- 15 Νοέμ 2018, 16:00
Dimsabas έγραψε: Να πάθουν εγκεφαλικό μερικοί γονείς και να βρεθείς κατηγορούμενος επειδή έπεσε η μπάλα στο πρόσωπο του παιδιού τους; .
σοβαρά τώρα παίζει αυτό το ενδεχόμενο;
βέβαια πολλά μπορεί να συμβούν 1η γυμνασίου καθώς παίζαμε κάτι τύπου κυνηγητό προχωράω εγώ πίσω χωρίς να βλέπω και ένας φίλος μου έσκασε με τη μούρη στο κρανίο μου και στράβωσε όλα τα μπροστινά του δόντια

(ράμματα στα ούλα και χαμός μετά )
αλλά εντάξει δεν έδωσε κανείς έκταση, μπάλες στη μούρη και ανοιγμένες μύτες ήταν κλασικό
εμένα μια φορά μου έφυγε μπάλα μπάσκετ στη μούρη καθηγήτριας

πάντως μεταξύ άλλων τα παιδιά στο σχολείο μαθαίνουν ή υποτίθεται και ότι πρέπει να μαθαίνουν την πειθαρχία στα πλαίσια της υπόλοιπης κοινωνίας. για τους περισσότερους δεν θα υπάρχει πάντα η φτερούγα των γονιών με κατανόηση που θα αφήσουν το αγγελούδι τους να αναπτύξει ελεύθερα τη προσωπικότητά του, κάποιες φορές στα πλαίσια των ανθρωπίνων σχέσεων και κανόνων θα πρέπει να συμβιβαστούν με τη κατάσταση και αυτό έστω και στο ελάχιστον οφείλουν να το μάθουν στο σχολείο, στο σπίτι άλλωστε όσο αυστηρός και να είναι ο γονιός (δεν μιλάμε για άρρωστες καταστάσεις με ξύλο) δεν είναι το ίδιο, δεν υπάρχουν πραγματικές συνέπειες
είναι απόλυτα λογικό ένα νεαρό αγόρι ειδικά να φέρεται σαν αγρίμι, αυτή είναι η φύση του, αλλά δεν θα έπρεπε να είναι λογικό να μπαίνει σε κάποια πλαίσια η συμπεριφορά του ώστε να μην ενοχλεί τους άλλους;
η επίδοση στα μαθήματα είναι άσχετη αυτού, ένα έξυπνο παιδί ειδικά στις πιο μικρές τάξεις μπορεί να έχει πολύ καλές επιδόσεις χωρίς προσπάθεια, αλλά αν ήταν έτσι θα μπορούσε να κάτσει σπίτι να του τα μάθουν οι γονείς του ή να πηγαίνει φροντιστήριο, αλλά δε νομίζω ότι οι περισσοτεροι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, υποστηρίζουν τη διαδικασία του σχολείου
αλλά σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερη, το πρόβλημα είναι ότι όταν κάτι έχει μειονεκτημάτα συνολικά σαν σύστημα είναι ουτοπικό να περιμένεις από μεμονωμένα άτομα να κάνουν τη διαφορά, αυτά δεν γίνονται είναι μόνο για τα ρεπορτάζ
επίσης οι εμπνεύσεις που μπορεί να έχει ο καθένας μπορεί όντως να είναι προβληματικές, στο άρθρο που λέτε απλά υποστηρίζετε το διαφορετικο, αλλά αυτό το διαφορετικό δεν ξέρουμε με βάση τι κριτήρια του ήρθε του άλλου.
είναι σα να λέμε δε θα πάω σε γιατρό που ακολουθεί ένα πρωτόκολλο (και ας είναι λάθος για αυτό και μπορεί να αλλάξει άλλωστε), αλλά θα πάμε στον εναλλακτικό θεραπευτή να μας δώσει ματζούνια και όχι χημεία
για κάποια πράγματα υπάρχουν κανόνες, άλλο να βελτιωθούν οι κανόνες και άλλο να κάνει ο καθένας του κεφαλιού του, μπορεί αυτό που θα κάνει μόνος του να είναι καλό μπορεί και όχι
μπορεί να κάθονταν όλη μέρα στον λαχανόκηπο να λιάζονταν και να τους έλεγε |λογοκρισία| ο δάσκαλος, εφόσον δεν ήταν κανείς μπροστά δε μπορεί να ξέρει
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 15 Νοέμ 2018, 16:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
καθηγητές τρεις και εχάθη η πατρίς