Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#820161 Εγώ στο σπίτι-γραφείο έχω ένα παρόμοιο από ΙΚΕΑ 160χ80 και έχει χωρέσει τα πάντα πάνω έχει ωραίο χώρο , έχω κάνει και διάφορες 3d Print πατέντες πχ για τα ακουστικά το πληκτρολόγιο καλώδια κτλ

Δεν πήρα με τον μηχανισμό ύψους
Όταν κάποτε τα φέραμε στη δουλειά αυτά με ενθουσίασαν … λίγους μήνες μετά δεν ξανά σηκώθηκα ποτέ

Αντιθέτως βρίσκω πολύ χρήσιμη τη στήριξη της οθόνης σε βραχίονα με ανάρτηση με όλες τις κινήσεις , μέσα έξω πάνω κάτω κτλ
Άβαταρ μέλους
By Zorz
g8777 έγραψε:Ήρθε η ώρα να αλλάξεις χώρα, έφτασε η αγγλιλα μέχρι μεδούλι. :shifty:

Τί γυάλινο γτχμκτπμ. :x

Εικόνα

Look on my Works, ye Mighty, and despair! :s_biggrin

Anonymous Founder έγραψε:Είναι ενοχλητικό το τζάμι για μένα. Πολύ ψυχρό, δεν συγκρίνεται με το ξύλο.
Μετά από λίγη ώρα, με ενοχλεί να ακουμπούν τα χέρια μου σε κρύα επιφάνεια.

Αυτό για το κρύο δεν το είχα σκεφτεί, χρήσιμη παρατήρηση.

sknipper έγραψε:Και σαν πολύ στενό δεν είναι; Θέλεις λίγο πιο φαρδύ νομίζω. Από βάθος είναι επαρκές;
Και έχεις βρει συρταριέρα κατάλληλη.
Από μόνο του το τραπέζι μου δείχνει ευχάριστο αλλά το αν ταιριάζει αισθητικά έχει να κάνει με τα γούστα σου και τη συνολική διακόσμηση του χώρου.
Κάτι άλλο βολικό είναι το ειδικό έπιπλο που μοιάζει με ντουλάπι και μπαίνει σε γωνίες. Όταν είναι κλειστό είναι ντουλαπάκι, τα κρύβει όλα, υπολογιστές, καλώδια κλπ αλλά όταν ανοίγει είναι πολύ εργονομικό με χώρους για όλα. Υπάρχουν διάφορα σχέδια, μερικά είναι εξαιρετικά.

Από βάθος είναι επαρκές ΙΜΟ (70cm), το πλάτος του είναι 100cm. Θα το προτιμούσα λίγο φαρδύτερο (στα 120) αλλά με την έξτρα επιφάνεια της συρταριέρας συνολικά καλύπτομαι. Κάτι άλλα γραφεία μοιάζουν περισσότερο με μικρές μικρές τραπεζαρίες...

dimik έγραψε:https://secretlab.eu/collections/desks

Για τις καρέκλες τους έχω ακούσει διθυραμβικά σχόλια, δεν ξέρω τι παίζει για τα γραφεία τους.

mjacob έγραψε:Πάρε ένα απλό ηλεκτρικό standing desk και τελείωνε. Τύπου:
https://www.ikea.gr/proioda/grafeia/sus ... gLEV_D_BwE

Μπα, μήπως να βάλω και κυλιόμενο διάδρομο;

Εικόνα
ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ

Στη δουλειά έχουμε μερικά standing desks, αλλά βρίσκω προτιμότερο να σηκώνομαι μια στο τόσο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#820257 :lol: Τι standing desk λέτε, ποιος διεστραμμένος το σκέφτηκε αυτά. Να φορτίζεις ισχία γόνατα πόδια χωρίς λόγο;
Για κοιταχτείτε λίγο στον καθρέφτη, ο Θεός σας έδωσε κοτζάμ πωπό με άφθονο στρώμα λίπους τι θα τον κάνετε, θα στέκεστε όρθιοι για να κρεμάσει; :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#821381 Update:

Αγοράστηκε τελικά αυτό

Εικόνα

MÅLVAKT / ALEX 120χ80cm

με καρέκλα Markus σιμπιζάκι

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By g8777
#821391 Νικο φτωχόπαππα.

Μπυρα. Κρατα λιγο.Γιατι σαν πολυ με διαολκνάει ο βιβεντος. :x

Zorz έγραψε:Update:

Αγοράστηκε τελικά αυτό

Εικόνα

MÅLVAKT / ALEX 120χ80cm

με καρέκλα Markus σιμπιζάκι

Εικόνα

Εμπλουτίζοντας την παράδοση του Μοντερνισμού με σύγχρονες ψυχαναλυτικές θεωρίες επιχειρώ να συσχετίσω τον σχεδιασμό της κατοικίας με βαθύτερες πτυχές του ψυχισμού των κατοίκων. Η κατεύθυνση που ακολουθώ, ο Συγκινησιακός Φονξιοναλισμός-Emotional Functionalism, βασίζεται σε μια επανερμηνεία των ονομαζόμενων «λειτουργιών» της κατοικίας. Αντιμετωπίζω τις λειτουργικές ανάγκες της κατοίκησης όχι ως στοιχειώδεις, τυπικές, κοινές για όλους πρακτικές αλλά ως ένα σύνθετο, εξαιρετικά ενδιαφέρον πεδίο δράσεων και μαχών το οποίο είναι ποιητικό, πολιτισμικά νοηματοδοτημένο, κοινωνικά προσανατολισμένο, και άμεσα συσχετισμένο με τον ψυχισμό των κατοίκων.

Θέλησα, λοιπόν, ο νεροχύτης, που δεν βρίσκεται σχεδόν ποτέ στην πρώτη γραμμή ενός σπιτιού, να έχει αυτή την περίοπτη θέση στο δικό μου σπίτι. Mάλιστα είχα φωτογραφίσει τον χώρο και στον τοίχο πίσω είχα γράψει ένα απόφθεγμα ενός Βυζαντινού αγιογράφου, του Μανουήλ Πανσέληνου. "Μη φόβου τον υλισμό", δηλαδή για εμένα όλο αυτό δήλωνε έναν φόβο απέναντι στην υλικότητα, τη ζωντάνια που έχει η κουζίνα, στην αναρχία και μία ενοχική σχέση με όλο αυτό το πράγμα. Eκείνη την περίοδο, βέβαια, έκανα ψυχανάλυση και ταυτόχρονα δούλευα τις δικές μου φοβίες απέναντι στα πρέπει. Όλο αυτό κάπως μεταφράστηκε αρχιτεκτονικά σε αυτή τη διάταξη

Εικόνα

ΧΡΦΤΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#821398 Φτωχοπαππα μην λες εμένα. Εγώ τον πάγκο της κουζίνας θα τον έκανα με Corian.

@zorz. Ξέρω εταιρεία που ψάχνει δακτυλογράφους, δείχνεις έτοιμος, να στείλω λινκ;

.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
Νίκος Παππάς έγραψε:@zorz. Ξέρω εταιρεία που ψάχνει δακτυλογράφους, δείχνεις έτοιμος, να στείλω λινκ;

Πόσα δίνουν; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Zorz έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:@zorz. Ξέρω εταιρεία που ψάχνει δακτυλογράφους, δείχνεις έτοιμος, να στείλω λινκ;

Πόσα δίνουν; :hmmm:
Το βασικό μωρέ, κάνα χιλιάρικο με 2 τριετιες και μαξιλαράκι για την μέση.

.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#830156 Είχε γίνει συζήτηση στο παρελθόν σχετικά με κρεβάτι-στρώμα. Δε θυμάμαι να είχε πέσει το όνομα Matt Royal. Ελληνική εταιρία.

