Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#157581 Νερό περνάει σίγουρα, στο διπλανό διαμέρισμα το μαζεύουν με τους κουβάδες όταν βρέχει, λες και η πλάκα είναι διάτρητη τελείως.

Η μία πρόσφορα που πήρα είναι από εταιρεία του χώρου, κακώς έγραψα "μάστορας". Την άλλη την πήρε άλλος ένοικος οπότε αναμένω λεπτομέρειες.
Σε κάθε περίπτωση καταλαβαίνω ότι θέλει πολύ ψάξιμο το πράγμα..
Άβαταρ μέλους
By 224v
#157655 Το Hyperdesmo ειναι ο,τι το καλλυτερο. Το εχω βαλει το 1995 σε υπαρχουσα τοτε επιφανεια. Φετος ξαναπερασα ενα χερι (20 χρονια μετα) η επιφανεια ηταν 500τμ. τα μεροκαματα πηγαν 12 ο τεχνιτης και 4 βοηθος για τα μερεμετια τα υλικα κοστισαν 1800. Η δουλεια ηταν να καθαρισουν την παλια επιφανεια (πλυσιμο με απορρυπαντικο) μερεμετια... αρκετα, στα περβαζια κλπ. και μετα ασταρι με δυο χερια περασμα... το Hyperdesmo. Οποιος βαλει ασφαλτοπανα να κανει τεστ 48 ωρων με γεματη τη ταρατσα νερο ωστε να δει αν οι ραφες ειναι ενταξει...
Άβαταρ μέλους
By kacey
#157661 Εγω εβαλα hyperdesmo διαφανες (πανακριβο σε σχεση με το λευκο). Διαφανες γιατι επεσε πανω σε υπάρχον πλακακι τυπου παλιο μωσαικο, σε βεραντα. Μετα απο 2 χρονια η ελευθερη επιφανεια (που τη χτυπαει ο ηλιος ολη την ημερα) ειναι σαν καινουρια ΑΛΛΑ κατω απο ολες τις γλαστρες που πατανε πανω στο hyperdesmo πεταξε φουσκαλες και ξεκολλαει. Προφανως θελει τις γλαστρες σε βαση, αλλα σε 2 χρονια ρε πστ μου?
Τελευταία επεξεργασία από kacey και 09 Σεπ 2015, 17:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#157667 Φτούνο το hyperdesmo το διαφανές πώς είναι πάνω σε πλακάκι στρωμένο;

Θέλω να πω είναι άμεσα αντιληπτό ότι πατάς πάνω σε κάτι ή είναι σαν να μην υπάρχει;
Άβαταρ μέλους
By kacey
#157683 φαινεται σαν βρεγμενο πλακακι. και αμα ειναι βρεγμενο, δεν πατας γιατι :superman: :lol:
ξαναλεω, ειναι πανακριβο (νομιζω 3χ hyperdesmo απλο) αλλα αμα το θες για βεραντες κλπ που τις βλεπεις και τις χρησιμοποιεις, ειναι μονοδρομος αν δεν θες να ξαναριχνεις πατωμα.

ΕικόναΕικόνα

ψαξε για hyperdesmo-t και θα βρεις πολλες φωτο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#158421 Είναι να πάρω προσφορές για τέντες.
1) Τι είναι καλύτερα, με βραχίονα ή με σίδερο;
2) Πίσω η εξωτερική μονάδα του a/c εξέχει από το μπαλκόνι, ο ψυκτικός θεωρεί ότι μπορεί να στηριχθεί η τέντα. Οι άλλοι μου λένε ότι θα έχω πρόβλημα. Τεντάς δεν έχει έρθει ακόμα για να μου πει. Ακολουθεί φωτό
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Dimitris_P έγραψε:Είναι να πάρω προσφορές για τέντες.
1) Τι είναι καλύτερα, με βραχίονα ή με σίδερο;
2) Πίσω η εξωτερική μονάδα του a/c εξέχει από το μπαλκόνι, ο ψυκτικός θεωρεί ότι μπορεί να στηριχθεί η τέντα. Οι άλλοι μου λένε ότι θα έχω πρόβλημα. Τεντάς δεν έχει έρθει ακόμα για να μου πει. Ακολουθεί φωτό

1) Προσωπικό, αισθητικό και -λιγότερο- λειτουργικό θέμα, δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο
2) Η μονάδα είναι εκεί που θα πιάνει η τέντα ? Αν ναι, μπορείς να πάρεις πιο στενή τέντα (θα φαίνεται άσχημα), μπορείς να μετακινήσεις την μονάδα (δύσκολο + ακριβό), ή μπορεί να σου πει ο τεντάς ότι χωράει τσίμα-τσίμα να μπει από την "έξω" πλευρά του κλιματιστικού. Προφανώς δεν μπορείς να στηρίξεις τη τέντα πάνω στην ίδια βάση...Αν βλέπω και καταλαβαίνω καλά, δεν έχεις χώρο για την κρέμαση που απαιτεί η τέντα, είτε αν βάλεις σιδεροτροχιές είτε με βραχίονες...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#158429 ετσι ειναι και μενα το κλιματιστικο και μια χαρα χωραει η τεντα.Οι(σπαστοι) βραχιονες της τεντας ειναι βιδωμενοι στην εξω μερια του μπαλκονιου. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#158489 Ήρθε ο τεντάς σήμερα και για να μπει τέντα με σίδερο θέλει να μπει η μονάδα καμιά 10ρια πόντους πιο μέσα, ίσα ίσα λίγο πριν την άκρη δηλαδή. Με βραχίονες θα μπορούσε να γίνει κι έτσι αλλά βγαίνει πιο ακριβά.

