- 18 Μάιος 2019, 20:38
Πήγα σήμερα σε ένα μαγαζί που εμπορεύεται καφετιέρες, κάνει leasing, νοικιάζει κτλ. Δεν είχε delonghi. Είχε melita, jura και μετά κάτι πανάκριβες.
Μου συνέστησε στην κατηγορία των 500€ την
Nivona CICR 520 . Δοκίμασα κ μου άρεσε πολύ. Πολύ καλή κρέμα στον εσπρέσσο και καλό αφρόγαλα που στέκεται ώρα ακόμη κ με 1,5% γάλα. Μου την αφήνει όσο κ το amazon.
Η συγκεκριμένη έχει ένα ελάτωμμα σε μία αντλία. 18€ κοστίζει το ανταλλακτικό. Επίσης σε αυτές μου συνέστησε έλεγχο κάθε 1 έτος, γύρω στα 50€. Πιάνουν όλς αυτές σε μερικά μέρη υγρασία. Για την delonghi μου είπε πως στην αρχή είναι οι περισσότεροι ευχαριστημένοι αλλά στην 2ετία-3ετία αρχίζουν οι βλάβες με τη σειρά σε πολλά μέρη.
Και φυσικά ήταν ειλικρινής και μου είπε πως ο καφές της δε θα έχει παρόλα αυτά καμία σχέση με τις κλασικές μη αυτόματες καφετιέρες. Θα μου δώσει να κάνω μετρηση σκληρότητας νερού κτλ. Και καφέ εμπορεύεται γύρω στα 15€/κιλό.
Διάβασα πως η εταιρία αυτή προέκυψε το 2005 από τη συγχώνευση 3 γερμανικών εταιριών και έχει τώρα την έδρα στην Ελβετία

. Κατασκευάζει σε Κίνα, Γερμανία και Πορτογαλία. Επίσης κατασκευάζει τα σωθικά της jura, Miele, Melita και άλλων.
Σκέφτομαι να πάρω από αυτήν την εταιρία. Ίσως αυτό, ίσως κάποιο ακριβότερο μοντέλο, αν κ όπως μου είπε, ένα ακριβότερο αυτής της εταιρίας δεν κάνει καλό αφρόγαλα όπως αυτή.
Leone di Mare.
When the going gets tough, the tough get going