Δεν την ήξερα, δεν είχα ασχοληθεί κιόλας βέβαια. Μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, τις καλύτερες από όλους…
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
PeterPan έγραψε:Είχε γίνει συζήτηση στο παρελθόν σχετικά με κρεβάτι-στρώμα. Δε θυμάμαι να είχε πέσει το όνομα Matt Royal. Ελληνική εταιρία.

Δεν την ήξερα, δεν είχα ασχοληθεί κιόλας βέβαια. Μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, τις καλύτερες από όλους…

:thumbsup:

Έχω το Gaia3D περίπου 10 χρόνια, είναι ακόμα σαν καινούργιο.

Γνωρίζω προσωπικά τον ιδιοκτήτη, εμμονικός με την δουλειά του και τίμιος. Τα στρώματα είναι όντως χειροποίητα, φτιάχνονται σε εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη και είναι πολύ καλοφτιαγμένα.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#830220 Και εμένα ο πωλητής αυτή την εντύπωση μου έδωσε.

Μεταξύ Tempur Smart cool 25 Medium και Gaia 3D μου άρεσε το δεύτερο…
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#830223 Προφανώς να πάρεις αυτό που σου άρεσε περισσότερο. Αλλά στρώμα διαλέγεις αφού το δοκιμάσεις πολλή ώρα και με την ησυχία σου. Για να πάρω την τελική απόφαση για το Tempur είχα... κατασκηνώσει στο κατάστημα και είχα καθίσει μπόλικη ώρα στο καθένα.
Το ίδιο είχα κάνει και στους άλλους βέβαια (Coco-mat, Media Strom, κλπ).
Για μένα είναι απλά ασύγκριτο το Tempur, όσο και να κάνει αυτό θ'αγοράσω ξανά.
Κοιτώντας και το Gaia 3D που λέτε:
https://matt-royal.gr/product-mattresse ... aia3d.html
Θα πω απλά πως πρόκειται για εντελώς διαφορετικά στρώματα (όπως σίγουρα και εντελώς διαφορετική κατηγορία τιμής, λογικά το Tempur είναι x2 και βάλε). Αλλά το ένα έχει ελατήρια και το άλλο δεν έχει, το ένα δεν έχει μνήμη, ενώ το άλλο έχει, κλπ.

Το κύριο όμως να παίρνεις αυτό που το σώμα σου νιώθει καλά.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Anonymous Founder έγραψε:Προφανώς να πάρεις αυτό που σου άρεσε περισσότερο. Αλλά στρώμα διαλέγεις αφού το δοκιμάσεις πολλή ώρα και με την ησυχία σου. ...Το κύριο όμως να παίρνεις αυτό που το σώμα σου νιώθει καλά.
Αυτό είναι το σπουδαιότερο, δοκιμάζεις ξάπλα σε όλες τις στάσεις όσο μπορείς.
Anonymous Founder έγραψε:... το ένα έχει ελατήρια και το άλλο δεν έχει, το ένα δεν έχει μνήμη, ενώ το άλλο έχει, κλπ.
Επειδή είναι και διαφορετικής τεχνολογίας δε σημαίνει ότι το ακριβότερο είναι καλύτερο. Ποιο σου ταιριάζει εσένα.
Πχ το memory foam μου φαίνεται ό,τι χειρότερο, δοκίμασα όλες τις διαφορετικές ποιότητες της Tempur, με τίποτα. Με ζεσταίνει και εμποδίζει την κίνηση. Μου αρέσει να έχει λάτεξ κοντά στην επιφάνεια για να δροσίζει καλύτερα. Και να έχει σκληρό σκελετό στην περιφέρεια ώστε να μην βουλιάζει όταν πλησιάζεις στην άκρη. Και έχω βρει την υγειά μου με λεπτό λάτεξ μαξιλάρι. Η γυναίκα μου όμως με παχύ Tempur. Γούστα.