Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#459925 Τελικά τι καλύπτει το DOA; Εδώ στο πλαίσιο λένε ότι επειδή κατά 99% δεν υπάρχει 0-pixel policy στις κάμερες, πάει στη Sony για επισκευή. Καλύτερα να μείνω με το καμένο pixel...

< >
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#459958 Το καμμένο pixel είναι στην οθόνη ή στον αισθητήρα; Αν είναι στην οθόνη και δεν φαίνεται στις φωτογραφίες που βγάζεις, δεν θα έμπαινα στην διαδικασία του service, εκτός και αν στην πορεία η κατάσταση χειροτέρευε.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#459960 Στις φωτογραφίες δε φαίνεται κάτι. Θεωρώ σχεδόν βέβαιο πως είναι στην οθόνη. Αν δεν υπήρχε το DOA δεν θα έμπαινα στον κόπο να ζητήσω αντικατάσταση, μιας και θα μπορούσα να πάω όποια στιγμή χειροτέρευε η κατάσταση. Το κακό είναι ότι αρχικά έφαγα πόρτα στο θέμα DOA, αλλά μιας και έχασα τον χρόνο μου είπα να τη στείλω στη sony κι ό,τι γίνει. Θεωρώ πως το πιθανότερο είναι να μου πουν ότι δεν είναι πρόβλημα και δεν χρειάζεται αντικατάσταση/επισκευή. Λιγότερο πιθανό να μου αντικαταστήσουν την οθόνη και απίθανο να αντικαταστήσουν την κάμερα. Ελπίζω ότι το μόνο που θα χάσω είναι ο χρόνος μου (και να μη γίνει καμιά ζημιά στην κάμερα με τα πήγαινε-έλα, βάλε-βγάλε, άνοιξε-κλείσε).
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#459986 Αξιότιμε κύριε Scotch,
Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την φωτογραφική σας μηχανή Sony, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η εγγύηση και η υποστήριξη της συσκευής παρέχεται αποκλειστικά από την ίδια την Sony.
Η φωτογραφική μηχανή Sony που μας προσκομίσατε στις 30/11/2017 με αριθμό γνωστοποίησης: XXX, έχει σταλθεί στην Sony προς έλεγχο. Για οτιδήποτε νεότερο θα επικοινωνήσουμε εκ νέου μαζί σας.
Με εκτίμηση,
Όνομα Επώνυμο
Τεχνική Υποστήριξη ΠΛΑΙΣΙΟ

Για το DOA ούτε κουβέντα...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#459988 DOA (Dead On Arrival)
Είναι παροχή του καταστήματος και δεν προβλέπεται από το Νόμο. Συνήθως το χρονικό διάστημα ισχύος είναι η μία εβδομάδα, χωρίς να αποκλείονται άλλες περιπτώσεις. DOA σημαίνει πως αν το προϊόν είναι ελαττωματικό εξαρχής, το κατάστημα (και μόνο αυτό, όχι εσείς ούτε η αντιπροσωπεία) είναι υποχρεωμένο να το αλλάξει καθώς σε αντίθετη περίπτωση πάμε σε άκυρη σύμβαση και αθέμιτη εμπορική πρακτική αφού το κατάστημα υπόσχεται μία υπηρεσία που δεν πραγματοποιεί. Στις περιπτώσεις DOA η λέξη "ελαττωματικό" συνήθως έχει την έννοια του πραγματικού ελαττώματος και όχι της έλλειψης συνομολογημένης ιδιότητας, πάλι χωρίς να αποκλείονται άλλες περιπτώσεις.

Δε μιλάει για κυριολεκτικά dead.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#460004 Έχει η Sony 0 pixel εγγύηση;Κσι για οθόνες dslr κιόλας; :hmmm:
Εγώ θυμάμαι μόνο την LG να την δίνει, κσι αυτό πριν πολλά χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
g8777 έγραψε:Έχει η Sony 0 pixel εγγύηση;Κσι για οθόνες dslr κιόλας; :hmmm:
Εγώ θυμάμαι μόνο την LG να την δίνει, κσι αυτό πριν πολλά χρόνια.

Εγγύηση ναι, όχι doa.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#475380 Ψάχνω
α) μια θήκη που θα χωράει μόνο την sld (5D) με τον φακό της (24-105 ή σ'αυτές τις διαστάσεις περίπου), όσο πιο μαζεμένη γίνεται
β) ένα αρκετά κοντό τρίποδο, 20-30εκ ίσα για να στηρίζεται η μηχανή όταν θέλω να βγάλω long exposure και ν'αντέχει φυσικά το βάρος των παραπάνω.

Προτάσεις;
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
Άβαταρ μέλους
By morpheus
#480232 Λόγω αγοράς του G2, θα πουλήσω τον Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD για Nikon mount (δεν έχω βάλει ακόμα αγγελία).
https://www.skroutz.gr/s/2464593/Tamron ... Nikon.html
Αν κάποιος ενδιαφέρεται είναι 3 ετών σε άριστη κατάσταση.