Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#582164 "Ο καφες πρεπει να ειναι μαυρος σαν τον θανατο, καυτος σαν την κολαση και πικρος σαν τον ερωτα".
Εγω ειμαι αδυναμος και βαζω λιγη ζαχαρη. :oops:

Αλλα ροφηματα με γαλα, 3-4 ζαχαρες, σαντιγυ, κανελλα, μπλουμπερις καιδεσυμμαζευεται, τα λες γαλακτομπουρεκο, τα λες τιραμισου,τα λες οπως αλλιως θες, αλλα ΚΑΦΕΣ δεν ειναι! :adminpower:
Άβαταρ μέλους
By g8777
Νίκος Παππάς έγραψε:"Ο καφες πρεπει να ειναι μαυρος σαν τον θανατο, καυτος σαν την κολαση και πικρος σαν τον ερωτα".
Εγω ειμαι αδυναμος και βαζω λιγη ζαχαρη. :oops:

ΓΙΑ ΌΝΟΜΑ ΤΙΣΟΥΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ CH ΠΑΝΑΓΙΑΣ. :omg:

ΝΤΡΑΚΑΡΙΣ
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Νίκος Παππάς έγραψε:"Ο καφες πρεπει να ειναι μαυρος σαν τον θανατο, καυτος σαν την κολαση και πικρος σαν τον ερωτα".

ώπα
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#582197 Χθες πέτυχα έναν συνάδελφο στην κουζίνα του γραφείου με ένα τέτοιο https://www.amazon.co.uk/Handpresso-Hyb ... way&sr=8-1

Πίνεται αυτό το πράγμα? Βιαζόμουν για Meeting και δεν ρώτησα για ανάδραση. Ελπίζω να τον ξαναπετυχω

< >
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Geo f1 έγραψε:Καλα ρε παιδια χωρις καφε δλδ δεν ανοιγει το ματι?

Χωρίς καφέ ούτε τα δόντια μου μπορώ να πλύνω. 1 καφές αρκεί μέχρι να πάω στη δουλειά, ο δεύτερος μόλις φτάσω.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
JasonLouk έγραψε:Χθες πέτυχα έναν συνάδελφο στην κουζίνα του γραφείου με ένα τέτοιο https://www.amazon.co.uk/Handpresso-Hyb ... way&sr=8-1

Πίνεται αυτό το πράγμα? Βιαζόμουν για Meeting και δεν ρώτησα για ανάδραση. Ελπίζω να τον ξαναπετυχω

< >

Αν τον πετύχεις να κρατάει αυτό πάντως:

Εικόνα

μην τρομάξεις ή παρεξηγηθείς, είναι απλά η θήκη του.
Άβαταρ μέλους
By g8777
dimik έγραψε:Δυστυχως δεν έχω χρόνο πλεον να ασχολούμαι, ξυπνάω στις 5 και γυρίζω σπίτι 20:30. Θέλω το πρωί να έχει ανάψει μόνη της, να ρίχνω τον καφέ και με ένα κουμπί να έχω τον καφέ έτοιμο για τον δρόμο.

Αυτο. :s_yes

Ψαχνομαι και εγω να παρω μια αυτοματη, δεχομαι τους συμβιβασμους στην πχιοτητα του καφε με ανταλλαγμα να μην ασχολουμαι καν. Επιπροσθετα μετα απο την πικρη εμπειρια μου με την Gaggia θα σκεφτω πολυ καλα την επομενη φορα που θα επιλεξω καφετιερα τι γινεται με την υποστηριξη (εδω βλαστημησα με την Gaggia, ποια Lelit τωρα και τρεχα γυρευε).

saxon_747 έγραψε:
Geo f1 έγραψε:Καλα ρε παιδια χωρις καφε δλδ δεν ανοιγει το ματι?

Χωρίς καφέ ούτε τα δόντια μου μπορώ να πλύνω. 1 καφές αρκεί μέχρι να πάω στη δουλειά, ο δεύτερος μόλις φτάσω.

Εισαι νινι ακομα, οταν πλενεις τα δοντια σου ΜΕ τον καφε τοτε ξαναελα. :s_airkiss

-1 μολις ξυπναω για να καταλαβω που ειμαι και πως με λενε :ninja:

-1 στο δρομο απ εξω για να παρω δυναμη ν' ακουσω Πορτοσαλτε :vava:

-1 κατα τις 11 για να παω τουαλετα :s_cool

-1 για να ηρεμησω οταν παρει η :inlove: "αχ :inlove: βρε :inlove: αγαπη :inlove: λεμετωρα :inlove: δεν :inlove: πεταγεσαι :inlove: εκει :inlove: να :inlove: κανεις :inlove: αλλη :inlove: μια :inlove: αγγαρεια :inlove: ;

:rant:

-1 πριν παρω τα παιδια απο το σχολειο αλλιως θα κοιμηθω πανω στο ντεκολτε της δασκαλας :sleep:

-1 πριν παω για τρεξιμο αλλιως θα κοιμηθω πανω στο σπριντ :sleep:

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By dimik
#582243 https://www.amazon.co.uk/DeLonghi-Magni ... way&sr=8-3

