Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By diplomat
Νίκος Παππάς έγραψε:Αναλογα το παιδι. Αν αφησω τον δικο μου να κανει τα μαθηματα του μονος απλα δεν θα κανει τιποτα! :lol:

Σα να βλέπω τον εαυτό μου σε φωτογραφία. Αυτό ακριβώς (δεν) έκανα. :lol:

Η διαφορά βέβαια είναι ότι διάβαζα μανιωδώς εξωσχολικά καλούδια, οπότε τα πολλά μαθήματα στο δημοτικό πέρασαν στη ζούλα.
Από το γυμνάσιο και μετά άρχισα να ανοίγω και σχολικά βιβλία. Δε με ενθουσίασαν. :lol:

Πάντως και τότε ('97 ξεκίνησε η σχολική μου διαδρομή) ήμουν απόλυτη μειοψηφία ως παιδί που διάβαζε μόνο του.
Μου φαίνεται κρίμα και οπισθοδρομικό το διάβασμα με τους γονείς παραμένει η νόρμα 20+ χρόνια μετά. :(
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#550031 Junior, να του πεις ότι δεν έχει το δικαίωμα να χαλάει τον κόσμο όποτε βαριέται. Το θεωρείς δηλαδή φυσιολογικό και δικαιολογημένο; Γιατί από την απάντηση που έδωσες, αυτό φαίνεται.
"Άκου Junior jr, το μάθημα δεν μπορεί να είναι πάντα, 45' κάθε διδακτικής ώρας επί 6 την ημέρα, ενδιαφέρον. Ή μπορεί να είναι κι εσύ να βαριέσαι για τους δικούς σου λόγους ή να μην μπορείς να συγκεντρωθείς. Εκείνες τις στιγμές, δεν έχεις το δικαίωμα να κάνεις ό,τι σου αρέσει επειδή βαριέσαι."

Είναι απίστευτο πώς δικαιολογούνται τα πάντα στους μικρούς πασάδες. Και βέβαια, αυτή η νοοτροπία καλλιεργείται από το σπίτι. Δεν το λέω μόνο για σένα, είναι γενική διαπίστωση.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#550044 Προφανώς και είναι δικαιολογημένο. Όταν μάλιστα η βαρεμάρα είναι πάνω από το μισό του χρόνου του παιδιού στο σχολείο για να μην πω στο 90%. Από παιδιά σε αυτή την ηλικία που βράζει το αίμα τους, που όπου πάνε πάνε τρέχοντας, που έχουνε όρεξη να μάθουνε τον κόσμο αλλά να το μάθουμε με τον τρόπο που αυτά θέλουνε και βρίσκουν ενδιαφέρον. Όχι με τον δικό μας τρόπο για να είμαστε βολεμένοι εμείς.
Τι σημαίνει να του πω ότι δεν έχει το δικαίωμα? Στα αρχίδια μου θα μου πει με τον τρόπο του βέβαια.
Είναι αντίστοιχο με το εάν το παιδί είναι στο σπίτι και δεν ασχολείται κανείς μαζί του. Δε θα το πιάσει βαρεμάρα και θα αρχίσει να κάνει βλακείες?
Τι να του πεις? Δεν έχεις δικαίωμα?
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#550057 Άλλο το "δεν έχεις δικαίωμα να βαριέσαι", άλλο το "δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις ό,τι θες όταν βαριέσαι". Θα πρέπει να σέβεται τον εαυτό του, τους υπόλοιπους και τη μαθησιακή διαδικασία ακόμα κι όταν ΔΕΝ του είναι ελκυστική.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Dimsabas έγραψε:Άλλο το "δεν έχεις δικαίωμα να βαριέσαι", άλλο το "δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις ό,τι θες όταν βαριέσαι". Θα πρέπει να σέβεται τον εαυτό του, τους υπόλοιπους και τη μαθησιακή διαδικασία ακόμα κι όταν ΔΕΝ του είναι ελκυστική.

Εμενα θα με απασχολουσε να βρω τροπους να την κανω ελκυστικη. Οχι να "υποχρεωσω" ενα παιδι να κανει ησυχια. Αυτο ΔΕΝ πρεπει να ειναι το ζητουμενο στην ταξη. Τα παιδια ειναι εκει για να μαθουν να αγαπουν την μαθηση.

Στην τελικη ο δασκαλος, το σχολειο, το υπουργειο να βρουν τροπους να μην βαριουνται τα παιδια. Αυτοματα ολα θα αλλαξουν.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#550076 Αυτό είναι άλλο πράγμα και προφανώς συμφωνώ. Μέχρι όμως να αλλάξει (πόσο εύκολο είναι αυτό άραγε σε συνολικό επίπεδο?), ασφαλώς και πρέπει να υπάρχουν όρια.
Άραγε ο jr jr επιτρέπεται να κάνει ό,τι θέλει (πχ να αδειάσει την ψαρόσουπα στο κεφάλι της θείας Κατίνας) όταν βαριέται σε μια επίσκεψη;
Άβαταρ μέλους
By red_monster
junior gt έγραψε:Για να εξηγήσω λίγο αυτό που έλεγα πριν ότι οι γονείς δεν αγαπάνε τα παιδιά τους, αλλά αγαπάνε τους εαυτούς τους:
σκεφτόμουν τις προάλλες πόσες φορές έχουμε ακούσει αλλά και εμείς σα γονείς έχουμε πει στα παιδιά μας τη φράση:
'με στεναχώρησε πολύ η δασκάλα που μου είπε το τάδε', με στεναχωρείς πολύ που δε διαβάζεις'.
Ε πιστεύω πιο εγωιστική και φασιστική φράση δεν υπάρχει. Και φανερώνει ακριβώς αυτό που λέω. Δεν προσπαθούμε δηλαδή να κουβεντιάσουμε με το παιδί γιατί δε διαβάζει, τι δεν του αρέσει στο διάβασμα, αν κάτι το απωθεί. Παρά προσπαθούμε να του δημιουργήσουμε τύψεις, εκμεταλλευόμενοι την αγάπη του και την αδυναμία του προς τα εμάς για να πετύχουμε κάτι που a priori το θεωρούμε εμείς ορθό χωρίς κουβέντα, χωρίς αστερίσκους. Το να διαβάζει.
Τις προάλλες επειδή η κυρά δεν μπορούσε είχα πάει στο σχολείο πρώτη Πέμπτη του μήνα που κάνουν ενημέρωση οι δασκάλες. Μου λέει άριστος είναι στα μαθήματα, όταν τον ρωτάω απαντάει και τα ξέρει όλα, αλλά δεν πολυσυμμετέχει και αυτός και η παρέα του τρεις τέσσερις άλλοι, όταν βαριούνται μιλάνε στην τάξη, κάνουν φασαρία, στα διαλλείματα κυνηγιούνται, σκαρφαλώνουν παρασέρνουν και τους άλλους και μπορεί να χτυπήσουν, να του πείτε κι εσείς κάτι. Τι να του πω εγώ της λέω? Εσύ να του πεις, εσύ να του κεντρίσεις το ενδιαφέρον να μη βαριέται. Στα διαλλείματα τι άλλο μπορούν να κάνουν τη ρωτάω? Να παίξουν μπάλα, μπάσκετ, σκοινάκι? Καμμιά δραστηριότητα οργανώνετε? Όχι μου λέει δεν τους δίνουμε μπάλες γιατί φοβόμαστε μη χτυπήσουν, πρέπει να κάνουμε και εμείς το διάλλειμά μας... Ε τότε τι στο διάολο να κάνουν μωρή οκτώ χρονών παιδιά στο διάλλειμα που βγαίνουν τρελλαμένα από το ανιαρό μάθημα?
Εγώ στο μεταξύ έχω συζητήσει με τον δικό μου. Μου λέει μπαμπά βαριέμαι. Τι να σηκώνω το χέρι?Όταν με ενδιαφέρει κάτι συμμετέχω. Στα διαλλείματα δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα και κάνουμε βλακείες όπως λένε και οι δασκάλες.

