Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#582981 Τοσο οσο μια κονσερβα απο εργοστασιο, μπορει να συγκριθει με το φαγητο που φτιαχνει μια μαγειρισσα.

Μια κακη ή χωρις γνωσεις και εμπειρια, ισως!
Αλλα ποτε δεν θα φτασει στο ελαχιστο μια καλη για να μην μιλησω για καποιον σεφ!
Άβαταρ μέλους
By dimik
#582999 Οκ, αλλά θα ήθελα συγκεκριμένα τι δεν μπορεί να κάνει η υπεραυτοματη που κάνει η χειροκίνητη.

Δεν μιλάμε τώρα να βρεις μετά από άπειρες δοκιμές ότι για συγκεκριμένο κόκκο θέλεις 13 γραμμάρια ενώ για άλλο 16, μιλάμε για φυσιολογικές καθημερινές συνθήκες γιατί ακόμα και η ίδια ποικιλία καφέ αλλάζει χαρακτηριστικά ανάλογα την ημερομηνία ψησίματος, παραγωγής κλπ.

Ποσότητα κομμενου καφέ διαλέγεις στην αυτόματη, Οκ όχι γραμμάρια αλλά density στο αποτέλεσμα που αλλάζει την ποσότητα στο puck.
Short, medium, lungo εκχύλιση διαλέγεις.
Κόψιμο διαλέγεις και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο που διάλεγα στον μύλο της Lelit.
Preinfusion έχει.

Τι μου διαφεύγει;

< >
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#583005 Το κυριοτερο. Οτι κανει εκχυλιση pressurized και οχι ελευθερη.
Eκ τοις πραγμασι λοιπον, δεν μπορει να δωσει σωστο εσπρεσσο.
Κατι που ισως μοιαζει και ειναι ανεκτο, πιθανον ναι, αλλα με τον ιδιο κοκκο καποιος που ξερει, σε μια κλασσικη μηχανη, θα βγαλει πολυ πολυ ανωτερο αποτελεσμα.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#583020 @YV
Επειδή φίλε Γιάννη όλα είναι υποκειμενικά στη ζωή, δεν πρόκειται να πείσεις.
Το έχω δεί και εγώ σε δικά μου πόστ που επέμεινα για θέματα που αντίστοιχα γνώριζα πολύ καλά και κυρίως, βίωνα.
Ότι είχες να προσφέρεις με τις εξαιρετικές γνώσεις σου περί espresso στο φόρουμ και στο τοπικό, το έπραξες. Since then, ..... :s_dunno
:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#583023 Για ποιο λόγο οι αυτόματες, έχουν pressurized εκχύλιση; Για να έχουν πιο έντονο το καϊμάκι; Εννοώ, αφού είναι ανώτερη η απλή, γιατί επιλέγουν την υπό πίεση;
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Anonymous Founder έγραψε:Για ποιο λόγο οι αυτόματες, έχουν pressurized εκχύλιση; Για να ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΟΤΙ θΑ έχουν (πιο) έντονο το καϊμάκι; Εννοώ, αφού είναι ανώτερη η απλή, γιατί επιλέγουν την υπό πίεση;

Κατ΄αρχήν για αυτό, without (πιό), πλήν "ασχέτων" χρηστών μη αυτόματης.
Λοιπές λεπτομέρειες-επεξηγήσεις .... -> @ YV.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
dimik έγραψε:Βγάλτε την κρέμα σας να τις μετρήσουμε

Στην υγεία σας κύριοι Εικόνα

< >

πολύ καλό φαίνεται το αποτέλεσμα.

η δικιά σου έχει το μειονέκτημα (κατ' εμέ) πως πρέπει να βάλεις το γάλα σε δικό της δοχείο. Στη jura και στη nivona έχει σωληνάκι που το πετάς μες το δοχείο του γάλακτος κ δε λερώνεις έξτρα δοχείο.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#583053 Εγώ πάλι με Jura ENA Micro 90 είμαι πολύ ευχαριστημένος
https://www.jura.com/en/homeproducts/au ... tions#tabs

με την υποσημείωση ότι δεν έχει ενσωματωμένη γαλατιέρα, έχουν τα πιο ακριβά μοντέλα. Το γάλα συνδέεται εξωτερικά με ποτήρι που σου δίνουν και σωληνάκι. Το έχω χρησιμοποιήσει σπάνια δεν πίνω γάλα και είναι ψιλομπελάς το καθάρισμα του συστήματος με το γάλα ειδικά αν φτιάξεις έναν καφέ την μέρα.

Κατά τα άλλα από κρυα κάνει καφέ σε δευτερόλεπτα με ελάχιστη συντήρηση.
Είναι ακριβή αλλά είναι μεγάλη ευκολία και φτιάχνει ωραίο καφέ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
PeterPan έγραψε:
dimik έγραψε:Βγάλτε την κρέμα σας να τις μετρήσουμε

Στην υγεία σας κύριοι Εικόνα

< >

πολύ καλό φαίνεται το αποτέλεσμα.

η δικιά σου έχει το μειονέκτημα (κατ' εμέ) πως πρέπει να βάλεις το γάλα σε δικό της δοχείο. Στη jura και στη nivona έχει σωληνάκι που το πετάς μες το δοχείο του γάλακτος κ δε λερώνεις έξτρα δοχείο.
Φαντάσου είναι προχθεσινή δοκιμαστική εκχύλιση. Από τότε έχω καταφέρει να πετύχω την λεγόμενη ουρά του ποντικού στην εκχύλιση.

Εμένα με βολεύει το δοχείο γιατί αυτόκαθαρίζεται μετά από κάθε χρήση, αν μείνει γάλα το αποθηκεύεις στο ψυγείο και επειδή βγαίνει το δοχείο μπαίνει το εξάρτημα που σου επιτρέπει να κάνεις το δικό σου αφρογαλα ή να βγάλεις ζεστό νερό για άλλο ρόφημα.

< >