1 μεγάλη με βραχίονες, 2 πλαινές, 1 πίσω με σίδερο και 1 πλαινή και 1 καποτίνι πόσο είναι μια λογική τιμή;

Μπήκαν και οι σίτες σήμερα, κυριλέ :thumbsup:

Είδα κάτι εχθές που με προβλημάτισε αρκετά. Έτριψα με την μαλακή πλευρά του σφουγγαριού κάτι σημάδια από μολύβι τον τοίχο και ένα μικρό κομμάτι έγινε άσπρο σαν να έφυγε το χρώμα! WTF ??
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Dimitris_P έγραψε:
Είδα κάτι εχθές που με προβλημάτισε αρκετά. Έτριψα με την μαλακή πλευρά του σφουγγαριού κάτι σημάδια από μολύβι τον τοίχο και ένα μικρό κομμάτι έγινε άσπρο σαν να έφυγε το χρώμα! WTF ??

τα φθηνα χρωματα δεν αντεχουν τοσο πολυ πλυσιμο οσο η καλη ποιοτητα.Βεβαια δεν ξερω ποσο δυνατα το ετριψες,αλλα μαλλον θα το εκανες με αρκετη πιεση.Περιεργο παντως εαν δεν το εκανες με δυναμη να ξεβαφει με ενα πλυσιμο.
Στην σκαλα ,που μεχρι να μεγαλωσει ο μικρος, ακουμπαγε τα χερια του για να κατεβει ,και λερωνοταν πολυ,αντεξε σχεδον 10 χρονια πλυσιμο.Ηταν βαμμενο με neopal της vivechrom.
Και δεν μιλαμε για μια μολυβια,αλλα για πλυσιμο καθε χρονο ολο τον τοιχο.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#158500 Μιας κ το έφερε η κουβέντα για τις τέντες , πηρα προσφορές για τέντες , με βραχιονες , 3 κομμάτια διαστάσεων 4.10μ έκαστο + 1 μια καποτινα : 1.600€...
Έλεγα με την κρίση μπας κ είχαν πέσει οι τιμές , αλλά τελικά μου έπεσε το ηθικό...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#158511 Έχουμε διαφωνία με έναν συγγενή για τη διαδικασία κατά την ενοικίαση. Τα βρίσκουν οι ενδιαφερόμενοι, φτιάχνουν συμφωνητικό, πληρώνουν και τον μεσίτη μέχρι εκεί καλά (αν δεν έχω ξεχάσει κάτι). Δίνονται και κλειδιά και υποθέτω ότι ο διαχειριστής ενημερώνει την εταιρεία να αλλάξει το όνομα αυτού που πληρώνει τα κοινόχρηστα.
- ο ιδιοκτήτης το δηλώνει στην εφορία ηλεκτρονικά. (έχει κάποια προθεσμία σύντομη 24-48 ώρες ή εντός εύλογου χρονικού διαστήματος πχ 1 εβδομάδας ή 1 μήνα) Από την εφορία παίρνει κάποιο αποδεικτικό και αν ναι θα του χρειαστεί πουθενά
- τι χρειάζεται ο ενοικιαστής να δείξει στην ΔΕΗ για να του δώσουν ρεύμα στο όνομά του, ή για το νερό; Ο συγγενής μου λέει ότι πρέπει να του δώσει ο ιδιοκτήτης τη δήλωση που έκανε στην δική του εφορία αλλά εμένα μου ακούγεται πολύ περίεργο αυτό, τι δουλειά έχει ο ενοικιαστής με το χαρτί της εφορίας του ιδιοκτήτη...
Τι λέτε, τι ισχύει;
Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By skous
#158525 Ο ιδιοκτήτης το δηλώνει ηλεκτρονικά.
Ο ενοικιαστής μπαίνει στο taxis και κάνει "αποδοχή" της ενοικίασης. Αυτό το εκτυπώνει και το πάει στην ΔΕΗ. Επίσης πιθανώς να χρειάζεται και πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου (το οποίο πληρώνει ο ιδιοκτήτης) και το οποίο πάει στον ΔΕΔΗΕ (ή ανάποδα, δεν θυμάμαι). Καλό θα είναι να γνωρίζει ο ενοικιαστής και τον αριθμό παροχής.
Αν δεν δηλωθεί το ακίνητο στο taxis, ρεύμα δεν παίρνει πάντως.

Για το νερό, αρκεί το ενοικιαστήριο και ένας παλαιός λογαριασμός.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Dimitris_P έγραψε:Έτριψα με την μαλακή πλευρά του σφουγγαριού κάτι σημάδια από μολύβι τον τοίχο και ένα μικρό κομμάτι έγινε άσπρο σαν να έφυγε το χρώμα! WTF ??

Την αλλη φορα τριψε με συρμα κατσαρολας :(

ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΟ ΛΕΜΕ :rtfm: