Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#158896 Για ηλ. μοτέρ, η επιβάρυνση είναι max τα 150€, χωρίς όμως έξτρα αυτοματισμούς (ανεμούριο-αισθ. βροχής , τηλεχειρισμός κλπ).).
Πλήρες "πακέτο" σε ηλ. λειτουργίες-αυτοματισμούς φτάνει και στα 300€ συνολικό κόστος, σύμφωνα με πολύ καλή έρευνα αγοράς στις αρχές του χρόνου, οπότε και λόγω κόστους ... "ανεστάλησαν" οι εργασίες! :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#158903 Πάντα υπάρχουν και καλύτεροι, υπάρχουν και φτηνότεροι και το αντίθετο (χειρότεροι-ακριβότεροι κλπ). Είχα τεντά για 20 χρόνια, τον ξαναφώναξα και πήρα τιμή, όμως βρήκα άλλον φτηνότερο με το ίδιο τεντόπανο και μου έκανε καλή δουλειά.
Θα ξαναρωτήσω και τους δύο όταν ξαναχρειαστεί, αλλά θα ρωτήσω τουλάχιστον έναν ακόμα απ αλλού, για να αποφασισω.
Μην περιορίζεστε πάντως στα καταστήματα και τους τεχνίτες της "γειτονιάς" σας, ρίξτε μιά ματιά και στο νέτ και .. ο θεός βοηθός! :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#159071 Θέλω τη γνώμη σας. Έχουμε σαράκι σε δύο σημεία μέσα στο σπίτι. Το ένα στο σαλόνι, δίπλα σε σύνθετο πολλών τετραγωνικών μέτρων, και το άλλο στην ξύλινη κούνια του μικρού, με ξύλινο πάτωμα από κάτω.
Επιπλέον, σε διάφορα δωμάτια βόσκουν μαμούνια. Η ίδια ιστορία όποτε φεύγουμε για διακοπές (1+ μήνα) κι ανεβαίνει στο πάνω σπίτι ο πατέρας μου, αφήνοντας τρόφιμα κι άπλυτα πιάτα.
Ερώτηση πρώτη: είναι κάτι που μπορώ να κάνω εγώ; Να αγοράσω κάποια σπρέι και να ψεκάσω;
Ερώτηση δύο: αν είναι καλύτερα να απευθυνθώ σε επαγγελματία, καλοδεχούμενη κάθε πρόταση για δοκιμασμένο μάστορα.
Ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#159074 Εκτός από διάφορους ψεκασμούς, υπάρχουν συντηρητικά ξύλου με βιοκτόνα, ίσως μπορείς να επαλείψεις τα έπιπλα/πατώματα με ένα τέτοιο. Για τι ξύλο μιλάμε;
Άβαταρ μέλους
By gianik
#159076 Dimsabas
Άλλο το σαράκι , άλλο τα μαμουνια..
Για το σαράκι υπάρχει ένα ειδικό υγρό σε μπουκαλάκι που περνάς το ξύλο κ το σκοτώνει..
Οταν λες μαμουνια τι εννοεις;
Μυρμήγκια; Κατσαρίδα; Ψύλλους;
Για το καθένα υπάρχει η ανάλογη εφαρμογή (ψεκασμα ) , πρόσφατα που γυρισα απ το χωριό κ εμφανισα τσιμπήματα από ψυλλο (όταν ήμουν στο χωριό ) , εφερα σπίτι απολύμανση κ μου ψεκασε παντού.μέχρι κ τα στρώματα που κοιμομαστε (δεν μυρίζει καθόλου υπ όψιν).
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Dimsabas έγραψε:Θέλω τη γνώμη σας. Έχουμε σαράκι σε δύο σημεία μέσα στο σπίτι. Το ένα στο σαλόνι, δίπλα σε σύνθετο πολλών τετραγωνικών μέτρων, και το άλλο στην ξύλινη κούνια του μικρού, με ξύλινο πάτωμα από κάτω.
Επιπλέον, σε διάφορα δωμάτια βόσκουν μαμούνια. Η ίδια ιστορία όποτε φεύγουμε για διακοπές (1+ μήνα) κι ανεβαίνει στο πάνω σπίτι ο πατέρας μου, αφήνοντας τρόφιμα κι άπλυτα πιάτα.
Ερώτηση πρώτη: είναι κάτι που μπορώ να κάνω εγώ; Να αγοράσω κάποια σπρέι και να ψεκάσω;
Ερώτηση δύο: αν είναι καλύτερα να απευθυνθώ σε επαγγελματία, καλοδεχούμενη κάθε πρόταση για δοκιμασμένο μάστορα.
Ευχαριστώ!

Απλο δεν ειναι? :(
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#159088 Κάλεσε έναν επαγγελματία γρήγορα γιατί το σαράκι δεν αστειεύεται. Όσο για τα ζωύφια, καθαριότητα και ψέκασμα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Dimsabas έγραψε:Θέλω τη γνώμη σας. Έχουμε σαράκι σε δύο σημεία μέσα στο σπίτι. Το ένα στο σαλόνι, δίπλα σε σύνθετο πολλών τετραγωνικών μέτρων, και το άλλο στην ξύλινη κούνια του μικρού, με ξύλινο πάτωμα από κάτω.
Ευχαριστώ!

Εδώ είσαι, εντομοκτόνο για σαράκι θα βρεις σε καλά χρωματοπωλεία.
http://axivenpestcontrol.gr/pestpedia-p ... sis-saraki
Άβαταρ μέλους
By 224v
#159227 στο εξοχικο στονησι καθε καλοκαιρι βρισκουμε σε επιπλα βουναλακια απο ξυλο που τα εχει κανει το σαρακι.... εχουμε ενα ειδικο δηλητηριο και με βελονα ιατρικη το βαζουμε σε καθε τρυπα... ετσι σταματαει στο σημειο εκεινο η δρασις.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#160958 Κάτω από το σπίτι μου έχω κατάστημα, κενό. Η πρασιά έχει χώρο για να βάζω το αυτοκίνητο μου, χωρίς να εμποδίζω το πεζοδρόμιο (που δεν περπατάει ψυχή γενικά). Η ερώτηση μου έχει να κάνει με αυτό που διάβασα εδώ. Μπορώ να ανεβάζω το αμάξι μου και να βάλω την άδεια του δήμου για να μην παρκάρουν μπροστά; Χρειάζεται μόνο ο δήμος ή και η πολεοδομία;
Άβαταρ μέλους
By kacey
#160961 η πρασια δεν ειναι αυτοματα και νομιμα καβατζωμενος χωρος ιδιωτικης σταθμευσης. αρα δεν συνεπαγεται οτι εσυ μπορεις να ζητας να μη παρκαρουν στο δημοσιο δρομο μπροστα της, για να τον χρησιμοποιεις εσυ για τη δικια σου σταθμευση, και ας ειναι ιδιωτικος σου χωρος.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#161045 Δεν κατάλαβα αν θέλεις να βάζεις το αυτοκίνητο στην πρασιά ή στο άδειο μαγαζί που έχεις, ούτε αν μένεις σε πολυκατοικία με άλλους ένοικους ή σε δική σου οικοδομή (άρα η πρασιά σου ανήκει). Δεν έχει όμως σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Δήμος οφείλει να σου δώσει ατελώς άδεια χρήσης τμήματος του πεζοδρομίου για την διέλευση οχημάτων προς ΝΟΜΙΜΕΣ θέσεις στάθμευσης.

Γι’ αυτό που λέει ο Kacey, έχω δεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης και μπροστά σε πρασιές οικοδομών που χρησιμοποιούνται ως χώροι στάθμευσης. Τώρα αν ο αρ. αδείας που έγραφαν οι πινακίδες ήταν μαϊμού, δεν το ξέρω, αλλά συνήθως είναι δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού οι γείτονες που θίγονται θα το είχαν ανακαλύψει.

Νομίζω ότι με μια επίσκεψη στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου που ανήκεις θα σου λυθούν οι απορίες.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#161071 α μπραβο, μιλας για πινακιδες με αριθμο αδειας. αυτο που λεω και εγω δηλαδη, οτι χρειαζεται αδεια για να το κανεις.

να το πω απο την αναποδη να γινει πιο απλο: για να δεσμευσεις το δημοσιο χωρο μπροστα απο τον ιδιωτικο σου και να απαγορευσεις τη σταθμευση των αλλων στο δημοσιο, ωστε να μπορεις να χρησιμοποιησεις τον ιδιωτικο σου ως παρκινγκ, πρεπει να παρεις αδεια. Δεν αρκει η δικη σου αποφαση να χρησιμοποιεις ως παρκινγκ το δικο σου χωρο, ωστε να εχεις την απαιτηση να μη παρκαρει καποιος μπροστα του.