Πρέπει να κάνουν και αυτοί τζούνιορ μου ένα διάλειμμα δεν νομίζεις?
Αν τα σχολεία δεν ήταν υπο στελεχωμένα και αν τα κονδύλια για τη παιδεία προέβλεπαν σωστούς χώρους δραστηριοτήτων να είσαι βέβαιος ότι θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

Μέχρι τότε, τι να πρωτοκάνει ο καψερός ο δάσκαλος (που μεταξύ των άλλων λαμβάνει 3 & 60 :) )

Ps Ούτε δάσκαλος είμαι, ούτε γκόμενα, ούτε μπατζανάκηδες ούτε γονείς δασκάλους έχω. Έχω επιχειρήσει όμως (χωρίς να το αιτηθώ) να κάνω το διδάσκων και έχω δει τη γλύκα. Μακριά και αγαπημένοι λοιπόν :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#550088 Μπα, εγώ δε νομίζω ότι είναι θέμα στελέχωσης ή χώρων. Είναι θέμα ευθύνης. Έχουμε γίνει υπερευαίσθητη ως κοινωνία και πρέπει να υπογράψουν οι γονείς για να βγούμε την ετήσια φωτογραφία μας, πρέπει να υπογράψουν οι γονείς για να επισκεφτούμε το γήπεδο τένις που βρίσκεται κολλητά στο σχολείο, στο ίδιο πεζοδρόμιο.
Έχουμε και τις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές των γονιών (σόρι Junior, μου φαίνεται αδιανόητο ότι το παιδί σου κάνει φασαρία στο μάθημα κι αντί να το μαζέψεις, κατηγορείς τη δασκάλα. Κατηγόρησέ την όσο θες για κακό μάθημα και θα είμαι μαζί σου. Αλλά όχι να δικαιολογείς την παραβατική συμπεριφορά του παιδιού σου), οπότε έδεσε το γλυκό.
Πώς να επιτρέψεις μπάλα στο σχολείο; Να πάθουν εγκεφαλικό μερικοί γονείς και να βρεθείς κατηγορούμενος επειδή έπεσε η μπάλα στο πρόσωπο του παιδιού τους; Φυλάς τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Dimsabas έγραψε: Να πάθουν εγκεφαλικό μερικοί γονείς και να βρεθείς κατηγορούμενος επειδή έπεσε η μπάλα στο πρόσωπο του παιδιού τους; .

σοβαρά τώρα παίζει αυτό το ενδεχόμενο; :dizzy:

βέβαια πολλά μπορεί να συμβούν 1η γυμνασίου καθώς παίζαμε κάτι τύπου κυνηγητό προχωράω εγώ πίσω χωρίς να βλέπω και ένας φίλος μου έσκασε με τη μούρη στο κρανίο μου και στράβωσε όλα τα μπροστινά του δόντια :vava: (ράμματα στα ούλα και χαμός μετά )

αλλά εντάξει δεν έδωσε κανείς έκταση, μπάλες στη μούρη και ανοιγμένες μύτες ήταν κλασικό

εμένα μια φορά μου έφυγε μπάλα μπάσκετ στη μούρη καθηγήτριας :oops:

πάντως μεταξύ άλλων τα παιδιά στο σχολείο μαθαίνουν ή υποτίθεται και ότι πρέπει να μαθαίνουν την πειθαρχία στα πλαίσια της υπόλοιπης κοινωνίας. για τους περισσότερους δεν θα υπάρχει πάντα η φτερούγα των γονιών με κατανόηση που θα αφήσουν το αγγελούδι τους να αναπτύξει ελεύθερα τη προσωπικότητά του, κάποιες φορές στα πλαίσια των ανθρωπίνων σχέσεων και κανόνων θα πρέπει να συμβιβαστούν με τη κατάσταση και αυτό έστω και στο ελάχιστον οφείλουν να το μάθουν στο σχολείο, στο σπίτι άλλωστε όσο αυστηρός και να είναι ο γονιός (δεν μιλάμε για άρρωστες καταστάσεις με ξύλο) δεν είναι το ίδιο, δεν υπάρχουν πραγματικές συνέπειες

είναι απόλυτα λογικό ένα νεαρό αγόρι ειδικά να φέρεται σαν αγρίμι, αυτή είναι η φύση του, αλλά δεν θα έπρεπε να είναι λογικό να μπαίνει σε κάποια πλαίσια η συμπεριφορά του ώστε να μην ενοχλεί τους άλλους; :hmmm:

η επίδοση στα μαθήματα είναι άσχετη αυτού, ένα έξυπνο παιδί ειδικά στις πιο μικρές τάξεις μπορεί να έχει πολύ καλές επιδόσεις χωρίς προσπάθεια, αλλά αν ήταν έτσι θα μπορούσε να κάτσει σπίτι να του τα μάθουν οι γονείς του ή να πηγαίνει φροντιστήριο, αλλά δε νομίζω ότι οι περισσοτεροι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, υποστηρίζουν τη διαδικασία του σχολείου

αλλά σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερη, το πρόβλημα είναι ότι όταν κάτι έχει μειονεκτημάτα συνολικά σαν σύστημα είναι ουτοπικό να περιμένεις από μεμονωμένα άτομα να κάνουν τη διαφορά, αυτά δεν γίνονται είναι μόνο για τα ρεπορτάζ

επίσης οι εμπνεύσεις που μπορεί να έχει ο καθένας μπορεί όντως να είναι προβληματικές, στο άρθρο που λέτε απλά υποστηρίζετε το διαφορετικο, αλλά αυτό το διαφορετικό δεν ξέρουμε με βάση τι κριτήρια του ήρθε του άλλου.

είναι σα να λέμε δε θα πάω σε γιατρό που ακολουθεί ένα πρωτόκολλο (και ας είναι λάθος για αυτό και μπορεί να αλλάξει άλλωστε), αλλά θα πάμε στον εναλλακτικό θεραπευτή να μας δώσει ματζούνια και όχι χημεία :roll:

για κάποια πράγματα υπάρχουν κανόνες, άλλο να βελτιωθούν οι κανόνες και άλλο να κάνει ο καθένας του κεφαλιού του, μπορεί αυτό που θα κάνει μόνος του να είναι καλό μπορεί και όχι

μπορεί να κάθονταν όλη μέρα στον λαχανόκηπο να λιάζονταν και να τους έλεγε |λογοκρισία| ο δάσκαλος, εφόσον δεν ήταν κανείς μπροστά δε μπορεί να ξέρει
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 15 Νοέμ 2018, 16:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By junior gt
red_monster έγραψε:
junior gt έγραψε:Για να εξηγήσω λίγο αυτό που έλεγα πριν ότι οι γονείς δεν αγαπάνε τα παιδιά τους, αλλά αγαπάνε τους εαυτούς τους:
σκεφτόμουν τις προάλλες πόσες φορές έχουμε ακούσει αλλά και εμείς σα γονείς έχουμε πει στα παιδιά μας τη φράση:
'με στεναχώρησε πολύ η δασκάλα που μου είπε το τάδε', με στεναχωρείς πολύ που δε διαβάζεις'.
Ε πιστεύω πιο εγωιστική και φασιστική φράση δεν υπάρχει. Και φανερώνει ακριβώς αυτό που λέω. Δεν προσπαθούμε δηλαδή να κουβεντιάσουμε με το παιδί γιατί δε διαβάζει, τι δεν του αρέσει στο διάβασμα, αν κάτι το απωθεί. Παρά προσπαθούμε να του δημιουργήσουμε τύψεις, εκμεταλλευόμενοι την αγάπη του και την αδυναμία του προς τα εμάς για να πετύχουμε κάτι που a priori το θεωρούμε εμείς ορθό χωρίς κουβέντα, χωρίς αστερίσκους. Το να διαβάζει.
Τις προάλλες επειδή η κυρά δεν μπορούσε είχα πάει στο σχολείο πρώτη Πέμπτη του μήνα που κάνουν ενημέρωση οι δασκάλες. Μου λέει άριστος είναι στα μαθήματα, όταν τον ρωτάω απαντάει και τα ξέρει όλα, αλλά δεν πολυσυμμετέχει και αυτός και η παρέα του τρεις τέσσερις άλλοι, όταν βαριούνται μιλάνε στην τάξη, κάνουν φασαρία, στα διαλλείματα κυνηγιούνται, σκαρφαλώνουν παρασέρνουν και τους άλλους και μπορεί να χτυπήσουν, να του πείτε κι εσείς κάτι. Τι να του πω εγώ της λέω? Εσύ να του πεις, εσύ να του κεντρίσεις το ενδιαφέρον να μη βαριέται. Στα διαλλείματα τι άλλο μπορούν να κάνουν τη ρωτάω? Να παίξουν μπάλα, μπάσκετ, σκοινάκι? Καμμιά δραστηριότητα οργανώνετε? Όχι μου λέει δεν τους δίνουμε μπάλες γιατί φοβόμαστε μη χτυπήσουν, πρέπει να κάνουμε και εμείς το διάλλειμά μας... Ε τότε τι στο διάολο να κάνουν μωρή οκτώ χρονών παιδιά στο διάλλειμα που βγαίνουν τρελλαμένα από το ανιαρό μάθημα?
Εγώ στο μεταξύ έχω συζητήσει με τον δικό μου. Μου λέει μπαμπά βαριέμαι. Τι να σηκώνω το χέρι?Όταν με ενδιαφέρει κάτι συμμετέχω. Στα διαλλείματα δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα και κάνουμε βλακείες όπως λένε και οι δασκάλες.

Πρέπει να κάνουν και αυτοί τζούνιορ μου ένα διάλειμμα δεν νομίζεις?
Αν τα σχολεία δεν ήταν υπο στελεχωμένα και αν τα κονδύλια για τη παιδεία προέβλεπαν σωστούς χώρους δραστηριοτήτων να είσαι βέβαιος ότι θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

Μέχρι τότε, τι να πρωτοκάνει ο καψερός ο δάσκαλος (που μεταξύ των άλλων λαμβάνει 3 & 60 :) )

Ps Ούτε δάσκαλος είμαι, ούτε γκόμενα, ούτε μπατζανάκηδες ούτε γονείς δασκάλους έχω. Έχω επιχειρήσει όμως (χωρίς να το αιτηθώ) να κάνω το διδάσκων και έχω δει τη γλύκα. Μακριά και αγαπημένοι λοιπόν :lol:

Χμμμμμ αμφιβάλλω.
Σαν παράδειγμα για τους δασκάλους θα φέρω αυτούς του σχολειού στα Χανιά που αναφέρονται στο link που παρέθεσα στην αρχή και ξεκίνησε η κουβέντα.
Σαν παράδειγμα για τους χώρους που λες, θα φέρω το δικό μας σχολείο στην Πεντέλη που έχει μια χαρά υποδομές, μέχρι και κλειστό γυμναστήριο αλλά στα παιδάκια δε δίνουν μπάλες για να μη χτυπήσουν. :dizzy:
Επίσης προφανώς και αναγνωρίζω ότι αυτή της δασκάλας είναι πολύ δύσκολη, κουραστική και υπεύθυνη δουλειά, αλλά από την άλλη είναι λίγες ώρες την ημέρα και ακόμα λιγότερες ημέρες το χρόνο. Σε σχέση με άλλες δουλειές πάντα.
Τρεις και εξήντα λαμβάνουμε όλοι. Το τρεις και εξήντα δεν είναι δικαιολογία. Εάν θέλει να μην παίρνει τρεις και εξήντα ας αγωνιστεί μαζικά να μην παίρνει τρεις και εξήντα. Στην ποιότητα δουλειάς όμως δεν μπορεί να είναι κριτήριο αυτό.
Δηλαδή αν έπαιρνε πέντε και εξήντα θα καθότανε στα διαλλείματα να παίζει με τα παιδιά?