και σε μαύρο
https://www.skroutz.gr/s/41776/Delonghi ... ?from=drop

Εδώ είσαι, την πήρε και φίλος σε μαύρο χρώμα, ο οποίος έπινε 2 καφέδες την ημέρα από καλά μαγαζιά απ' έξω και έχει ξετρελαθεί, με 8€ κόκκους απο roaster βγάζει την εβδομάδα πλέον.
Ρυθμίζει κόψιμο και ποσότητα καφέ στο puck όπως και χρόνο εκχύλισης αν δεν κάνω λάθος, με άλλα λόγια ρυθμίζεις μια φορά και έχεις πάντα το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς τον χαμό.
Η διαφορά από την δικιά μου είναι η ψηφιακή ιθόνη, η γαλατιέρα και η ρύθμιση ηλεκτρονικά αντί με περιστροφικά κομβία.

Δοκίμασα τον καφέ του και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από Lelit και χειροκίνητες.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#582252 Παλιότερο (εικαζω) μοντέλο της είχαμε στο γραφείο, την είχαμε σοδομισει 2 χρόνια (10 άτομα να πίνουν κανατες καφεδες) κι αυτή ατάραχα.

Με καλούς κόκκους ήταν αξιοπρεπεστατη :superman:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#582948 Πήγα σήμερα σε ένα μαγαζί που εμπορεύεται καφετιέρες, κάνει leasing, νοικιάζει κτλ. Δεν είχε delonghi. Είχε melita, jura και μετά κάτι πανάκριβες.

Μου συνέστησε στην κατηγορία των 500€ την Nivona CICR 520 . Δοκίμασα κ μου άρεσε πολύ. Πολύ καλή κρέμα στον εσπρέσσο και καλό αφρόγαλα που στέκεται ώρα ακόμη κ με 1,5% γάλα. Μου την αφήνει όσο κ το amazon.

Η συγκεκριμένη έχει ένα ελάτωμμα σε μία αντλία. 18€ κοστίζει το ανταλλακτικό. Επίσης σε αυτές μου συνέστησε έλεγχο κάθε 1 έτος, γύρω στα 50€. Πιάνουν όλς αυτές σε μερικά μέρη υγρασία. Για την delonghi μου είπε πως στην αρχή είναι οι περισσότεροι ευχαριστημένοι αλλά στην 2ετία-3ετία αρχίζουν οι βλάβες με τη σειρά σε πολλά μέρη.

Και φυσικά ήταν ειλικρινής και μου είπε πως ο καφές της δε θα έχει παρόλα αυτά καμία σχέση με τις κλασικές μη αυτόματες καφετιέρες. Θα μου δώσει να κάνω μετρηση σκληρότητας νερού κτλ. Και καφέ εμπορεύεται γύρω στα 15€/κιλό.

Διάβασα πως η εταιρία αυτή προέκυψε το 2005 από τη συγχώνευση 3 γερμανικών εταιριών και έχει τώρα την έδρα στην Ελβετία :iconcool: . Κατασκευάζει σε Κίνα, Γερμανία και Πορτογαλία. Επίσης κατασκευάζει τα σωθικά της jura, Miele, Melita και άλλων.

Σκέφτομαι να πάρω από αυτήν την εταιρία. Ίσως αυτό, ίσως κάποιο ακριβότερο μοντέλο, αν κ όπως μου είπε, ένα ακριβότερο αυτής της εταιρίας δεν κάνει καλό αφρόγαλα όπως αυτή.
Άβαταρ μέλους
By Y.V
dimik έγραψε:Σε οτι αφορά τον καφέ πάντως μια χαρά αντίστοιχο με την χειροκίνητη Lelit μου βγάζει η Delonghi.

:s_omg :lipsealed:
Χωρις παρεξηγηση...
Μαλλον δεν ειχες μαθει να φτιαχνεις σωστα καφε.. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By dimik
#582976 Καμία παρεξήγηση.

Οι ρυθμίσεις της μιας καλύπτουν όλες της παραμέτρους της άλλης, μόνο που το πάτημα είναι πάντα σταθερό όπως και η θερμοκρασία επίσης.

Δεν ξέρω αν κάποιος "έμπειρος" που έχει δοκιμάσει και τις δύο καταλαβαίνει διαφορά, αλλά μετά από πολλές δοκιμές κατάφερα να πίνω τον ίδιο καφέ και στην αυτόματη.

Στην χειροκίνητη απέκτησα αρκετή εμπειρία με το PID, την ψηφιακή ζυγαριά, το ταμπερ κοκ, σε λίγα χρόνια προβλέπω να είναι άχρηστα όλα αυτά όμως.

Μην κοιτάς που πουλάει ακόμα το παραμύθι του connoisseur και οι μηχανές με τα διπλά boiler ως άλλα Weber καρμπυρατέρ, τα PID και οι πρεσες των 1000ων ευρώ με τον αετό της La Pavoni.
Η παρασκευη του καφέ μπορεί μια χαρά να αυτοματοποιηθει όπως τόσα και τόσα πλέον.

< >