίαστοι (αλλά εμείς πηγαίναμε, οπότε δεν μας ένοιαζε) τώρα έχουν γίνει και για μας την ώρα που εκατοντάδες άλλοι παραμένουν φτηνοί και μας περιμένουν, είναι ακατανόητο. Και ελπίζω τώρα που έγινε γνωστό ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να πηγαίνουμε στους πιο ακριβούς προορισμούς να βρούμε κάτι άλλο για να γκρινιάξουμε. Και μπράβο μας.

:s_bye

https://www.athensvoice.gr/epikairotita ... oorismous/

pro έγραψε:
JarnoT έγραψε:
Εμένα προσωπικά με θλίβει η όλη πορεία των τελευταίων δύο δεκαετιών στον τουρισμό, αυτή η τρομακτική οικιστική ανάπτυξη, η αλλοίωση των τόπων, η αλλαγή της τουριστικής βάσης. Είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει κεντρικό στρατηγικό πλάνο για τον τουρισμό, ούτε καν τοπικά σχέδια για το τι ανάπτυξη επιθυμεί και μπορεί να αντέξει κάθε τόπος. Τα έχουμε ξανακουβεντιάσει αυτά και θα έρχονται στο προσκήνιο όλο και περισσότερο.

+1000

Εικόνα

https://www.kathimerini.gr/investigations/562476088/poso-chtistikan-oi-kyklades-mesa-se-pente-chronia/
Άβαταρ μέλους
By dimviii
g8777 έγραψε:
Νόμιζα ότι είναι γνωστό σε όλους αλλά απ’ ό,τι φαίνεται πολλοί συμπολίτες δεν το ξέρουν και μου φαίνεται πως ήρθε η ώρα να το μάθουν. ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό να κάνετε διακοπές σε Μύκονο, Πάρο, Αντίπαρο, Σαντορίνη ή οποιοδήποτε άλλο νησί των Κυκλάδων. Στην πραγματικότητα ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό να κάνετε διακοπές σε οποιονδήποτε προορισμό σας φαίνεται πολύ ακριβός. Ευτυχώς ζούμε σε μια χώρα που είναι σχεδόν ολόκληρη ένας τουριστικός προορισμός και έχει εκατοντάδες (μπορεί και χιλιάδες) μέρη στα οποία μπορεί κανείς να παραθερίσει και πολλά από αυτά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους «διάσημους τουριστικούς προορισμούς» πέρα από την πολυκοσμία και την παρέλαση των σελέμπριτιζ. Προορισμοί που είναι και όμορφοι και φτηνοί και το μοναδικό τους μειονέκτημα είναι ότι δεν τους έχει επιλέξει ο Τομ ο Χανκς.

Αυτά τα γράφω γιατί παρατηρώ ότι η γκρίνια για τις «πολύ ακριβές τιμές» που «δεν επιτρέπουν στoυς Έλληνες να κάνουν διακοπές» η οποία ξεκίνησε πέρυσι, έχει γίνει πλέον μόδα και πολλοί συμπολίτες αισθάνονται την υποχρέωση να γκρινιάξουν για ένα πρόβλημα που στην πραγματικότητα δεν υφίσταται.

Προφανώς υπάρχουν προορισμοί που είναι πολύ ακριβότεροι από όσο ήταν. Προφανώς υπάρχουν μέρη που μπορεί πριν από 10 ή 20 χρόνια να ήταν πάμφθηνα και τώρα μοιάζουν απλησίαστα. Και λοιπόν; Για κάθε μέρος που έχει γίνει απλησίαστο υπάρχουν άλλα 100 που μπορεί κανείς να τα πλησιάσει άφοβα. Αν εξαιρέσουμε όσους μπορεί να έχουν υπογράψει κάποιο συμβόλαιο να πηγαίνουν ισοβίως στο ίδιο μέρος, οι υπόλοιποι τι ζόρι τραβάτε; Αν οι παραθεριστικοί προορισμοί ήταν περιορισμένοι, αν υπήρχαν μόνο 10 ή 50 μέρη που μπορεί κανείς να κάνει διακοπές στην Ελλάδα, η γκρίνια θα ήταν κατανοητή. Αλλά η Ελλάδα έχει τόσα όμορφα μέρη για διακοπές που ακόμα κι αν πήγαινες σε διαφορετικό κάθε καλοκαίρι, θα χρειαζόσουν αρκετές ζωές για να τα επισκεφθείς όλα.