@Dimsaba δεν με κατάλαβες. Δεν κατηγόρησα εγώ τη δασκάλα. Ούτε πολύ περισσότερο δικαιολόγησα τη συμπεριφορά του μικρού. Παραβατική βέβαια μου φαίνεται πολύ βαριά λέξη και σίγουρα αντιπαιδαγωγική αλλά τέλως πάντων. Απλά την αιτιολόγησα. Προσπάθησα να βρω την αιτία δηλαδής. Από την άλλη όμως ούτε μπορώ να το μαζέψω όπως μου ζήτησε. Γιατί πραγματικά δεν ξέρω τι να του πω που να έχει αποτέλεσμα. Το να του πω μου είπε η δασκάλα ότι κάνετε φασαρία στο σχολείο και μην το ξανακάνεις, είμαι σίγουρος ότι δε θα έχει κανένα νόημα και αποτέλεσμα. Αν νομίζει ότι θα έχει ας το κάνει αυτή. Αλλά για να μου το ζητάει και εμένα μάλλον αποδεικνύεται ότι δεν έχει. :lol: Το ότι κάνει κακό μάθημα δε χρειάζεται να το πω εγώ. Φαίνεται από το ότι τα παιδιά αντί να προσέχουν και να δείχνουν ενδιαφέρον, κάνουν φασαρία. Προς θεού για το κακό μάθημα δεν κατηγορώ αυτή. Όπως είπα και πιο πάνω κατηγορώ όλο το σύστημα.
Εγώ μπορώ να το μαζέψω στο σπίτι όταν είμαι μαζί του. Και μπορώ γιατί θα κάνω μαζί του πράγματα για τα οποία θα βρει ενδιαφέρον, θα συζητήσω μαζί του κλπ. Θα τον ρωτήσω αν έχει κάποιο πρόβλημα και έχει αυτή τη συμπεριφορά, εάν τον απασχολεί κάτι και μπορώ να βοηθήσω ή να το κουβεντιάσουμε. Έτσι προσπαθώ να του μιλάω.
Άβαταρ μέλους
By markvag
diplomat έγραψε:Μου φαίνεται κρίμα και οπισθοδρομικό το διάβασμα με τους γονείς παραμένει η νόρμα 20+ χρόνια μετά. :(

Όχι μόνο οπισθοδρομικό, αλλά τραγικό. Το παιδί πρέπει να μάθει να αναλαμβάνει τις όποιες ευθύνες έχει.

ΟΚ, προφανώς δεν είναι όλα τα παιδιά ίδια και πολλά θέλουν περισσότερη "πίεση" ή καθοδήγηση, αλλά ο στόχος (κατ' εμέ πάντα) θα πρέπει να είναι να διαβάζει παντελώς μόνο του το παιδί. Ο γονιός φυσικά θα πρέπει να έχει το νου του και, σε συνεργασία με τον δάσκαλο να ελέγχει αν υπάρχει θέμα και, προφανέστατα, να βοηθάει όπου μπορεί, αλλά θεωρώ πως δεν θα πρέπει να υπάρχει παιδί που να διαβάζει με τη μαμά ή τον μπαμπά στο γυμνάσιο (και πιο νωρίς). ΟΚ, το εκπαιδευτικό μας σύστημα που κάνει τα παιδιά να μισούν το διάβασμα και τη μάθηση δεν βοηθάει καθόλου είναι η αλήθεια και πάντα υπάρχουν και παιδιά (λόγω χαρακτήρα ή οτιδήποτε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι) που θέλουν μεγαλύτερη προσοχή από τη μεριά του γονιού.

Και φυσικά υπάρχει και το άλλο... Άντε, τώρα που είναι μικρά (Ε δημοτικού η μεγάλη μου), μπορούμε να τα βοηθάμε και να τα διαβάζουμε αν πούμε πως αυτό είναι σωστό ή θεμιτό. Σε λίγο, στο γυμνάσιο, που θα μπουν πιο προχωρημένα μαθηματικά, φυσικές, χημείες, κτλ, @@ θα μπορούμε... Και εκεί θα φάνε πολύ μεγάλο αγγούρι πολλά παιδιά και γονείς...

Το κορυφαίο (μέχρι που διάβασα εδώ πως παίρνουν γονείς στο πανεπιστήμιο να ρωτήσουν τι έχουν τα παιδιά για να τα διαβάσουν :metalo: ) ήταν αυτό που μου είπε η μητέρα μου, όταν ήμουν δευτέρα λυκείου... Είχε τύχει να έχει 2-3 συναδέλφους με παιδιά 1 χρόνο μεγαλύτερα από εμένα και ΟΛΕΣ καθόντουσαν και τα διάβαζαν για τις πανελλήνιες. :help: Τρίτη Λυκείου γομάρια και γομάρες διάβαζαν με τη μαμά... :help: Δεν μιλάμε φάση "πιάσε το βιβλίο να στα πω για να δω αν τα ξέρω καλά" (για ιστορίες πχ που ήθελαν παπαγαλία), αλλά για κανονικό διάβασμα... ξαναμάθαιναν οι μανάδες άλγεβρα, τριγωνομετρία, φυσική, κτλ μαζί με τα βλαστάρια τους... :tomato:
Άβαταρ μέλους
By pro
red_monster έγραψε:

Εχουμε πανω απο 150000 καθηγητες/δασκαλους. Ποσους πρεπει να εχουμε για να μην ειναι υποστελεχωμενα τα σχολεια;

Ποσες ειδικοτητες απλα κανουν τουρισμο; Τι ποσοστο καθηγητων/δασκαλων ξενων γλωσσων, πληροφορικης, καλλιτεχνικών, μουσικής τον παιζουν οοοοοολη μερα;

Τι μισθο πρεπει να παιρνει ο καθηγητης/δασκαλος; Και γιατι το χιλιαρικο γι αυτον ειναι λιγο ενω για καποιον αλλο με ιδια και περισσοτερα προσοντα ειναι οκ;

Εχω βαρεθει ν ακουω παρομοια επιχειρηματα. Η αληθεια ειναι οτι ενας βασικος λογος της καταστασης στην παιδεια ειναι η αδιαφορια και η αγραμματοσυνη δασκαλων και καθηγητων.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#550122 Μιλάμε για τις ίδιες ειδικότητες που πηγαίνουν ακόμα και σε έξι σχολεία; Που έχουν μάθημα στο τάδε δημοτικό μέχρι τις 11:30 και πρέπει να τσακιστούν να είναι στο άλλο στις 11:45;
Που τα παιδιά περιμένουν το μάθημά τους για να ξεφαντώσουν; Φαντάζεστε με τι κεφάλι γυρνάει σπίτι κάθε μέρα ο μουσικός; Η καλλιτεχνικών; Η θεατρικής αγωγής; Με τριπλάσιο πονοκέφαλο από του δασκάλου, που έχει συγκεκριμένα παιδιά, αναπτύσσει προσωπική σχέση μαζί τους, ξέρει τα προβλήματά τους και τα κουμπιά τους. Συγγνώμη αλλά οι ειδικότητες τραβάνε μεγάλο λούκι.
(Είχαμε κοπέλα της θεατρικής αγωγής η οποία ζορίστηκε πάρα πολύ. Ξεκίνησε επισκέψεις σε ψυχολόγο και τελικά παραιτήθηκε στη μέση της χρονιάς. Παρά τη φοβερή αβεβαιότητα που μαστίζει τον κλάδο της.)

Και μιλάω για τη διδασκαλία. Άλλο το θέμα των ελάχιστων διορισμών, που κάθε χρόνο είναι με την αγωνία αν θα τους προσλάβουν και φέτος, πού θα τους στείλουν.

Γενικώς, οι ειδικότητες βγάζουν μια ποιότητα, ειδικά της μουσικής. Είναι όλοι πολύ αξιόλογοι, καλλιεργημένοι και φιλότιμοι.

Οι των καλλιτεχνικών ποικίλουν. Συνήθως είναι παρτάλια, άνετα μπορούν να μπουν σε μια τακτοποιημένη τάξη και να την αφήσουν μαντάρα.

Οι γυμναστές είναι με το φύλο. Πιο τυπικές και να γίνει δουλειά οι γυναίκες. Πιο πάρτε μια μπάλα να 'ούμε οι άντρες.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
pro έγραψε:
red_monster έγραψε:

Εχουμε πανω απο 150000 καθηγητες/δασκαλους. Ποσους πρεπει να εχουμε για να μην ειναι υποστελεχωμενα τα σχολεια;

Ποσες ειδικοτητες απλα κανουν τουρισμο; Τι ποσοστο καθηγητων/δασκαλων ξενων γλωσσων, πληροφορικης, καλλιτεχνικών, μουσικής τον παιζουν οοοοοολη μερα;

Τι μισθο πρεπει να παιρνει ο καθηγητης/δασκαλος; Και γιατι το χιλιαρικο γι αυτον ειναι λιγο ενω για καποιον αλλο με ιδια και περισσοτερα προσοντα ειναι οκ;

Εχω βαρεθει ν ακουω παρομοια επιχειρηματα. Η αληθεια ειναι οτι ενας βασικος λογος της καταστασης στην παιδεια ειναι η αδιαφορια και η αγραμματοσυνη δασκαλων και καθηγητων.

Γιατί θεωρείς ότι αναπτύσσω ανάλογη επιχειρηματολογία?