Οι μόνοι άνθρωποι που μπορεί να ισχυριστούν ότι είναι «αναγκασμένοι» να παραθερίζουν σε ένα μέρος είναι αυτοί που έχουν εξοχικά αλλά ακόμα κι αυτοί δεν θα είναι φοβερά πειστικοί. Γιατί α) έχουν ήδη γλιτώσει το μεγαλύτερο έξοδο των διακοπών β)αν το μέρος που έχουν το εξοχικό τους έχει ακριβύνει τόσο που ακόμα και με δικό σου σπίτι να μην το αντέχεις μπορούν να ενοικιάσουν το εξοχικό, να πάνε διακοπές αλλού και να βάλουν και μερικές χιλιάδες ευρώ στην άκρη. Μπορούν ακόμα και να το πουλήσουν και να βγούν κερδισμένοι από την «ακρίβεια». Ξέρω είναι σοκαριστικό αλλά είναι η πραγματικότητα.

Καταλαβαίνω ότι σε πολλούς συμπολίτες αρέσει τόσο να γκρινιάζουν που θα γκρίνιαζαν ακόμα και επειδή δεν μπορούν να αγοράσουν μια Φεράρι. Μόνο που η γκρίνια για τις διακοπές στην Ελλάδα είναι ακόμα πιο ακατανόητη αφού μιλάμε για μια χώρα που από απόψεως προορισμών είναι γεμάτη Φεράρι και οι περισσότερες περιμένουν να τις οδηγήσεις σε τιμή ευκαιρίας.
Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, κανονικά το ότι υπάρχουν μέρη στα οποία πηγαίνουν οι πλούσιοι τουρίστες για να παραθερίσουν και να αφήσουν τα λεφτά τους θα πρέπει να μας κάνει χαρούμενους (αν μας ενδιαφέρει να μπαίνει χρήμα στη χώρα) ή να μας αφήνει αδιάφορους (αν δεν μας ενδιαφέρει). Το να διαμαρτυρόμαστε που κάποιοι προορισμοί, οι οποίοι και πριν ήταν για κάποιους απλησίαστοι (αλλά εμείς πηγαίναμε, οπότε δεν μας ένοιαζε) τώρα έχουν γίνει και για μας την ώρα που εκατοντάδες άλλοι παραμένουν φτηνοί και μας περιμένουν, είναι ακατανόητο. Και ελπίζω τώρα που έγινε γνωστό ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να πηγαίνουμε στους πιο ακριβούς προορισμούς να βρούμε κάτι άλλο για να γκρινιάξουμε. Και μπράβο μας.

:s_bye

https://www.athensvoice.gr/epikairotita ... oorismous/

επιτελους να και ενας που το ειδε ολιστικα.
Κολλητος που ειναι απο Αντιπαρο μου λεει δεν συμφερει να παω κατω για διακοπες.
Ξαπλωστρες και εισιτηρια κοστιζουν τοσο ,που παω καπου αλλου πληρωνοντας δωματιο.
Βασικα αυτο μου το ειπε περσυ.Ηταν αυτος που πληρωνε 120 περσυ καπου στη Μεσσηνια και τωρα του ζητησαν 180.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
g8777 έγραψε:Εικόνα

Άστα να πάνε, θρήνος.
Πού να πιάσουμε και Κρήτη, Ιόνιο, κλπ
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#822587 Μάνος Βουλαρίνος, επάγγελμα, ξεπλένης. Τώρα ήρθε η ανάπτυξη, και διακοπές στα καλά μέρη πάνε οι λεφτάδες, οι υπόλοιποι, αλλού. Καλά τα λέει, οι πλεμπαίοι δεν έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται, πάλι καλά που μπορούν να πάνε διακοπές (ακόμη).
Άβαταρ μέλους
By g8777
#822590 Στο μόνο που θα διαφωνήσω με το άρθρο είναι η επιλογή του κατασκευαστή αυτοκινήτων .

Όποιος γράψει " +1" του καλύπτω τα εβδομαδιαια έξοδα διαμονής σε νησί της αρεσκείας του .